535 online! | Sidvisningar idag: 41 740 | Igår: 165 827 |

www.apg29.nu

Vilka är den gode Herdens får?

Läsarmejl av J.J.

Får och getter

Jesus kommer att avkunna och hålla dom över de som inte var beredda, obotfärdiga och ogudaktiga. Följaktligen kommer dessa (getterna) att dömas för att de inte tog emot Honom som sin Herre och Gud.

”När Människosonen kommer i sin härlighet och alla änglar med honom, då skall han sätta sig på sin härlighets tron. Och alla folk skall samlas inför honom, och han skall skilja dem från varandra, som en herde skiljer fåren från getterna. Och fåren skall han ställa på sin högra sida och getterna på den vänstra." Matteusevangeliet. 25:31-33

Jesus berättar här för sina lärjungar att de ska vänta tålmodigt och se fram emot Jesus återkomst, för då kommer dessa (alla troende, fåren) att få sin belöning - medan de andra (getterna) endast kommer emottaga dom.

Jesus, som är Människosonen, (se Matt. 8:20; Dan. 7:13, Jes. 53:11; Matt. 20:18, 28) kommer att återkomma. (Förväxla inte detta med uppryckandet).

Jesus kommer att avkunna och hålla dom över de som inte var beredda, obotfärdiga och ogudaktiga. Följaktligen kommer dessa (getterna) att dömas för att de inte tog emot Honom som sin Herre och Gud.

När Herren Jesus återkommer är det som både Domare och Kung. (Jesus är JAG ÄR (JHVH) förkroppsligad; Sittandes på sin härlighets tron som både Kung och Domare. (Läs Upp. 4:3 och Dan. 7:13-14). Änglarna kommer med Jesus för nu är skörden mogen att skördas. (Läs Matt. 13:41-42; 2 Tess. 1:7; Upp. 14:17-20)

Jesus säger att Han kommer att separera människor från varandra (Matt. 7:21-23; 13:40-43). Jesus är den gode Herden som ger sitt liv för fåren (Joh. 10:11). Det gäller alltså människor från alla olika nationer och stammar (hedningar som judar genom tiderna).

Jesus, Kungen, (V34) kommer då att ställa fåren på sin högra sida. (De välsignade är de som blir räddade genom arvet av sin Faders kungarike. Arvet ges INTE som belöning p.g.a. goda gärningar, utan arvet ges genom den räddande/frälsande relationen med Gud Fadern och Gud Sonen (Jesus Kristus) som den troende har.) Getterna däremot kommer att ställas på Guds vänstra sida (och gå förlorade).

De rättfärdiggjorda är de som gör goda gärningar mot "dessa mina minsta bröder" (vad vi gör mot dessa, gör vi mot Jesus själv, se V40). Goda gärningar, och den medkänsla en kristen känner, är tack vare sin förvärvade rättfärdighet genom Jesus Kristus. Alltså det är tron på Herren Jesus som gör att du gör goda gärningar. Människan kan aldrig berömma sig själv, istället kommer gärningarna av tron.

Så tag emot Herren Jesus medan nådens tid fortfarande varar älskade vän. Tro på Gud Fader som sänt sin egen Son, som också är Gud

"Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig." (Upp. 3:20)

Det är Sonen du möter till sist men då som Domaren. Den som hör mitt ord och tror på Honom som har sänt mig, han har evigt liv. (Joh. 5:22-24)

Liksom människan måste dö en gång och sedan dömas, (1 Mos. 3:19) så blev Jesus offrad en gång för att bära mångas synder. Han ska träda fram en andra gång, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på Honom.

(Hebr. 9:27)

Dessa verser som vi läst talar om Människosonens dom i den yttersta tiden.

Verser ska alltid läsas i sitt sammanhang och text ska förklara text. Summan av

Guds Ord är Sanning och Hans rättfärdiga domslut är eviga. (Ps 119:160).

Guds rika välsignelse tillönskas


J.J.

Läsarmejl


---
OBS: Läsarmejl, artiklar och kommentarer som är skrivna av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte alltid delar. Mina artiklar är oftast osignerade.  


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg onsdag 7 mars 2018 23:04 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


14 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Katrina

Tack JJ

Svara -   - 8/3-18 07:53 -


Peter Hall

Alltså det är tron på Herren Jesus som gör att du gör goda gärningar.

Det är alldeles riktigt.

Varför frågar då de rättfärdiga: Herre när sågo vi dig hungrig och gåvo dig mat eller törstig och gåvo dig att dricka? Matt.25:37

Mycket märkligt, att någon som du menar tror på Herren skulle ifrågasätta varför han gjorde dessa goda gärningar mot en av de minsta av Jesu bröder.

Vad gäller getterna är det fullt naturligt att de svarar på samma sätt. De har inte gett ens ett glas vatten till en av Jesu minsta bröder och urskuldar sig därför; "När såg vi dig törstig och gåvo dig icke att dricka?..."

Menar Jesus att fåren på hans högra sida, dem som han kallar för rättfärdiga människor, skulle vara samma personer som Jesu minsta bröder?

Tillåt mig tvivla. Enligt Bibeln så finns det två sätt att bli belönad av Gud. Antingen låter man det bero på nåd genom tron på Jesus eller så håller man sig till gärningar och får då tillräkna sig lön inte på grund av nåd utan på grund av förtjänst. Rom.4:4-5

Jag skulle gärna ge dig ett glas vatten att dricka. Jag skulle dock inte svara Jesus, som fåren gjorde. Jag skulle svara att allt jag gör, det gör jag för dig Herre.

Frid vare med dig

Svara -   - 8/3-18 10:41 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Varför fåren inte förstår när man såg Jesus är att Jesus liknar alla kristna människor vi möter och bemöter som Honom Själv!

Hur bemöter vi vår sant kristna familj?

Det är nog inte alltid så att vi tänker på att Jesus är ett med alla sina barn...

Jesu frid...

Svara -   - 8/3-18 10:49 -


Lena Henricson

Ja,låt oss vara beredda och leva nära JESUS,så att vi får kraft till att tjäna HONOM!

Svara -   - 8/3-18 14:43 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Varför fåren inte förstår

Är du inte en troende människa, men ändå ger en av Jesu minsta ett glas vatten, så betraktas du av Jesus tydligen som ett får.

Är du en troende människa, som ger ett glas vatten till en annan troende människa, då ställer du inte en sådan fråga till Jesus.

Så vem utgör fåren i denna liknelse.

Getterna kan vara muslimer, eftersom de förnekar Kristus.

Svara -   - 9/3-18 11:30 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Ingen som inte accepterar Jesus som Herre och Gud kommer att bli ett får, alltså! Ingen sådan räknar Jesus som ett får, de är getter allihop...Man kan visst som troende vara ovetandes om att människor tillhör Jesus, alla berättar väl inte hela tiden att man är kristen överallt, eller menar du att alla gör det hela tiden?

Lägg nu ifrån dig din låsning vid muslimerna, visst tillhör också de getterna om de inte omvänt sig eller omvänder sig till Jesus. Men alla medvetna människor enligt Bibeln oavsett religion som inte tar emot Herrens nåd Jesus Kristus räknas som orättfärdiga getter....

Svara -   - 9/3-18 12:24 -


J.J.

Svar till Peter Hall.

Frid!

Jag har förklarat det i läsarmejlet. Fundera över varför Jesus, Guds Son, säger sig vara Guds felfria Lamm och Herden. Vilka är det Herren vallar med min sin käpp och stav (Ps 23) och vilka lyssnar till den gode Herdens röst (Joh. kap. 10)

Trevlig helg!

Svara -   - 9/3-18 16:30 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Man kan visst som troende vara ovetandes om att människor tillhör Jesus.

De som Jesus här kallar "en av hans minsta bröder" är ju de evangelister som förde kristendomen ut i världen. För att visa sin uppskattning för hur dessa bröder togs emot bland folken, så lovordar Jesus dem, som gav någon av hans minsta bröder endast ett glas vatten att dricka. De skall sannerligen inte bli utan sin lön. Hur många bland kristenhetens människor anser du vara frälsta? Du anser dig själv vara frälst, men tror du, att Jesus har lust till den klentrognes död? I så fall går de flesta på jorden förlorade.

Om Herren kommer i natt, så skall endast de som icke känna Gud och dem som icke äro vår Herre Jesu evangelium lydiga bliva straffade med evigt fördärv, bort undan Herrens ansikte och hans överväldigande härlighet. 2Tess.1:8-10

De som inte känner Gud och inte är Jesu evangelium lydiga är muslimer. Huruvida de kommer att tillintetgöras beror på en enda sak. Slutdomen. Alla dessa som skall draga upp mot "den älskade staden" kommer att dra över sig sin egen villas lön. Resten av jordens befolkning kommer inte att lockas in i denna slutdom.

Jesu frid

Svara -   - 9/3-18 16:59 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Peter, sök Andens dop!

Svara -   - 9/3-18 17:04 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Många har på denna blogg berättat, att den Helige Anden har kommit över dem i ett ögonblick de inte hade väntat sig.

Om Gud ville manifistera sin Helige Ande över mig, så har han haft många tillfällen till detta. Jag har inte känt av Guds Andes närvaro. Vår broder Paulus, som andades mord och förföljelse av människor, som följde "den vägen", blev påtvingad den Helige Anden, men jag har sluppit undan. Min tro gränsar till vetskap, så den Helige Anden gör sig inget besvär.

Svara -   - 10/3-18 14:43 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Jag förstår att ditt intellekt står iväg en del men jag lovar att det var värt allting att låta Anden ta kontrollen, eftersom Han har all den vishet också du strävar efter...Släpp in den Högstes vilja och styrka så skall du få uppleva något du saknade även om du inte kan förstå broder...

Jesu Ande är den allra bästa av vänner en människa kan ha...

Svara -   - 10/3-18 15:01 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Leif broder,

Du har fått den Helige Anden som gåva. Det är klart att du har blivit övertygad om Guds existens, då han har givit dig en underpant på att du är frälst.

Nu frågar jag dig; var detta Andedop en engångshändelse, eller visar sig den Helige Anden för dig kontinuerligt?

Du har alltså genom den Helige Anden övertygats att du är frälst. Jag får förlita mig på Paulus, då han säger att den som med sin mun bekänner Jesus vara Herre och i sitt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, den skall bliva frälst Rom.10:9

Människan skall i domen stå till svars för vart fåfängligt ord som har utgått ur hennes mun. Om muslimen kräver, vid hot om halshuggning, att du avsäger dig din kristna tro och uttalar islams trosbekännelse, då skall du gå miste om lönen och ditt verk brännas upp. 1Kor.3:15

Nu ger Bibeln ändå en tröst när den konstaterar, att du ändå skall bliva frälst, men såsom igenom eld. 1Kor.3:15

På något sätt ordnar det sig. För Gud är allt möjligt.

Jesu frid

Svara -   - 10/3-18 15:56 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Nu frågar jag dig; var detta Andedop en engångshändelse, eller visar sig den Helige Anden för dig kontinuerligt?

Kontinuerligt får jag t.ex. uppleva Herrens Ande, inte synligt men jag får fysiskt mer eller mindre känna Anden i mitt bröst, och det kan alltså vara dagligen, ibland när jag inte alls söker Gud då går stunder då jag inte upplever närvaron, men när jag vänder blicken mot Jesus och börjar prisa och tacka Honom, alltså umgås, då får jag i stort sett dagligdags uppleva Anden inom mig....Detta, plus de upplevelser jag fick möta efter ett tags ivrigt hungrande efter den Helige Ande, det gör att jag har kraften jag aldrig hade klarat mig utan...Jag hade aldrig utan detta tjänat Gud i de förhållanden i över 20 års-tid jag befunnit mig i, aldrig i livet, men! Genom den Helige Ande så förmår man mer än människor förmår brother!

Visst kan man ändå få följa med till evigheten med Gud, det hänger inte på Andens dop, det hänger på om man vill acceptera Jesus och börja en vandring med Honom med ånger och omvändelse från synd. Då får du redan Anden på ett speciellt sätt och blir frälst, du bekänner Jesus som Herre och enda frälsningsmöjlighet i ditt liv...

Jesu frid...

Svara -   - 10/3-18 18:51 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman.

Jag tycker du har talat klokt, broder Leif.

Jesu frid

Svara -   - 11/3-18 11:55 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del tretton

Öga

I den här delen berättar jag chockerande händelser som jag aldrig tidigare berättat vad som hände då jag gick i mellanstadiet. Allt är sant men en del namn på personer är utbytta eller inte namngivna. 

0

Läs allt!


Transformerad - Dokumentär om transpersoner

Dokumentär i Himlen TV7: Möt personer som kämpat med sin sexualitet och känslan av att inte passa in i sin egen kropp. 

1

Läs allt!


Äktenskapligt samliv

Äktenskapligt samliv

Men om de inte kan leva avhållsamt skall de gifta sig, eftersom det är bättre att gifta sig än att vara upptänd av begär.

53

Läs allt!


Dröm: Jag sögs upp i luften med min syster

Läsarmejl av Wallentin 

Uppryckandet

”Jesus blåste i en stor basun. Sedan började människor sväva uppåt. Jag sögs upp i luften ihop med min syster.”

12

Läs allt!


Den oönskade - del tolv

Christer Åberg med en bondkatt

Läs den chockerande fortsättningen av min följetong Den oönskade. I det här avsnittet blir jag både skjuten, beskjuten och knivhuggen.

8

Läs allt!


Donald Trump är utan tvekan använd av Gud

Donald Trump använd av Gud

Bild: samnytt.se 

Trump har ökat andelen flyktingar till USA med kristen bakgrund till 71 procent 2018 jämfört med under 50 procent 2016.  

10

Läs allt!


Det är obibliskt att be för världens nationer i Jerusalem

Det är obibliskt att be för världens nationer i Israel

Bild: Världen idag. 

4000 böneledare har samlats i Jerusalem i Israel för att be för världens nationer. Det låter bra, men det är bara ett krux: Det är helt obibliskt!

34

Läs allt!


Förbjud genus!

Genus borde förbjudas! Det förstör våra barn och ungdomar! Människor behöver Jesus så att de blir räddade från en sådan här förvirring och förförelse.

5

Läs allt!


Live! Sex

Christer Åberg talar om sex, relationer och äktenskap!

3

Läs allt!


Boknyhet: Han & hon - Livsviktig relation

Boknyhet - Han & Hon - Livsviktig relation av Holger Nilsson

1

Läs allt!


Den oönskade - del elva

Christer Åberg - Den oönskade

Min följetong om min barndom då jag växte upp i ett fosterhem. Jag har nu bytt namn på berättelsen till "Den oönskade". Del elva. Den här delen handlar om den dramatiska händelsen då min fosterfar hamnade på sjukhus.

8

Läs allt!


Befriad från tre demoner

Livesändning med Christer Åberg från Apg29.nu!

4

Läs allt!


Barack Obama: Vi behöver inte en Frälsare eller Messias

I den här chockerande videon säger USA:s förre president Barack Obama att vi inte behöver en Frälsare eller Messias utan bara hederliga hårt arbetande människor.

26

Läs allt!


Muslimskt hat mot kristna stort och växande problem

Det muslimska hatet mot kristna ökar i hela världen. I muslimskt dominerande länder förföljs, fördrivs och mördas många kristna. 

27

Läs allt!


Uppryckandet är inget återsamlande

Uppryckande

Ju mer jag sätter mig in i uppryckandet, ju mer tydligare och klarare blir det. Vi ska inte krångla till det med massa logiskt mänskligt tänkande för att försöka få ihop det. För det är då vi får konstiga förvirrande och motsägande läror. 

6

Läs allt!


Världskriget i Syrien

Krig

Man brukar tala om det tredje världskriget, men det kanske var Kuvaitkriget då USA tillsammans med många länder anföll Irak. Efter det har det varit andra krig så vilket nummer som världskriget i Syrien har vet jag inte. Är det fjärde eller rentav det femte?

1

Läs allt!


Annons


Två slags uppryckande

I det här korta videoklippet talar jag om att det finns två slags uppryckande.

3

Läs allt!


Min barndom jag aldrig haft - Stulna år del tio

Christian Åberg barn

Mina fosterföräldrars gård låg två mil från Ljungby mot Halmstad i Annerstad. Det låg lite små byar runt omkring. Skeen, Skäckarp, Stackarp och Torpa där vi gick i skola. 

7

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 39, måndag 24 september 2018 kl. 07:18

Jesus söker: Gerhard, Gert!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2018

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2018.


Radikal kristen tro kostar förföljelse

Läsarmejl av Sigvard Svärd 

Radikal kristen tro kostar förföljelse

Uttalar min djupa respekt för kristna som på grund av sin tro blir förföljda. I vissa länder, kulturer, traditioner och sammanhang är förföljelsen mot kristna fruktansvärd. 

58

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sju viktiga fakta om livet

Läsarmejl av nils 

7 viktiga fakta om livet

Sex, ja sju viktiga fakta om livet! 

7

Läs allt!


Live! Unikt erbjudande: Den längsta natten

Unikt Erbjudande! Köp den mycket berörande boken "Den längsta natten" av Christer Åberg. 1 bok: 150 kr. Två böcker för 300 kr och få en på köpet! Fraktfritt! Passa på medan det här erbjudandet står kvar. Swisha in betalningen och din adress på 070-935 66. Du kan även betala via bankkonto: 8150-5, 934 343 720-9.

0

Läs allt!


”Gud, varför gav du mig en sån snygg fru?”

Adam och Eva

En historia om en man som ställer frågor till Gud om sin fru.

7

Läs allt!


Är du en profet?

Jag efterlyser pro9feter

Jag efterlyser profeter som har ett ord till Sveriges församling och folk i dag! Är det du?

305

Läs allt!


Du måste födas på nytt

Född på nytt

"Var inte förvånad över att jag sade att ni måste födas på nytt." Joh 3:7.

0

Läs allt!


Förra året dödades 84 000 personer av muslimer

Våldets islam

En ny rapport visar att 121 Muslimska grupper över hela världen dödade förra året 84 000 personer i 66 länder, varav 22 000 civila. Totalt utfördes 7 841 muslimska attacker, i genomsnitt 21 per dag, i 48 länder.

23

Läs allt!


Har den röda kvigan hittats i Israel?

Av Holger Nilsson 

Har den röda kvigan hittats i Israel?

Har den röda kvigan hittats? Det är en fråga som nu spänt väntar på att få sitt svar.

21

Läs allt!


Den längsta natten - Apg29 med Christer Åberg

Christer Åberg läser ur sin bok Den längsta natten.

3

Läs allt!


SD-valsedlar stals på europeiska ambassader

Under förtidsröstningen stals Sverigedemokraternas valsedlar från tre ambassader i Europa.

10

Läs allt!


Partiledarna har störtat på en öde ö

En satir-video som illustrerar träffsäkert partiledarnas bråk och maktanspråk just nu!

1

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt

STÖD APG29

Du kan ge på tre olika sätt:

  • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4
  • Swish: 070 935 66 96
  • Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 441 697 627 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 887 bloggartiklar, 89 694 kommentarer och 58 444 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab | SoundCloud

TA EMOT JESUS!

↑ Upp