Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Vill du ha dom eller nåd?

Det är nåden som frälser inte domen. 

Dom eller nåd?

Och vilka är de som är ivrigast att predika om en dömande Gud? Jo, det är de själva som en gång fick stor nåd och blev frälsta av Jesus. Nåden verkar nu inte gälla andra, bara dem själva.

Christer ÅbergAv Christer Åberg
torsdag, 14 november 2019 13:30

Det finns kristna som vill ha dom. Vilken bibel de har läst är inte svårt att se. De har läst lagen inte nåden. Kommer inte domen som de längtar efter blir de likt Jona och sätter sig ner under ginstbusken och surar. Det är förvånande, men det finns många Jona-kristna idag. Särskilt nu då vem som helst kan göra sin mening hörd på internet.

Därför kom Jesus

Jesus kom inte för att sända dom över människor. Han kom för att frälsa och rädda. Vad är det som gör att detta är så svårt att förstå? Och vilka är de som är ivrigast att predika om en dömande Gud? Jo, det är de själva som en gång fick stor nåd och blev frälsta av Jesus. Nåden verkar nu inte gälla andra, bara dem själva. De gick direkt över till lagen när de själva hade fått nåd. Själva kunde de inte hålla lagen, men begär nu av andra att de ska hålla den. Hur kunde det gå så snett?

Jesus kom inte för att döma världen, han kom för att frälsa och rädda den. Detta har inte ändrats på 2000 år. Jesus är densamme idag. Än gäller Jesu nåd. Än finns det tid kvar att ta emot Jesus och bli frälst. Nådens år som började förkunnas när Jesus kom gäller fortfarande. Nåd är någonting som man får gratis utan att ha gjort sig förtjänt av den. Guds nådatid gäller än idag. Han har inte förändrat sig.

Dom över Sverige

Det finns en klassisk bok som heter "Dom över Sverige". Boken är skriven av Birger Claeson som fick syner i början av 1950-talet som handlar om att Sverige blir anfallet av en icke namngiven stat. Flera svenska städer jämnas med marken. På grund av Birger Claesons profetiska budskap blev det en inomkyrklig väckelse i frikyrkorna och många bad till Gud.

Bokens innehåll lämnar jag därhän, men när det gäller rubriken vill jag kort kommentera. "Dom över Sverige", är det verkligen bibliskt? För att få svar på den frågan behöver vi bara läsa Joh 3:17. Där står det tydligt att Gud sände inte Jesus för att döma världen utan för att rädda den. För att göra det ännu mer tydligt: Gud sände inte Jesus för att döma Sverige utan för att rädda den.

Och för att göra det mer personligt: Gud sände inte Jesus för att döma dig utan för att rädda dig! En del som skriver idag om människors synd menar att Gud kommer att döma dem i detta livet, men Jesus kom inte för att döma syndarna utan för att rädda dem.

Argt mejl

Jag har haft profetian "Dom över Sverige" publicerad på min bloggsajt. Men när jag byggde om bloggsajten för ett tag sedan tömde jag den på alla tusentals gamla artiklar för att börja om från noll. Däribland dem var "Dom över Sverige" med.

Härom dagen fick jag ett argt mejl från någon. Hela mejlet var skrivit med STORA BOKSTÄVER vilket gör den svårläst. Mejlskrivaren ifrågasatte varför jag hade tagit bort profetian och menade om jag inte lägger tillbaka den är jag inte en "riktig kristen".

Jag tänkte omedelbart att det är inte artiklar som är Frälsaren utan Jesus! Det som gör mig till en "riktig kristen" är om jag har Jesus och inte om jag har med vissa artiklar.

Sedan borde mejlskrivaren tagit bättre reda på varför artikeln var borta. Det berodde alltså inte på artikeln som sådan utan på bloggens nystart. Innan mejlet kom funderade jag på att återpublicera artikeln, men nu funderar jag på att låta det vara.

Ibland skakar vår värld idag av krig och katastrofer. Men detta är inget som Gud sänder. Krig och katastrofer händer men det är inga domar från Gud. Men den som Gud verkligen har sänt till världen är Jesus för att rädda var och en som tror på honom. Det är en oerhörd skillnad på Jesus eller på domar.

Krig och katastrofer

Jag såg en gång nyheterna på TV om en man som grät ut i förtvivlan och anklagade Gud när han höll sin döde son i famnen som hade omkommit i en katastrof:

"Gud, varför har du tagit min son från mig?!"

Men jag tänkte omedelbart att det inte var Gud som hade dödat hans son.

Julen 2008

Två dagar innan julaftonen 2008 dog min fru Marie och lille son Joel i mina armar. Senare kom ett mejl till mig som undrade varför Jesus dödade Marie och Joel. Naturligtvis svarade jag inte på mejlet. Men om jag inte hade haft Jesus, vem skulle jag då gått till för att få hjälp och stöd? Jesus hade frälst Marie och hon var trygg i hans händer vad som än hände. Hon var redo att när som helst bryta upp, för hon hade allting klart med Gud genom Jesus Kristus. Därför är det viktigt att vi har Jesus och är frälsta. Vi har inga garantier för morgondagen.

För Jesus kom för att frälsa oss, inte för att döma.

Det är tredje artikeln jag skriver på det här temat. De två förra heter "Gud vill ingen förföljelse" och "Vilken framtid ger du till dina barn?" det råder en vilsenhet och förvirring hos en del när det gäller nåd och lag. Vi behöver bli ännu mer tydliga på att förkunna nådens evangelium i Jesus Kristus. Det är nåden som frälser inte domen.

Christer Åberg


#Dom #Nåd #Dom #Nåd #Lagen


10 kommentarer

1

x
Daniel Ånséhn
torsdag, 14 november 2019 19:26

Tack Chruster.

Varför skulle Gud skapa oss människor för att tvinga oss att leva efter lagens bud och sedan döma oss?

Innan syndafallet i skapelseberättelsen så var Adam och Eva nakna och skämdes inte. Gud sa att de inte fick äta av dessa frukter på kunskapens träd. Gud vill att vi ska leva och inte dö. Han vill att vi ska vara glada och älska herren och alla människor. Vi ska inte döma.

Det är bra att känna till lagen, Sveriges lagar till exempel, men man behöver inte lägga all sin vikt på att följa den i minsta detalj.

Svara

x
P. Andersson
torsdag, 14 november 2019 19:56

1 Thess 5 "1 Men om tid och stund, bröder, behöver man in­te skri­va till er, 2 för ni vet själva myc­ket väl att Her­rens dag kom­mer som en tjuv om nat­ten. 3 Just när folk säger: ”Allt är lugnt och tryggt”, då kom­mer ka­ta­stro­fen li­ka plöts­ligt som värkar­na när en kvin­na skall föda, och de slip­per in­te un­dan."

Förstår inte varför det är så viktigt att presentera domedagshistorier. Det är ju Herrens dag som är viktigast. Den kommer oavsett om vi tror eller inte och den kommer när den kommer.

Svara

x
Sandra
torsdag, 14 november 2019 23:44

Jag håller med dig Christer.

Det är nåd. Den helige Ande påminner mig hela tiden om att jag är frälst av nåd och att andra människor behöver nåd också (av mig med). Jag får nåd, jag ger nåden vidare! Skulle jag se ett syskon i uppenbar synd hoppas jag att jag skulle våga säga det. Men jag vet att helig Ande är bättre på det än mig.

Men en broder stal ur kollekten... Säger inte var eller när eller hur. Jag visste så jag påpekade. Han konstaterade att jag har rätt, det är synd. Men jag dömde honom inte. Jag tror att han slutade med detta.

Svara

x
Andy
lördag, 16 november 2019 15:55

För många år sedan stod jag inför domstolen dömd och anklagad för brott jag gjort. Åklagaren framställde inför domaren mina brott och han anklagade mig för rån och andra brott. Jag hade en advokat som företräde mig och jag erkände mig skyldig till mina brott. Av Domstolen fick jag nåd trots grova brott. Jag behövde nåd och fick den oförtjänt. Men jag erkände mig skyldig. Förstår ni vad jag här genom mitt vittnesbörd vill säga? Att för att förstå nåden så bör man med inse att inför Gud är vi alla skyldiga och domen är evig död. Satan han anklagar oss inför Gud och vi står skyldiga inför Guds domstol men så kommer Jesus Kristus vår älskade försvarsadvokat och säger jag har tagit alla dina brott på korset och jag blir erbjuden av nåd hans rättfärdighet.

Svara

x
Andy Svensson
lördag, 16 november 2019 15:55

För många år sedan stod jag inför domstolen dömd och anklagad för brott jag gjort. Åklagaren framställde inför domaren mina brott och han anklagade mig för rån och andra brott. Jag hade en advokat som företräde mig och jag erkände mig skyldig till mina brott. Av Domstolen fick jag nåd trots grova brott. Jag behövde nåd och fick den oförtjänt. Men jag erkände mig skyldig. Förstår ni vad jag här genom mitt vittnesbörd vill säga? Att för att förstå nåden så bör man med inse att inför Gud är vi alla skyldiga och domen är evig död. Satan han anklagar oss inför Gud och vi står skyldiga inför Guds domstol men så kommer Jesus Kristus vår älskade försvarsadvokat och säger jag har tagit alla dina brott på korset och jag blir erbjuden av nåd hans rättfärdighet.

Svara

x
Mikael W
lördag, 16 november 2019 16:54

Ett underbart vittnesbörd av dig Andy !

Fortsätt att vittne om Jesus till alla du möter
Tröttna aldrig på att göra det goda, i Jesu Kristi namn


Svara

x
Andy Svensson svarar Mikael W
lördag, 16 november 2019 17:02
Mikael W skrev:
Ett underbart vittnesbörd av dig Andy !

Fortsätt att vittne om Jesus till alla du möter
Tröttna aldrig på att göra det goda, i Jesu Kristi namn


Tackar Mikael W 😊❤️🙏🏻

Svara

x
Lena Henricson svarar Andy Svensson
lördag, 16 november 2019 22:59
Andy Svensson skrev:
För många år sedan stod jag inför domstolen dömd och anklagad för brott jag gjort. Åklagaren framställde inför domaren mina brott och han anklagade mig för rån och andra brott. Jag hade en advokat som företräde mig och jag erkände mig skyldig till mina brott. Av Domstolen fick jag nåd trots grova brott. Jag behövde nåd och fick den oförtjänt. Men jag erkände mig skyldig. Förstår ni vad jag här genom mitt vittnesbörd vill säga? Att för att förstå nåden så bör man med inse att inför Gud är vi alla skyldiga och domen är evig död. Satan han anklagar oss inför Gud och vi står skyldiga inför Guds domstol men så kommer Jesus Kristus vår älskade försvarsadvokat och säger jag har tagit alla dina brott på korset och jag blir erbjuden av nåd hans rättfärdighet.

Ja tänk att vi har en Gud som är ännu mer nådefull än domstolen du berättade om. ❤️ PS.103:8-14 ❤️ Önskar dig Guds välsignelse i fortsättningen! 🙏🙂

Svara

x
Andy Svensson svarar Lena Henricson
söndag, 17 november 2019 08:36
Lena Henricson skrev:
Ja tänk att vi har en Gud som är ännu mer nådefull än domstolen du berättade om. ❤️ PS.103:8-14 ❤️ Önskar dig Guds välsignelse i fortsättningen! 🙏🙂

Jag tog upp mitt vittnesbörd för att visa på , att för vi ska förstå nåden så behöver vi med inse att vi alla är skyldiga under domen på grund av våra synder men på grund av Jesu försoning på korset har vi alla som tror fått Guds gåva rättfärdiggörelse genom tron. Vi bli frikända från våra hemska synder.

Guds Välsignelse och frid

Svara

x
Joel
tisdag, 19 november 2019 12:37

Jag vill ha båda. Guds nåd och dom är sprungna ur hans grundväsen som är kärlek, Guds nåd över mitt liv för det är orsaken till hans närvaro i mitt liv. Guds dom i mitt liv där jag har synd, Guds dom som utmanar synden i mig och för mig till omvändelse. Åter Guds nåd och hjälp från den Helig Ande, att Andens eld Får brinna i mig för att bränna död på synden. Min Gud är en förtärande kärleks eld som räddar mig från synd, tack Jesus.

Svara

1

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Tältmöte med Christer Åberg


"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?

- Ja!


Själavårdssamtal

Behöver du gratis vägledning och själavårdssamtal?

☎️ 0381-77 30 80

  • Måndagar 18.00-20.00
  • Tisdagar 09.00 -11.00
  • Onsdagar 09.00-11.00
  • Torsdagar 18.00-20.00

Senaste bönämnet på Bönesidan

måndag 10 augusti 2020 00:35
Fått åka på en utflykt med övernattning ett par dagar för att läka familjen. Vi ska få vandra i skogen men jag bryter i hop av sorg hjälp mej Jesus hela min hund Som skadat sej så vi kan vara kvar .

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp