Surfar nu: 467 www.apg29.nu


Villoläran om att helvetet inte finns

Helvetet

Katolska kyrkan lär ut den falska läran om att helvetet inte finns. Att förneka helvetet är att förneka Jesus fullständiga försoningsverk på Golgata kors.

Herren Jesus Kristus egna ord:

Mat 25:41: "Sedan ska han också säga till dem som står på vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden, som har ställts i ordning åt djävulen och hans änglar."

Förnekelse av platsen

Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats. De lär ut den falska läran att det är ett själsligt tillstånd.

Kyrkans lära är att helvetet finns i evighet: ”Vi kan inte vara enade med Gud – läser vi Katolska kyrkans katekes – om vi inte fritt väljer att älska honom. Men vi kan inte älska Gud om vi allvarligt syndar mot honom, mot vår nästa eller mot oss själva”. ”Att dö i dödssynd utan att ha ångrat sig och utan att ta emot Guds barmhärtiga kärlek – läser vi vidare - betyder att förbli skilda från honom för alltid av egen fri vilja”. Fader Athos Turchi, docent i filosofi vid den teologiska fakulteten i centrala Italien understryker särskilt att helvetet är ett själsligt tillstånd:

Helvetet är vare sig ett utrymme eller en plats: helvetet är ett själsligt tillstånd som är långt från Gud, i hat och konflikt med Gud. Det är ett själsligt tillstånd som man söker genom att förvägra Gud. Detta är helvetet. Högafflar och helveteseldar är skattretande i jämförelse med förtvivlan i själen hos den som är utan Gud och som vet att den aldrig möter honom igen. Denna falska lära går direkt emot vad Jesus säger i bibelordet här ovan. Där ser vi att de skulle gå till en plats av evig eld. Denna eld är iordningställd. Det handlar alltså inte om något själsligt tillstånd.

Jag vet inte om det är så, men ibland funderar jag på att den falska läran om att helvetet inte finns, kommer från katolska kyrkan.

Det finns ingen frälsning efter döden

Och nu vill jag avslöja en fruktansvärd villolära som finns i katolska kyrkan:

Och för de själar som står långt från Gud, hur ska de undvika den eviga förtvivlan? Fader Turchi: Genom att acceptera Kristi frälsning. Den som accepterar denna frälsning får möjligheten att kommunicera och återgå i gemenskap med Gud och på så sätt undvika helvetet. Vissa teologer säger att själen efter döden har en sista möjlighet att konfronteras med Gud och att valet där är ja eller nej. Om det är ja så får man på något sätt frälsas. Om det är nej går man från Gud och hans gemenskap och in i en förtvivlan och lever alltså i ett tillstånd av helvete. Helvetet finns i människans hjärta, själ och sinne. Det ligger inte på något ställe.

Här sägs det alltså att det finns frälsning efter döden. Nej, det finns ingen sådan möjlighet att bli frälst efter döden. Det är här på jorden du tar emot Jesus och blir frälst. Sedan är det försent.

Den falska läran

Jag vet inte om det är så, men ibland funderar jag på att den falska läran om att helvetet inte finns, kommer från katolska kyrkan. Jesus kom ju för att rädda oss från helvetet.

Att förneka helvetet är att förneka Jesus fullständiga försoningsverk på Golgata kors.


Tack för att du läser Apg29. DELA gärna till dina vänner. Du kan också stödja Apg29 genom att sätta in en valfri GÅVA på BANKKONTO 8169-5,303 725 382-4. På internetbanken går det att ställa in så att du automatiskt ger en summa varje månad. Men om du hellre vill kan du SWISHA in en frivillig summa på 070 935 66 96. Tack.


Vill du bli frälst?

Ja

Nej


Publicerades onsdag 27 mars 2019 19:28 | #katolska kyrkan #villolära #helvetet | Permalänk | Kopiera länk | Mejla

29 kommentarer

Lena Henricson 27/3-2019, 22:24

Straffet kommer väl ändå att stå i proportion till vad den ofrälsta människan förtjänar? Gud är ju rättvis! Inte kan väl en hygglig ofrälst svensk dömas på samma sätt som t.ex. Hitler?🤔

Och de som aldrig hört om JESUS och om frälsning genom honom.....? 🤔

Svara


SA 27/3-2019, 22:56

Tror inte vi behöver tänka så mycket på det , Gud kommer dömma rättvist .

Svara


vanessa 27/3-2019, 23:50

Finns många falska läror från katolska kyrkan Christer!!! många har varit grundlurade ända sen flera läror blev fast grundade sen 300-talet!!!

Svara


SAS 28/3-2019, 07:47

Helvetet finns. Jag ser det varje dag i vårt land. Ondska, förtal, förakt, sexuell omoral, lögner, girighet osv. Helvetet är en verklighet i min vardag där jag vandrar så ser jag ett helvete människor har som inte tillhör Jesus Kristus, men även den som har Kristus blir drabbad, fast vi flyr in i arken dvs i Kristus.

Svara


Leif 28/3-2019, 10:22

Svar till Steven.

Gehenna är det Grekiska ordet som är hämtat från Hebreernas "Hinnom" eller "Ge Hinnom", vilket var en dal söder om Jerusalem där man eldade upp bl.a döda djur och kadaver.

Helvetet är helt enkelt det svenska ord som valts för Grekiskans Gehenna, mycket svårare än så behöver det inte vara👍.

Varför vi inte skulle få ha ett svenskt ord för just eldsjön när vi har egna svenska ord för alla andra möjliga ord?

Svara


Katrina 28/3-2019, 12:19

Högst sannolikt att man kastade det två andra korsfästa i Gehenna där deras lik fick brinna upp. Gehenna var en soptipp.

Svara


Leif 28/3-2019, 12:30

Svar till Katrina.

Ingenstans i Bibeln finns det att djävulen skulle kunna pina någon i varken Helvete, Hades eller Gehenna, så helt korrekt Katrina, han skall däremot själv kastas i Helvetets eld, (Gehenna) så småningom, men!

Att diskutera varifrån själva ordet Helvete ursprungligen är hämtat ifrån är fullständigt oväsentligt. Det viktiga är att vi har ett namn som beskriver att det kommer att finnas en sjö av eld där syndare ska få vad man förtjänat, de som vägrade att acceptera Guds nåd.

Det är bara larv och mycket omoget att bråka om detta namn.

Jesu frid..

Svara


Katrina 28/3-2019, 12:41

Men snälla det är just orden, ord säger så mycket och uppfattas olika därför kan vi inte alltid använda vissa ord och tro att alla uppfattar ordet som jag gör.

ordet helvete uppfattas allmänt som pinorum där j...n härskar i det flesta kulturer.

Ex...Det finns många ord på finlandsvenskan som en svensksvensk uppattar på ett helt annat sätt och tvärt om

Svara


Leif 28/3-2019, 13:03

Svar till Katrina.

Då får vi berätta att både de onda andarna och djävulen skall kastas i helvetets eldsjö och plågas, så de kommer alltså aldrig att kunna plåga någon i helvetet.

Det är ingen idé att du eller någon annan håller på att försöka sudda ut detta ord eftersom det redan under flera sekler har stått skrivet i flertalet svenska översättningar. Berätta istället att denna plats finns och det korrekta om vilka som hamnar där i!

Svara


Katrina 28/3-2019, 13:12

Ha haa....det var bra sagt ...

Då får vi berätta att både de onda andarna och djävulen skall kastas i helvetets eldsjö och plågas, så de kommer alltså aldrig att kunna plåga någon i helvetet.

.Att just ordet är frånstötande är att jag ser det som svordom.

Svara


Katrina 28/3-2019, 13:16

förlåt här

detta ska inte vara citat

Att just ordet är frånstötande är att jag ser det som svordom

Svara


Nisse 28/3-2019, 15:33

Jag har aldrig hört någon predika att helvetet inte finns. Det känns som att allla dessa helvetesartiklar slår in öppna dörrar.

Men tror ni verkligen att Petrus och Johannes följde Jesus av rädsla för helvetet?

Visst kan det funka att skrämma någon till frälsning med tal om helvetet, eller om att ”bli lämnad kvar” som det heter, men det blir en dålig start på livet med Jesus, en tillvaro där man tvärtemot hur det var menat lever ständig rädsa för den som älskar så mycket att han gav sitt eget liv för oss. En kissnödig och räddhågsen kristen tro där hela tillvaron handlar mycket mera om att undvika det onda än att hålla fast vid det goda.

Vilket barn har bäst relation till sin far, det barn som lyder av rädsla för att få stryk av honom eller det barn som lyder av tillit och kärlek, med insikt om att fadern antagligen vet bäst och vill väl, och inte heller vill göra fadern besviken? Notera dock att båda lyder, så båda metoderna uppnår målet lydnad.

