Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Bibeln säger tydligt att Jesus är Guds Son och Gud

Christer Åberg
2024-02-09 11:42

Undervisning

Jesus är Guds Son. Han är den evige, allsmäktige, allälskande, självexisterande Skaparguden.

Det förekommer en gammal lögn som upprepas gång på gång som ett mantra, nämligen att Bibeln aldrig säger att Jesus är Gud. Denna lögn kan direkt avfärdas genom att läsa Bibeln och verkligen förstå dess innebörd. 

Nej, Bibeln har varken ändrats eller korrumperats. Det har stått så i urminnes tider. Faktum är att det tydligt framgår att Jesus är Gud både i Gamla och Nya testamentet. Jag vill dock belysa en viktig aspekt när det gäller debatten och diskussionerna kring om Jesus är Gud eller inte.

Om man ständigt måste försvara att Jesus är Gud för personer som inte vill tro, finns risken att man avviker från att fokusera på Jesu försoningsverk eller att man får en sned och felaktig bild av treenigheten. Det är lätt att få intrycket att Fadern, Sonen och den Helige Ande är en och samma person som bara uppenbarar sig på tre olika sätt. 

Dock stämmer inte detta enligt Bibeln. Bibeln klargör tydligt att Fadern, Sonen och Den Helige Ande är tre distinkta personer som är en Gud. De är var för sig Gud och tillsammans utgör de en Gud. Annars skulle inte Fadern kunna sända Sonen och Sonen sända den Helige Ande om de inte vore tre olika personer. De är tre personer men tillsammans en Gud – inte tre Gudar.

Sen en sak till när det gäller att försvara: Jag behöver inte försvara något och inte heller ställas till svars. Det handlar om vad Bibeln säger i detta ämne. Det är bara att läsa innantill, och det är till den jag hänvisar: Bibeln säger tydligt att Jesus är Gud!

Nu skulle jag kunna ha ett lååååångt bibelstudium och citera hur måååååånga bibelverser som helst, både från Gamla och Nya testamentet för att bevisa att Jesus är Gud, men eftersom det står så mycket i Bibeln om detta så är det lika bra att citera hela Bibeln! 

Du ser ju på sida upp och sida ner att Jesus är Gud. Så man kan fråga sig hur en del kan missa denna sanning? Kan det bero på att man inte vill acceptera det?

Men jag ska citera ett bibelord, som finns både i Nya och gamla testamentet som en gång för alla bevisar att Jesus är Gud:

"Men till Sonen säger han: Gud, din tron varar från evighet till evighet, ditt rikes spira är rättvisans spira." (Hebr 1:8)

En del som inte vill tro (eller acceptera) att Jesus är Gud brukar komma med den förrädiska frågan: Hur kan Jesus vara både Gud och Guds Son? Detta säger de eftersom de vill förminska Jesus så att man inte ska tro att han är den som han säger sig att vara. 

Men bibelordet som vi precis citerade säger att Jesus är just det: Han är både Guds Son och Gud!

Sedan är det ju också så här: Om Jesus är Guds Son, då är han naturligtvis Gud, annars hade han ju inte kunnat vara Guds Son. Men det innehåller så mycket sanningar i det här ämnet så vårt bibelstudium skulle kunna vara flera månader och år för att lyfta fram och belysa detta. 

Jag tycker att du bara ska läsa Bibeln och acceptera vad den säger. För Bibeln är Guds Ord, den är sanning och handlar om Jesus Kristus som är både Guds Son och Gud!

Christer Åberg

#Jesus är Gud #Guds Son #Gud #Herren #Bibeln

Dela:

4 kommentarer

Lars-Åke Gunnarson - 09/02-24 19:53
De e klart redan i gamla skriftens läror hur de ligger te. JESUS e Gud, liksom fadern e Gud och den heliga anden, som sändes av Jesus själv är Gud. För mej har de alldrig vari något problem. De står i hela heliga skriften att de e så.


Lars-goran Marklund - 09/02-24 21:17
Visheten kommer från Bibeln ❤️Guds ord.
Läs den (Heliga skiften), Frukta Herren och det går bra👍💥. Tro på 💖Jesus Han som är.
❤️Gud välsigna alla utvalda.Jörgen - 13/02-24 20:02
Tack Christer för andesmord förkunnelse!


Svensson - 15/02-24 08:23
Det är genom anden som Christer kan vägleda och förkunna så vackert om grundpelarna i den kristna tron.
Genom andens vägledning inser vi hur det ligger till med treenigheten. Detta är ett svårt begrepp för människor att ta till sig och skapa en förståelse för. Men genom Anden är det ENKELT. Amen.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 05:10. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM