539 online! | Sidvisningar idag: 70 626 | Igår: 167 044 |

www.apg29.nu


Live Apg29 | Biblar | Bönesidan | Dagens ros | Date29 | Christer Åberg | Sök | Kontakt

Vittnesbörd från dörrknackning och gatuevangelisation

Läsarmejl av David B 

Här kommer några vittnesbörd från dörrknackning och gatuevangelisation. Sverige är vidöppet för evangelium. Låt ingen lura i dig något annat.

Här kommer några vittnesbörd från dörrknackning och gatuevangelisation.

Dörrknackarteamet

Tidigare reste jag runt om i landet till olika församlingar med ett team. Vi knackade dörr och bjöd in till cafemöte. Vi uppmuntrade också den lokala församlingen till utåtriktad evangelisation. 

Ingvar Harknäs startade teamet som kallades Fotfolket. De var utifrån en syn han fått då han såg ett stort skördefält som stod redo. Samtidigt såg han ett annalkande oväder. Då ropade han till Gud i synen och fick då se hur vitklädda personer kom. De hade en korg över armen och började skörda genom att plocka axen en och en.

Genom detta arbete så fick vi otaliga gånger komma in i människors hem. Vi fikade och vittnade. Vi bad med människor med olika behov och folk blev även frälsta. Har sedan fortsatt efteråt då och då med dörrknackning. 

Offensiv evangelisation

Kommer till exempel ihåg kvinnan som på äldre dar blev frälst och innan hon gick hem till Herren uttryckte sin tacksamhet över att vi ringt på hennes dörr. 

Eller mannen som sökte upp pastorn efter att vi ringt på eftersom det var något vi sagt som träffade hans hjärta. 

Eller mannen som sa att tidigare samma dag hade de talat i det hemmet om hur man skulle bli kristen. 

Eller de som kommit på villovägar från Gud men som genom gatupredikan hört kallelsen om återvändande. 

Eller de kristna som blivit uppmuntrade i sin tro genom gatupredikan. 

Eller de gånger onda andar tjutit eftersom de känt Guds Andes närvaro genom gatupredikan. 

Eller de gånger folk stannat till vid gatupredikan och blivit djupt påverkade. 

Eller juden på gatan förra veckan som började med att säga att han var ateist. Han berättade att hans far satt i koncentrationsläger tre år. Så under hans uppväxt fick han höra att Gud inte fanns. Efter vårt samtal på gatan sa han med eftertryck att han skulle läsa traktaten. 

Eller muslimen denna vecka på gatan som när jag visade honom från Bibeln och han fick läsa själv att Jesus är Gud, blev förvånad. För han hade läst tidigare i “någon Bibel" att Jesus inte var Gud. Han ville gärna träffa mig någon mer gång. 

Eller kvinnan som kaxigt skulle sätta mig på plats men som slutade med att jag fick be för henne. 

Eller ungdomarna som skockas runt en och vill höra om Jesus. 

Öppet

Det är hur öppet som helst. Har under årens lopp haft bra samtal med hundratals människor och fått så in något från Gud i deras liv. 

Alla tusentals traktater som gått ut i brevlådor och handräckning och genom samtal. Det är kraft i Guds ord. Bara Gud vet hur mycket det har påverkat människor.

Sverige är vidöppet för evangelium. Låt ingen lura i dig något annat.


David B

Läsarmejl

Artiklar och video som är gjorda av andra än Apg29.nu kan ha åsikter som bloggsajten inte delar.


Skriv ut


Publicerat av Christer Åberg torsdag 25 oktober 2018 17:14 | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS


STÖD APG29.NU


16 kommentarer

OBS: Läsarmejl, artiklar, kommentarer och video som är skrivna och gjorda av andra än mig, (Christer Åberg, grundaren till Apg29), kan ha åsikter som jag inte delar.

nils

Tack David för dessa uppmuntrande vittnesbörd som skall smitta av sig till andra till att se den mognande skörden.

Ser vi den hopplöshet och uppgivenhet som präglar Sveriges folk och ungdom av idag,trots all frihet, välstånd och alla möjligheter som står till buds idag?
Är det inte ett Moget Skördefölt som väntar att inbärgas av Herrens lärjungar?
¤¤¤
Ett stillastånde vatten, blir surt och unket,det måste finnas ett utlopp så att påfyllning kan ske så att vattnet (vårt trosliv), blir rent och friskt igen.
Det finns så mycken andlig kunskap och mognad bland oss här att vi genast kan bliva dugliga sånigsmän och skördemän/kvinnor.
¤¤¤
Herren har också givit oss de skor som är lämpade för uppgiften,nämligen Villighetens Skor som Han giver fritt och för intet och passar till alla storlekar.
Herren välsignelse skall vila över dig och mig Nu i den kommande Skördetiden!

Svara -   - 25/10-18 22:09 -


Jörgen Milton

Härliga vittnesbörd, var välsignad!

Svara -   - 26/10-18 02:01 -


Anja

Se upp ! Jehovas vittnen är mycket aktiva....

Svara -   - 26/10-18 15:34 -


Anja

Se upp ! Jehovas vittnen är mycket aktiva....

Svara -   - 26/10-18 15:34 -


vanessa

Svar till Anja.

Varför nämner du dom i sammanhanget? Det är david som tagit del i evangeliseringen som han berättar om, såvitt jag vet är han inte jehovas vittne...

Svara -   - 26/10-18 17:04 -


Anja

Svar till vanessa.

Jo, därför att många tror, (de som inte är kristna) att Jehovas vittnen också kommer med det rätta budskapet. De tror, att Jehovas vittnen är en gren av den kristna gemenskapen, och de vill omvända ALLA till deras lära.

Svara -   - 26/10-18 19:11 -


David B

Svar till Anja.

JV har inte patent på dörrknackning. Brukar presentera mig och folk förstår att man inte är JV och framför allt om man får prata med folk så bör de märka en skillnad, att vi pånyttfödda är annorlunda och har ett annat budskap. Men dörrknackning är bara en av metoderna, men det är kul. Många tror att det inte funkar, men det gör det.

Vi troende har så mycket att ta igen. Vi har varit så tysta så länge och kommit på efterkälken.

Just därför att tex JV sprider sin irrlära och New Age talar om sin andlighet och Katolikerna om sin villfarelse och Islam om sin antikristliga lära och Svenska skolsystemet om Utvecklingsläran osv - just precis därför behöver vi tydligare än någonsin predika det goda budskapet om Jesus.

Vi älskar alla människor men står emot sådant som talar mot Bibelns lära. Vi kan aldrig tvinga folk men bemöta deras uppfattningar. Vi ska bemöta människorna med respekt och kärlek. När man älskar människor så är man inte rädd, med taggarna utåt.

Jag pratar och skakar hand med muslimer, ateister, satanister, homosexuella och kan lyssna till dem, men jag ger dem budskapet om Jesus.

Gud välsigne dig Anja

Svara -   - 26/10-18 20:29 -


vanessa

Svar till David B.

Du är fin du david! Att evangelisera som du gör är kärleksfullt och osjälviskt!

Svara -   - 26/10-18 22:27 -


David B

Svar till vanessa.

Det kallas normal kristendom.

Jesu frid

Svara -   - 26/10-18 23:39 -


vanessa

Svar till David B.

Det är ju kärleken som ska identifiera vilka som är de sanna kristna!

Svara -   - 27/10-18 00:06 -


Andreas

De är ända punkten som jag faktiskt får ge Jehovas vittne cred för och de är dörrknackning. Ibland ställer jag mig frågan varför går inte vi kristna och våra församlingar ut bland folket. Jag upplever stor passivitet inom kyrkor/församlingarna tror nog David Wilkerson hade rätt, vår synd är apati. Därför tror jag Islam, ateism och New age vinner terräng varje dag och kristenheten förlorar. För de är vad som sker just nu i Sverige vi är påväg att förlora mot andra andemakter. När kristendomen ökar i andra delar i världen så backar den rejält i Sverige. Vi kan nog inte vara så passiva längre. Utan ska vi behålla greppet om vårt land som räcker de inte med bön och härliga välckelsemöten. Vi måste ut bland folket och vittna om Jesus. Jag säger det återigen varför springer alla på Yoga pass jo för de har ett andligt hunger efter en mening med livet. Yogan är nästan ännu värre än Islam. Jag ser den överallt tv, bland kändisar som praktiserar, tv, tidningar, träningscentrum, inom sjukvården överallt. Blir så irriterad all denna hyllning kring yoga tackvare att vi kristna inte tar upp den andliga fajten och är så passiva. Vi måste ut ur kyrkorna och göra som Jehovas vittne knacka på dörrar och visa oss. Vi är för bekväma.

Svara -   - 27/10-18 05:23 -


Andreas

Svar till David B.

Så glad jag blir David du gör exakt de som Jesus uppmanade oss. Tänk att Jesus sista ord var just gå ut i världen och gör alla till lärjungar. Dagens svenska kristna är istället sitt i din församling och vänta på världen ska komma till din församling. Så många kristna bidrar till att ingen kommer till tro. Vi pratar om väckelse men ingen gör något åt saken. Därför glädjer de mig David att du vittnar bland människorna. Vilken stad vittar du i? Själv planerar jag och kollar runt om att starta en kristen nattklubb. Gud har kallat mig att starta de för att nå de ofrälsta som är ute i nattlivet. Eftersom jag själv varit där så tror jag de är lättare att nå dessa människor. De kan se på mig att jag en gång var som idag men som glad festprisse som idag vänt om till Jesus. Jag klarar inte se hr dagens ungdomar fastnar ute i nattlivet. Jag vill ut bland folket som Jesus kan inte sitta still längre.Jag vill hitta ett nytt koncept att nå människorna där de är. Vissa är kallade till att vara pastor någon att evangelisera i ett annat land, du David dörr knackning jag tänker bryta ner nattlivet i Göteborg. På min klubb kommer du inte få dricka sprit tänker nå de ungdomar som vill festa nyktert. Men på denna klubben kommer de finnas människor som vittna om Jesus. Jag har planen klar och jag vet att är du bara offensiv och frimodig att vittna om Jesus så vill många komma till tro. Jag har lett 5 stycken till tro genom att våga vittna och berätta om Jesus. Djävulens effektivaste vapen är vår tystnad.

Svara -   - 27/10-18 05:39 -


Stefan Jonasson

Jag brukar prata med Jehovas när dom tilltalar mig... En gång försökte jag förklara att JESUS är GUD... Men det gick inte in i honom dom envisas med att vakttornet är deras auktoritet.... Dom påstår att JESUS är en skapad ängla varelse.. Sen verkar dom vara väldigt lagiska.. På det sättet är dom lik en del kristna.. Tvångs vittnandet... För att samla poäng hos GUD.. när vi pratade och vi inte kom överens klämde han ur sig att inte alla som säger HERRE HERRE kommer till himlen utan den som gör min himmelska faders vilja.. Han antydde att jag inte gör GUDS vilja... Jag kanske vittnar för lite ber för lite läser bibeln för lite.. Osv... Men faktum är att JESUS sa DETTA ÄR MIN FADERNS VILJA ATT NI TROR PÅ DEN HAN SÄNT...

Svara -   - 27/10-18 10:33 -


David B

Svar till Stefan Jonasson .

Stefan, det stora problemet i svensk kristenhet är definitivt inte "tvångsvittnande" utan snarare "tvångstystnaden".

Många vill vittna men vågar inte.

"Människofruktan har med sig snaror, men den som förtröstar på HERREN blir beskyddad". Ords. 29:25

Låt oss förtrösta på Gud och uppmuntra varandra till att hjälpa folk utanför kyrkorna.

Gud välsigne dig broder

Svara -   - 27/10-18 11:00 -


David B

Svar till Andreas.

Rör mig mest för tillfället i Uppland, Mälardalen och Europa.

Kör på för Jesus broder.

Vi är frimodiga med Jesus.

Gud välsigne dig broder

Svara -   - 27/10-18 11:04 -


Stefan Jonasson

En del är blyga och försynta....och en del har munläder och är framfusiga... Olika sorters människor.. Alla har sin plats.. Att vara försynt och blyg.. Behöver inte betyda människofruktan... Den mest tystlåten kanske besitter ett stort mod när det gäller.... Vi är en mångfald av olika personligheter.. Med olika uppgifter och andliga gåvor... GUDS

mångfaldiga nåd..

Svara -   - 27/10-18 17:24 -


Din kommentar

Första gången du skriver måste ditt namn och mejl godkännas.


Kom ihåg mig?New Age banar väg för Antikrist

New Age banar väg för Antikrist

Av Holger Nilsson  Under 1980-talet har vi mer och mer stött på uttrycket ”New Age”. Fortfarande så står dock många frågande inför vad New Age är för något, detta trots att miljontals världen över har blivit berörda, påverkade och indragna i denna strömning som nu sveper fram. Vid t ex årsskiftet 1986-87, på nyårsafton, så var det miljontals av människor som gick in i meditation, trancetillstånd och rituella handlingar. Det var ingen tillfällighet att så skedde utan det var en samordnad satsning av New Age-människor över hela världen.

2

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 2

Christer Åberg berättar om sin tro. Del 2.

1

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 3

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. Del 3 av 10.

6

Läs allt!


Kommer den som bytt kön till himlen?

Transsexuell

Kommer de människor till himlen som har bytt kön genom operation?

8

Läs allt!


Kristna TV-kanaler i Sverige

Kristen TV i Sverige

Det finns många bra svenska kristna tv-kanaler i Sverige. Både som går på satellit, kabel och webben! Här listas alla kanaler.

21

Läs allt!


Jesu trovärdighet bevisad genom hans uppfyllda förutsägelser!

Läsarmejl av nils Avgörande för den sanningshalt ett budskap innehåller, är dess talesmans Trovärdighet. Då Bibeln talar om Gud och människans eviga tillvaro, om Himlen och Helvetet måste dess upphovsman tålas att granskas.

3

Läs allt!


Vad jag tror på - Del 1

I den här videon berättar jag vad jag tror på. Detta är den första videon av flera delar.

1

Läs allt!


Kristna förföljs mer än någonsin

Open Doors World Watch List 2019

Bild: Open Doors. 

Open Doors årliga World Watch List om förföljda kristna visar att 2019 är värsta året hittills. Det är i särklass svåraste året sedan mätningarna startade.

20

Läs allt!


Syndares vän?

Vänner

Läsarmejl av David Billström Jesu är vår främsta förebild på att nå ut till människor som inte är troende. När Jesus vandrade på jorden så visste han vad som rörde sig inom människor som kom till honom. Han är densamme idag.

2

Läs allt!


En korsfäst McJesus på museum i Israel

Korsfäst McJesus

Bild: SVT. 

Protester i Israel mot Jani Leinonens "konstverk" McJesus som föreställer en korsfäst Ronald McDonald.

6

Läs allt!


Bered dig att möta Gud - Mannen som dödade Guds röst - Del 7

Romare

Av Hans Jansson, Uppsala 

”Vi vill leva, vi vill leva!” Jag minns ännu hur jag greps av en gränslös panikångest då jag hörde den obevekliga dödsdomen upprepas gång på gång.

0

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 2

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 2 av 10.

3

Läs allt!


Den oönskade - Del 17

Christer Åberg hälsar

Nu fortsätter jag med min omskakande och uppskattade följetong från min barndom. Berättelsen kommer öka sin intensitet och bli ännu mer dramatisk. Några mycket spännande och gripande avsnitt ligger nu framför.

0

Läs allt!


En tigande Jesus - Mannen som dödade Guds röst - Del 6

Romersk soldat

HANS JANSSON, Uppsala Herodes Antipas möter oss igen i den bibliska historien. Denna gång står han inför Jesus. Det hade då gått tre år sedan Johannes döparens halshuggning.

2

Läs allt!


Lögnen, falskheten och sveket

Lögnen av Annie Lööf

75

Läs allt!


Prenumera på Youtubekanalen Apg29.nu

Ondskans list - Mannen som dödade Guds röst - Del 5

Soldat

Av Hans Jansson, Uppsala Det vilar något ”listigt” och ondskefullt över Herodias agerande i det sammanhang vi beskriver. Det för mina tankar till vad som står i första Moseboken.

5

Läs allt!


Himlen TV7 intervjuar Christer Åberg

Christer är en känd bloggare bland både kristna och icke-kristna i Sverige. Han erbjuder Jesus som svar på aktuella samhälleliga och personliga problem. Programledare är Daniela Persin.

3

Läs allt!


Skapade till man och kvinna

Vad Gud har sammanfogat av Egon Mellin

Av Egon Melin Redan i skapelsen hade Gud bestämt, att det skulle råda könsskillnad i människosläktet. Därför heter det: ”Till man och till kvinna skapade han dem."

8

Läs allt!


Demoraliseringens gift

Läsarmejl av David Billström När man gör allt detta blir ett samhälle demoraliserat. Och ett demoraliserat samhälle är svagt. För människor har fullt upp med sina egna problem.

4

Läs allt!


Mannen som dödade Guds röst - Del 4: Guds röst

Av Hans Jansson, Uppsala Johannes döparen var Guds röst till i första hand judafolket, men också till den enskilde Herodes Antipas. Han sade ju också om sig själv: ”Jag är rösten som ropar i öknen”.

0

Läs allt!


Transpersoner befriade av Guds kärlek

En mycket stark dokumentär om transpersoner som har blivit befriade av Guds kärlek.

5

Läs allt!


Dagens ord

Vecka 03, söndag 20 januari 2019 kl. 09:51

Jesus söker: Fabian, Sebastian!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Topp 10 antisemitiska handlingar 2018

Av Mikael Walfridsson Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

39

Läs allt!


Christer Åberg sjunger: Vem är Kungen i djungeln?

Måste bara ses! Christer Åberg sjunger och spelar ukulele sången: Vem är Kungen i djungeln? 

3

Läs allt!


Tio år sedan min fru Marie och vår son Joel dog

För tio år sedan den 21 december dog min fru strax innan klockan 12 på natten och vår nyförlöste son Joel dog sedan halvfemtiden på morgonen den 22 december.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Kristinebergs-profetian stämmer med vår tid

- En profetia om den sista tiden!

Den gamla profetian från 1800-talet talar om att Jesus skall visa sig i ett berg i Sverige i den sista tiden och sedan på berget så att alla kan se!

13

Läs allt!


De troendes uppryckande - Del 1

Christer Åberg intervjuar Holger Nilsson om de troendes uppryckande. En serie i tio delar. Varje avsnitt är på cirka tio minuter långt. Del 1 av 10.

3

Läs allt!


”Gud välsigne abort och Förenta staterna i Amerika”

Läsarmejl av nils 

Abort - Mamma

En kvinna hade nu ett program Netflix Airs där hon hyllar abort, och avslutar med orden: "Gud välsigne Abort och Förenta staterna i Amerika", och sjunger och dansar till det.

38

Läs allt!


I helvetet plågas syndarna

Om du går till helvetet, kommer du plågas. Det är vad helvetet är till för. Precis som den rike mannen i Lukas 16, kommer du att plågas i lågor.  Alla syndare går till helvetet, och de går dit för att plågas.

102

Läs allt!


Nyfödda är redan ett ”ex”

Nyfödda är redan ett ex

Bild: Skärmdump från Facebook. 

Invånarna staden New York kan nu ändra sin könstillhörighet utan läkarintyg. Dessutom kan de till och med ändra på sina nyfödda barns könstillhörighet.

5

Läs allt!


Om du är född i fel kropp kan du bli född på nytt

Loui Sand

Bild: SVT. 

Louise Nelum Sandamali "Loui" Sand, 26 år, är en svensk handbollsstjärna som nu slutar att spela handboll för att utredas för könsdysfori. 

2

Läs allt!


Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Läsarmejl: Pelle Lind 

Christian Bale: Tack Satan för inspirationen

Bild: Från TV4. 

Pris för bästa manliga huvudroll gick till skådespelaren Christian Bale i filmen Vice, som tackade sin inspirationskälla: Satan.

43

Läs allt!


Amerika nyheter: Mikrochips inplanteras för valutahantering i Sverige

Läsarmejl av nils 

Microchip

I Stockholm, Sverige väljer 1000-tals att välja Handla med ett litet Micro. Chips, inplanterat under deras skinn.

55

Läs allt!


Den andliga världen i full aktivitet för en enda persons frälsning

Christer Åbergs mycket viktiga budskap om hur värdefullt en enda persons frälsning är.

1

Läs allt!


Det har med islam att göra

Det har med islam att göra

Läsarmejl av Stefan Eliasson På detta sätt rättfärdigar man sina handlingar. Louisa och Maren är inte unika, nyligen hittade man en massgrav med 34 halshuggna kristna i Libyen.

0

Läs allt!
Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


STÖD APG29! Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96 | Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 55 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 35 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 18 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 13 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 11 år om han hade levt idag. Allt detta finns att läsa om i boken Den längsta natten. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Sedan 23:42 2013-08-16 har det varit 464 491 932 sidvisningar på Apg29! Apg29 har just nu 17 126 bloggartiklar, 93 236 kommentarer och 61 289 bönämnen.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

MediaCreeper

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

TA EMOT JESUS!

↑ Upp