Vilket barn handlar mest rättfärdigt, det barn som avstår från att snatta godis på grund av rädsla att bli avslöjad, eller det barn som avstår från att snatta på grund av insikten om att det är fel att stjäla? Notera att ingen av dem stjäl, så målet är nått med båda metoderna.

Svara


Leif 28/3-2019, 16:00

Svar till Katrina.

Satan och alla djävlar är ju också svordomar, och de är just svordomar för att de passar så bra i samma svordomars sjö!

Svara


Bengt 28/3-2019, 16:02

Den ena av rövarna kommer väl till himlen

Svara


Leif 28/3-2019, 16:16

Svar till Nisse.

Vidga dina vyer något Nisse eftersom du fortfarande inte förstår vad jag tidigare har sagt. Jag blev frälst pga jag hade hört talas om helvetet och en hemsk evighet.

Mitt liv efter frälsningsdagen var då absolut inte en dålig start som du försöker sprida över hela världen! Jag blev fullständigt förälskad i Jesus sen den dagen, och har aldrig älskat någon så mycket som Gud sedan den dagen, inte ens min fru, far eller mor, så försök att förstå lite mer om det här innan du sprider fler felaktigheter om min frälsning, jo, jag tackar jag, en dålig start? 🙄

Svara


Nisse 28/3-2019, 17:06

Svar till Leif.

Jag ber om förlåtelse om jag har sårat dig. Då är det jag dom inte har förstått. Jag är inte tillräckligt helgad för att vara med i det här forumet.

Jag kan bara tala från min egen erfarenhet. Vi ungdomar levde i ständig skräck för att Jesus skulle komma tillbaka. Trots att Bibeln säger att vi ska lyfta våra huvuden för att vår förlossning är nära. Vaknade varje morgon till ljudet av pappas rakapparat, och undrade varje morgon om pappa fanns i badrummet eller om rakapparaten dinglade ensam i sin sladd och pappa var borta. Fick ångest så fort det spelades en hårdrockslåt på radion i skolbussen, trots att vi läst i Guds ord att inga makter i höjden eller djupet har kraft att skilja oss från Jesus. Och jag vet att jag inte är ensam om mina dåliga erfarenheter.

Svara


vanessa 28/3-2019, 17:19

Svar till Nisse.

Käre nisse, du låter som ett solklart sektbarn, ett barn som växt upp i en sekt och får lida negativa konsekvenser av detta...

Svara


Nisse 28/3-2019, 17:36

Svar till vanessa.

Ja, i den mån pingst, ÖM, missionsförbundet och alliansmissionen är sekter.

Svara


Bengt 28/3-2019, 17:47

Det är ju olika hur det varit på olika håll också

Svara


Leif 28/3-2019, 18:14

Svar till Nisse.

Det kanske låter hårdare från mig än jag menar Nisse, det är lugnt!

Men det jag säger är att frälsningen går till på väldigt olika sätt för många, och vi är unika individer alla. Vi har alla olika bakgrund m.m.

Vi måste lära oss att respektera varandras frälsningsvägar istället för att alltförofta döma ut dem så snabbt. Om Jesus valt att berätta om ett helvete där varje syndare hamnar, om man vägrar att omvända sig och ta emot Honom, så borde också vi acceptera att just dessa ord kan leda människor till tro och omvändelse.

Om Bibeln berättar om ett uppryckande då kristna lämnar denna jord och ska möta Herren uppe i skyn så kan också de orden leda människor till tro och en vilja att få följa med. Även om du Nisse som barn tyckte det var något skrämmande så tyckte jag tvärtom, att det lät spännande och ville aldrig missa detta!

Båda dessa Bibliska sanningar gjorde att jag en dag valde att bli frälst!

Det jag önskar är att du och många andra lär er acceptera att det var väldigt bra för mig och inte dåligt, att jag hade fått höra detta i min ungdom och senare blev frälst, istället för att fördöma det här och dem som vittnade om detta för mig.

De som spred detta Gudomliga budskap till mig gjorde Gudomliga gärningar och inget annat!

Du behöver inte känna att du sårade mig utan det enda jag önskar är att förståelsen ska öka.

Jesu frid...

Svara


Asbjørn Nakken 28/3-2019, 22:48

Omvendelse, eller frelse kan nok skje på mange forskjellige vis, men Paulus er inne på noe viktig i Romerbrevet 2:4b : "Vet du ikke at Guds godhet driver deg til omvendelse?"

Når det gjelder de ufrelstes skjebne er det tre hovedkategorier av tolkninger:

a) Tradisjonialisme = Mennesker har en udødelig sjel, derfor evig pine i ildsjøen.

b) Universialisme = Alle mennesker vil bli frelst til slutt (renset gjennom ild).

c) Kondisjonalisme (Fra eng. condition - betingelse) = Evig liv er en gave til de som tror på Jesus Kristus. De ufrelste vil bli tilintetgjort/destroyed til slutt i ildsjøen. (Matteus 10:28; Rom. 6:23).

Svara


Steven 28/3-2019, 22:55

Svar till Leif.

Varför byta ut platsen Gehenna och ge det ett nytt namn?

Och varför raderas mins inlägg ?

Svara


Katrina 28/3-2019, 22:59

Svar till Steven.

det har jag också undrat, eftersom i original texter står det i Gehenna

Svara


Martin 28/3-2019, 23:16

Svar till Martin.

Du kan inte överväga att justera ditt nick?

Svara


Katrina 28/3-2019, 23:17

helt rätt där Jesus sa att vi ska sprida de goda nyheter Evangeliet till alla.

Svara


Leif 29/3-2019, 05:52

Svar till Steven.

För min del hade det kunnat heta Gehenna även om det också är ändrat en aning från Hebreiska grunden. Det är många ord från Bibelns Hebreiska och Arameiska som har ändrats för att så småningom få en Svensk klang. Skulle inga ord ha ändrats hade ju inte vi förstått någonting? 🙄

Så för mig är det absolut inte konstigt att ett ord på Svenska inte är detsamma som grundspråkens.

Svara


Steven 29/3-2019, 06:47

Svar till Leif.

Byta ut Guds ord? Då är man väl ute på hal is? Och vi är flera som är medvetna om, vilken påverkan Romerska Kyrkan haft på vad som egentligen är Kristendom och Jesu befallning. Vi varnar för falska kristna som översatt Bibelm för att vilseleda och bedraga. Om det kanske du är okunning eller omedveten om, men många teologer har varnat oss, ex de som står bakom Reformationsbibeln.

När Bibeln är översatt med Helvete istället för ursprungstexten Gehenna,, då kan det bli svårt att förstå vad som är den Eldsjön och vad som är Helvete/Gehenna - eller om dessa egentligen är damma sak.

Svara


Steven 29/3-2019, 06:58

Svar till Leif.

”Ty bland mitt folk finnas ogudaktiga människor: de ligga i försåt, likasom fågelfängaren ligger på lur, de sätta ut giller till att fånga människor.

Såsom när en bur är full av fåglar, så äro deras hus fulla av svek. Därigenom hava de blivit så stora och rika; de hava blivit feta och skinande.”‭‭Jeremia‬ ‭5:26-27‬ ‭SVEN‬‬

https://www.bible.com/bible/166/jer.5.26-27.sven

Svara


Leif 29/3-2019, 15:54

Svar till Steven.

Om det kanske du är okunning eller omedveten om, men många teologer har varnat oss, ex de som står bakom Reformationsbibeln. När Bibeln är översatt med Helvete istället för ursprungstexten Gehenna

Nu är du allt lite rolig Steven!

Har du läst Reformationsbibeln?

Svara


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?

Din kommentar kan deletas om den inte passar in på Apg29 vilket sidans grundare har ensam rätt att besluta om och som inte kan ifrågasättas. Exempelvis blir trollande, hat, förlöjligande, villoläror, pseudodebatt och olagligheter deletade och skribenten kan bli satt i modereringskön. Hittar du kommentarer som inte passar in – kontakta då Apg29.


Prenumera på Youtubekanalen:

Vecka 29, söndag 21 juli 2019 kl. 04:17

Jesus söker: Johanna!

"Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son [Jesus], för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv." - Joh 3:16

"Men så många som tog emot honom [Jesus], åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn." - Joh 1:12

"Om du därför med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, skall du bli frälst." - Rom 10:9

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? Be den här bönen:

- Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


Senaste bönämnet på Bönesidan
lördag 20 juli 2019 23:11

Be för svår situation i en bostadsfråga, Herren vet hur AKUT läget är.

Morsan reklam


Aktuella artiklar


Senaste kommentarerSTÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp