Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Av henne föddes Jesus

Christer Åberg
2022-12-26 13:41

Undervising

/bild/Jesu-fodelse-1672057732.jpg

Men här bryts plötsligt släktregistret av efter alla män som födde med att det var Maria som födde Jesus, vilket tydligt pekar på jungfrufödelseln. 

Nu ska vi läsa och studera någonting mycket spännande ─ nämligen Jesu släkttavla i Matteus evangelium kapitel 1.

1 Detta är boken om Jesu Kristi, Davids sons, Abrahams sons, släkttavla. 
2 Abraham födde Isak, Isak födde Jakob, Jakob födde Juda och hans bröder. 3 Juda födde Peres och Sera med Tamar, Peres födde Hesron, Hesron födde Ram. 4 Ram födde Amminadab, Amminadab födde Naheson, Naheson födde Salmon. 5 Salmon födde Boas med Rahab, Boas födde Obed med Rut, Obed födde Isai. 6 Isai födde kung David, kung David födde Salomo med Urias hustru. 7 Salomo födde Rehabeam, Rehabeam födde Abia, Abia födde Asa. 8 Asa födde Josafat, Josafat födde Joram, Joram födde Ussia. 9 Ussia födde Jotam, Jotam födde Ahas, Ahas födde Hiskia. 10 Hiskia födde Manasse, Manasse födde Amon, Amon födde Josia. 11 Josia födde Jekonja och hans bröder, vid tiden för den babyloniska fångenskapen. 12 Och efter den babyloniska fångenskapen födde Jekonja Sealtiel, Sealtiel födde Serubbabel. 13 Serubbabel födde Abihud, Abihud födde Eljakim, Eljakim födde Assur. 14 Assur födde Sadok, Sadok födde Jakim, Jakim födde Eliud. 15 Eliud födde Eleasar, Eleasar födde Mattan, Mattan födde Jakob. 16 Jakob födde Josef, Marias man, och av henne föddes Jesus, som kallas Kristus.
Matt 1:1-16

Av henne föddes Jesus

Lägg märke till att släkttavlan beskriver att det var männen som födde sönerna ända tills den kommer fram till Josef, Marias man. Då står det inte att Josef födde Jesus utan: "Av henne föddes Jesus..."

Detta är ett tydligt bevis på att Jesus Kristus är Guds Son. Man skrev aldrig att det var kvinnan som födde utan det var mannen. 

Men här bryts plötsligt släktregistret av efter alla män som födde med att det var Maria som födde Jesus, vilket tydligt pekar på jungfrufödelseln. 

Det är Gud som är Jesu far ─ inte Josef, Marias man. Därför kunde Matteus inte skriva på något annat sätt.

Det är alltså inte så som jag vid ett tillfälle hörde någon i radion som påstod att eftersom det står i släkttavlan att det var Maria som födde så är släkttavlan falsk, nej, det var är ju tvärtom. Detta är ett stort bevis på att den är sann!

Jag hade en släkting som var uppretad över att det står i släkttavlan att männen födde, men vad hon inte förstod så pekar ju detta på Marias jungfrufödsel. Vi måste läsa hela sammanhanget i Bibeln, då förstår vi det bättre.

Man nämnde aldrig kvinnorna vid namn i släkttavlorna på den tiden. Men här nämns inte bara Maria, utan också Rut och Rahab och  Batseba beskrivs som "Urias hustru", vilket är ett bevis på att släkttavlan som sträcker sig från Abraham till Jesus Kristus inte kan vara påhittad, utan sann.

Gud verkar genom historien

Jesu släkttavla är också oerhört intressant ur frälsningshistoriskt skäl. Här nämns olika personer genom historien som var viktiga i Jesu mänskliga släktled som pekar fram mot hans födelse. 

Vi ser i släkttavlan att Gud var med i olika skeenden för att en dag Jesus Kristus skulle kunna födas. Hade vissa personer inte fötts så hade Jesus, Guds Son, inte kunnat födas. 

Profetiskt

Så alla dessa som nämns i Gamla testamentet, som Abraham, Isak, Jakob Kung David, Salomo, och så vidare, står inte bara nämnd där för att berätta en spännande historia, utan alla dessa personer och händelser som de fick vara med om, pekar profetiskt fram mot den kommande Messias, Kristus Jesus Guds Son, som skulle födas av en jungfru.

Gud är historiens Gud som verkar genom historien. Därför är det viktigt och bra att du läser Gamla testamentet som hela tiden pekar fram mot Jesus Kristus Guds Son. För Gamla testamentet handlar om Jesus.

Det var väl spännande att läsa släkttavlan i Matteus evangelium?

Christer Åberg

#Guds Son #Jesus i GT #Gamla testamentet #Undervisning #Jungfrufödseln #Jul #Jesu födelse #Maria #Släkttavlorna

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 06:45. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM