360 online! | Sidvisningar idag: 32 355 | Igår: 175 390 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Vill du leva i vedermödans tid?

Vill du leva i vedermödans tid

För tänk själv om du lär dina barn och barnbarn att alla i deras familj som tro på Jesus, deras mamma och pappa, bror och syster, mormor och morfar, ska dödas. Alla kommer att bli halshuggna och alla flickor kommer att bli våldtagna inför deras föräldrar... Skulle du kunna säga det till dem? Ingen normalt funtad människa skulle kunna säga så till sina barn och barnbarn. 

”Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv. Inte sände Gud sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom. Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte tror på Guds enfödde Sons namn.”

‭‭Joh‬ ‭3:16-18‬

Jag har nyligen skrivit en lång artikel på 15 boksidor om att Gud inte dömer världen utan att han frälser den. Som stöd för denna bibliska sanning har jag Johannes evangelium kapitel 3 och verserna 16 till och med 18. Detta är en biblisk sanning som ingen egentligen borde kunna säga emot. Och denna sanning har jag tydligt uppenbarat för mig eftersom jag är en evangelist. En evangelist vill människors frälsning och är fullt sysselsatt med att predika för dem de goda nyheterna om Jesus Kristus så att de kan ta emot honom och bli frälsta. Vi ska alltså alltid ha vår blick fästad på Jesus Kristus. Ser vi på Jesus Kristus ser vi alltid på Guds nåd och sanning.

Men kan du förstå att det finns de som går emot denna nådens och frälsande sanning trots att den har stått skrivet i cirka 2000 år. Gud sände inte sin son Jesus till världen för att döma världen, utan han sände Jesus för att rädda världen. Gud kommer inte med dom utan han kommer med frälsning. Detta har kristna i alla tider förkunnat. Det är en biblisk sanning som vi inte kan gå ifrån. 

Och alltid när motståndare till evangeliet har anklagat kristna för att ha en dömande Gud så har vi alltid med rätta gått emot denna villfarelse. Detta har vi gjort med stor frimodighet eftersom vi har haft mycket på fötterna på grund av evangeliets ord. Vi har en nådefull kärleksfull Gud som vill rädda människor. Han har inte behag till någon syndares död. Vilket det också står så tydligt skrivet i Bibeln. 

”Svara dem: Så sant jag lever, säger Herren, HERREN, jag gläder mig inte åt den ogudaktiges död. I stället vill jag att den ogudaktige vänder om från sin väg och får leva. Vänd om, vänd om från era onda vägar! Inte vill ni väl dö, ni av Israels hus?”

‭‭Hesekiel‬ ‭33:11‬ ‭

Men hör och häpna nu är det inte längre motståndarna till evangeliet som talar om en dömande Gud utan nu finns det kristna som själva vill föra ut budskapet om att Gud dömer syndaren. Mina vänner, detta är ju helt orimligt. Gud sände inte Jesus för att döma världen utan för att rädda världen. 

Och inte heller behöver vi döma syndaren eftersom syndaren som inte vill tro på Jesus redan är dömd. Och för att rädda människan från denna dom sände Gud Jesus till världen. Det är vad Bibeln lär och det är vad vi ska förkunna. 

Gud är inte domens Gud, han är frälsningens Gud. Det var därför jag blev frälst då jag tog emot Jesus. Han gav mig nåd. Skulle Gud döma mig efter mina synder hade jag aldrig blivit frälst. Jag hade varit helt räddningslöst förlorad. Det var därför Gud visade mig nåd. Nåd får man när man inte förtjänar det. Jag var skyldig, jag var dömd till döden men himmelens Gud gav mig nåd. 

Jag hörde berättas en gång om en kvinna som vädjade till Napoleon om nåd för hennes dödsdömde son. Napoleon sa att han förtjänar inte att få nåd eftersom han hade gjort sådana ohyggliga brott. Men då sa kvinnan att om han förtjänade det skulle hon inte ha begärt om nåd. Nåd är nånting du får oförskyllt. Du förtjänar inte det. Men du får nåd på grund av Guds stora kärlek och barmhärtighet.

Vedermödan och den stora vedermödan

Det är mycket viktigt att vi har rätt förståelse om Guds kärlek och frälsande nåd då vi läser i Bibeln om den stora vedermödan som skall komma över världen. Det är Jesus själv som talar om den stora vedermödan. Den stora vedermödan är en fruktansvärd tid som skall komma över världen. Det är en tid som aldrig har varit tidigare och som aldrig kommer att bli därefter. 

21. För då ska det bli en stor veder­möda, som inte har varit från värl­dens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli. 22. Och om de dagarna inte blev förkortade, så skulle inget kött bli frälst. Men för de utvaldas skull ska de dagarna bli förkortade.

‭‭Matt ‭24:21-22‬ ‭RFB

Jesus talar inte bara om en vedermöda, utan han talar om en stor vedermöda. Hade han menat en vedermöda så har den nu varat i cirka 2000 år. Allt sedan nya testamentets tid har kristna förföljts och blivit dödade för sin tro på Jesus. 

Jag har läst någonstans att en kristen dödas var femte minut. Och vi vet att i Syrien och på andra ställen där islamiska staten har härjat så har kristna blivit halshuggna och mördade på de mest bestaliska sätt. Även barn har blivit halshuggna. Vi vet också att kristna förföljs och sätts i fängelse i Nordkorea. I forna Sovjetunionen förföljdes kristna och kristna har även fördöljts i Kina. Att då säga till dessa att det ska komma en vedermöda är ju bara ett hån, eftersom de redan lever i en vedermöda. 

Men den vedermöda som pågår idag är inte samma slags vedermöda som Jesus talar om. Han talar om en stor vedermöda som aldrig har varit i världen och som aldrig kommer därefter. Jesus säger om inte den tiden förkortades skulle ingen människa bli frälst. Detta betyder att det skulle inte bli några människor kvar på jorden. Alla skulle bli utplånade om inte den tiden förkortades. Det är den tiden som Jesus talar om. 

Det är intressant att lägga märke till att Jesus talar om att den tiden kommer att förkortas på grund av de utvaldas skull. Men de utvalda är inte i det här sammanhanget de pånyttfödda kristna eftersom de har i ett tidigare skede blivit uppryckta. De utvalda i det här sammanhanget handlar om Guds utvalda egendomsfolk judarna.

Och denna vedermöda ska ske nån gång i framtiden då Antikrist har makten. Vedermödan är en tid då Guds domar går över världen i form av olika krig och katastrofer. Men hur kan detta vara möjligt? Vi konstaterade tidigare att Gud inte sänder dom utan frälsning. Låt mig läsa Bibeln för dig. 

”och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.”

‭‭1 Tess‬ ‭1:10‬ ‭

Bibeln säger att Gud har frälst oss - den frälsta församlingen - från den kommande vredesdomen. Att vredesdomen i det här sammanhanget handlar om vedermödan går inte att missförstås eftersom i samma vers som vredesdomen nämns talas det om att Jesus ska komma från himlen.

När domen går över världen

När domen går över världen under den stora vedermödan så kommer inte församlingen vara med i den tiden. Vi har ett fantastiskt bibelord på detta. När vi tidigare förklarade att Gud inte sänder dom utan nåd och frälsning och relaterade till artikeln "Nådens och sanningens tid" så var det någon som skickade en otrolig kommentar. När jag läste den kommentaren fick jag en rejäl aha upplevelse. Det blev en riktig uppenbarelse. Så här löd kommentaren:

Skulle Gud förgöra den rättfärdige tillika med den ogudaktige? Finns det tio rättfärdiga i Sverige, så kommer Gud inte att sända det onda.

Kommentaren slutade med bibelversen 1 Moseboken 18:32, vilket lyder:

'Slutligen sa Abraham: ”Bli inte vred, Herre, jag ska bara öppna munnen en gång till: tänk om det bara finns tio?” Och han sa: ”För dessa tio personers skull ska jag inte förgöra staden.” '

Det är alltså inte bibliskt att Gud ska döma de rättfärdiga. Faktum är att han kan inte döma syndarna så länge de rättfärdiga är kvar. För om Gud ska kunna döma syndarna måste de rättfärdiga vara borta. De måste först ryckas bort från jorden innan Gud kan komma med sina domar över jorden. Den stora vedermödan kan inte komma över jorden förrän Guds rättfärdiga, den frälsta församlingen, är borta från jorden. Allt sådant som att kristna ska gå igenom vedermödan är helt obibliskt och går direkt emot Guds eget ord. Det stämmer inte alls med evangeliet då Gud sände Jesus till världen för att rädda världen och inte för att döma den.

Lär du att barnen ska våldtas?

För tänk själv om du lär dina barn och barnbarn att alla i deras familj som tro på Jesus, deras mamma och pappa, bror och syster, mormor och morfar, ska dödas. Alla kommer att bli halshuggna och alla flickor kommer att bli våldtagna inför deras föräldrar... Skulle du kunna säga det till dem? Ingen normalt funtad människa skulle kunna säga så till sina barn och barnbarn. 

Men det är precis vad du säger om du propsar på att de kristna ska vara med i den stora vedermödan. Och vist är det märkligt om Gud först frälser människan bara för att senare låta dem gå igenom den ohyggligt stora vredesdomen. Det är något som inte stämmer med det resonemanget eftersom Bibeln tydligt säger:

Därför finns nu ingen fördömelse för dem som är i Kristus Jesus, som inte vandrar efter köttet, utan efter Anden. 

Rom 8:1

Det finns alltså ingen fällande dom för dem som är i Kristus Jesus.

Kvarlämnad?

De som är emot det bibliska uppryckandet brukar ofta köra med ett fult retoriskt argument. Det går ut på att de som barn kom hem själva en eftermiddag och kunde inte hitta sina föräldrar. Skräckslagna trodde de då att Jesus hade kommit och hämtat hem dem och att de själva hade blivit kvar. Med detta argument vill de då påvisa att en sådan förkunnelse om att uppryckandet kan ske när som helst är fel. Detta är en mycket ful och förvrängd retorik. 

Om du nu blev rädd för att du har blivit lämnad kvar borde ju detta få dig att betänka att du borde göra allting klart med Jesus och bli frälst! Det är med andra ord bra att du blev rädd så du förstår att du måste ha rätt ställt med Jesus. Och har du rätt ställt med Jesus, att han är din Herre och Frälsare i ditt liv så behöver du aldrig vara rädd att bli kvarlämnad då han hämtar hem de sina. Du kan garanterat vila i förvissning att då kommer du också få vara med!

Stark evangelistkallelse

Anledningen till att jag har en sån tydlig och klar förståelse av uppryckandet beror förmodligen på min starka evangelistkallelse. I min kallelse så manar jag på människor att ta emot Jesus för att bli frälsta. Detta lever jag med i hela tiden, dygnet runt på grund av min välbesökta bloggsajt Apg29.nu som jag driver. Jag vill att människor ska ta emot Jesus och bli frälsta innan det är försent. För en dag blir det försent att bli frälst. Det är nu nådens och frälsningens dag gäller.

”Han säger ju: "Jag bönhör dig i rätt tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag." Se, nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag.”

‭‭2 Kor‬ ‭6:2‬ 

Det är egentligen ingen människa eller bok som har lärt mig om uppryckandet, utan detta har jag själv fått klart för mig när jag har läst det i Bibelns klara ord.

Härskarteknik

Det som är märkligt när man talar om uppryckandet är en del människors hätska och aggressiva motstånd. Egentligen visar detta bara att läran om att kristna ska vara med i vedermödan inte är riktig. För om den hade varit det, var är då Andens frukt från dessa personer som då propsar om den? 

Många gånger kommer de med nersättande påståenden mot personer, använder härskarteknik och andra påhopp. Denna taktik känns igen i andra sammanhang som till exempel debatten om dopet, helvetet och Israel. Och så svänger de med bibelord efter bibelord, och gärna med lösryckta grundtextord, (som ingen egentligen begriper), för att visa sin stora uppblåsta kunskap i Bibeln. Och de är allt annat än ödmjuka. För mig visar detta bara att de är ute på villfarelsens mark. 

Hur många gånger har jag inte blivit utsatt av påhopp från sådan "lärda" personer i sin uppblåsta bibliska kunskap som till exempel säger att man inte ska emot Jesus för att bli frälst. Till och med var det någon som hade mage en gång att påstå att detta var en djävulsk villolära! Men efter att ha visat bibelord efter bibelord vad Bibeln säger i ämnet så upphörde de attackerna. Du förstår alltså att jag faktiskt har en viss erfarenhet från en sådan här retorik från dessa uppblåsta "bibellärare", så jag vet vad jag talar om!

Dö för Jesus?

En person sa en gång till mig att han bara längtade efter att få vara med i vedermödan och dö för Jesus. Han påstod till och med att hans nya fru hade en gåva att dö för Jesus! Men kära vänner, det finns inget självändamål att dö för Jesus. Om det vore andligt att dö för Jesus kan du lika gärna ställa dig framför ett tåg med plakat på ryggen: "Jag dör för Jesus!" Jag hoppas att du hör att sådant resonemang inte är bibliskt och absolut inte andligt. Det är faktiskt överandligt!

Och du: Jesus sa inte att vi skulle gå ut i hela världen och dö för honom! Han sa faktiskt att vi skulle gå ut i hela världen och predika evangelium. För vad hjälper det om alla kristna dör? Vem ska då predika evangeliet? Vår uppgift är inte att dö. Var uppgift är att predika evangeliet.

Mordet på den kristna familjen

Det finns en sann berättelse från en liten by Indien som jag fascineras av. I den byn fanns det en familj som kommit till tro på Jesus Kristus som sin Frälsare och Herre. Detta upprörde hela byn och alla blev så arga att en rasande folkmassa samlades och föste dem till byns torg. 

Ledaren i byn konfronterade familjen och sa till mannen: "Om inte du och din familj tar tillbaka er tro kommer ni garanterat att dö!" Mannen visste inte vad han skulle säga eller göra och det enda han kom att tänka på var orden ur den sång han själv skrivit när han precis gett sitt liv till Gud. Så han började sjunga: "Jag har beslutat att följa Jesus, och aldrig mer tillbaka gå." I och med detta dödades hans barn så fasansfullt.

Jag har beslutat att följa Jesus. Jag har beslutat att följa Jesus. Jag har beslutat att följa Jesus och aldrig mer tillbaka gå.

Han fick en andra chans. Denna gång hängde hans hustrus liv på en skör tråd, men ändå fortsatte han att sjunga: "Om andra tvekar vill jag dock följa och aldrig mer tillbaka gå."

Om andra tvekar, jag följer Jesus. Om andra tvekar, jag följer Jesus. Om andra tvekar, jag följer Jesus och aldrig mer tillbaka gå.

Efter sin hustrus tragiska död fick mannen en sista chans att rädda sig själv, men han fortsatte att sjunga.

Jag följer korset och lämnar världen. Jag följer korset och lämnar världen. Jag följer korset och lämnar världen och aldrig mer tillbaka gå.

Trots att mannen och hans familj dog den dagen, hände något anmärkningsvärt. Ett frö planterades i byledarens hjärta, ett frö som med tiden växte. Och till slut sammankallade han invånarna i just den byn, och på just det torget, gav han upp sin tidigare tro och lämnade sitt liv till Jesus Kristus.

Och i det ögonblicket började evangeliet att blomstra och växa i området. Inte bara i den byn, utan i hela regionen, eftersom de hade sett verklig tro och känt den sanne Gudens karaktär, tack vare en familj som trodde på uppoffring, även under dödshot.

Nu vill jag fråga dig: Blev människorna frälsta på grund av att familjen blev mördade, eller blev de frälsta på grund av att evangeliet om Jesus predikades? Om det berodde på att de mördades skulle ju många bli frälsta så fort en familj blev mördad. 

Nej, de blev naturligtvis frälsta på grund av att familjen hade predikat evangeliet om Jesus. Och detta evangeliets riktighet visade sig att det var värt att tro på så en hel familj kunde gå i döden för det. Men vitsen var inte att de dog, utan vitsen var att evangeliet hade framgång.

Vill du leva i vedermödans tid?

Nyligen återpublicerade jag en artikel om Bibelns undervisning om uppryckandet. Som alltid blir det en hel del kommentarer och debatt över ett sådant ämne. Det borde det inte bli eftersom bibeln är väldigt tydlig över detta. Men så skrev en person med lite stursk härskarteknik bland annat så här:

Är det ingen här på Bloggen som kan gå i döden för Jesus skull?? Pinas, plågas och ev. halshuggas är det verkligen så främmande för er?? Ja, tydligen är det så.

Jesus pinades under piskrapp och slag och Han bad Fadern att få slippa dricka kalken som var i bägaren som var full av ALLA våra synder! Jesus svettades blod men han drack bägaren för vår skull!!

Kan vi då inte stå ut i vedermödan ca 3 år och lida för Hans skull, när vi vet att vi kan få komma till Honom som är VÅRT ALLT!!

Jag är ganska säker på att den här personen har inte en blekaste aning vad det innebär som hon med ett sådant andligt högmod talar om. Jag svarade på hennes kommentar att Petrus talade med stora ord om att dö för Jesus men han förnekade honom. Alltså när det verkligen gällde så var han inte så kaxig.

Det finns kristna i vårt kära fosterland Sverige som inte vågar stå upp för Jesus inför sina arbetskamrater trots att de inte riskera att bli dödade, utan de behöver bara motstå lite smälek, hån och spen och lite glåpord. Om de inte kan stå emot en sådan ringa förföljelse, hur i hela världen kan du då tro att de ska kunna stå rakryggade upp för Jesus om de riskerar att få sina huvuden avskurna så som Isis (islamiska staten) utsatte de kristna? 

Eller varför åker inte dessa högmodiga kristna ner bland sådana muslimska länder där de kan bli dödade för sin tros skull? Där de kan se sina barn bli våldtagna och lemlästade framför sina ögon? De själva kan bli långsamt torterade, misshandlade och slutligen dödade på det mest fasansfulla sätt?  

Nej istället har jag märkt och förstått att det finns så kallade kristna missionärer i dessa länder som inte säger ett ord om Jesus utan istället håller de på med biståndsarbete. Det var inget sånt som Jesus sa vi skulle göra. Han sa inte att vi skulle gå ut i hela världen och hålla på med biståndsarbete, han sa att vi skulle predika. Inte heller sa han att vi skulle gå ut i hela världen och be, som en del verka syssla med, nej han sa att vi skulle predika!

I kommentaren här ovan nämndes det om att Jesus led. Ja, Det är sant. Han led för vår skull, men vi kan inte lida för hans skull. Allt sådant insinuerande och retorik är inte bibliskt. Jesus led för oss för att vi skulle slippa att lida. Jesus blev piskad och tog straffet på sig för att vi skulle slippa bli straffade. Jesus tog alla våra synder på sig för att vi skulle bli fria och förlåtna från synderna. Det går inte att jämföra Jesu lidande med vårt lidande. De har helt olika dignitet.

Men hur är det nu? Vill de verkligen leva i vedermödan som propsar på att vi som är pånyttfödda frälsta kristna ska vara med? Vill de verkligen bli utsatta för att inte kunna handla mat eftersom de inte har tagit emot Vildsjurets märke. Om de nu över huvudtaget har kunnat motstå detta genom att låta bli att tillbe Vilddjurets bild för att inte bli dödade. 

Och kan de inte handla mat så kan de ju inte heller ge mat till sina svältande barn som blir mer utmärglade ju mer som dagarna går. Barnen som är smutsiga på grund av att vattnet är avstängt så att de inte kan duscha, får gå omkring med smutsiga trasiga kläder eftersom de inte kan handla nya åt dem eller tvätta kläder eftersom vattentillförseln har blivit avstängd till de kristna. Naturligtvis kan de inte köpa tvättmedel för bankkortet är spärrat på grund av att de är kristna. 

Elen till huset eller lägenheten är avstängd. Lägenhet har de förresten inte eftersom de har blivit vräkta för länge sedan på grund av att de inte har kunnat betala hyran på grund av att deras pengar är spärrade och på grund av att de är kristna. Och inte heller kan föräldrarna arbeta för att få pengar till hyran eftersom de blivit vräkta på grund av att de är kristna. Och naturligtvis har de inget jobb att gå till eftersom de har blivit sparkade på grund av sin tro. Och hade de ett hus har myndigheterna beslagtagit den för länge sedan. 

Nej istället samlas de kristna ihop i stora getton (om det nu finns några kristna kvar) där de knappt kan hålla värmen på grund av att den öppna elden på gården släcks när det regnar. De kanske kan kura ihop i trasiga tält eller i tillfälliga hyddor som det regnar in i på grund av dess många håls skull. I dessa getton svälter många kristna ihjäl, särskilt deras späda barn och de undernärda gamla.

Då och då kommer myndigheterna till dessa getton för att rensa upp dem genom att döda de kristna, barn, vuxna och gamla, och gräva ner dem i massgravar. Och de träpinnar som skulle föreställa skjul och gamla tältdukar och andra saker som har tillhört de kristna eldar de upp...

Jag skulle säkerligen kunna skriva mycket mer om detta, men vill du fortfarande vara med i vedermödan? 

Har du förberett dig för den stora vedermödan?

Faktum är att personer som propsar på att de kristna ska vara med i vedermödan verkar vara väldigt dåliga på att förbereda sig för den. Jag vet faktiskt inte en enda människa som förbereder sig för vedermödan som påstår att de tror på den. Jag vet bara en vän till mig som har lagrat upp ett lager av konserver nere i källaren. Men detta har han inte gjort för att förbereda sig för vedermödan, utan på grund av om strömmen går då ryssen anfaller...

Men de som tror att de ska vara med i vedermödan borde ju själva lagra upp ett sådant här lager av konservburkar nere i källaren eller i förrådet. De borde också bunkra upp med färskt vatten. Ha ett rejält lager med varma kläder och skor, regnkläder, tält, värmekaminer, filtar, täcken... och de behöver massor av sjukvårdsartiklar eftersom de kommer att bli misshandlade svårt, om de inte dödas först så klart. De kanske körs över av bilar och pansarfordon, kläms ihjäl, eldas upp, skjuts ihjäl i en grop med tusentals skott som vi har sett Isis göra i dessa otäcka avrättningsfilmer som har spridits runt om i världen. De kanske bränns levande på öppen eld eller halshuggs genom att vassa knivar skär av deras huvuden medan deras barn får titta på. Inte heller kommer barnens huvuden bli skonade.

Men jag vet inte om en enda vedermödatroende som har förberett sig genom att ladda upp ett stort förråd inför den kommande stora vedermödan. Vet du vad jag tror det beror på varför de inte har förberett sig? Därför att de tror inte på att de ska få vara med i den stora vedermödan! Om de hade trott det skulle de naturligtvis förberett sig för den.

Men jag kan med gott samvete och med största frimodighet säga att jag har förberett mig! Naturligtvis har jag inte förberett mig för den stora vedermödan, för den ska jag inte vara med i. Jag har förberett mig för uppryckandet! Jag har allting klart med Jesus Kristus! Han är min Frälsare och Herre! Och han har frälst mig från den kommande vredesdomen!


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 18 januari 2018 22:26 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

STÖD APG29: Swisha: 070 935 66 96 • Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 • Paypal: https://www.paypal.me/apg29/


71 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

Jessica

Tack Christer! Jag kan bara säga AMEN till det du skriver! Jag är så glad att jag är frälst av bara NÅD!

Svara -   - 18/1-18 11:09 -


Niklas Jönsson

Det är skönt att veta att Jesus har hämtat hem oss som tror och väntar på honom innan vedermödan startar, för då ska vi fira bröllopet i himlen tillsammans med alla andra kristna från denna jorden medan vedermödan rasar som bäst då.

Svara -   - 18/1-18 11:12 -


AnnMarie

Vi får inte glömma att det finns människor som får erfara och fått erfara en hel del av detta som beskrivs här trots att de inte lever i just den vedermöda som det syftas på här !

Svara -   - 18/1-18 11:46 -


Tom

Låter rimligt att kristna rycks upp innan vedermödan men personligen har jag faktiskt ingen aning om de kristna är kvar sista 7åren.

Men har funderat lite på att flytta till israel eller bli amish av nån konstig ide om att det kanske vore bra just under en svår tid som vedermödan

Svara -   - 18/1-18 12:10 -


Tomas N

Det viktigaste är att förmedla ett äkta evangelium och med andens kraft och med kärlek och sanning.

Områden som handlar om lag,nåd ,helgelse ,dom och andra andliga saker finns lite olika åsikter om allteftersom människor lär sig mera om Guds rike och läser Bibeln och praktiserar lärjungaskap. Att många av oss brister i mycket beror nog på att vi lever kvar i världen via jobb skola o s v och inte är helt överlåtna på heltid att vara lärjungar som flera av den tidiga kyrkan var.

Jag säger inte att vi gör fel på den punkten,men resultatet är att vi har begränsad kunskap om det andliga

Härskartekniker används av många från olika läger och det är an viktig uppmaning att kristna skall sluta med det. Det kan nog vara svårt att sluta eftersom det ger en önskad effekt att få fram sitt budskap. Ingen teologi är per defenition en härskarteknik.

Lidande har alltid funnits både i GT och nu i NT även för Guds folk. Det borde leda till att man fokuserar på evigheten och Kristi lidande mera än sitt välbefinnande här.

Men viktigast av allt är ju att säga ja till evangeliet och erbjudandet om evigt liv och förlåtelse från synd och befrielse från djävulens våld.

Jesus sändes ju till oss för just detta. Att befria de fångna och ett glädjens budskap.

Vad spelar det för roll om någon kan skada den fysiska kroppen i detta liv om man är frälst och skall uppstå till evigt liv.

Guds välsignelse till alla troende av olika teologiska läger och till alla som inte känner Gud

Svara -   - 18/1-18 12:12 -


Karin

Tack Christer! Just så har jag också tänkt om de som så frimodigt propsar på att vi ska vara med i Vedermödan. Tack Jesus, att du räddat oss från den! Någon sa, att de som tror att de ska vara med i vedermödan de förkastar nästan det Jesus gjort för oss på korset! Tycker det ligger något i det. Vad Prinsen skriver om de 144 000, fattar jag ingenting av. De 144 000 är människor från Israels tolv stammar som jag förstått det. Och de ska INTE ryckas upp, utan Gud ska bevara dem genom vedermödan.

Svara -   - 18/1-18 12:48 -


Daniel Ånséhn

Tack Christer!

Det var en av de bästa jag läst här!

Svara -   - 18/1-18 12:49 -


Tomas N

Svar till Karin.

Tron på uppryckandet före vedermödan får inte bli ett tillägg som man måste ha eller borde ha till evangeliet.

Här riskerar synen på Guds karaktär bli ifrågasatt. Gud är oändligt god. Ändå så hatar Gud synd och djävul och Helvetet är på riktigt.

I evangeliet finns många uppmaningar om prövningar och lidande. T ex i Petrusbrevet.

Lidandet är inte för att Gud vill att vi skall lida utan för att ondskan är så stor här i världen. Den kristne övervinner det onda med det goda.

Jag tror ni som tror och hoppas på ett uppryckande innan vedermödan i er bevisföring leds in i detta argument vilket skapar splittring. Vi andra tror inte på en elak Gud utan på en god ,vilket vi också vet och upplever dagligen.

Men Gud har talat och agerat förut med stor kraft där människor fick lida ochnär det gäller slutet så är det rimligt att oddsen och insatserna är höga där också belöningen är väldigt stor

Svara -   - 18/1-18 13:33 -


BrorK

Och Herrens ord kom till honom: "Gå bort härifrån och bege dig österut och göm dig vid bäcken Kerit öster om Jordan. Du ska dricka ur bäcken, och jag har befallt korparna att ge dig att äta där." Då gick han bort och gjorde som Herren hade befallt. Han gick till bäcken Kerit öster om Jordan och stannade där. Korparna kom till honom med bröd och kött på morgonen och med bröd och kött på kvällen, och han drack ur bäcken. (1 Ki 17:2-6)

Att vi nu glider in i det politiska välde som är nödvändigt för Antikrist borde stå ganska klart för de flesta kristna. Kanske tar det någon generation tills den är implementerad på de flesta håll, kanske går det snabbare...
Vilket fall som helst så kommer det att ta tid för det antikristliga väldet att omfatta alla jordens länder och den stora vedermödan avser förstås slutet av den perioden.
Tyvärr så har SRB misslyckats här med översättningen i Upp 17:12 (trots bl.a. mitt påpekande) och översatt "en timma" med "för en stund". En timma motsvarar ju 41,67 år enligt 2 Pet. 3:8:
Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.Men en sak får ni inte glömma, mina älskade: för Herren är en dag som tusen år och tusen år som en dag.
Vilket motsvarar knappt två generationer, en rimlig tid att bygga ett världsherravälde på.
Det står alltså klart att vi inte kan bunkra konserver för så lång tid, eller något annat heller för den delen. Men, här kommer alltså beskrivningarna i bl.a ovanstående verser in. Dvs. att Gud kommer försörja de kristna, precis som han gjorde med israeliterna under 40 år i öknen. Kommer ni ihåg att inte ens skorna blev utslitna, de använde samma kläder under hela ökenvandringen och blev försörjda med vatten och mat, tre miljoner människor!
Så förminska inte den Gud vi tror på!!

Svara -   - 18/1-18 14:04 -


Holger Nilsson

AMEN! - Ett ord i rättan tid!

Svara -   - 18/1-18 14:14 -


Vanessa

Vilken fin berättelse om familjen i Indien som verkligen visade tro!! Var kan jag läsa mer om denna berättelse för att få veta mer detaljer?

Svara -   - 18/1-18 14:24 -


Christer Åberg

Svar till Vanessa.

Video: https://www.apg29.nu/a/5kl

Svensk Wikipedia: https://www.apg29.nu/a/20h

Engelsk Wikipedia: https://www.apg29.nu/a/6cv

The Story Behind the Song “I Have Decided to Follow Jesus”: https://www.apg29.nu/a/15y

Svara -   - 18/1-18 14:44 -


Per

Tack Christer!

Detta var nog den bästa artikeln du skrivit. Jag känner också helig vrede när jag hör om dessa som med högmod påstår att de minsann skall klara av att lida igenom den stora vedemödan. Den period där Satan släpps helt fri, och sedan Guds dom.

Själv lider jag stort redan nu, men inte på grund av Guds dom, utan istället uthärdar jag lidandet genom att Jesus är med mig.

Svara -   - 18/1-18 18:00 -


David Billström

Broder Christer.

Evangelium är verkligen Guds kraft till frälsning och ett budskap vi behöver förkunna i det sekulära Sverige.

Människan är dömd och går evigt förlorad om man inte man blir frälst. Man blir frälst av nåd.

Vill dock lyfta fram att när vi förkunnar evangelium så behöver vi också varna för slutdestinationen för en dömd människa, vilket är helvetet.

Sedan så ska vi inte bara förkunna syndernas förlåtelse, för det är många som inte bryr sig det minsta lilla över sina synder och någon förlåtelse. De njuter av synden.

Därför behöver vi förkunna som Jesus sa "och att omvändelse och syndernas förlåtelse ska predikas i hans namn för alla folk" Luk. 24:47

"att de skulle ångra sig och omvända sig till Gud" Apg. 26:20

Att människors hjärtan penetreras med en överbevisning om synd och dess slutliga straff, som gör att man ropar på nåd.

När en människa ser sitt förlorade tillstånd kan det bli att man ropar på frälsning/räddning.

Att tänka på är ju förstås att människor är på olika plan. Den hjärtbrutna själen som behöver uppleva Guds godhet (Rom.2:4) vilket kan leda till omvändelse och den hårdhudade med mycket rymligt samvete som behöver uppleva en sorg efter Guds sinne (2 Kor.7:10) vilket kan leda till omvändelse.

Sedan ang. lidande som kristen så är det något vi behöver vara beredda på men inte söka eller förhärliga. "Då nu Kristus har lidit i köttet för oss, så ska ni beväpna er med samma sinne" 1 Petr. 4:1

"och styrkte lärjungarnas själar och förmanade dem att förbli i tron, och sa att det är genom många lidanden som vi måste gå in i Guds rike." Apg. 14:22

"Detta har jag talat till er, för att ni ska ha frid i mig. I världen kommer ni att lida, men var vid gott mod. Jag har övervunnit världen." Joh. 16:33

Fokus är Kristi kors och uppståndelse. Låt oss hjälpa varandra till att bli själavinnare.

Gud välsigne dig Christer

Svara -   - 18/1-18 19:30 -


Vanessa

Svar till Christer Åberg.

Tack så mycket Christer!

Svara -   - 18/1-18 20:20 -


Jean

Svar till David Billström.

Amen broder David!

Herrens frid och styrka !!

missionen är att förkunna för alla mäniskor vem Herrarnas Herre är : Jesus Kristus,sann Gud och suvärenitet !!!

God does not send people to Hell for denying what they do not know, but for sin against the God that they do know.

Jesu frid

Svara -   - 18/1-18 21:11 -


nils

Det är viktigt att skilja på V-mödan och Guds Vredesdom,som blir avslutningen på V-mödan.

Först i Upp.11:18 läser vi,"Din Vredesdag har nu kommit,och Upp.15:1,"7 änglar med de 7 plågor som bliva de sista,ty med dem är Guds Vredesdom fullbordad." i Upp16:1 läser vi ,"Gå åstad och gjuten ut Guds 7 Vredesskålar, forts.V.1-21 vilket är något helt annat än V-mödan.
Varför jag citerar dessa ord,är att Bibeln gör en klar skillnad på övriga domar och på Guds Vredesdom.
Vredesdomen kommer Efter de 7 Basunerna i Upp.8 och 9.
Glöm ej att det är bara Guds Vredesdom vi troende är lovad att undslippa,Ej V-möda! 1Tess.1:10,"Jesus som frälsar oss från den kommande Vredesdomen.
1Tess.5:9,"Ty Gud har inte bestämt oss att drabbas av Vrede,utan att vinna frälsning genom vår Herre,Jesus Kristus.
Rom.5:9,"Så mycket mer skola vi...också genom Honom bliva frälsta undan Vredesdomen."
¤¤¤
Du tar helt rätt upp hur Herren ej skulle låta domen komma över Sodom om bara 10 Rättfärdiga fanns.
Men då gällde det en Vredesdom över Sodom,vilket vi ser då Jesus också använder detta som exempel när Människosonens uppenbaras,vilket sker Först Efter att Guds Vredesdom drabbat världen! Luk.17:29.Upp.19:11-21.
¤¤¤
Ang.att slippa V-möda om blott några Rättfärdiga finns,varför har då Inte M-östern, Afrika,Indonesien och Pakistan,ja i alla de 19 av 20 muslimska lände där förföljelse sker Varför har de rättfärdiga där inte sluppit Sluppit V-möda?
Är då dessa Trossyskon Ej räknade som Rättfärdiga då de måste lida V-möda och tom. Avrättning??
Är det så att vi i Västvärlden anser oss Förmer än de som lider i M-östern, Asien,Afrika m.fl.länder där det i Muslimländerna,dödas kristna dagligen??
Tacksam för ytterligare klarhet,så vi Ej låter oss bedragas. Mvh/nils

Svara -   - 18/1-18 21:37 -


sigvard svärd

Det är närmast vanligt att evangelikal teologi idag framställer plymoutpredikanten, tidigare präst i engelska statskyrkan, Johan Nelson Darby, att han från 1830-talet är "fader" till tron på ett uppryckande vid Jesu återkomst.

Tillkomna senare, men ändå samtida med J. N. Darby, kan nämnas den engelske missionsledaren Henry Grattan Guinnes (född 1835) och baptistpastorn Charles Haddon Spurgeon (född 1834), också med förkunnelse om ett uppryckande vid Jesu tillkommelse.

Än tidigare hade tre biskopar, alla med namnet Johannes Gezelius (far, son och sonson) i Åbo, under åren 1711-1728 arbetat fram en bibelkommentar över hela Bibeln i tre delar. Vid tolkning av 1 Tess.4:17 i kommentaren över Nya Testamentet, bekänner sig Johannes Gezelius till texten om att ett uppryckande ska ske då Jesus kommer tillbaka.

Svara -   - 18/1-18 22:06 -


bengt

kan det inte vara så att vi redan nu lever

i vedermödan

början av den

i alla fall

Svara -   - 18/1-18 22:59 -


Hans P Lindblad

Bra fråga Nils!

Jag har också funderat på det faktum att mycket av det som beskrivs i Uppenbarelseboken är sådant som händer idag i andra länder och världsdelar.

Det är ju kristallklart i Bibeln att vi ska möta Jesus i skyn, frågan är när?

Bibeln beskriver ofta händelser som återkommer, exempelvis Daniels profetia (Dan 11:31) om "förödelsens styggelse" som uppfylldes under Macabéertiden då greken Antiochus IV Epiphanes skändade Templet. Men vi vet att det ska hända igen för att Jesus säger det (Matt 24:15).

Det finns likheter mellan Israels uttåg ur Egypten, med de tio plågorna, och de utmaningar som Uppenbarelseboken beskriver.

Det är hagel, eld och blod, men Gud beskyddade sitt egendomsfolk: "Men på den dagen skall jag göra ett undantag för landet Gosen där mitt folk bor, så att det inte skall finnas några flugsvärmar där. Detta för att du skall inse att jag, HERREN, är här i landet." (ex 2 Mos 8:22).

Då befriades Guds egendomsfolk från förtrycket i Egypten, i yttersta tiden ska vi befrias från världens förtryck.

Det är kanske detta som avses i följande profetior:

"Se, dagar skall komma, säger HERREN, då man inte mer skall säga:" Så sant HERREN lever, han som förde Israels barn upp ur Egyptens land", 8 utan: "Så sant HERREN lever, han som förde avkomlingar från Israels hus ut ur landet i norr och hämtade dem ur alla andra länder dit jag hade drivit bort dem." Så skall de få bo i sitt land." (Jer 23:7-8)

5 Mos 30:1-6, Jes 11:11-16, Dra ut från Babel Jes 48:20-21, Jer 16:14-21, Hes 20:33-38.

Det står ju att ökenvandringen ska vara ett exempel för oss!

1 Kor10:1-6 (-11) "Bröder, jag vill ni skall veta att alla våra fäder var under molnskyn och att alla gick genom havet. 2 Alla blev i molnskyn och i havet döpta till Mose. 3 Alla åt samma andliga mat 4 och alla drack samma andliga dryck. De drack ur en andlig klippa som följde dem, och den klippan var Kristus. 5 Men de flesta av dem hade Gud inte behag till. De föll och låg kringspridda i öknen. 6 Det som hände dem har blivit ett varnande exempel för oss, för att inte vi liksom de skall ha begär till det onda."

Svara -   - 18/1-18 23:57 -


JL

"Nej istället har jag märkt och förstått att det finns så kallade kristna missionärer i dessa länder som inte säger ett ord om Jesus utan istället håller de på med biståndsarbete. Det var inget sånt som Jesus sa vi skulle göra. Han sa inte att vi skulle gå ut i hela världen och hålla på med biståndsarbete, han sa att vi skulle predika. Inte heller sa han att vi skulle gå ut i hela världen och be, som en del verka syssla med, nej han sa att vi skulle predika"

Tänkvärt.

Svara -   - 19/1-18 00:26 -


Nina😄

Amen amen jag säger amen Amen Christer så skönt och höra för jag vill inte vara med i vedermödan utan vara tillsammans med Jesus och er i paradiset och vänta på att en dag få göra inträde tillsammans med älskade Jesus till himlen Guds underbara himmel Guds rike

oaoo vilken feeling och få gå in tillsammans med Jesus till guds rike evigheten full utav kärlek 😀😀🙏🏼

Jesu gränslösa frid och välsignelse syskon i herren

Svara -   - 19/1-18 00:57 -


Prinsen

”Och de sade till denne: »Så säger Hiskia: En nödens, tuktans och smälekens dag är denne dag, ty fostren hava väl kommit fram till födseln, men kraft att föda finnes icke. Kanhända skall HERREN, din Gud, höra Rab-Sakes ord, med vilka hans herre, konungen i Assyrien, har sänt honom till att smäda den levande Guden, så att han straffar honom för dessa ord som han, HERREN, din Gud, har hört. Så bed nu en bön för den kvarleva som ännu finnes.»

Detta är det ord, som HERREN har talat om honom: Hon föraktar dig och bespottar dig, jungfrun dottern Sion; hon skakar huvudet efter dig, dottern Jerusalem.

Har du icke hört, att jag för länge sedan beredde detta? Av ålder bestämde jag ju så; och nu har jag fört det fram: du fick makt att ödelägga befästa städer till grusade stenhopar. Deras invånare blevo maktlösa, de förfärades och stodo med skam. Det gick dem såsom gräset på marken och gröna örter, såsom det som växer på taken, och säd, som förgås, förrän strået har vuxit upp.

Men då du nu så rasar mot mig och då ditt övermod har nått till mina öron, skall jag sätta min krok i din näsa och mitt betsel i din mun och föra dig tillbaka samma väg, som du har kommit på. Och detta skall för dig vara tecknet: man skall detta år äta, vad som växer upp av spillsäd, och nästa år självvuxen säd, men det tredje året skolen I få så och skörda och plantera vingårdar och äta deras frukt. Och den räddade skaran av Juda hus, som bliver kvar, skall åter skjuta rot nedtill och bära frukt upptill. Ty från Jerusalem skall utgå en kvarleva, en räddad skara från Sions berg. HERREN Sebaots nitälskan skall göra detta.” ‭‭Jesaja‬ ‭37:3-4, 22, 26-27, 29-32‬

Svara -   - 19/1-18 01:14 -


Jeanette Aldén Wijk

Mycket bra skrivet, Christer! För varför skulle Jesus skada Sin Brud, som väntar på Honom? Jesus må ha tänt en eld på vår Jord, men samtidigt är Han Fridsfursten! Synden i våra liv bar Han på Korset. Vi är Hans barn, och vi ska inte behöva vara rädda för Vedermödan när Han tog på sig precis ALLT på Korset, AMEN

Frid i Kristus

Svara -   - 19/1-18 06:55 -


nils

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

VARNING:Det blir många som avfaller,tappar sin TRO,om vi inte förstår Skillnaden mellan V-mödan och Guds Vredesdag!

Upprepar:Vi har så svårt att skilja på V-mödan och Guds Vredesdom vilket bibeln klart gör i Upp.boken som jag har kommenterade här ovan..
Som sagt det är bara Guds Vredesdag,vi i 3 Bibelord är lovade att SLIPPA,Inte V-mödan!
Jämförelsen att Herren ville skona Sodom om 10 Rättfärdiga fanns,gällde en Guds Straffdom över staden, Guds Vrede,vilket bevisas av att Jesus använder Lots räddning från Sodom för att visa hur det blir vid hans återkomst.Luk.17:29.
Det sker efter Guds Vredesdag,inte under den svåra V-mödan!
Som ytterligare argument ang.att Herren skall skona Sverige om 10 Rättfärdiga funnes,
Varför har EJ Herren då skonar de Rättfärdiga i M-östern,Asien,Afrika?
Svaret är att det för dem är en V-möda de utstår,Inte Guds Vredesdag!
Likaså kanske också Vi måste utstå en Vedermöda Innan Herren hämta oss!!
Feltolkar vi detta,saknar vi andlig och Mental Beredskap om vi måste möta V-mödan,likt så många andra länder i Öst har gjort!
Förbered dig för Uppryckelsen,men också för de Svåra Tiderna som bibeln talat om!

Svara -   - 19/1-18 08:18 -


nils

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

VARNING:Det blir många som avfaller,tappar sin TRO,om vi inte förstår Skillnaden mellan V-mödan och Guds Vredesdag!

Upprepar:Vi har så svårt att skilja på V-mödan och Guds Vredesdom vilket bibeln klart gör i Upp.boken som jag har kommenterade här ovan..
Som sagt det är bara Guds Vredesdag,vi i 3 Bibelord är lovade att SLIPPA,Inte V-mödan!
Jämförelsen att Herren ville skona Sodom om 10 Rättfärdiga fanns,gällde en Guds Straffdom över staden, Guds Vrede,vilket bevisas av att Jesus använder Lots räddning från Sodom för att visa hur det blir vid hans återkomst.Luk.17:29.
Det sker efter Guds Vredesdag,inte under den svåra V-mödan!
Som ytterligare argument ang.att Herren skall skona Sverige om 10 Rättfärdiga funnes,
Varför har EJ Herren då skonar de Rättfärdiga i M-östern,Asien,Afrika?
Svaret är att det för dem är en V-möda de utstår,Inte Guds Vredesdag!
Likaså kanske också Vi måste utstå en Vedermöda Innan Herren hämta oss!!
Feltolkar vi detta,saknar vi andlig och Mental Beredskap om vi måste möta V-mödan,likt så många andra länder i Öst har gjort!
Förbered dig för Uppryckelsen,men också för de Svåra Tiderna som bibeln talat om!

Svara -   - 19/1-18 08:18 -


nils

Svar till Nina😄.

Nina,läs och begrunda mina svar i denna så viktiga fråga.

Varning:Kan vi Ej skilja på V-mödan och Guds vredesdag bli vi Bedragna.
Bibeln har Aldrig lovar befrielse från V-mödan,med lovar befrielse från Guds Vredesdag
vilken kommer Efter den svåra V-mödan!
Förstår vi Ej skillnaden kommer många att Avfalla,då deras hopp om Uppryckelsen EJ sker,utan svåra tider kommer!
Det hände i Kina,när de lovats Uppryckelse när svåra tider kommer,men i stället kom Kommunismen men förföljelse och V-möda och många förlorade då sin TRO!Mvh/nils

Svara -   - 19/1-18 08:26 -


AnnMarie

"Varför skulle Jesus skada sin brud som väntar på honom"

Den frågan kanske bör ställas till de kristna runt om i världen som verkligen får lida för sin tros skull!

Se och besvara också Nils fråga ang detta!

Svara -   - 19/1-18 08:27 -


nils

Svar till Holger Nilsson.

Holger,hur ser du på skillnaden mellan V-mödan och Guds Vredesdag?

Jag inser att en felaktig tolkninga av detta innebär en Stor fara och Vilseleder många troende till ett falskt Hopp,att slippa en V-möda,eller hur tolkar du skriften Holger?

Svara -   - 19/1-18 08:30 -


nils

Svar till Karin.

Karin,problemet här är att inte inse skillnaden på V-möda vilket vi Aldrig livats undslippa och Guds Vredesdag som vi Är Lovade att slippa.

Läs mina kommentarer ang.detta och återkom. Mvh/nils
0485-10028.

Svara -   - 19/1-18 08:37 -


Tom

Undrar om det inte kan vara så att uppryckandet sker mitt i 7års perioden? Sista 3,5 ska ju vara särskilt svåra. När antikrist ser att en hel drös har försvunnit så släpper han loss all vrede

Svara -   - 19/1-18 11:55 -


nils

Svar till AnnMarie.

En förklaring ges i Fil.1:29,"Åt eder har ju Förunnats icke allenast att Tro på Kristus,utan också att Lida För Hans Skull."

Läs och häpna;att Förunnats lida för Herren utgör en Förmån som en Jesu Brud,och blir rikt belönat i Himlen.
Matt.5:11-12,"Ja saliga är I när människorna för Min skull smäda och förfölja eder och sanningslöst säga allt ont mot eder.
Glädjens och Fröjden eder.ty eder Lön är stor i himmelen."
Vad Herren mest söker i våra liv är Trons äkthet och kärlek,att vara trofast i Lidande, ända till döds för många.
Josef Lado Rumänien,fick av Herren veta när de troende som fängslades och torterades och då ivrigt bad Herren slippa detta.
Då kom en ängel och undervisade dem,att även om de slapp lidandet fortsätter kampen mellan ont och gott.
Ängeln förklarade vidare att de skall vara Herrens vittnen på Domens dag,mot djävulen och hans orättfärdighet mot mänskligheten.
Josef fick frågan,om han då ville undslippa lidandet,men då ångrade han deras klagan och var villig att uthärda då de hade bedit en helt felaktig bön,att slippa förföljesen!

Svara -   - 19/1-18 12:34 -


Karin

Tack för erbjudandet, men jag är ingen "telefonmänniska". Mikael Walfridsson har studerat vad som ska hända de sista åren mycket noga. Han är övertygad om, utifrån skriften, att vreden varar hela vedermödan.

Se mer på: www.pretribcenter.blogspot.se

Svara -   - 19/1-18 12:57 -


Karin

Svar till Karin.

Det svaret skulle vara till Nils.

Svara -   - 19/1-18 12:58 -


AnnMarie

Karin

Frågan är vad Bibeln säger och inte vad Mikael Walfridsson säger!

Svara -   - 19/1-18 13:21 -


Karin

Svar till AnnMarie.

Bibeln är tydlig med att vi ska slippa vedermödan!

Svara -   - 19/1-18 13:58 -


Rolf

Alla anser jag har en uppgift det är därför vi fötts och det just i denna tid att sedan alla inte har samma uppgift är enligt mig självklart. Det viktiga är att ta emot Jesus när denne kallar oss. Alla blir kallade men många bryr sig inte om kallelsen. De som inte bryr sig eller vill förstå blir inte frälsta. Men alla kallas någon gång och många gånger och alla har olika uppgifter en del att predika andra att missionera, andra att arbeta genom någon kristen organisation med skilda uppgifter ex biståndsarbete. Det är inget fel att hjälpa fattiga och svältande även detta är en uppgift för kristna. Alla är inte predikanter och har inte och ska inte ha fallenhet för att predika men däremot att hålla fast vid den kristna läran och våga stå upp för denna. En del har andra uppgifter och även att be är en uppgift. Även dessa som ber för andra behövs är jag övertygad om. Om jag har fel har jag helt missuppfattat det budskap som framförs här. Jag är medlem i svenska kyrkan och visst kan jag tycka att de är för slappa i en hel del frågor och även inte alltid bibeltrogna men jag ser mig som kristen och troende och min uppgift är inte att predika anser jag utan vara där människor kan behöva mig och jag tror att Jesus ser till att jag hamnar där jag behövs. Men det är inte alltid jag förstår varför i alla sammanhang jag hamnar i. Men efteråt har jag förstått i en hel del fall. Men inte alltid. Jag är gammal nu men har först på äldre dar förstått de sammanhang jag borde sagt ja men inte förstod eller vågade det. I andra har jag sagt ja och det var rätt.

Svara -   - 19/1-18 14:08 -


Torsten

Jag säger som nils. Det är skillnad på vedermödan och vredesdomen. Vedermödan är djävulens verk. Det är djävulen som går omkring som ett rytande lejon och söker någon att uppsluka. Vredesdomen är Guds verk. Gud gör slut på all ondska.

Noa fick fly undan floden i en ark då Guds vrede drabbande jorden. Lot fick fly från Sodom när Gud förgjorde staden. Israel fick gömma sig i landet Gosen när plågorna drabbade Egypten. När Guds domar drabbar jorden en sista gång finns ingen plats att fly till därför hämtar Gud sitt folk i skyn medan vredens eld går över jorden.

Svara -   - 19/1-18 15:49 -


JL

Svar till nils.

"Det hände i Kina,när de lovats Uppryckelse när svåra tider kommer,men i stället kom Kommunismen men förföljelse och V-möda och många förlorade då sin TRO!Mvh/nils"

Nils du har ju helt rätt i dina tankar, men om vi säljer in en annan Gud än vår Herre så är ju inte människor beredda på den inkommande stormen. Eller vad den nu är eller vad vi nu kallar den.

Det var ju ett inlägg om han Joel Ost, eller vad han nu hette. Prosperity preaching kan man kalla det. Vilken grund har man som kristen om man kräver att man skall kunna sväva runt på rosa moln?

Svara -   - 19/1-18 15:55 -


Peter Hall

Svar till Prinsen .

och de ogudaktiga förintas, som om de aldrig existerat.

Så helvetet existerar inte längre? Det håller nog inte Christer med om.

Om du menar att de uppståndna ogudaktiga i domen omedelbart kastas i den brinnande eldsjön, varför överhuvudtaget låta dem uppstå? Skall de inte existera för att prövas en längre tid i domen, så är det befängt att låta dem uppstå.

Domen sker väl under tusen år, så det är gott om tid för både goda och onda att visa sina rätta jag, eller hur.

Men, den som dör ung skall dö först vid hundra års ålder och först vid hundra års ålder skall förbannelsen drabba syndaren. Jes.65:20

Svara -   - 19/1-18 16:18 -


kaj

Alla somnade! Många i västvärlden har en sandgrunds tro som inte vill möta prövningar och bli sållade . Vad ska vi säja till dessa kristna som plågas svårt i dag och får möta det mest ohyggliga !? ska vi säja ,så ska du inte ha det ! Vi i Sverige har de inte så , för vi är ju så troende !? det finns en falsk ödmjukhet som sitter i känslorna i köttet och en äkta Ödmjukhet , men bara av dem som blivit sållad och mött prövningar .OCH vunnit seger . Det räcker att se på mitt egna jag . jag pekar inte finger åt någon !

Vedermödan ca : 3,5 år är ett Guds Nådes medel för att om möjligt bli tvagna !

Varför skulle Jesus säja ?Luk 18:8

Jag säger eder: Han skall snart skaffa dem rätt. Men skall väl Människosonen, när han kommer, finna tro här på jorden?”

Jag är inte helomvänd ännu , och har inte fullheten av den Helige Ande men jag är troende Tack vare Jesus !

Fil 3:14

och jagar mot målet, för att få den segerlön som hålles framför oss genom Guds kallelse ovanifrån, i Kristus Jesus.

1 Pet 1:9

då I nu ÄREN PÅ VÄG ATT VINNA det som är målet för eder tro, nämligen edra själars frälsning. 1 Pet 1:9

Jag är inte helomvänd ännu , och har inte fullheten av den Helige Ande men jag är troende Tack vare Jesus !

Men jag håller före Rom 6:11

Så mån ock I hålla före att I ären döda från synden och leven för Gud, i Kristus Jesus.

Det är en viss skillnad att hålla före och att vara .

Svara -   - 19/1-18 16:55 -


J.J.

Svar till nils.

Guds vrede varar hela vedermödan

När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse, Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

Upp 6:16-17 – ”Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?

Upp 15:1 – Och jag såg ett annat stort och underbart tecken i himlen: sju plågor, de sista, ty med dem når Guds vrede sin fullbordan.

Här ser vi att redan vid det sjätte sigillet så har Lammets vredes dag kommit, som är det samma som Guds vredes dag, då Lammet och Fadern är ett.

Ofta så påpekar man att de sju sista plågorna – som också är Guds vredesskålar är själva Guds vrede. Men i kap 15:1 kan vi se att Guds vrede når sin fullbordan med dessa sista plågor, alltså inte sin början. Det är alltså bara själva avslutningen av Guds vredes period som avslutas med de sista 7 plågorna

Svara -   - 19/1-18 20:04 -


Nina😄

Svar till nils.

Jag är beredd på vilket antingen uppryckande innan eller mitt i för att förkorta tiden för oss och de fruktansvärda hemska lidande vi ska få utstå men vi ska va fullt medvetna om att uppryckandet kan ske och de när vi minst anar är vi beredda eller är vi så inne på att vi ska va med i vedermödan och tänker äh vi ska va me in i vedermödan jag/vi kan vänta ett tag till och bli frälst / frälsta

Och som en del tänker eller någon sagt vi kan utstå lite lidande de gjorde ju underbara Jesus för oss då vet vi inte vad vi pratar om de är ett lidande utan dess like där frestelsen till att lämna blir större än någonting ett lidande som vi enkla människor kanske inte klarar utav

Så va inte så kaxiga guds folk och va inte så säkra på att vi inte kan bli uppryckta imorgon eller inatt

Lev så nära herren ni bara kan be om den Heliges andes ledning om att bli ledda ömt och kärleksfullt be om guds sköld och vapen och blods beskydd så är de

Jesu gränslösa och underbara välsignelse Nils jag förstår vad du menar och ber om att vara förberedd även om jag vill och önskar slippa vedermödan 😉🤪

Svara -   - 19/1-18 21:40 -


Nina😄

Svar till Nina😄.

Är vi förberedda på ett uppryckande är vi de hur har vi de med Jesus tror vi på honom har vi tagit steget för honom

Var står de att vi ska vara med i vedermödan var står de specifikt de är lite tvetydigt är vi förberedda på vilket som står vi beredda på ett uppryckande att han tar upp oss inatt imorgon eller när som

Är de så att herren förkortar tiden för oss eller för de som blir frälsta under vedermödan den hemskaste utav vedermöda

Tror vi ska vara beredda på vilket de blir

Svara -   - 19/1-18 22:11 -


kaj

Svar till Nina😄.

Du skriver Nina .Tror vi ska vara beredda på vilket de blir .

. Det är nog det bästa av allt som skrivits i detta ämne !

Svara -   - 19/1-18 23:24 -


N8na😄

Svar till kaj.

Tack Kaj

Ibland blir jag så less vi ska inte veta utan hålla oss nära Jesus knäppa våra händer böja våra huvuden och gå ihop för där två eller tre är / ber där är jag mitt ibland dem säger Jesus 😄 visst är de fantastiskt och med honom be och hålla ut för människors frälsning

och vara förberedd på vad som än sker efter guds vilja

Jag utesluter inte vedermöda tid för oss inte heller ett uppryckande för mig låter de mest som ett uppryckande för mig ur guds ord när vi minst anar de som en tjuv om natten händer de

Jesu välsignelse Kaj din syster i herren

Svara -   - 20/1-18 01:24 -


Nina😄

Svar till kaj.

Tack Kaj

Ibland blir jag så less vi ska inte veta utan hålla oss nära Jesus knäppa våra händer böja våra huvuden och gå ihop för där två eller tre är / ber där är jag mitt ibland dem säger Jesus 😄 visst är de fantastiskt och med honom be och hålla ut för människors frälsning

och vara förberedd på vad som än sker efter guds vilja

Jag utesluter inte vedermöda tid för oss inte heller ett uppryckande för mig låter de mest som ett uppryckande för mig ur guds ord när vi minst anar de som en tjuv om natten händer de

Jesu välsignelse Kaj din syster i herren

Svara -   - 20/1-18 01:25 -


Jonatan Pandaciuc

Vill tacka dig Christer för att du lagt tid att skriva ner allt detta och det berör mig verkligen. Gud talar starkt till sitt folk och vanar dem genom dig. "Djup ropar till djup".

Gud har sån nöd för människor som ännu inte tagit emot honom, den nöd är obeskrivlig och jag vet helt säkert att du som evangelister och andra tjänare får uppleva av. (främst evangelister tror jag) Var välsignad i Jesu Kristi namn Christer. Jesus Kristus är Herre och frälsare Amen

Svara -   - 20/1-18 06:38 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till nils.

Jag blir uppmanad av en del här att frukta framtiden, men Jesus säger att jag inte ska oroa mig för någonting. Det finns många röster som talar, men jag lyssnar till Jesus, inte till människor. Det finns ett mycket bra uttryck: "Ser jag på mig själv, så blir jag förtvivlad. Ser jag på andra, så blir jag förvillad. Ser jag på Jesus, blir jag förvandlad."

Frid i Kristus

Svara -   - 20/1-18 07:37 -


nils

Svar till Nina😄.

Nina,jag tror att vi redan nu är i Begynnelsen av födslovåndorna i Matt.24:4-13 där Jesus talar till sina lärjungar om krigslarm,uppror,hungersnöd,jordbävningar,prisgivning till misshandling bliva dräpta och hatade av Alla folk för Jesu namns skull,förvillelse av många falska profeter.

Dessa händelser ingår också i inseglen Upp.6,och pågår Redan runt om i världen, som vi redan ser,kommer att öka alltmer och når även oss.

Svara -   - 20/1-18 07:41 -


nils

Svar till J.J..

Tack JJ för din kommentar.Det intressanta med 6-e sigillet är det börjar med;"en stor jordbävning,och solen blev svart som en sorgdräkt och månen hel och hållen som blod."

I Matt.24:29-30 ser vi när detta sker,nämligen,"Men strax Efter den tidens V-möda,
( V 21),skall solen förmörkas och månen upphöra att giva sitt sken ....
Och då skall M-sonens tecken visa sig på himlen och alla släkter på jorden skall då jämra sig.Och man skall få se M-sonen komma på himlens skyar med stor makt och härlighet."
Detta sker alltså efter den stora V-mödan,vars like aldrig har varit V 21,och 6-e inseglet handlar då om Guds Vredesdag som kommer V17,och som slutar med Jesu synliga återkomst i Matt 24:30.
I Upp.11:18,"Folken vredgades,men Din Vredesdag har Nu kommit," dvs.skall då börja.
För mig betyder ordet fullbordas i Upp.15:1 en avslutning av V-mödan,genom Vredesskålarna i Upp.16,Harmageddon kriget i V 16.och Jesu återkomst i Upp.19.
Ja,vi försöker tillsammans lägga pusselbitarna på ändetidens apokalyps JJ./nils

Svara -   - 20/1-18 08:28 -


nils

Svar till Jeanette Aldén Wijk.

Mycket bra inställning Jeanette,för Jesus har Inte sagt oss att frukta,utan att Resa oss upp och upplyfta våra huvuden,Ty Då Nalkas Eder förlossning,vår Befrielse! Luk.21:28

Vi om några,må väl vara de som skall Glädjas med Facit i vår hand,när vi ser hur Jesu ord uppfylles.
Vad som än sker,har Vi Det Bästa Kvar,i vårt saliga hopps Fullbordan!! Mvh/nils

Svara -   - 20/1-18 08:36 -


Jeanette Aldén Wijk

Amen, Broder!

Svara -   - 20/1-18 08:39 -


nils

Svar till JL.

Ja JL,detta var ju det första Tidstecknet Jesus varnade för i Matt.24:4,"Sen till att ingen förvillar eder."

Många förkunnare vill ej förkunna sanningen,utan förskönar frälsningens smala väg för att behaga och vinna själar,som då dessvärre förloras,och det för evigt!
Så fruktansvärt att jag rekommenderar att de må Lämna sådana kyrkor,och söka Herren själv i ordet och bönen!

Svara -   - 20/1-18 08:43 -


nils

Svar till Karin.

Visst är hela V-mödan en vredens tid från Gud,men den kulminerar,Avslutas med Guds Vredes dag som en uttalad specifik händelse,så ofta omtalad av G.T.-s profeter!

Viktigast är att ej somna andligt,att ha olja i lampan och relationen med Herren själv.
Guds Välsignelse önskar jag dig/nils.

Svara -   - 20/1-18 08:49 -


nils

Svar till Torsten.

Torsten,jag instämmer i att det är olika makter som agerar.

Det är inte under inseglen utan först i Upp.8 som änglarna träder fram.
Det innebär att det är först genom Änglarna som Herren själv börja utföra Sina Domar,och att det är satan som verkar i början .

Svara -   - 20/1-18 08:59 -


Torsten

Svar till Nina😄.

Nina!

Dina frågor är nog bland de svåraste att besvara. Vi ser så olika när vi läser bibeln. Var står det att vi ska vara med under vedermödan? Matt. 24:33 säger: "När ni ser allt detta vet ni på samma sätt att han är nära och står för dörren." För att se att detta inte bara gäller det judiska folket utan även de frälsta hedningarna måste vi läsa in det som står i Rom 11 om att vi är inympade i det äkta olivträdet. Då är vi det "Guds Israel" som det står om i Gal. 6:16.

När det gäller Jesu tillkommelse så tänker jag att Guds folk blir förvarnade strax innan. Noa blev varslad sju dagar före floden. Förutom att han långt dessförinnan måste förstått att något var på gång i och med att han fick "order" om att bygga arken och under tiden predikade. Lot blev förvarnad annars hade han inte hunnit ut ur Sodom.

För övrigt håller jag med om att vi i alla skeden ska vara redo.

Var rikt välsignad

Svara -   - 20/1-18 10:53 -


Nina😄

Svar till Torsten.

Torsten jag går inte emot och absolut inte vad guds ord säger de är förbjudet att göra

Vill bara att vi ska vara förberedda likaså som vedermöda som ett uppryckande är vi inte förberedda på ett uppryckande kanske vi står där med ett stort frågetecken när de sker för vi är så inne på vissa ord så vi går misste om de andra och blir lämnade kvar Vill vi de? Vi ska inte vara så inne på ett uppryckande så vi inte förbereder oss i bön för en otroligt vidrig vedermöda och där måste jag kämpa i bön för den vill jag inte va med i men är de så då kommer herren förbereda mig och ge mig kraft amen amen 😀

Vi ska inte vara så bomb säkra på saker och ting så står de och de måste betyda så och vara så ne de står så och du har fel jag har rätt så är de

En del säger så har de sagt innan och då blev de si och så men tiden var inte inne just då för varken vedermöda eller uppryckande saker måste ske enligt guds ord innan den tiden skulle / skall (säger vi nu ) ske

Snälla älskade underbara syskon i herren lev nära Jesus läs ordet dela med er gå i bön för där två eller tre är församlade i mitt namn där är jag mitt ibland er säger Herren visst är de underbart😄😜 lyssna på varandra och va förberedda på allt men förvänta er inte att så skall de bli för då blir jag arg och ledsen

Endast Gud han som är värdig att bära namnet Gud vet

Vi ska vara förberedda och be att så många som möjligt bli frälsta om de har vänt bort be om att de vänder tillbaka be om den älskades helige andes ledning att leda oss ömt och be om herrens sköld o vapen o blods beskydd

Jesu gränslösa välsignelse och en bamse kram från mig mina syskon i herren

Svara -   - 20/1-18 11:56 -


Erik S

Nu kanske några tycker, att min kommentar blir lite provocerande, men då får det bli så.

Kan det vara så, att vi har missat något? Många anser att vi inte ska vara med i vedermödan, hhmm? Inte hela, men början av det, är inte alls osannolikt. Är vi för fokuserade på oss själva? På oss här i väst? Många anser också att Antikrist, skall komma från Europa och ha något att göra med EU.

Där tror jag vi är helt fel ute. Antikrist kommer att komma från Mellan-Östern, någonstans. (Turkiet är tänkbart.)

Vi pratar ofta om den kommande vedermödan-men, men är vi inte mitt uppe i den nu? Om vi ser på människorna-och speciellt dom kristna-i Mellan-Östern och i Arabländerna i stort, i Kina, Pakistan, Nord-Korea m.fl så kan det inte bli mer vedermöda än det är nu! Ni ska vara hatade av alla för mitt namn skull- Matt 24:9, Luk 21:12 och hela dom sammanhangen. Tusentals har misshandlats, dödats, korsfästs, allt vedervärdigt vi kan komma på. Ren utrotning. Kyrkor och kapell bränns ner. Ja vi skulle kunna skriva metervis med hemskheter.

Kom och säg till dessa människor att vedermödan står för dörren!!Och att vi inte ska behöva vara med i den!! Vad tro ni svaret blir? Vi är ofta för trångsynta, tyvärr.

Till detta har vi katastrofer av olika slag. Vi har en världsekonomi som balanserar på en smal spets. Vi har väckelse i Israel. Vi har många länder som "pratar sig samman" mot Israel. En stor samling hölls i Turkiet inte så länge sen, 57 länder planerade kommande anfall mot Israel-Hes. 38. Då går det bra för både shia och sunnimuslimer att hålla sams. Annars är ju Iran och Saudi-Arabien på kollisionskurs.

Vi har en "joker" i spelet, det är Nord-Korea. Kim Jung On är ju den nyttiga idioten i detta sista världsdrama. Både Kina, Ryssland och USA hade kunnat stoppa denna dåre om dom velat. Men Nord-Korea och Kim Jung har ett "uppdrag" att fullfölja denna sista tid. Många har inte insett det.

Israel "attackeras" på alla tänkbara sätt och nivåer. Svart görs till vitt, lögn till sanning. Hamas och andra grupper skjuter raketer mot civila, men världssamfundet och FN ger alltid Israel skulden! Totalt vansinne. Men så ska det ju bli.

Skruvarna dras åt även i vårt land. Inför kommande val, har nu regeringen planer på att införa censur, så att man inte får tycka vad man vill-emot regering o dess politik, emot s.k PK-etablissemanget.

Så om vi nu är inne i vedermödan, då är klockan några sekunder i tolv. Församlingarna fortsätter sova. Religiös verksamhet pågår för fullt. Folk har omsorg om den nya bilen och sommarstugan. Och världen står inför slutdramat på allting! Jag har en äldre släkting som varit troende i över 60 år, men tycker att "verksamheten" är bra. Kaffedrickning efter f.m mötena med prat om "ditten och datten" är helt ok. Man sover sin sköna religiösa sömn-men var finns längtan efter passionen, elden, andens kraft. Käre Gud man blir förtvivlad.

Vi kanske ska be om Andens klargörande att vi kan tänka lite utanför våran invanda "box". Skulle egentligen skriva mer, men nu får det räcka.

Ha nu en bra dag, kära syskon. Shalom!

Svara -   - 20/1-18 12:15 -


bengt

mycket viktigt och riktigt det du skrev erik s

Svara -   - 20/1-18 12:36 -


Lena Henricson

Med anledning av det Erik S skrev,plus fler m. liknande inlägg:

Finns det någon här på Apg29 som vet hur kristna i länder med svår förföljelse ser på ändetiden med uppryckandet och vedermödan m.m. ?

Svara -   - 20/1-18 15:01 -


nils

Svar till Erik S.

Det du beskriver är precis som Herren sagt att tidens slut kommer att vara!
Mest delar jag nöden för den sovande församlingen,där Herren är utanför!
Brukar finna tröst i Upp.1:9,"Jag,Johannes eder broder som med eder har del i Bedrövelsen och Riket och Ståndaktigheten i Jesus."
Herrens välsigne önskar jag dig på den smala vägen till vårt Himmelska hemland!

Svara -   - 20/1-18 19:28 -


Erik S

Svar till nils.

Tack för det broder! Det är kämpigt många gånger, men vi får inte ge upp. Guds löften har hållit ända hit, då kommer dom att göra det i fortsättningen också.

Just att församlingarna "sover" är mycket allvarligt. Det måste komma ett uppvaknande mycket snart, annars vet jag inte vad!

Guds frid och en bra fortsatt helg! Mvh

Svara -   - 20/1-18 20:48 -


Tomas N

Några har skrivit den viktigaste uppmaningen som jag också skriver under på,nämligen att vara beredd på olika skeenden och undvika splittrande verksamhet.

Men för sanningens skull så skulle jag vilja citera en känd pastor som sa angående ändestidteologi " Förstå Israel rätt ,annars kommer ni aldrig förstå skeendena och iutan rätt bibeltolkning kan ni inte förstå Israel eller skeendena i ändestiden.

Ett generellt begrepp som kan användas av flera skolor,men väldigt sant enligt mig. Man måste inte förstå ändestidsskeendena,men det påverkar alltmer vad som sker i världen och i församlingarna

Jag ser samma mentalitet idag bland vissa trosinriktningar som vi såg bland lärjungarna och ,som måste ha varit utbredd bland judar vid Jesu tid.

Petrus ville inte att Jesus skulle dö och de andra drömde ofta om att regera med Jesus och sitta på hans högra och vänstra sida. Det fanns också mänskligt nog en mentalitet som säger" Tack Gud för att du välsignat mig/oss ,men inte de andra" Hur mänskligt det än är är resultatet ondska.

Endast i nya förbundet är Guds rike tillgängligt till alla folk. Detta stora skeende profeterades om i Jesaja. Med den tidens världsbild och uttryckssätt så benämns det som kustländerna o s v,men med Jesus egna ord i Matteus 28 och Markus 16 förstår vi mera att evangeliet skall utgå till alla folk.

Jesus undervisar lärjungarna för att de skall föra vidare det nya förbundets evangelium och inte som judar. Uppenbarelsebokens texter om plågor och allt annat riktar sig också till. alla folk. Gud har gjort ett folk av de två vilket står på många ställen bl a Efesierbrevet 2 och detta symboliseratdes av att förlåten brast eller som Paaulus skriver att skiljemuren är nedriven

Jag tror det finns många idag som inte förstått fullheten av evangeliets undervisning. Absolut är vissa saker högst politiskt inkorrekta idag som när Jesus säger till Fariseerna ."Guds rike skall tas ifrån er och ges till de som bär rätt frukt,Ert hus kommer att lämnas åt er ödelagt"

Att lärjungarna uppmanades gå till Israels folk tolkar jag som Guds instruktion att gå till juden först,för att de skulle få chansen och att profetiorna skulle uppfyllas"Han kom till sina egna,men de tog inte emot honom"

Sedan uppvisar Jakob bristande förståelse om nya förbundet genom att han drar Petrus m fl till att återgå till lagiskhet (Apg 10) och även adresserar sitt brev till de 12 judiska stammarna

Jag bedömer det som troligt att delar av Matteus 24 där geografiskt specifika varningar var en profetia om AD 70 och Jerusalems förstörelse. Liksom Johannes uppenbarelse och Jesaja pratar människosonen(Jesus) med Guds tidsperspektiv som rör sig fritt och istället fokuserar på händelser.

Lidande ger Gud utrymme att bli förhärligad,men lidandet i sig det är inget vi skall förhärliga. Allt handlar ju om att det är människans synd och djävulens ondska som är och alltid har varit världens och människans problem.

Det pågår en sållning och det är rimligt. Mitt i allt detta finns alltjämnt helande och befrielse att få i Jesu bnamn och den frid som Gud ger och inte kan köpas för pengar.

Jesus sa." Den som inte tar sitt kors och följer mig är inte värdig,Vägen är smal till himlen och få finner den".

Johannes 14-16 är den sista och grundlig undervisning till lärjungarna som avslutas me d den översteprästliga bönen i Joh 17. Kap 16 avslutas med orden" I världen kommer ni ha lidande,men var vid gott mod,Jag har övervunnit världen.

Den här så viktiga undervisningen gav han för att det enligt Matteus 16:18 skulle bygga en kyrka som inte helvetets portar skulle kunna stå emot.

Så för att sammanfatta så skall vi uppryckas en dag,men till dess är det tid att så och skörda för Guds rike och arbeta och hålla Jesus bud om kärlek(Johannesbrevet 1 och Joh 14-16) Detta är Guds vilja

Guds rike är inte delat,men denna världens olika religioner och politiska ideeer florerar tillsammans med mammon och andra andemakter.

Det kommer bli värre och enligt Hebreerbrevet 12 .26 kommer allt skakas så att bara det som är fast skall bestå. Det är samma prövning som Israels folk fick utstå i öknen.

Detta är en tid för avfall och splittring och prövningar,men också en härlig tid av tro och relation med Gud som fördjupas och många som finner Gud mitt i allt.

Segerkransen väntar för den som inte faller av och tappar fokus eller blir förförd/lurad. Vi har löftet om att Babylon skall plötsligt på en dag falla och vi har ännu tid att dra oss ur hennes grep.Jag vet inte exakt vad Babylon symboliserar,men tror de flesta har en känsla och mitt tips är att inte fokusera för mycket på en viss politisk makt utan se till att man inte har någon del i henne.

Babylons rike och antikrist är dödsfienden för Jesus kyrka och även för hela världen.

Kom ihåg syskon att vi har fått all andlig auktoritet och uppdrag att förmedla räddning till folkmassorna i världen. Och frukta inte kroppslig död,för Jesus har övervunnit döden

Svara -   - 20/1-18 21:12 -


Britt

Till Christer!

Jag skrev: ...........Kan vi då inte stå ut i vedermödan och lida för Jesu skull?

Du svarar: Jag är ganska säker på att den här personen (jag) har inte en blekaste aning om vad det innebär som hon med ett sådant andligt högmod talar om. Ja Jesu led det är sant. Han led för vår skull men vi kan "inte lida för Hans skull" Allt sådant insinuerande och retoriskt är inte Bibliskt.

Jag svarar: Mina älskade var inte förvånade över den eld som ni måste gå igenom till er prövning som om det hände er något oväntat. Nej "Gläd er ju mer NI Delar Kristi Lidande"

Alltid bär vi Jesu död i vår kropp, för att också Jesu liv skall bli synligt i vår kropp. Ty vi som lever Utlämnas ständigt åt döden "för Jesu Skull" för att också Jesu liv skall Uppenbaras i vår dödliga kropp. Så verkar döden i oss och livet i er.

Vi är dårar för Kristi skull, ni är kloka i Kristus. Vi är svaga, ni är starka. Ni är aktade, vi är föraktade och vi misshandlas.

Guds frid!

Svara -   - 20/1-18 21:34 -


Christer Åberg

Svar till Britt.

Var välsignad!

Svara -   - 20/1-18 21:43 -


Britt

Tack Christer!

Önskar dig detsamma!!

Svara -   - 20/1-18 22:42 -


kaj

Svar till Britt.

Mycket fint Britt du skriver om detta . I dagens predikningar och undervisningar är det inte ofta det talas om vi ska prövas .

Fil 3:10

Ty jag vill lära känna honom och hans uppståndelses kraft och få känna delaktighet i hans lidanden, i det jag bliver honom lik genom en död sådan som hans,

Av denna vers står det ju att vi ska LÄRA känna honom , och just genom att vara delaktiga i Hans lidandet kan hans uppståndelsekraft ( Nådegåvorna) i vår svaghet bli synliga efter Hans vilja !

Och icke det allenast, vi till och med berömma oss av våra lidanden, eftersom vi veta att lidandet verkar ståndaktighet, Rom 5:3

Om jag nu måste berömma mig, så vill jag berömma mig av min svaghet.2 Kor 11:30

Svara -   - 21/1-18 00:38 -


Britt

Till Kaj!

Ett Stort Tack för det fina du skriver, det värmde mitt hjärta!!

Och tack också för dessa bibelverser!

Guds rika välsignelse önskar jag dig! /Britt

Svara -   - 21/1-18 15:37 -


kaj

Svar till Britt.

Tack detsamma önskar jag dej Britt ! Tänk när vi kommit dithän att vi kan av HELA vårt hjärtat tacka i prövningens stund och veta Herren är med oss alla dagar oavsett hur det känns eller ser ut för mitt kött! jag anar då och då i dessa stunder av prövningar motgångar hur Herren säjer var bara stilla och vet att jag är med dej !

En gammal psalm vers går så här :

Ju större kors , ju mera trogen i stormen stadgas ekens rot .

Du blir alltmer för himlen mogen med korset buret utan knot.

Ju mera under korset böjd , dess mera över jorden höjd

Ju större kors , dess flera böner. Ju mera bön dess mera Nåd

Ju mörkare du Jorden röner , dess ljusare blir Himlens råd .

Ju mindre stöd dej världen ger , i Gud du äger det dess mer

Svara -   - 21/1-18 17:09 -


Britt

Till Kaj!

JA, tänk när vi kommit dithän som du skriver: att vi kan av Hela vårt hjärta tacka i prövningens stund och veta att Herren är med oss........

Tack för denna underbart trösterika psalmvers!!

Svara -   - 21/1-18 18:45 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Den oönskade - Del 22

Christer Åbergs barndom - Den oönskade

Nu i några delar kommer jag att berätta om smärtsamma händelser som jag har haft funderingar på hur jag ska berätta dem, eller om jag över huvud taget ska berätta om dem. Men eftersom det är en viktig del av fortsättningen framåt av min berättelse så har jag valt att ta fram en del smärtsamma händelser som senare skulle visa bli livsavgörande händelser i mitt unga liv.

0

Läs allt!


Badhus börjar med chip

Chip under huden

Bild: Nya Dagbladet. 

Badhuset Kokpunkten i Västerås börjar med chip-implantat under huden mellan tummen och pekfingret.

0

Läs allt!


Nåd mitt i en Guds straffdom – Del 2

Läsarmejl av SIGVARD SVÄRD 

I den stund Adam och Eva tvingades lämna Edens lustgård på grund av sitt syndafall, då satte Herren Gud särskilt utsedda keruber ”med flammande svärd” att vakta ingången tillbaka.

0

Läs allt!


Svag men stark

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Gud har den styrka och hjälp som vi behöver och vår svaghet är inte ett hinder. 

0

Läs allt!


Flera barn tog emot Jesus

Läsarmejl av JÖRGEN MILTON 

Efter att jag berättat om mitt liv för barnen och sagt att Jesus ville bli deras vän, kom sju barn idag fram för förbön och ville ge sina liv till Jesus.

0

Läs allt!


Föräldrar 1 och 2 breder väg för Antikrist framträdande

Mamma pappa barn

Enligt en lagändring ska i Frankrike ska föräldrar inte längre kallas. För "mamma" och "pappa" utan "förälder 1" och "förälder 2".

35

Läs allt!


Då du tar emot Jesus föds du av Gud - Christer Åberg

Christer Åberg predikar kort i Åsljunga att man blir född av Gud då man tar emot Jesus.

2

Läs allt!


Domen över Jehovas Vittnens grundare

Läsarmejl av NILS 

Jesus Kristus visar en man domen över Jehovas Vittnens Grundare.

41

Läs allt!


ICA är klokare än församlingen

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

27

Läs allt!


Inga andra gudar, del 2: Påven, Islam, Brödraskapets ark - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om nya boken "Inga andra gudar". I denna del tar Imsen upp senaste nytt där påven träffade ledare för islam och andra religioner och arbetar för att samla alla religioner i en ark likt den på Noas tid. 

5

Läs allt!


Brändes hon ihjäl efter kristet bönemöte?

Flicka mördad men inte i Indien

Jag har från flera personer fått en chockerande video sänt till mig på Messenger som visar en 16-årig flicka bli misshandlad och bränd levande till döds av en lynchmobb. 

9

Läs allt!


Avfällingen - Frank Mangs

Lyssna på den här starka predikan av evangelisten Frank Mangs. Den kan förändra ditt liv.

3

Läs allt!


Likt Adventisterna var det fel datum för Jesu återkomst som födde Jehovas Vittnen

Läsarmejl av NILS

Hur en rörelse föds avgör om dess Framtida lära blir Sanning eller Lögn! Samma stötesten som Adventisterna om Jesu återkomst datum, födde Vakttornet och Jehovas Vittnen!

16

Läs allt!


Inga andra gudar, del 1: Katolsk mysticism - Per-Arne Imsen

Per-Arne Imsen talar om sin bok "Inga andra gudar" i Vetlanda friförsamling. Han tar upp händelser i världen - katolska kyrkan med påven i spetsen går med snabba steg mot att göra Agenda 2030 till verklighet. En världsreligion under påven.  

95

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Underbar frid

Läsarmejl av David Billström 

2

Läs allt!


Den oönskade - Del 21

Den oönskade

Min fortsatta och gripande berättelse om mig som en liten oönskad pojke. 

3

Läs allt!


Christer Åberg: Det största miraklet jag varit med om

Christer Åberg berättar om det största mirakel som han har varit med om.

0

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

34

Läs allt!


Månens baksida och jorden på samma bild

Månen och jorden

Den kinesiska satelliten Longjiang-2 har fotograferat månens baksida och jorden på en och samma bild.

83

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 08, tisdag 19 februari 2019 kl. 06:09

Jesus söker: Gabriella, Ella!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Den oönskade - Del 20

Den oönskade

Fortsättningen av den skakande berättelsen om min barndom som ett oönskat barn.

5

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

2

Läs allt!


Senaste kommentarer


De troendes uppryckande - Del 5

Christer Åberg intervjuar hemma hos Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 5 av 10.

3

Läs allt!


Ellen Whites svar visar adventisternas villolära

Läsarmejl av NILS 

Nils listar sakligt och tydligt vad sjunde adventisternas falska profet Ellen White lärde.

43

Läs allt!


En frälsningsarmé

Läsarmejl av DAVID BILLSTRÖM 

Varje troende är kallad att ge evangelium till människor. Kön, ålder, utbildning spelar ingen roll. Du kan be, predika och tro på Gud och se underbara saker ske. Det behövs en frälsningsarmé idag och du kan utgöra en del av den.

18

Läs allt!


Internet förenar världen under Antikrists system

Internet

Av HOLGER NILSSON 

Ett elektroniskt nät kommer att omsluta jorden. Det kommer att förena hela världen under antikrists system av sluttidens Babylon. 

27

Läs allt!


Jesus avslöjar sjundedagsadventismens villfarelse

Läsarmejl av nils

Adventismen började med att en man från Baptistsamfundet, W. Miller räknade ut Jesu återkomst till oktober 1844 från Daniels profetior.

23

Läs allt!


SD-politiker skrev hatiska inlägg om muslimer och homosexuella

SD-politiker: Muslimer ska brinna i helvetet

Bild: Expressen.

Tidningen NSD skriver att SD-politikern Patrik Svanberg i Kalix kommun, har skrivit hatiska och nedsättande inlägg om muslimer, homosexuella och kvinnor på Facebook.

57

Läs allt!


Till minne av Ulla Gabay

Ulla Gabay

Bildkälla: ullagabay.com. 

Av Sigvard Svärd Tron på Gud är en betydande hjälp i livet, till ande, kropp och själ – och den tron hade Ulla Gabay.

10

Läs allt!


Nationella SD blir globalistiskt?

Nationella SD blir globalistiskt?

Bild: SVT.se. 

Sverigedemokraterna kommer inte längre att driva frågan att Sverige ska folkomrösta om att lämna EU. Är detta det första steget på att sverigedemokraterna kommer att bli globalistiskt?

77

Läs allt!


Kvinna kastade ut sitt barn

Vad är det som gör att en del kastar ut sina barn? För inte vill man väl kasta ut sitt eget barn? Eller...?

11

Läs allt!


HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

HBTQ-skola lär ut att vara den man inte är

Nya Dagbladet. 

Sveriges första HBTQ-folkhögskola ger ettårig utbildning för HBTQ-personer och feminister i att bryta normer. 

22

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 469 323 084 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 173 bloggartiklar, 94 211 kommentarer och 62 003 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp