985 online! | Sidvisningar idag: 77 829 | Igår: 244 364 |

www.apg29.nu


Vittnesbörd från dörrknackning och gatuevangelisation

Läsarmejl av David B 

Här kommer några vittnesbörd från dörrknackning och gatuevangelisation. Sverige är vidöppet för evangelium. Låt ingen lura i dig något annat.

Här kommer några vittnesbörd från dörrknackning och gatuevangelisation.

Dörrknackarteamet

Tidigare reste jag runt om i landet till olika församlingar med ett team. Vi knackade dörr och bjöd in till cafemöte. Vi uppmuntrade också den lokala församlingen till utåtriktad evangelisation. 

Ingvar Harknäs startade teamet som kallades Fotfolket. De var utifrån en syn han fått då han såg ett stort skördefält som stod redo. Samtidigt såg han ett annalkande oväder. Då ropade han till Gud i synen och fick då se hur vitklädda personer kom. De hade en korg över armen och började skörda genom att plocka axen en och en.

Genom detta arbete så fick vi otaliga gånger komma in i människors hem. Vi fikade och vittnade. Vi bad med människor med olika behov och folk blev även frälsta. Har sedan fortsatt efteråt då och då med dörrknackning. 

Offensiv evangelisation

Kommer till exempel ihåg kvinnan som på äldre dar blev frälst och innan hon gick hem till Herren uttryckte sin tacksamhet över att vi ringt på hennes dörr. 

Eller mannen som sökte upp pastorn efter att vi ringt på eftersom det var något vi sagt som träffade hans hjärta. 

Eller mannen som sa att tidigare samma dag hade de talat i det hemmet om hur man skulle bli kristen. 

Eller de som kommit på villovägar från Gud men som genom gatupredikan hört kallelsen om återvändande. 

Eller de kristna som blivit uppmuntrade i sin tro genom gatupredikan. 

Eller de gånger onda andar tjutit eftersom de känt Guds Andes närvaro genom gatupredikan. 

Eller de gånger folk stannat till vid gatupredikan och blivit djupt påverkade. 

Eller juden på gatan förra veckan som började med att säga att han var ateist. Han berättade att hans far satt i koncentrationsläger tre år. Så under hans uppväxt fick han höra att Gud inte fanns. Efter vårt samtal på gatan sa han med eftertryck att han skulle läsa traktaten. 

Eller muslimen denna vecka på gatan som när jag visade honom från Bibeln och han fick läsa själv att Jesus är Gud, blev förvånad. För han hade läst tidigare i “någon Bibel" att Jesus inte var Gud. Han ville gärna träffa mig någon mer gång. 

Eller kvinnan som kaxigt skulle sätta mig på plats men som slutade med att jag fick be för henne. 

Eller ungdomarna som skockas runt en och vill höra om Jesus. 

Öppet

Det är hur öppet som helst. Har under årens lopp haft bra samtal med hundratals människor och fått så in något från Gud i deras liv. 

Alla tusentals traktater som gått ut i brevlådor och handräckning och genom samtal. Det är kraft i Guds ord. Bara Gud vet hur mycket det har påverkat människor.

Sverige är vidöppet för evangelium. Låt ingen lura i dig något annat.


David B

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 25 oktober 2018 17:14 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


16 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

nils

Tack David för dessa uppmuntrande vittnesbörd som skall smitta av sig till andra till att se den mognande skörden.

Ser vi den hopplöshet och uppgivenhet som präglar Sveriges folk och ungdom av idag,trots all frihet, välstånd och alla möjligheter som står till buds idag?
Är det inte ett Moget Skördefölt som väntar att inbärgas av Herrens lärjungar?
¤¤¤
Ett stillastånde vatten, blir surt och unket,det måste finnas ett utlopp så att påfyllning kan ske så att vattnet (vårt trosliv), blir rent och friskt igen.
Det finns så mycken andlig kunskap och mognad bland oss här att vi genast kan bliva dugliga sånigsmän och skördemän/kvinnor.
¤¤¤
Herren har också givit oss de skor som är lämpade för uppgiften,nämligen Villighetens Skor som Han giver fritt och för intet och passar till alla storlekar.
Herren välsignelse skall vila över dig och mig Nu i den kommande Skördetiden!

Svara -   - 25/10-18 22:09 -


Jörgen Milton

Härliga vittnesbörd, var välsignad!

Svara -   - 26/10-18 02:01 -


Anja

Se upp ! Jehovas vittnen är mycket aktiva....

Svara -   - 26/10-18 15:34 -


Anja

Se upp ! Jehovas vittnen är mycket aktiva....

Svara -   - 26/10-18 15:34 -


vanessa

Svar till Anja.

Varför nämner du dom i sammanhanget? Det är david som tagit del i evangeliseringen som han berättar om, såvitt jag vet är han inte jehovas vittne...

Svara -   - 26/10-18 17:04 -


Anja

Svar till vanessa.

Jo, därför att många tror, (de som inte är kristna) att Jehovas vittnen också kommer med det rätta budskapet. De tror, att Jehovas vittnen är en gren av den kristna gemenskapen, och de vill omvända ALLA till deras lära.

Svara -   - 26/10-18 19:11 -


David B

Svar till Anja.

JV har inte patent på dörrknackning. Brukar presentera mig och folk förstår att man inte är JV och framför allt om man får prata med folk så bör de märka en skillnad, att vi pånyttfödda är annorlunda och har ett annat budskap. Men dörrknackning är bara en av metoderna, men det är kul. Många tror att det inte funkar, men det gör det.

Vi troende har så mycket att ta igen. Vi har varit så tysta så länge och kommit på efterkälken.

Just därför att tex JV sprider sin irrlära och New Age talar om sin andlighet och Katolikerna om sin villfarelse och Islam om sin antikristliga lära och Svenska skolsystemet om Utvecklingsläran osv - just precis därför behöver vi tydligare än någonsin predika det goda budskapet om Jesus.

Vi älskar alla människor men står emot sådant som talar mot Bibelns lära. Vi kan aldrig tvinga folk men bemöta deras uppfattningar. Vi ska bemöta människorna med respekt och kärlek. När man älskar människor så är man inte rädd, med taggarna utåt.

Jag pratar och skakar hand med muslimer, ateister, satanister, homosexuella och kan lyssna till dem, men jag ger dem budskapet om Jesus.

Gud välsigne dig Anja

Svara -   - 26/10-18 20:29 -


vanessa

Svar till David B.

Du är fin du david! Att evangelisera som du gör är kärleksfullt och osjälviskt!

Svara -   - 26/10-18 22:27 -


David B

Svar till vanessa.

Det kallas normal kristendom.

Jesu frid

Svara -   - 26/10-18 23:39 -


vanessa

Svar till David B.

Det är ju kärleken som ska identifiera vilka som är de sanna kristna!

Svara -   - 27/10-18 00:06 -


Andreas

De är ända punkten som jag faktiskt får ge Jehovas vittne cred för och de är dörrknackning. Ibland ställer jag mig frågan varför går inte vi kristna och våra församlingar ut bland folket. Jag upplever stor passivitet inom kyrkor/församlingarna tror nog David Wilkerson hade rätt, vår synd är apati. Därför tror jag Islam, ateism och New age vinner terräng varje dag och kristenheten förlorar. För de är vad som sker just nu i Sverige vi är påväg att förlora mot andra andemakter. När kristendomen ökar i andra delar i världen så backar den rejält i Sverige. Vi kan nog inte vara så passiva längre. Utan ska vi behålla greppet om vårt land som räcker de inte med bön och härliga välckelsemöten. Vi måste ut bland folket och vittna om Jesus. Jag säger det återigen varför springer alla på Yoga pass jo för de har ett andligt hunger efter en mening med livet. Yogan är nästan ännu värre än Islam. Jag ser den överallt tv, bland kändisar som praktiserar, tv, tidningar, träningscentrum, inom sjukvården överallt. Blir så irriterad all denna hyllning kring yoga tackvare att vi kristna inte tar upp den andliga fajten och är så passiva. Vi måste ut ur kyrkorna och göra som Jehovas vittne knacka på dörrar och visa oss. Vi är för bekväma.

Svara -   - 27/10-18 05:23 -


Andreas

Svar till David B.

Så glad jag blir David du gör exakt de som Jesus uppmanade oss. Tänk att Jesus sista ord var just gå ut i världen och gör alla till lärjungar. Dagens svenska kristna är istället sitt i din församling och vänta på världen ska komma till din församling. Så många kristna bidrar till att ingen kommer till tro. Vi pratar om väckelse men ingen gör något åt saken. Därför glädjer de mig David att du vittnar bland människorna. Vilken stad vittar du i? Själv planerar jag och kollar runt om att starta en kristen nattklubb. Gud har kallat mig att starta de för att nå de ofrälsta som är ute i nattlivet. Eftersom jag själv varit där så tror jag de är lättare att nå dessa människor. De kan se på mig att jag en gång var som idag men som glad festprisse som idag vänt om till Jesus. Jag klarar inte se hr dagens ungdomar fastnar ute i nattlivet. Jag vill ut bland folket som Jesus kan inte sitta still längre.Jag vill hitta ett nytt koncept att nå människorna där de är. Vissa är kallade till att vara pastor någon att evangelisera i ett annat land, du David dörr knackning jag tänker bryta ner nattlivet i Göteborg. På min klubb kommer du inte få dricka sprit tänker nå de ungdomar som vill festa nyktert. Men på denna klubben kommer de finnas människor som vittna om Jesus. Jag har planen klar och jag vet att är du bara offensiv och frimodig att vittna om Jesus så vill många komma till tro. Jag har lett 5 stycken till tro genom att våga vittna och berätta om Jesus. Djävulens effektivaste vapen är vår tystnad.

Svara -   - 27/10-18 05:39 -


Stefan Jonasson

Jag brukar prata med Jehovas när dom tilltalar mig... En gång försökte jag förklara att JESUS är GUD... Men det gick inte in i honom dom envisas med att vakttornet är deras auktoritet.... Dom påstår att JESUS är en skapad ängla varelse.. Sen verkar dom vara väldigt lagiska.. På det sättet är dom lik en del kristna.. Tvångs vittnandet... För att samla poäng hos GUD.. när vi pratade och vi inte kom överens klämde han ur sig att inte alla som säger HERRE HERRE kommer till himlen utan den som gör min himmelska faders vilja.. Han antydde att jag inte gör GUDS vilja... Jag kanske vittnar för lite ber för lite läser bibeln för lite.. Osv... Men faktum är att JESUS sa DETTA ÄR MIN FADERNS VILJA ATT NI TROR PÅ DEN HAN SÄNT...

Svara -   - 27/10-18 10:33 -


David B

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan, det stora problemet i svensk kristenhet är definitivt inte "tvångsvittnande" utan snarare "tvångstystnaden".

Många vill vittna men vågar inte.

"Människofruktan har med sig snaror, men den som förtröstar på HERREN blir beskyddad". Ords. 29:25

Låt oss förtrösta på Gud och uppmuntra varandra till att hjälpa folk utanför kyrkorna.

Gud välsigne dig broder

Svara -   - 27/10-18 11:00 -


David B

Svar till Andreas.

Rör mig mest för tillfället i Uppland, Mälardalen och Europa.

Kör på för Jesus broder.

Vi är frimodiga med Jesus.

Gud välsigne dig broder

Svara -   - 27/10-18 11:04 -


Stefan Jonasson

En del är blyga och försynta....och en del har munläder och är framfusiga... Olika sorters människor.. Alla har sin plats.. Att vara försynt och blyg.. Behöver inte betyda människofruktan... Den mest tystlåten kanske besitter ett stort mod när det gäller.... Vi är en mångfald av olika personligheter.. Med olika uppgifter och andliga gåvor... GUDS

mångfaldiga nåd..

Svara -   - 27/10-18 17:24 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?Tungotalet och uttydning

Christer Åberg talar och sjunger om Jesus. I det här programmet tar han bland annat upp vad tungotalet och uttydning är för någonting.

0

Läs allt!


69-åring vill byta åldern till 49

69-åring vill byta åldern till 49

Bild: Dagen. 

Den 69-årige Emile Ratelband i Nederländerna vill få sin juridiska ålder nersatt till 49 år.

6

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


”Jesus Kristus frälste mig från 27 års homosexualitet”

Davids starka vittnesbörd om hur han blev frälst och räddad av Jesus från 27 års homosexualitet. Svensk text. 

- Mitt namn är David, jag är 44 år gammal, och det här är ett vittnesbörd om hur Jesus Kristus räddade mig från tjugosju år av homosexualitet. Jag talar i kärlek.

1

Läs allt!


Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10

Tommy Dahlman intervjuar Christer Åberg i Kanal 10 om hans frus och lille sons död två dagar innan julafton för snart tio år sedan.

2

Läs allt!


Det skall bli ett härligt möte uti skyn

Christer Åberg spelar på sin ukulele och sjunger "Det skall bli ett härligt möte uti skyn! O, hur underbart och stort."

0

Läs allt!


Troendedöparna brändes, dränktes och halshöggs

Många är de som har lidit förföljelse, satts i fängelse och dödats som har praktiserat det bibliska troende-dopet genom nersänkning.

9

Läs allt!


Denne man är farlig, ofrälst och falsk profet


Påve Franciskus.

107

Läs allt!


Dopet: Var, när och hur

Dop i havet

Här ger jag dig några tydliga bibelord på var dopet sker, när det sker och hur.

4

Läs allt!


Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad

Läsarmejl av nils 

Främlingen som följde kyrkoherden på vårpromenad, sade till slut: Räck Hit Ditt Finger, Här är Mina Händer!

3

Läs allt!


Bedräglig rikedom

Läsarmejl av David B 

11

Läs allt!


Är Bibelns Gud samma som koranens gud?

”De som påstår sig älska, ära och tillbe Gud, gör i själva verket inte det om de inte älskar, ärar och tillber Jesus.”

5

Läs allt!


Europa tillbaka till Gud

Läsarmejl av David B

Europa tillbaka till Gud. David B talar.

2

Läs allt!


Han gifte sig med hologrammet Hatsune Miku

Gifte sig med sitt hologram

Akihiko Kondo håller i en dockversion av hologrammet Hatsune Miku som han gifte sig med. Bildkälla: Facebook.

En 35-årig man i Japan har gift sig med ett hologrom. Bröllopet kostade 160 000 kronor. En docka representerade det kvinnliga dataprogrammet.

19

Läs allt!


Himlen TV7 invigd i Uppsala

Ruben Agnarsson, Martti Ojares, Daniela Persin och Christer Åberg

TV-producent Ruben Agnarsson, grundare och vd Martti Ojares, kanalchef Daniela Persin och Christer Åberg.

Jag var inbjuden till den kristna tv-kanalen Himlen TV7:s studioinvigning i Uppsala.

17

Läs allt!


Nu har det hänt!

Över tusen prenumeranter på Youtubekanalen Apg29nu

Nu har det hänt! Youtubekanalen Apg29.Nu har fått över tusen prenumeranter. Närmare bestämt 1001 stycken!

5

Läs allt!


Jesu trefaldiga världshistoriska seger

Läsarmejl av nils 

Jesu trefaldiga världshistoriska seger, Guds gåva till all världens folk. Det Jesus Kristus utförde genom sin försoning var en oöverträffad Trefaldig Seger! Utmaningen gällde 3 olika områden som Han inför Gud den högste Domaren och inför: Andevärlden måste segra.

5

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Fortfarande i lager: Christer Åbergs starka bok Den längsta natten

Den längsta natten - 150 kronor

Natten till den 22 december, den natt med flest mörkertimmar 2008, genomlider Christer Åberg Den längsta natten i sitt liv, då han på ett mycket traumatiskt och oväntat sätt mister halva sin familj.

1

Läs allt!


Extra: Christer Åbergs bok fortfarande i lager

Upprop för Christer Åbergs bok Den längsta natten. Och du kan även ge ditt stöd till bloggsajten Apg29.nu.

0

Läs allt!


Platt jord är obibliskt

Platt jord är obibliskt

Läser man Bibeln så ser man tydligt att jorden är rund. Om jorden inte är rund då skulle Jesus ha tagit grundligt miste då han säger att att det både är dag och natt på jorden när han hämtar hem alla de frälsta till himlen.

20

Läs allt!


Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden och dess händelser

Av Holger Nilsson 

Ny DVD! Frågor och svar om den yttersta tiden

Du har nu möjlighet att ta del av denna nya DVD om den yttersta tidens händelser.

7

Läs allt!


Christer Åberg friar till Siri

Här friar jag till Siri i direktsändning. Lyssna på svaret!

3

Läs allt!


FN önskar en global regering inom 12 år

Av Mikael Walfridsson 

Agenda 2030 - FN önskar en global regering inom 12 år

Wolfgang Ishinger: ”Vi lever i en tid där den internationella världsordningen kollapsar just nu. I detta vakuum prövar alla för att se hur långt de kan gå. Det finns ett behov av en global regering.”

36

Läs allt!


Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst

Be den här bönen om du vill ta emot Jesus och bli frälst.

1

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 47, onsdag 21 november 2018 kl. 08:50

Jesus söker: Helga, Olga!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Dagen intervjuade Christer Åberg om konspirationsteorier

Tidningen Dagen. 

Tidningen Dagen har genom Jonatan Sverker intervjuat mig och flera andra om konspirationsteorier och gjort en gedigen sex sidor lång genomarbetad artikel.

19

Läs allt!


Senaste kommentarer


Den första uppståndelsen

Christer Åberg och Reine Jonsson talar talar om den första uppståndelsen i Nässjö närradio.

1

Läs allt!


Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten

Den 9 november är det årsdagen av Kristallnatten då Förintelsen av judarna började i Nazityskland 1938.

7

Läs allt!


Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Dante, 12 år, med Downs syndrom har ett människovärde

Bild: Expressen. 

Tusentals människor letar efter den 12-årige pojken Dante som har Downs syndrom och som är förvunnen. Detta visar att han har ett stort människovärde!

15

Läs allt!


Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och yoga?

Av Holger Nilsson 

Är det Bildas uppgift att stå bakom danskurser och kurser i yoga?

Angående Bilda så är deras egen presentation så här: ”Studieförbundet Bilda för kyrka och samhälle, med kortformen Bilda, tidigare med namnet Frikyrkliga studieförbundet, är ett av Sveriges tio studieförbund.”

47

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna - Del 2

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 2.

0

Läs allt!


Dopet i Apostlagärningarna

Christer Åberg undervisar om alla bibelställen om dopet i Apostlagärningarna. Del 1.

0

Läs allt!


16 bibelord om att ta emot Jesus för att bli frälst

Ta emot Jesus

Här listar jag flera bibelord som alla handlar om att ta emot Jesus. Det finns fler bibelord om detta som jag inte har med här. Och alla dessa bibelverser visar att man ska ta emot Jesus!

0

Läs allt!


Bilder från min barndom - Christer Åberg

Fantastiska bilder på Christer Åberg som barn! 

Christer Åberg fotar en ko

Här fotograferar jag en ko med en lådkamera på bondgården jag växte upp. Jag är klädd i trätofflor och i andra konstiga kläder.

7

Läs allt!


Unika dopfilmer

Unika dopfilmer - Studio Apg29 med Christer Åberg. Christer Åberg talar om dopet och visar fantastiska dopfilmer.

2

Läs allt!


7 skillnader mellan Jesus och Muhammed

Islams profet Mohammed, påstod sig predika samma budskap som Jesus. Men här har vi sju skillnader som visar att det inte stämmer! 

7

Läs allt!


Koranen räcker ej för översättare måste använda Bibeln för att stödja Profeten Muhammed

Läsarmejl av nils

Blir upprörd när jag ser hur Islam inte kan klara sig med sin egen Koranen, utan måste blanda in Bibeln, vår Heliga skrift för att försvara sin falska lära! Här följer några exempel.

3

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 54 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 34 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 17 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 12 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 10 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 453 215 623 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 021 bloggartiklar, 91 680 kommentarer och 59 954 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp