1 806 online! | Sidvisningar idag: 451 500 | Igår: 595 158 |

www.apg29.nu

Annons

Gospelfy.se


Menyn är högst upp till vänster!
Prenumerera gratis på Apg29:s nyhetsmejl:

Vittnesbörd: 40 ÅRS ÄKTENSKAP den 1:e JULI 2012 - NILS ALVAR “Vajda” och CHARLOTTE EKSTÉN

NILS ALVAR “Vajda” och CHARLOTTE EKSTÉN.
NILS ALVAR “Vajda” och CHARLOTTE EKSTÉN.

Den 1:e juli så har vi den stora äran, glädjen och förmånen att fira 40 år tillsammans, och i tjänst gemenskap för Herren och våra medmänniskor troget.

Den 1:e juli 1972 efter knappt 1 år så stod vi där på ön Hvens (Ven) gamla Kyrka utanför Landskrona för att säga vårt JA till varandra, och lova varandra trohet tills livet skiljer oss åt.

Och det har inte alltid varit lätt de första åren eftersom vi var så väldigt olika, och vi hade så väldigt olika bakgrund, jag med 8½ års bland missbruk med allt vad det innebar, och min hustru med totalt motsatsen, och inte minsta kunskaper och erfarenheter av missbruk, missbrukare, och dem som varit i detta i detta mörker etc.

Vi tackar storligen mina Andliga Faddrar Eric Schiller och Börje Lundgren som tidigare var Frälsnings officerare i Svenska Frälsningsarmén för deras bredvillighet att tjäna och betjäna så att jag fick bli frälst (Frihalsad), och därefter bevarad i Herren, och kunna växa till, och äktenskapets bevarande.

Och när min Andlige far Börje fick flytta hem så har hans underbara hustru Kerstin axlat hans mantel, och fortsatt att bedja för oss personligt, men också för äktenskapet, och den Heliga kallelse som Herren har lagt ner hos oss för Israels och Baltiska ländernas Nödlidande Judar.

Och vi är säkra på att hon har sin särbo Arne, och hennes dotter i Örebro med familj med i förböner för oss, vårt äktenskap, samt Herrens uppdrag för oss även i Sverige.

Jag minns så väl som det var igår där jag satt på Svenska Frälsningsarméns lokal i Jönköping när den Handikappade pastorn, grundaren och ledaren för de Handikappades Missionsförening var där på besök, och jag för första gången hörde Guds röst klart och tydligt tala till mig om vem som jag skulle gifta mig med av sångarna på plattformen.

Efter första mötet så tappade vi bort var andra i kontakterna.

Och min hustru hade bett om ett radikalt tecken på att det var Herrens vilja att det skulle bli vi båda så skulle jag komma obestämt upp till Jönköping när det inte var möte på SFA utan vi skulle bara stöta på varandra på gatan.

Och när jag kom gående upp mot Västra Storgatan mellan SFA och FA fastigheterna så kommer min blivande hustru ifrån SFA hörnan mot FA hörnan in till fd. Tändsticksfabriken.

Och jag som glömt bort hennes namn ropade med hög röst "FRID SYSTER", och hon vände blicken mot mig där jag kom gående, och sedan den dagen sommaren 1971 så har vi varit tillsammans.

Jag var på väg upp till Dala Järna för att döpas tillsammans med några bröder ifrån SFA i Skåne för att jag skulle döpas på Dala Järna sommar konferensen som SFA hade.

Och den 1:e juli 1972 så stod vi och sade vårt JA till varandra i S:t Ibb´s gamla Kyrka ifrån 1100 talet högst upp på ön Hven utanför Landskrona.

Jag skall inte dra hela händelsen vad som skedde av Guds dråpliga gärningar därefter, men också själafiendens listiga angrepp för att försöka förstöra det som Herren ville förena till ett, så själafienden använde sig av dem som var Herrens tjänare så det fick bli Stats Kyrkligt Bröllop istället för Armébröllop tyvärr för vi ville ha Lottas Kårchef Bertil Lundberg, men han fick total förbud att viga oss av Samfundsledningen, men vi blev vigda, och Herren har varit med oss dagligen, och fört oss och vårt äktenskap, och den de uppdrag som vi fått gå in i för Herren, och våra medmänniskor än om vi varit illa sedda i vissa sammanhang, och speciellt inom de Etablerade församlingarna där man inte ser med Herrens ögon och sinnelag, utan mänskligt i stället för Gudomligt/Andligt.

Därför är det så underbart att tänka på budskapet “Det som ingenting var, det utvalde Herren” och vi har aldrig varit någoting, därför utvalde Herren oss, och jag har aldrig varit något i mig själva därför utvalde Herren min hustru till mig 1971 för att vi skulle bli förenade, och för att tjäna Herren och betjäna våra medmänniskor tillsammans.

Och Herren visste att jag inte kunde spela och sjunga, därför så gav han mig en oerhört duktig musiker, och en riktig Sångfågel till hustru som kan sjunga och spela på möten, men också för mig till Välsignelser, inspirationer, glädje etc.

Visst de första åren var mycket svåra för vi kom ju ifrån två helt skilda förhållanden och bakgrund, men genom allt så har Herren fört oss mer och mer tillsammans allt mer och mer för varje månad och år, och kärleken till varandra har bara utvecklats med åren, och blivit allt mer och mer fasta och orubbliga.

Genom alla probelm, svårigheter, konflikter, stormar, förföljelser, belackningar, misskrediteringar etc. så har det bara fått motsatt effekt än vad Själafienden ville åstadkomma i våra relationer, förhållande etc.

Och 2002 så utvecklade Herren vårt arbete till Israel genom Maranatas första Missionärer Helge Berntsson med hustru gick till Spanien.

Först så kom det Profetiskt via Missionären Allan Johansson 2000 till min hustru, och han profeterade hösten 2004 till oss båda att vi ALDRIG skulle tvivla på den Heliga kallelse som vi har gått in i för Israels folk, och 2003 på hösten så kom broder Helge med inbjudan till Israel för att se på hans arbete för bl.a. hemlösa och missbrukare, och våren 2004 så gjorde vi får första 2 veckors besök.

Vi hade inga pengar när vi beställde resan i tro och förtröstan, och när vi skulle flyga men till Påskhelgen så kom biljetterna, och vi skulle flyga direkt efter påsken.

Men chefen för resebyrån körde på påsken hem till Svalöv ifrån Malmö.

Och när vi har kommit hem varje gång så har vi beställt nästa resa utan att veta om vi har pengarna för flygresor, taxi, boendet etc, men vi har handlat i full trosvisshet och förtröstan UTAN att en enda har visst om våra behov.

Och när vi har kommit hem så har vi alltid haft pengar över för nästa omkostnader i Israel till hjälp med överblivna Shekel.

Och Resebyrå chefen säger numera att jag lägger utbetalningen för resan, för jag vet att innan ni skall flyga så har ni pengarna.

NU när vi var i Israel så gick vi ett ännu mycket trossteg, vi beställde rummet där vi bodde för nästa resa och vi beställde flygresan nere ifrån Israel via SMS till Malmö.

Till sist så kan jag berätta två ting till av värde och intresse.

Min hustrus adoptiv föräldrar hotade med att göra min då fästmö arvlös om hon valde mig, och gifte sig med mig.

Men hon svarade "Jag bryr mig inte om huset, pengarna och allt annat som jag går miste om, jag väljer Guds Heliga vilja att gifta mig med min fästman före allt annat".

Därefter så ställde hon krav på dem att godkänna giftesmålet mellan oss, annars så skulle vi gå till Kungen för att söka tillstånd efter som hon var under 21 år, och då godkände de bröllopet motvilligt, och skällde ut min hustru grundligt inför alla vid Hven färjan.

Det andra var att det fanns ett kompakt motstånd ifrån olika Officerare ifrån Samfundsledningen och neråt för att försöka splittra våra relationer med bl.a. övertalningar på min hustrus Adoptivföräldrar, men bl.a. Lottas faster och farbrödrar stod till 100% på vår sida, och skällde ut Lottas adoptiv föräldrar efter notor.

Vi kompletterar var andra väldigt bra i arbetet i Guds riket Annorlunda för Själars allra Bästa, jag kan inte spela och sjunga, men hon kan spela 4 instrument, jag kan inte tala tungor, men det gör Lotta, och jag får bära fram Profetiska budskap.

Vi båda har också bl.a. Andebedömningens gåva, och känna om vi kommer in i ett möte hur det är ställt i församlingen, och hos besökarna, och hur det är med syskon kärleken som är rådande eller motsatsen, eller om de som skall vara Kristna uppträder i köttet eller i Anden.

Det finns mycket mera att säga om hur Herren har verkat i oss, och genom oss i Israel, men också här i Sverige, och genom FB.

Och NU till avslutningen av detta Vittnesbörd och tacksägelse för 40 oerhört lyckliga, underbara, välsignade år tillsammans, så vill vi ge er möjligheter som vill skicka 40 års Gratulations gåva att göra det till FKM´s 100% seriösa icke vinstdrivande Humanitära Hjälparbete där gåvan delas mellan Israel och de Baltiska ländernas Nödlidande Judiska befolkning om ni ingenting har emot det, för i så fall får ni ange vart gåvan skall tillfalla, annars så skickar vi gåvorna som kommer in dit behoven är som allra störst, och behövs mest till 100% av inkomna penninggåvorna.

Fria Kristna Missionshjälpen´s BANKGIRO nummer 5704 - 0412, och skriv på talongen "GRATULATIONS GÅVA till EKSTÉN´s 40 års Bröllopsdag", och varje inskickad Penninggåva delas upp mellan Israel och Baltiska ländernas allra mest Nödlidande Judar till 100% av varje inskickad gåva.

Med de allra Bästa Tacksamhets hälsningar ifrån
NILS ALVAR “Vajda” och CHARLOTTE EKSTÉN


submit to reddit

Skriv ut Bädda in Mejla


Publicerat av Christer Åberg onsdag 13 juni 2012 13:59 | #nils alvar “vajda” och charlotte ekstÉn #vittnesbörd #Äktenskap | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


1 kommentarer

Pastor E A Janson

Så kul och fantastiskt att vår härlige Gud valt ut er till heligt äktenskap och som förkunnare av skriftens ord ocd uttydning ect, ect. Ja sannerligen så har dessa och speciellt Pastor Ekstén en härlig gudfruktighet som man bara kan hoppas fler får och följer i denna sista tideräkning.

Svara -   - 6/6-16 12:09 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Frälsning och karate - Christer Åberg

Christer Åbergs personliga vittnesbörd om hur han blev frälst och fri från karaten.

0

Läs allt!


Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg

Folk-katolicism - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Israel fyller 70 år - Välsignar du Israel?

Hela artikeln är från Himlen TV7:s nyhetsbrev. 

Israel 70 år

Den kristna tv-kanalen Himlen TV7 hyllar den 70-åriga staten med en rad program på torsdagen.

18

Läs allt!


Frimurarna - Studio Apg29 med Christer Åberg

Frimurarna - Ett högaktuellt program med mycket sång, musik, undervisning och frälsningsbudskap med Christer Åberg.

1

Läs allt!


Profetior och hur du prövar det

Druvdalen - Profetior och hur du prövar det - Studio Apg29 med Christer Åberg.

0

Läs allt!


Vad ber du om? - Christer Åberg

Vad ber du om? - Studio Apg29 med Christer Åberg. Ett högaktuellt budskap.

0

Läs allt!


Annons


Livsfarliga Ungern? - Lars Enarson

Lars Enarson tar upp i den här intressanta videon att Ungern går emot hela etablissemanget! Kan bön förvandla ett helt lands kurs? 

77

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 16, fredag 20 april 2018 kl. 18:27

Jesus söker: Amalia, Amelie!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Den nya vinjetten till Apg29

Den nya vinjetten till Christer Åbergs livesändningar på Studio Apg29. Vad tycker du? 

5

Läs allt!


Senaste kommentarer


Drömmar om Jesu tillkommelse

Läsarmejl av annie 

Hoppa

Jag drömde på 80-talet att Jesus skulle komma tillbaka. Sedan hade jag en dröm på 2000-talet.

3

Läs allt!


Fråga Christer Åberg

Christer Åberg svarar på intressanta frågor som ställs live i programmet Studio Apg29.

18

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 404 531 915 sidvisningar på Apg29!

Apg29 har just nu 16 455 bloggartiklar, 81 195 kommentarer och 54 779 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

MediaCreeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp