Surfar nu: 331 www.apg29.nu


Villoläran “Jesus only”

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1439544239-onenesslaran.jpg

Det finns en villolära som förnekar Fadern och den helige Anden och erkänner bara Jesus. "Oneness" eller "Jesus only".

1 Joh 2:23

Den som förnekar Sonen har inte heller Fadern. Den som bekänner Sonen har också Fadern.

Men förnekas Fadern och Anden - då förnekas Sonen också. Det är alltså en villolära som vill ta bort din blick från Jesus Kristus.

Villoläran heter "Oneness" eller "Jesus only", och den är mycket förrädisk. 

Alla de sortes folk

Apg29 har besök av alla de sorters folk. Från andra religioner, men också från olika villoläror, men sedan finns det förstås rejäla kristna som är frälsta som tror på Jesus och Bibeln. Det finns även agnostiker och ateister, ja, till och med satanister, och så finns det förstås vanliga hedningar och tvivlare.

Men förrädiskt och mycket farligt blir det när det kommer villolärare som framträder sig som kristna och uppvisar en stor bibelkunskap för att bevisa sina teser. Sådana villoläror är bland annat ny-judaismen från den Messianska rörelsen (ska inte förväxlas med judar). 

Jesus only-läran

Och nu har annan villolära blivit avslöjade i kommentarsfälten. Människor som förnekar treenigheten. Någon skrev häromdagen om en "tvåenig Gud" och nu har jag upptäckt Jesus only-läran i kommentarsfälten.

Om du vill lära dig mer om Oneness eller Jesus only-läran så har Sola Scriptura en gedigen artikel om denna lära.

Jag saxar av en del från den artikeln här nedan så att du kan se vad denna villolära går ut på.

Oneness tro

Dom tror att ingen är frälst såvida man inte bara blivit döpt i vatten, utan man måste bli vattendöpt endast i enlighet med deras form för vattendop.

Dom förnekar den bibliska läran om TREENIGHETEN och kallar den till och med Hednisk.

Dom tror att Herren Jesus inte existerade innan Betlehem.

Dom kallar Gud Fadern, Jesus, Sonen, Jesus, och den helige Ande, Jesus.

Dom säger att det finns en Gudomlig Jesus som är Gud i himlen, och den Jesus som gick här på jorden var i sin tjänst då den kroppsliga eller köttsliga Jesus som aldrig existerat innan, och som skapats endast för frälsningsuppdragets skull.

Dom säger också att den Gudomliga Jesus ibland skulle ha kommit in i den köttsliga Jesus och på så vis t.ex. Förmå honom att göra under.

Så fastän de kallar Gud Jesus, så tror dom inte att Jesus är Gud (i ordets sanna mening).

Dom har ingen skillnad på personerna i Treenigheten.

Dom tror felaktigt att treenighetstroende skulle ha en religion som består av 3 olika gudar.

Dom tror sålunda att endast dom har det rätta evangeliet, det rätta namnet på Gud, det rätta dopet, och den rätta läran.

Dom tror att endast dom är sanna kristna och frälsta. Därför ses kyrkor som baptist, metodist, pingstkyrkor o.s.v. Som missionsfält.

Precis som de flesta falska läror av idag så har Onenessläran sitt ursprung i USA. En splittring uppstod mellan pingstkyrkorna 1913 i USA. 

Den blossade upp p.g.a. Dopfrågan. Man ställde sig frågan: Ska vi döpa endast i Jesu namn istället för Treenigheten? 

Vid den här tidpunkten var inte Onenessläran den orsak till strid som den utvecklades till senare. 

Utifrån den logik som Onenessläran har så kommer endast de människor till himlen som följde Sabaellius för hundratals år sedan, och andra främst från USA, som kommit till tro på Onenessläran alltsedan drygt 80 år tillbaka. 

En annan undervisning Oneness har är att ingen har den helige Ande förrän man talar i tungor. Många hävdar även att ingen är frälst som inte talar i tungor.


Källa: Oneness Pentecostalism? Låt er inte luras… | Sola Scriptura


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades fredag 14 augusti 2015 12:08 | #treenigheten #oneness #jesus only #tvåenigheten #villolära | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

34 kommentarer

Berndt Isaksson 14/8-2015, 14:19

Tack Christer. Mycket bra att du står upp till försvar för dessa grundläggande sanningar om vem Jesus är (sann Gud och sann Människa) och står upp till försvar för Treenighetsläran. Även om inte det rent språkliga begreppet "Treenigheten" finns i Bibeln, så finns ju själva sanningen där genom hela Bibeln. Angreppen på dessa lärosanningar om vem Jesus verkligen är visar att Antikrists framträdande är nära. Han kommer fullfölja dessa villolärande angrepp mot Jesus för att själv få människors tillbedjan. Mvh Berndt Isaksson

Svara


Mikael 14/8-2015, 14:21

Jag vill även passa på att varna för en annan villolära som nästan totalt genomsyrar mainstreamkristendomen - att lagen skulle vara upphävd.. Det är den kraftigaste villfarelsen just nu!

Svara


Leif Boman 14/8-2015, 14:24

Ja, många är det som försöker krångla till frälsningens väg. Det enda kriteriet för att bli ett Guds barn är att acceptera Jesu död och uppståndelse. Han dog för våra synders skull. Vi bekänner att vi är syndare och ber Gud om förlåtelse, vi tar i tro emot denna Guds nåd, Sonen Jesus, och börjar bekänna Honom som Herre i våra liv. Då blir vi Guds barn, vi föds på nytt, inte som någon annan lära säger att vi återföds, nej, vi föds första gången en normal mänsklig födelse, sedan föds vi en andlig födelse, vi blir nu födda genom Guds Helige Ande. Detta är Bibelns lära om att födas på nytt. Vill man nu bara hålla sig till Jesus Kristus så är Guds löfte det att! (Joh 10:27-30) Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig. Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka dem ur min Faders hand. Jag och Fadern är ett." Detta är alltså vad som behövs! Frälsningen beror inte på hur dopet går till, frälsningen beror inte på hur många bud vi klarar av att fylla. Nej! Frälsningen hängde på Golgata kors! Tro på Honom och följ Honom så gott vi endast förstår och klarar av! Då kan vi vara trygga ända in till himmelens ljuvliga dagar. Jesu frid...

Svara


Mikael 14/8-2015, 14:30

Svar till Leif Boman . Lätt att bli "frälst"?? Inte enligt Jesu Kristi lärjunge Petrus i hans första brev 4:18 "om den rättfärdige med knapp nöd blir frälst, vad blir det då av den ogudaktige och syndaren?"

Svara


Leif Boman 14/8-2015, 14:40

Svar till Mikael. Visst är det så att många går igenom en oerhörd nöd, ofta pga av att man stått emot Guds enkla frälsningserbjudande alltför lång tid, då blir det förstås en tung nöd innan man blir frälst. Mycket konstigare än så behöver inte heller det Petrus sa bli. Jesu frid...

Svara


Mikael 14/8-2015, 14:43

Svar till Leif Boman . Det står "den rättfärdige".. inte den laglösa eller gudlösa. Jesus sa själv att många som går i kyrkan inte kommer in!!

Svara


Leif Boman 14/8-2015, 14:55

Svar till Mikael. Frälsningen försvinner inte för att man inte följer det påhittade lördagsbudet! Jesu frid...

Svara


Mikael 14/8-2015, 14:57

Svar till Leif Boman . Vägen är även smal och porten trång, så kom inte här med enkla tvåstegsprogram för frälsning. Det är att gå emot Jesu ord!! Att gå emot Gud!!

Svara


Mikael 14/8-2015, 15:05

Svar till Leif Boman . Kan du utveckla lite? Vad är lördagsbud för något??

Svara


Leif Boman 14/8-2015, 15:15

Svar till Mikael. Det är en falsk frälsningslära som några har hittat på. Att man inte kan behålla sin frälsning om man inte firar sabbat på lördagar. En helt och hållet felaktig, falsk och farlig obiblisk villolära som jag är mycket glad över att den inte får framföras här inne. Endast små envisa försök kan man fortfarande skymta mellan varven men det mesta av denna falskhet har tack och lov bromsats upp. Hoppas du blir nöjd. Jesu frid...

Svara


nils 14/8-2015, 15:22

Det börjar nu här likna den fornkristna tiden,när det uppstod så många tolkningar,speciellt ang.Jesu Gudomliga natur.--Läste tidigare en hel del om W.Branham,som starkt betonade,"Jesus Only."--Innebörden var då, att Faderns,Sonens,och D.H.Andes NAMN, då skulle vara, just NAMNET JESUS.--Namnet Jesus var då det Gemensamma namnet för deras TITLAR.--Det gick så långt,att frågan om omdop då också uppstod.--Man kan väl inte döpas till TITLAR,utan det sägs ju i Matt.28:19 att man döps i DERAS NAMN!--Idag döps man ju TILL KRISTUS,i Faderns,Sonens och D.H.Andes namn.Det blev väl lösningen på frågan tror jag.--Men vi får ej glömma Jesu ord i Joh.14:6,där Jesus sade de historiska orden:"Jag är Vägen och Sanningan och Livet;Ingen kommer till Fadern utom GENOM MIG."--Om Fadern är det högsta Målet,så är det dock bara Jesus som ÄR DÖRREN till Fadern.--"Ty utan blod gives INGEN FÖRLÅTELSE,"säger Guds ord.

Svara


nils 14/8-2015, 15:46

Svar till Mikael. Gal.2:16.:Då vi nu VETA att en människa ICKE bliver rättfärdig av LAGGÄRNINGAR,utan GENOM TRO PÅ KRISTUS JESUS,hava också vi satt vår tro till Jesus Kristus,för att vi skola bliva Rättfärdiga AV TRO PÅ KRISTUS och icke av LAGGÄRNINGAR.--Läs vidare Kol.2:16-23,"Låten därför ingen döma eder i fråga om mat och dryck eller ANGÅENDE HÖGTID eller NYMÅNAD eller SABBAT.Sådant är allenast en skuggbild av vad som skulle komma,men VERKLIGHETEN SJÄLV FINNES HOS KRISTUS."och forts.--Det kan bli ett självvalt Gudstjänstväsende,som tjänar allenast till att nära det KÖTTSLIGA SINNET." Med vänlig hälsning.nils

Svara


Per 14/8-2015, 16:04

GUD och Jesus är samma röst

Svara


Mikael 14/8-2015, 19:04

Svar till nils. Amen nils! Man blir rättfärdig endast genom tron på Jesus! Att man håller buden är för att visa att man älskar Gud! Exakt, råhedningarna i Kolosse skulle inte lägga sig i och försöka hindra sabbatsfirande eller tvinga de troende att äta oren mat mm.

Svara


Alex 14/8-2015, 22:18

Jag sitter just nu på ett möte med en amerikansk predikant som enbart talar om helande, guld och glitter, eldklot osv. Predikanten talar mkt om änglar och mirakler. Dock gör han det i Jesu namn. Han sa just också att Den Helige Ande skulle slå spioner på mötet om det fanns sådana. Han är oerhört arrogant i sin 'tjänst' och gapar. Och pratar massor om att man ska ge massa pengar. Jag upplever inte Guds närvaro på det sätt som de andra här gör. Är det fel på mig? Mvh Alex

Svara


Leif Boman 14/8-2015, 22:45

Svar till Alex. Det är inte fel på dig Alex, tvärtom så är din förmåga att kunna urskilja i funktion. Du behöver dock inte frukta, Jesus går vid din sida och Han tar även hand om alla sina ärliga barn, även de som kanske inte riktigt märker det du märkt angående predikanten. Vila endast i Mig Min son säger Jesus! Jesu frid...

Svara


Christer Åberg 14/8-2015, 23:31

1 Joh 2:22 - "Vem är lögnaren, om inte den som förnekar att Jesus är Kristus? Den är Antikrist som förnekar Fadern och Sonen." Den är Antikrist som förnekar Fadern.

Svara


Carlos 14/8-2015, 23:35

Deu 6.4 Hör, Israel! Herren , vår Gud, Herren är en.

Svara


Johan 14/8-2015, 23:52

Svar till Carlos. Ja, Carlos det är Guds Ord (Deu 6.4). Vad är det du vill ha sagt?

Svara


Carlos 14/8-2015, 23:57

Svar till Johan. Att Gud är en!

Svara


Leif Boman 15/8-2015, 00:13

Svar till Carlos. Är du en Carlos? Jag svarar åt dig för att spara tid. Det är klart att jag Carlos är en, vad vill du med detta då? Har du en kropp? Det är klart att jag Carlos har en kropp! Har du en själ Carlos? Hmmm? Det är klart att jag Carlos har en själ! Jaha säger jag då och undrar! Är din själ och kropp samma sak eller är det två olika delar av dig? Nu kan du få fortsätta Carlos! Jesu frid...

Svara


Leif Boman 15/8-2015, 00:26

Svar till Carlos. Vad var det som var det rasistiska i det hela? Och var såg du att det fanns hat? Jag ställde bara en fråga. Är du "en" eller är du två stycken Carlos? Jag tror att du har missuppfattat något! Jesu frid.

Svara


Alex 15/8-2015, 01:02

Tack Leif Boman för din uppmuntrande kommentar. Jag älskar Jesus och älskar Israel och judarna. :-)

Svara


Gondo 15/8-2015, 08:42

Svar till Christer Åberg. Rättrogna muslimer förnekar att Jesus är Guds Son och är således Antikrist.

Svara


Johan 15/8-2015, 11:57

Svar till Carlos. Du skrev: "Att Gud är en!" Det tror väl alla som kommenterat här? Kanske följande bibelverser får det hela att klarna: "Gud sade: "Låt OSS göra människor till VÅR avbild, till att vara lika OSS...Och Gud skapade människan till SIN avbild" (1 Mos 1:26-27) (Obs! Gud talar först om Sig själv i plural och sedan i singular.) Det som skedde här, var att Gud, d v s Fadern, Sonen & den Helige Ande (=OSS), kommer överens om, att skapa människan till SIN, dvs den ENDE Gudens avbild. Alltså Gud är treenig! Han är Fadern, Sonen och den Helige Ande. EN Gud, TRE personer! Hänger du med?

Svara


Leif Boman 15/8-2015, 12:35

Svar till Johan. Enkelt, tydligt och bra Johan! En mycket kortfattad definition på vad en person är för något. Det är någon med ett medvetande utöver djurens, en som gör något. Angående Gud som en eller tre kan vi också se det så här. Är Fadern då en person? Ja helt klart i alla fall efter den kortfattade definitionen om hur en person är. Han planerar och säger saker, ja det t.o.m. blir exakt som Han säger. Varde ljus, och det blev! Är Sonen då också en person? Återigen, ja visst, också detta efter definitionen. Han gjorde, och sade, ja t.o.m. offrade sig själv för våran skull. Detta är exakt vad en person kan göra! Anden då, är den Helige Ande också då en person? Ja visst, tydligt! Den Helige Ande har en medvetenhet högre än varendaste människa, Han berättar saker, Han gör saker, Han lär oss saker m.m. Klart att Han också en person. Även på detta sätt tre personer i en och samma Gud! Jesu frid....

Svara


Bakom Flötet 15/8-2015, 13:20

Ett tydligt exempel på oneness tron eller modalismen som det heter är de i kyrkan som försöker förklara treenigheten genom att jämföra vatten, ånga och is.

Svara


ulf lennart 15/8-2015, 21:34

Svar till Bakom Flötet. just det, modalism kallas denna liknelse,; liksom nils':tanke,ord och gaerning. MEN Fader,Son och Ande aer 3 Personer. Jesus(doeps), Ande(duvan) och Fadern(roesten fraan himmelen). Ingen teolog jag hoert har kunnat ge en rimlig liknelse. jag tror det oevergaar maenskligt foerstaand, aer foer oss ett Mysterium.

Svara


Anonym 15/8-2015, 21:49

Ty Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus,

Svara


Karl-Eric 15/8-2015, 22:22

Likheten finns hos oss människor. Vi är också "treeniga" Människan består av KROPP, SJÄL och ANDE = 3 element. Ta bort ett av dem och du existerar inte.

Svara


ulf lennart 15/8-2015, 22:23

Svar till Anonym. men Jesus=Gud+maenniska, Anden=Gud, Fadern=Gud.

Svara


ulf lennart 15/8-2015, 22:39

Svar till Karl-Eric. denna liknelse kallas nog ockssaa foer modalism av de laerde. ; Santa Mysteria, saeger inte den katolske praesten saa, daa han goer sitt korstecken.

Svara


Victoria 16/8-2015, 23:21

Det jag tror är att Gud gjorde sig till människa och Jesus är Gud. Treenigheten är ett pratar man om att det skulle vara 2 personer Jesus och Gud i himlen då låter man som sekten kommer inte på namnen men en man vid namn Smith hittade på den. Denna artikel förvirrar mig!

Svara


Bengt j 10/7-2019, 00:32

Kanske du menar mormonerna ?

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, söndag 21 juli 2019 kl. 22:58

Jesus söker: Johanna!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
söndag 21 juli 2019 21:11

Gud visa mig vad det är som händer just nu.Jag ber och ber
Denne man jag ber för,vad är det som händer med honom.
Gud visa mig,
Jag känner honom ju
Orkar snart inte be ensam,
help me 🙏


Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarer


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp