Language

Apg29.Nu

Christer Åberg | TV | Bönesidan | Fråga Christer Åberg | Skrivklåda | Chatt | Läsarmejl | Skriv | Media | Info | Sök
REKLAM:
Världen idag

Stöd Apg29 genom att swisha 20 kr till 072 203 63 74. Tack.

Helgelsen sker i efterföljelsen av Jesus

Helgelse och frälsning eller rättfärdiggörelse, är inte samma sak.

Flickor vid bäck.

Frälsningen eller rättfärdiggörelsen, sker den sekund vi vänder om till Jesus, och han flyttar in i vårt hjärta. Helgelsen däremot är en livslång process, där vi under vandringen med Jesus mognar som människor och kristna, Jesus kan alltmer och mer synas i och genom våra liv, medan världen och köttet får en allt mindre styrande kraft i våra liv.


Av Emma
onsdag 4 december 2019 19:47

這個詞成聖無論從舊約希伯來語“Kadas”,並在NT希臘字“hagiasmós”,所以這個詞成聖從世界和它的“精神”的分離。這是指通過從其中分離是邪惡和褻瀆,並且而不是為代表主的組分開,並且屬於他。

成聖和救贖或理由,是不一樣的。

拯救或理由,發生我們打開耶穌的第二次,他的動作在我們心裡。然而,成聖是一個終身的過程中,我們與耶穌成熟的人,基督徒走,耶穌可以在通過我們的生活中越來越明顯,而世界和肉類正在成為我們的生活不那麼引導力。

約翰使得這個詞的世界是在約翰一書2說明:15-16

不要愛世界,無論是在世界上的事。人若愛世界上沒有父親在他的愛。對於這一切是在世界,肉體和眼睛的慾望和對美好生活的驕傲,它不是來自父親,但來自世界“。

I Gal 5:16-21 talar Paulus om köttets gärningar, som jag tänker också går in under uttrycket världen och dess ”anda”, Paulus nämner här: otukt, orenhet, lösaktighet, avgudadyrkan, svartkonst, fiendskap, kiv, avund, vredesutbrott, gräl, splittringar, villoläror, illvilja, fylleri, utsvävningar. Hand i hand med Bibelns undervisning om helgelse, så talar Bibeln om att den som tagit emot Jesus Kristus som sin personlige Frälsare och Herre, den personen är helig: Rom 1:7”…ni Guds älskade, hans kallade och heliga”, 1 Kor 1:2 ”till Guds församling i Korint, de som helgats i Kristus Jesus, de kallade och heliga…, Ef 1:4 ”liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom”.

Bibeln talar på flera ställen om en fortlöpande helgelseprocess.

1 Tess 5:23 säger ”Må fridens Gud själv helga er helt och fullt…”, 2 Tess 2:13 säger ”…genom att Anden helgar er och ni tror sanningen”, Hebr 2:11 talar om Jesus som helgar och de som helgas. Ordet helgar oss: Joh 17:17 ”Helga dem i sanningen, ditt ord är sanning”.

Den troende ställer sig till förfogande för helgelsens verk i sitt liv: 1 Tess 4:7,8.

Vi får aldrig försvara synderna i våra liv! utan när den Helige Ande pekar på synd vi gjort, får vi bekänna den inför Guds ansikte, då förlåter Gud oss och renar oss från all rättfärdighet. 1 Joh 1:9

Vi är kallade till ett liv i helgelse

神不叫我們污穢,而是聖潔的生活。因此,現在是拒絕,這並不拒絕人,而是神,誰給了你他的聖靈“。1的Th 4:7,8

在羅馬6:19促使我們要求我們的成員在公義,聖潔的服務,和哥林多後書7:1勸告我們虔誠得以成聖。

我想上帝真正的恐懼是一股強大的力量在信徒的生命在他們的生活中尋求聖潔。我想著重強調什麼!

在神的聖潔之光神生的,一個真正的恐懼。

他是值得尊重,服從,服從,我們的心謙卑的感激和崇拜的。

它不是去反對,而忽略非常重要的,當聖靈向我們展示了一些在Word中,當上帝的東西,他希望看到在我們的生活變化眼前一亮。當上帝說; 這不是取悅於我,我要你停下來,如果在這種時候,就忽略它,或者認為,這是不是太危險,所以令人痛心上帝的聖靈。“不要悲傷,上帝的聖靈,就是你所收到的作為贖回日的密封。” 以弗所書4:30。

如果它是一個漫長的時間,當你忽略上帝指出,較少他們認為聖靈壓低了聲音在一個人的內心,成為“疲憊”。他說經常悄悄地在我們裡面。

Jag ska ge ett exempel från mitt eget liv. Tidigare tittade jag alltför ofta på TV. Jag kunde då mycket klart uppleva när jag såg på något TV program, antingen där det var mycket svordomar eller som innehöll något orent, hur den helige Ande i mitt inre reagerade och blev bedrövad. Det kunde vara t.ex något spännande polisserieprogram eller någon dramafilm som jag tyckte verkade intressant, och som jag såg på. När det så gått en längre tid, och jag hade ignorerat den Helige Andes varning, och fortsatte se på något sådant program, så uppfattade jag inte längre lika tydligt den helige Andes lågmälda maning. Jag förnam inte längre hur han blev bedrövad.

發生了什麼事?那麼,實際情況是,我的心臟正在減弱有關神的聖潔!聖靈對具體事物的聲音已經幾乎停止。令人吃驚

現在,這將是非常小的電視觀看。想大家都有地區上帝的靈表示不請他,我們需要悔改。

幫助在成聖過程中是可用的。我們知道,足以所有我們已經多少次嘗試,在自己的努力變得更“虔誠”聖潔的基督徒,但我們不這樣做。我們忘記了,或者不知道神如何幫助我們在成聖過程。

在以西結書11:19,20,我們讀到

Jag ska ge dem ett och samma hjärta, och en ny ande skall jag lägga i deras bröst. Jag skall ta bort stenhjärtat ur deras kropp och ge dem ett hjärta av kött, för att de skall vandra efter mina stadgar och hålla mina bud och följa dem. De skall vara mitt folk, och jag skall vara deras Gud”,

och i Hebr 8:10 läser vi samma löfte. Gal 5:16 ”Vad jag vill säga är detta: vandra i Anden så kommer ni inte att göra vad köttet begär”, och vers 25 ”Om vi har liv genom Anden, låt oss då även följa Anden”.

不過,它對於我個人顯然對我說過,在這個慾望是更像耶穌和成熟,這是耶穌在約翰15的話這裡的自己,耶穌說,作為真葡萄樹/真葡萄樹。他說,只有通過我們住在他裡面誰是藤本植物,果實會越來越大。他說,通過förblivandet在藤將分公司(六)承擔豐碩果實。耶穌也說,在第5節“......我,你們就不能做什麼。”

該分支不能自己的力量和努力擠進任何水果。

水果生長。

在美國施恩的聖靈的工作,是發生在耶穌自己的社區。

我認為,葡萄樹,其果實生產,葡萄賦予生命的汁液,我認為它可以聖靈,他的充滿活力的生活的圖片說。

Andens frukt omtalas i Gal 5:22. Observera att det är Andens frukt, som växer fram. Ingen ära tillfaller grenen som bär frukten. Men grenens förblivande i vinträdet gör så att det kan växa fram frukt.

Vi ser också i Bibeln, att den frälsta människan inte kan leva hur man själv vill, och strunta i vad Guds Ande genom Ordet talar till oss. Vi är kallade av Jesus till efterföljelse ”Och han kallade till sig folket och sina lärjungar och sade till dem: Om någon vill följa mig, skall han förneka sig själv och ta sitt kors på sig och följa mig”. Mark 8:34.

Vill avsluta med ett ord från Fil 4:8 som blivit så levande för mig

För övrigt bröder (och systrar), allt som är sant och värdigt, rätt och rent, allt som är värt att älska och uppskatta, ja, allt som kallas dygd och förtjänar beröm, tänk på allt sådant”.

Mitt tillägg: lev för allt sådant, tala allt sådant.


Publicerades onsdag 4 december 2019 19:47:01 +0100 i kategorin Läsarmejl och i ämnena:

Nyhetsbrevet - prenumerera gratis!


Senaste live på Youtube


Rapport från min coronasjukdom - Christer Åberg


“神愛世人,他給他的獨生子(耶穌),每一個信他的,不至滅亡,反得永生。” - 3:16

“但多達  接受  他(耶穌),他們給了他成為神的兒女就是信他名字的權利,給他們。” -約翰福音1:12

“那你若口裡認耶穌為主,相信在您的心臟,上帝叫他從死裡復活,就必得救。” -羅馬10:9

想要得到保存,並得到所有你的罪赦免?這個禱告:

- 耶穌,我現在接受你,承認你的主。我相信神叫你從死裡復活。謝謝你,我現在保存。謝謝你,你已經原諒我,謝謝你,我現在是神的兒女。阿門。

你接受耶穌祈禱上面?


Senaste bönämnet på Bönesidan

onsdag 3 juni 2020 20:28
Bed för Milka att hon kommit rätt Gud vet.

Senaste kommentarer


Aktuella artiklarSTÖD APG29
SWISH: 072 203 63 74
PAYPAL: paypal.me/apg29
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN/BIC: SE7980000815059343437209 SWEDSESS

Mer info hur du kan stödja finner du här!

KONTAKT:
christer@apg29.nu
072-203 63 74

MediaCreeper

↑ Upp