Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Busskyrkan: En kreativ tillflyktsort för tro och gemenskap i Kinas underjordiska kyrka

Christer Åberg
2023-09-29 14:35

Kina

/bild/buss-1695990594.jpg

Bild: Pixabay. Personerna  i bilden har inget att göra med de i texten. 

Ett kreativt sätt att sprida evangeliet och möjliggöra gemenskap är genom en busskyrka. En busschaufför hämtar upp kristna på förutbestämda platser och de håller bibelstudier ombord på bussen.

De kinesiska underjordiska kyrkorna måste kontinuerligt anpassa sig för att fortsätta sin verksamhet. De möter utmaningar som stränga lagar, förföljelse, pandemi och andra samhällsförändringar som de måste hantera.

Efter coronapandemin inleddes en period av anpassning på grund av förändringar i landet. Många i Kina protesterade mot de långvariga och hårda coronarestriktionerna, och förvånansvärt nog lyssnade myndigheterna och genomförde förändringar. Detta ledde till att människor började protestera mot andra missförhållanden och det har skapat en öppen misstro mot regimen.

Busskyrka

Hur agerar då de underjordiska kyrkorna i detta klimat? De hittar nya sätt att mötas som undviker myndigheternas övervakning. Ett kreativt sätt att sprida evangeliet och möjliggöra gemenskap är genom en busskyrka. En busschaufför hämtar upp kristna på förutbestämda platser och de håller bibelstudier ombord på bussen.

För att undvika statlig övervakning lämnar alla sina mobiler hemma eller på säkra platser. Information om bussen sprids genom personliga möten mellan människor. De berättar för sina vänner, som i sin tur informerar sina vänner, och så vidare, om när och var bussen kommer att passera deras områden.

Möta en medkristen

Det är en enkel idé – att möta en medkristen och säga: "Hej, broder Hu kommer med bussen imorgon klockan elva, vi ses vid gatukorsningen. Det finns en plats där vi kan lämna våra mobiler, sedan hoppar vi på bussen." På detta sätt skapar de kristna en fristad för gemenskap och att dela sin tro i en trygg miljö.

Den underjordiska kyrkan i Kina är alltid innovativ när det gäller att överleva, och busskyrkan är ett smart sätt att göra det på.

Källa: Busskyrkan är en fristad för kristna i Kina - Ljus i Öster

Christer Åberg

#Busskyrka #Väckelse #Kina #Förföljelse #Evangelisation

Dela:

2 kommentarer

Svensson - 29/09-23 18:45
Så härligt att höra! Må Gud välsigne dem


Lars-goran Marklund - 30/09-23 02:23
En människa måste svälja sin stolthet och tro på glädjens budskap om Evangelium. Välj 💖Jesus Kristus👍💥 väg då sker förändring i livet. Be att man är född av anden. Det ❤️Gud bestämt blir det. Välsigna alla bedjare 👍💥❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-11-28 22:53
Jesus kom med liv och välsignelse och ditt blods beskydd över alla människor på jorden och djur! Fräls oss alla och led oss rätt. Tack Herre för allt detta! Tack Helig ande för olja!

4 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Från kyla till värme

Varför säger Jesus att Gud är den ende sanne Guden?

Jimmie Åkesson: Riv moskéer

Mirakulös Väckelse i Gaza: Jesus syns i drömmar, över 200 muslimska män blir kristna mitt i kriget

Fromma människor rycks bort undan ondskan

Morsan har stuckit nu på engelska: Mom has gone by Stefan Hallman

Visste du verkligen inte?

Hamas gömmer sig bland civila israeler

Fler judar mördades 7 oktober 2023 än Kristallnatten 1938 som var starten till Förintelsen

Gud sänt sin Son


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 29/11-23 06:35
”Han sänder ut sitt ord och låter det frusna (ordagrant: dem) smälta (töa bort). Han låter sin vind (Ande, andedräkt) blåsa [han andas ut] – [och] vattnet (vattnen) strömmar.” ‭‭Psaltaren‬ ‭147‬:‭18‬ ‭

Skrevs i Från kyla till värme


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM