Surfar nu: 649 www.apg29.nu

Villoandar och onda andars läror vill inte att du äter kött

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1474354678-at-biff.jpg

Har någon denna lära att du du inte skall äta kött, då är det demoners läror.

1 Tim 4:1-5

Men Anden säger tydligt att i de sista tiderna kommer några att avfalla från tron och följa villoandar och onda andars läror, 2 förledda av hycklande lögnare som är brännmärkta i sina samveten. 3 De förbjuder folk att gifta sig och befaller dem att avstå från mat som Gud har skapat för att tas emot med tacksägelse av dem som tror och känner sanningen. 4 Allt som Gud har skapat är gott, och inget är förkastligt när det tas emot med tacksägelse. 5 Det helgas genom Guds ord och bön.


Djur är inte människor

Jag skrev nyligen en artikel som heter "Får man äta kött som kristen?". Den har nu fått 135 kommentarer. Den artikeln triggar igång en del människor direkt. Efter att jag hade publicerat den dröjde inte länge förrän kommentarerna började komma.

En del jämför djur med människor. De tror att djur är lika mycket värda som människor eller till och med mer värda. Men djur är inte människor. Djur är djur och människor är människor.

Människor är skapade till Guds avbild och har en ande. Djur är inte skapade till Guds avbild och djur har ingen ande. De är inte medvetna varelser som människorna.

Får man äta kött som kristen?

När det gäller frågan om man får äta kött som kristen så är svaret naturligtvis ja. Varför skulle du inte få äta kött som kristen? Det är självklart att du får äta kött. Gud har gett oss kött att äta. Det sa han ju i Bibeln.

1 Mos 9:3

Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta.

Det säger Gud i Första Moseboken kapitel 9. Gud själv har sagt att vi får äta kött. Det är Guds vilja.

"Ja men", kanske någon säger, "det var ju efter syndafallet. Innan syndafallet åt de inte kött." Men vad har det med saken att göra, undrar jag? Det är ju nu det gäller. Och nu får vi äta kött.

Inom parentes så kan jag säga en intressant tanke. Innan floden åt människor bara de gröna örterna (1 Mos 9:3). Efter floden fick de äta kött. Varför? Växterna blev förstört av floden. För att överleva behövde människorna äta kött. Det är bara en tanke men intressant sådan.

1 Mos 1:29

Och Gud sade: "Se, jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frukt som har frö. Detta skall ni ha till föda.

En del säger att från början åt man inte kött utan bara gröna örterna. Därför menar de att människan är bara anpassad till att äta frukt och grönt. Men det motsäger inte det faktum att Gud ändå sade till människan att de skulle äta kött. "...Ger jag er nu allt detta."

En del andra säger att det är tusenårsriket och sen i den Himmelska världen som vi inte kommer att äta kött. Och då menar de att då kan vi lika gärna börja redan nu. Men så är det inte idag. Idag får vi äta kött. Det är Guds vilja.

Du behöver naturligtvis inte äta kött om du inte vill men Gud och Jesus tillåter dig att äta kött. Därför kan du inte förbjuda detta och säga att vi inte ska äta kött nu. I den himmelska världen kommer vi inte att äta kött. Men vi lever inte där nu. Vi lever här och här får vi äta kött. Det är Guds vilja.

Onda andars läror

Låt oss titta på texten som vi läste som inledning till denna artikel. Vad står det? Det står att det är sista tiden kommer det finnas människor som vill förbjuda människor att äta viss sorts mat.

Och detta säger bibeln är onda andars läror. Alltså: Det kommer finnas demoner som inte vill att du ska äta en viss sorts mat. Säger någon till dig att "du får inte äta det här" så kan du vara så säker på att det är onda andars läror.

Det är demoner som säger detta. Det är demoner som vill att du inte skall äta en viss sorts mat. Med andra ord: Har någon denna lära att du du inte skall äta kött, då är det demoners läror.

Vegan-rörelsen

I den sista tiden har vegan-rörelsen tagit fart. De säger att det är mord att döda djur och äta kött, ja, att det är kannibalism. En del kan vara riktigt militanta på att man inte får äta kött. Detta säger bibeln är onda andars läror. Detta är alltså demoner som vill att du inte skall äta kött.

Naturligtvis får du äta kött om du vill äta kött, och naturligtvis slipper du äta kött om du inte vill äta kött. Du får naturligtvis äta grönsaker om du vill det eller frukt. Men du ska inte förbjuda folk att äta kött.

Äta gris?

Det finns människor som kommer till vårt land och en del av dem säger att man får inte äta gris. De förbjuder människor att äta griskött. Vad säger bibeln om detta? Bibeln säger att det är onda andars läror! Det är demoner som vill att du inte ska äta griskött.

"Ja men", kanske någon säger, "Bibeln säger ju att gris är ett orent djur". Det är sant men vi läste också i vår text här ovanför att det helgas genom Guds ord och bön.

Om du vill äta gris så syndar du inte och ingen har rätt att förbjuda dig att äta gris. Det är faktiskt onda andars läror om någon vill förbjuda dig att äta griskött.

Vi ska inte lägga bördor på varandra

Varför har jag skrivit den här artikeln? Jag vill att du skall vakna till. Du ska inte leva av laggärningar. Du ska inte lägga på människor massa bud och paragrafer.

När någon tar emot Jesus och bli frälst då blir han fri. Vi ska inte lägga bördor på varandra. Du är fri och du får äta vilken mat du än vill för det blir helgat genom bön och ordet.

Förbjud inte någon att äta kött och förbjud inte heller någon att äta grönsaker. Var fri!


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1474626302-vego.jpg

Är du en kannibal och mördare om du äter kött?

Var människorna köttätare i Bibeln? Eller var det bara vegetarianer? Får man äta kött enligt Bibeln?

När jag har skrivit om människor och djur här på bloggen så har jag stött på det fenomenet att en del likställer människan och djur. De anser till och med att man mördar om man dödar ett djur. Men är denna inställning rätt enligt Bibeln?

Och Gud sade: "Se, jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frukt som har frö. Detta skall ni ha till föda." (1 Mosebok 1:29).

Från början åt människan endast fröbärande örter och frukt. Detta vara innan syndafallet. Men efter syndafallet fick människan också äta djur.

"Fruktan och skräck för er skall komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himlen, över allt som krälar på marken och över alla fiskar i havet. De är givna i er hand. Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta." (1 Mosebok 9:2-3).

Måste man sluta äta kött om man blir frälst?

Bibeln säger att du får äta kött. Men vad händer om man blir frälst och förlåten? Måste man då sluta äta kött? Naturligtvis inte. Vad säger Bibeln?

Därför anser jag att vi inte skall göra det svårt för de hedningar som vänder sig till Gud utan endast skriva till dem att de skall avhålla sig från sådant som orenats genom avgudadyrkan, från otukt, från köttet av kvävda djur och från blod. (Apostlagärningarna 15:19-20).

Här nämner de ingenting om att de skulle avhålla sig från kött. De fick alltså äta kött. Dessutom förklarade Jesus för all mat ren i Markus 7:19. Och Paulus säger i Romarbrevet 14:20 att vi inte skall riva ner Guds verk för matens skull.

Djur är inte människor

Djur är inte människor, om det var någon som trodde det. Du är alltså ingen kannibal om du äter kött. Tacka Gud och ät kött med gott samvete om du vill äta kött.

Får man äta kött som kristen?


Var människorna köttätare i Bibeln? Eller var de bara vegetarianer? Får man äta kött som kristen enligt Bibeln?

Då och då dyker de upp självutnämnda lärare på denna blogg och som är uppblåsta av sin stora kunskap. Bland annat påstår en del att man inte får äta kött som kristen. Men vad säger Bibeln?

1 Mos 1:29

Och Gud sade: "Se, jag ger er alla fröbärande örter på hela jorden och alla träd med frukt som har frö. Detta skall ni ha till föda."

Från början åt människan endast fröbärande örter och frukt. Detta vara innan syndafallet. Men efter syndafallet fick människan också äta djur.

Gud ger människorna kött att äta

1 Mos 9:2-3

"Fruktan och skräck för er skall komma över alla djur på jorden och alla fåglar under himlen, över allt som krälar på marken och över alla fiskar i havet. De är givna i er hand. Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta."

Det är Gud själv som säger till Noa: “Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta.”

Dessutom är det Gud själv som ger människorna kött att äta. Om det inte var Guds vilja att vi skulle äta kött, då skulle han aldrig ha gett oss att kött att äta. Då hade vi fortfarande fått knapra på fröbärande örter och frukt.

Men nu ska vi inte vara som en del svenskar är: antingen eller. Nej, vi ska vara både och. "Allt som rör sig och har liv skall ni ha till föda. Så som jag har gett er de gröna örterna ger jag er nu allt detta." Vi kan både käka kött och käka grönt! Det ena utesluter inte det andra.

Kött till Israel

Inte nog med att Gud tillåter hela mänskligheten att äta kött, han ger dessutom kött till Israel i öknen:

2 Mos 16:11–12

Och Herren sade till Mose: ”Jag har hört hur Israels barn knotar. Säg till dem: I skymningen skall ni få kött att äta och i morgon bröd att mätta er med. Då skall ni inse att jag är Herren, er Gud.”

Jesus åt kött

Mark 14:14b

“Mästaren frågar: Var är rummet där jag kan äta påskalammet med mina lärjungar?”

Det finns de som säger att de åt inget kött här eftersom det var Jesus själv som var påskalammet. Det är sant att Jesus är påskalammet, men Jesus själv sa: "där jag kan äta påskalammet". Både Jesus och hans lärjungar åt påskalammet. De åt kött!

All mat är ren

Men vad säger Jesus om mat då? Jo, enligt Jesus så är all mat ren och därmed okej att äta:

Mark 7:18-19

“Han svarade dem: ”Är ni också oförståndiga? Inser ni inte att det som utifrån går in i människan inte kan göra henne oren, eftersom det inte går in i hennes hjärta utan ner i magen och ut på avträdet?” Därmed förklarade han all mat för ren.
Jesus bjöd på fisk

Joh 21:9-14

När de kom i land fick de se en koleld och fisk som låg på den och bröd. 10 Jesus sade till dem: "Bär hit av fisken som ni fick nyss." 11 Simon Petrus steg i båten och drog upp nätet på land. Det var fullt av stora fiskar, 153 stycken, och fast de var så många gick nätet inte sönder. 12 Jesus sade till dem: "Kom och ät." Ingen av lärjungarna vågade fråga honom vem han var. De förstod att det var Herren. 13 Jesus gick fram och tog brödet och gav dem, och likaså fisken. 14 Detta var den tredje gången som Jesus visade sig för lärjungarna efter att han hade uppstått från de Döda.

Jesus bjöd lärjungarna på fisk efter sin död och uppståndelse. Alltså får man som kristen äta fisk!

Jesus åt fisk efter sin uppståndelse

Joh 21:15

När de hade ätit sade Jesus till Simon Petrus: "Simon, Johannes son. Älskar du mig mer än de andra?" Han svarade: "Ja, Herre. Du vet att jag har dig kär." Jesus sade till honom: "För mina lamm på bete."

Både Jesus och lärjungarna åt fisken. "När de hade ätit..."


http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1474355309-jesus-grillar-fisk.jpg

Luk 24:41-42

När de i sin glädje och förundran fortfarande inte kunde tro, frågade han dem: "Har ni något ätbart här?" 42 Då räckte de honom en bit stekt fisk , 43 och han tog den och åt inför deras ögon.


Jesus åt alltså fisk efter sin uppståndelse. Trots att han hade en förhärligad uppståndelsekropp så åt han fisk!

Allt vad vi lär och alla läror i Bibeln måste tolkas utifrån Jesus. Vad gjorde Jesus? Ja, han åt både kött och fisk, och då kan vi också göra det. Är vi för mer än Jesus så att vi inte kan göra det han gjorde?

Någon kanske säger att man inte åt kött innan syndafallet, så därför ska vi egentligen inte äta kött. Men Jesus hade aldrig syndat, ändå åt han kött!

Det största och bästa argumentet på att vi kan äta kött är för att Jesus gjorde det!
Lärjungarna åt kött

Men efter Jesus då, hur står det till med lärjungarna? Åt de kött?

Apg 10:9-16

Nästa dag, medan de ännu var på väg och närmade sig staden, gick Petrus vid sjätte timmen upp på taket för att be. Han blev då hungrig och ville ha något att äta. Medan man gjorde i ordning maten, kom han i hänryckning. Han såg himlen öppen och något som liknade en stor linneduk komma ner. Den var fäst i sina fyra hörn och sänktes ner till jorden, och i den fanns alla slag av jordens fyrfotadjur och kräldjur och himlens fåglar. Och en röst kom till honom: ”Stig upp, Petrus, slakta och ät!” Petrus svarade: ”Nej, nej, Herre! Jag har aldrig ätit något oheligt eller orent.” Då sade en röst för andra gången till honom: ”Vad Gud har förklarat för rent skall inte du anse vara orent.” Detta hände tre gånger, och sedan togs duken strax upp till himlen.

Här ser vi alltså att Gud uppmanar Petrus att slakta och äta i princip alla jordens djur. När Petrus vägrar får han höra: ”Vad Gud har förklarat för rent skall inte du anse vara orent.”

Det här med orena djur är intressant. Kan man inte äta tillsammans vad som helst då kan man inte heller umgås med varandra. På så sätt åtskildes man åt. Då Gud förklarar all mat för rent innebär det också att nu kan man umgås med varandra och på det sättet också få evangelium.

De frälsta

Bibeln säger att du får äta kött. Men vad händer om man blir frälst och förlåten? Måste man då sluta äta kött? Naturligtvis inte. Vad säger Bibeln?

Apg 15:19-20

Därför anser jag att vi inte skall göra det svårt för de hedningar som vänder sig till Gud utan endast skriva till dem att de skall avhålla sig från sådant som orenats genom avgudadyrkan, från otukt, från köttet av kvävda djur och från blod.

Här nämner de ingenting om att de skulle avhålla sig från kött. De fick alltså äta kött. Dessutom förklarade Jesus för all mat ren i Markus 7:19. Och Paulus säger i Romarbrevet 14:20 att vi inte skall riva ner Guds verk för matens skull.

Kött från avgudaoffer

1 Kor 8:1-13

När det gäller kött från avgudaoffer vet vi att vi alla har kunskap. Men kunskapen gör oss uppblåsta, medan kärleken bygger upp. 2 Om någon tycker sig ha kunskap om något, så har han ännu inte den kunskap han borde ha. 3 Men om någon älskar Gud är han känd av honom. 4 När det nu gäller frågan om man får äta kött som är offrat åt avgudar, så vet vi att det inte finns någon avgud i världen och att det bara finns en Gud. 5 För även om det skulle finnas så kallade gudar i himlen eller på jorden – och det finns många "gudar" och många "herrar" – 6 så har vi bara en Gud, Fadern från vilken allting är och till vilken vi själva är, och en Herre, Jesus Kristus genom vilken allting är och genom vilken vi själva är.
 7 Den kunskapen finns dock inte hos alla. Några är fortfarande så vana vid avgudarna att de äter köttet just som avgudaoffer, och då blir deras svaga samvete fläckat. 8 Men det är inte maten som för oss närmare Gud. Äter vi inte så förlorar vi inget, och äter vi så vinner vi inget.
 9 Men se till att den frihet ni fått inte blir till fall för de svaga. 10 För om någon får se hur du som har kunskap ligger till bords i ett avgudatempel, blir inte då den som har ett svagt samvete uppmuntrad till att äta av köttet från avgudaoffren?11 Genom din kunskap går då den svage förlorad, din broder som Kristus har dött för. 12 När ni på så sätt syndar mot bröderna och sårar deras svaga samveten, då syndar ni mot Kristus. 13 Alltså: om maten blir till fall för min broder tänker jag aldrig mer äta kött, så att jag inte blir orsak till min broders fall.


Det är till och med inte fel för en kristen att äta avgudakött, om man inte äter det som avgudakött.
Men djur är inte människor, om det var någon som trodde det. Du är alltså ingen kannibal om du äter kött. Tacka Gud och ät kött med gott samvete om du vill äta kött.

Vegetarianen Adolf Hitler slaktade miljontals människor

Vegetarianen Adolf Hitler slaktade miljontals människor

Det är ingen överraskning att massmördaren Adolf Hitler var en vegetarian.

Hitlers Tyskland hade stränga djurskyddslagar

Berodde Hitlers vegetarism på att han värnade om djuren? Hitlers Tyskland hade väldigt stränga djurskyddslagar samtidigt som de skickade judar i boskapsvagnar till dödslägren.

Hitler lät slakta miljontals människor i krig och i utrotningslägren.

Margot Wölk var Hitlers provsmakare

- Något kött fanns inte, eftersom Hitler var vegetarian. Maten var god, väldigt god, men vi kunde aldrig njuta av den.

Detta berättar den nu 95-åriga tyskan Margot Wölk.

Under två års tid var hennes arbete att provsmaka Hitlers lyxmat i Varglyan vid östfronten så att den inte var förgiftad.

Munskänk

Att vara provsmakare åt en kung eller ledare är ett gammalt yrke. Det kallas för munskänk.

Munskänken var ansvarig för att inget gift var blandat i sin herres dryck och ibland var han tvungen att dricka av den innan den serverades.

Bibeln talar också om munskänk:

Neh 1:11

O, Herre, låt ditt öra lyssna till din tjänares bön, och till dina tjänares bön, de som har sin glädje i att frukta ditt namn. Låt din tjänare i dag ha framgång och låt honom finna barmhärtighet inför denne man." Jag var då munskänk hos kungen.

Munskänk åt den svenske kungen

Sveriges allra tidigaste urkunder omtalar att vid den svenske kungens hov fanns det också en munskänk liksom det fanns en sådan även vid Norges hird.

George W Bush

Jag har också läst någonstans att USA:s presiden George W Bush hade en munskänk.

All mat är ren

Gud lär oss att vi får äta kött i Bibeln och Jesus har gjort all mat ren.

Mark 7:19

"...eftersom det inte går in i hennes hjärta utan ner i magen och ut på avträdet?" Därmed förklarade han [Jesus] all mat för ren.

Ingen snedvriden bild då vi har Jesus

Har vi Jesus Kristus så behöver vi inte leva i en träldom när det gäller mat. Dessutom kommer vi inte att ha en snedvriden människobild.


Källa:


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 17 april 2019 17:19 | #vegan #vegetarian #kött #matt #laggärningar | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

26 kommentarer

David Wed, 17 Apr 2019 19:34:41 +020

När man läst alla insändare i tidningen man har, har ju allt det där tramset poppat upp som svampar ur jorden de senaste åren i takt med klimat förändringarna ät inte kött för det är skadligt för miljön och låt bli mjölk å djur släpper ut så mycket metan gas så det är inte bra o.s.v. man har blivit så trött på dessa människor som snackar så, men bil och flyg resorna som ofta är överdrivna och onödiga det säger de ingenting om,så då märker man hur de människorna är bakom skallbenet och struntar blankt i deras stolliga ideer låt dom tro på det där själva men försök inte att tvinga på andra samma dumheter,jag själv och säkert många andra skulle må dåligt att avstå från kött och mjölk och bara dricka saft ,juice och läsk som jag vet att folk gör, dock inte så väldigt många hittills.

Svara


Leif Wed, 17 Apr 2019 20:21:08 +020

Mycket bra utläggning!

Som vi kan se så är Bibeln oerhört tydlig och klar med att vi får äta allt slags kött. Judendomens gammaltestamentliga regler för Israels folk säger som sagt att vissa djur var orena, men, än en gång vill jag också förtydliga för de kristna som lurats in i denna gamla lära!

Det var förstås inte onda andars läror det här med orena djur för Israels folk före det att Jesus trädde fram och blev offerlammet, nej, men!

Efter Jesu död började det Nya Förbundet gälla över hela världen, också för Israel och Judar. Ni troende som har fastnat i judendom och GT:s läror behöver komma loss i den frihet som Jesus kom med.

Man kan givetvis för att vinna Judar möta dem på deras vis men, förutom det så blir man inte en bättre kristen i Guds ögon för att man följer Mose lag och GT, utan precis som artikeln säger så har nu också detta blivit onda andars läror.

Svara


SAS Thu, 18 Apr 2019 05:45:29 +020

Surströming är gott tycker jag 😃

Svara


Solan Thu, 18 Apr 2019 10:36:39 +020

Jag äter nästan inget kött längre. Äter ägg och dricker mjölk. Detta är inte för att jag följer judendomen eller andra religiösa läror. Det har inget alls med min kristna tro att göra.

Gud har satt oss att råda över skapelsen och jag anser inte att viss mat är oren.

Men hur gör vi människor med djuren? Hur behandlar vi dem i långa transporter till slakterier? Hur behandlas de PÅ slakterier?

Någon som såg filmen om kycklingarna för ett tag sedan?

Hur djuren behandlas gör att köttet fastnar lite i halsen på mej.

Gud vill att vi ska vårda Hans skapelse. Det är vi dåliga på i många sammanhang. Vi ska vara rädda om och vårda också djuren.

Christer har rätt när han skriver att djuren inte är skapade till Guds avbild. Det är däremot människan.

Jag tror ändå Gud vill att vi ska behandla djuren med respekt. Vi ska inte utsätta dem för onödigt lidande vid slakt.

Nu säger kanske någon att man slaktar djur även om inte jag äter. Ja naturligtvis gör man det.

Jag är ingen militant vegan som går ut och hotar bönder eller slakterier. Våld löser aldrig problem, och jag tycker att varje person får bestämma hur den vill göra.

Jag dömer absolut ingen och jag lagar mat med kött till övriga familjen. Äter också den mat som serveras när jag är bortbjuden.

Jag anser inte att det är synd att äta kött, inte heller att avstå.

Vi ska inte blanda in några konstiga läror i detta. Gud har gett oss sitt Ord att följa, men vi har också fått en fri vilja.

Svara


Bengt Thu, 18 Apr 2019 11:28:22 +020

Men det finns ju fisk också

Det glöms gärna bort

Jag äter det mesta

Både kött och fisk

Svara


SAS Thu, 18 Apr 2019 11:35:13 +020

Svar till Bengt.

Jag bjuder på surströmning med Västerbottenost, rödlök, nypotatis och tunnbröd 🤗

Svara


Daniel Ånséhn Thu, 18 Apr 2019 11:42:45 +020

Tack för utlägget, Christer!

Svara


Bengt Thu, 18 Apr 2019 12:36:45 +020

Tack sas

Svara


AnnMarie Thu, 18 Apr 2019 13:35:20 +020

Svar till Solan.

Har fått för mig om att det är bättre på svenska slakterier men kan ju ha fel.

Är däremot tveksam till muslimers och judars sätt att slakta djur.Är det någon skillnad på halalslakt och kosher slakt?

Vi äter mycket vilt eftetsom vi har vänner som är jägare och delar med sig .Då är det ju en kula som gäller och djuret slipper plågas

Svara


Stefan Jonasson Thu, 18 Apr 2019 13:47:37 +020

Jag svalde en fluga en gång.. När jag var liten och körde moped...

Svara


Stefan Jonasson Thu, 18 Apr 2019 13:56:34 +020

Det kan ha varit en annan insekt 🦋 men jag kommer ihåg...! En gång åt jag en rå myra 🐜.. Jag tror rostade 🦗 gräshoppor är 😋 gott

Svara


David Thu, 18 Apr 2019 14:06:44 +020

svar till S.J. Blev du mätt sedan??

Svara


Stefan Jonasson Thu, 18 Apr 2019 14:56:07 +020

Myrorna var syrliga och goda.. Jag kan tänka mig om man fritera dom i olja och rätt kryddade kan dom bli goda...

Svara


AnnMarie Thu, 18 Apr 2019 15:19:48 +020

Svar till Stefan Jonasson .

Oj då!

Hoppas att du gjort upp med Gud om denna sak och höll truten stängd efter denna fadäs när du kördede moppe! 😉😲

Svara


David Winther Thu, 18 Apr 2019 18:43:23 +020

"Av frukten känner man trädet!" Vegetarianer lever 5-10 år längre än köttätare.Källa; https://en.wikipedia.org/wiki/Adventist_Health_Studies

Svara


Leif Thu, 18 Apr 2019 22:16:28 +020

Svar till David Winther.

En nypa salt blir det allt från mitt håll David!

Visst, Jesus åt både lamm och fisk och blev endast ca 33 år och kanske också bidrar till statistiken, men jag tar inte alls detta på det minsta allvar. Det beror dels på att undersökningen innehåller människor som utöver köttätande samtidigt lever överdrivet oaktsamt och är sockerberoende. Görs samma undersökning exempelvis i Afrika eller Asien så blir resultatet helt annorlunda.

Det är inte köttet som är den stora boven utan allra mest socker.... Sen säger jag inte att vegetarisk mat behöver vara fel men den adventistiska undersökningen köper jag inte, den är missvisande i stora mått...

Svara


David Winther Fri, 19 Apr 2019 07:32:55 +020

Svar till Leif.

Anledningen till att man använt sig av Adventister i denna undersökning är just att de äter samma kost enda skillnaden mellan grupperna är 200 g kött i veckan. Om du tycker Adventister äter för mycket socker finns en ännu större undersökning på människor som äter mycket lite socker. The China Study som kommer till liknande resultat, och som dessutom visar att man kan reversera hjärtsjukdom via kosten. Exempelvis bjuder hjärtkliniken på universitetssjukhuset här i Örebro de inlagda enbart på vegetarisk kost.

https://www.wellandgood.com/good-food/china-study-cheat-sheet-10-things-you-need-to-know/

Svara


David Winther Fri, 19 Apr 2019 07:43:55 +020

Men jag skulle vilja tillägga att det är fullt tillåtet att ta sig en virre och en rök. Allt är tillåtet men allt är inte nyttigt.

Svara


PT Fri, 19 Apr 2019 10:18:49 +020

Svar till David Winther.

Tummen upp!!!

Svara


Lasse Fri, 19 Apr 2019 10:30:43 +020

Svar till David Winther.

Jag äter själv bara grönsaker och frukt 🙏 är så tacksam till min Jesus för den underbara maten Han ger mig, att få äta är ingen självklarhet 💙 // Lasse

Svara


Mikael Sat, 20 Apr 2019 08:45:51 +020

Det är även så att det inte är hälsosamt att äta så mycket kött som vi gör enligt forskning.

Jag äter faktiskt mer fisk än kött.

Svara


Leif Sat, 20 Apr 2019 09:05:07 +020

Svar till David Winther.

Att jämföra rök och alkohol med mat är väl inte helt rätt, utan lite osportsligt, maten behöver vi för vår överlevnad till skillnad mot alkohol och cigaretter, men!

I vilket fall som helst så tror jag ändå att lagom och varierad mat av det allra mesta fungerar bra, t.o.m alldeles utmärkt.

Det är överdrifter som är fördärvande. Att t.ex delta i en påskmåltid och äta lammkött är inte skadligt enligt Bibeln vad än någon undersökning säger, men att dagligen äta allt för mycket korv av alla de slag är förstås mindre bra, men gott😘

Jesu frid....

Svara


SAS Sat, 20 Apr 2019 09:07:39 +020

Svar till David Winther.

Även Apor äter bananer så gör jag med. Bananer är nyttigt, men om jag äter för mycket så blir jag så gasig i magen och då vill ingen vara kompis med mig 😳. Så vad jag vill säga är att bananer kan det bli för mycket av.

Svara


SAS Sat, 20 Apr 2019 09:12:02 +020

Svar till Leif

Nu blev jag sugen på lammkött med en underbar potatisgratäng med Rosmarin samt dragonkrydda på.. Vad sägs om det Leif👨🏽‍🍳

Jesu frid är bra🙏🏽

Svara


SAS Sat, 20 Apr 2019 09:18:06 +020

Aj aj nu läste jag att bananer är alltså mer radioaktiva än de flesta födoämnen. Om du tar några bananer och ger dem en undersökning med en geigermätare så skulle deras naturliga radioaktivitet på 18,5 becquerel utlösa ett strålningslarm.

Svara


Leif Sat, 20 Apr 2019 11:46:13 +020

Svar till SAS.

Ha ha, ja akta dig för bananer, men! De är faktiskt bra mot högt kolesterol läste jag någonstans. Bananer ger tydligen ändock lite samma effekt som de förskräckliga ator-och sim-vastatintabletterna. Dessa tabletter ger ofta ledvärk mm, vilket inte bananer ger.. Ät mer 🍌 😂

Det där med lammköttet och det övriga lät smaskens, här blir det dock lite annat grillat senare....

Jesu frid...

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, tisdag 16 juli 2019 kl. 21:04

Jesus söker: Reinhold, Reine!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
tisdag 16 juli 2019 18:56

Har varit förkyld å hängig hela den här sommaren.Önskar förböner om hälsa och livsglädje!!

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp