Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Daniel - räddad från vedermödans brinnande ugn

Mikael Walfridsson
2023-03-15 06:45

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/ugn-1678832544.jpg

Historien om Daniel, och de tre männen i den brinnande ugnen, är en av de berättelser från GT som visar en tydlig bild på vedermödan och denna tidens avslutning.

Daniels bok är genomsyrad av eskatologi, drömmar, syner och det som har med ändetiden att göra. Till skillnad från uppenbarelseboken, som är en detaljerad beskrivning av vedermödan, sträcker sig Daniels bok över en mycket längre tidshorisont, både bakåt och framåt i tiden.

Daniel – en bild på församlingen

Daniel 2:48 - Därefter upphöjde kungen Daniel och gav honom många stora gåvor och satte honom till herre över hela Babels provins och till högste föreståndare för alla de vise i Babel. 49 På Daniels begäran utsåg kungen Shadrak, Meshak och Abed-Nego att förvalta Babels provins, medan Daniel själv stannade vid kungens hov.

Historien om Daniel och hans tre vänner, utspelar sig i början av den babyloniska fångenskapen, där alla fyra tjänar under den babyloniska kungen.

På samma sätt som Josef, blir Daniel upphöjd i en position, att endast konungen står över honom. I uppenbarelseboken, är församlingen också satt att tjäna som präster och konungar på den här jorden. Något som kommer att fullbordas i tusenårsriket. Så på det sättet, är Daniel en bild på församlingen.

Förebild på Antikrist

Daniel 3:6 - Men den som inte faller ner och tillber ska genast kastas i den brinnande ugnen

Kung Nebukadnessar, som är en tydlig förebild på Antikrist, hade satt upp en staty av guld på Duraslätten i Babylon. Bemärk att statyn är sextio alnar hög och sex alnar bred, som kan jämföras med Antikrist tal som är 666.

Nebukadnessar tvingar alla att falla ner och tillbe denna uppsatta staty, där konsekvensen för dem som inte lydde var att bli kastad i den brinnande ugnen. Den brinnande ugnen är en bild på Guds vrede och den stora nöden i vedermödan. 

Kastad i den brinnande ugnen

Mal 4: 1 – Se, dagen kommer, den brinner som en ugn.

Sadrak, Mesak och Abed-Nego, vägrade att böja knä för Nebukadnessars staty, och de blev kastade i den brinnande ugnen.

Kungen befallde att ugnen skulle göras sju gånger hetare än den någonsin hade varit tidigare, och det är en bild på fullkomlighetens tal. Herren sände sin ängel som beskyddade Sadrak, Mesak och Abed-Nego i den brinnande ugnen, och de kom ut utan någon som helst skada eller påverkan av elden. 

Var är Daniel?

Men det man måste fråga sig i denna historia är vart Daniel är någonstans. Var han en av dem som böjde knä för statyn? Varför var han inte närvarade, och varför blev han inte också slängd i den brinnande ugnen?

Vi kan vara ganska säkra på att Daniel inte böjde knä för Nebukadnessars staty. Daniel var bara inte närvarande, där alla skulle tillbe statyn eller vid den brinnande ugnens lidande. Gud hade helt enkelt ”tagit bort honom”. 

Israel och församlingen

Beskrivningen som kungen fick av dessa män i den brinnande ugnen, var att det var tre judiska män (Dan 3:12). De tre judiska männen är med andra ord en bild på det utvalda Israel, och Daniel är en bild på församlingen.  

Daniel (församlingen), den högt älskade (Dan 10:11), är bevarad från tid och plats när det gäller den brinnande ugnen (vedermödan), medan hans tre vänner (Israels rest), blir bevarad mitt i och igenom trängseln.

Avslutning

Genom denna berättelse om Daniel, kan vi se ett mönster och en röd tråd. Vi ser symboliska händelser som avspeglar och pekar på den hushållning, församlingens tid, som vi lever i. Herren förhåller sig inte på samma sätt med församlingen, som han gör med Israel. Båda frälsningsgrupper har Herren en unik plan med, som han kommer att fullborda. Herren kommer att bevara församlingen från hela vedermödans tid. Och han kommer bevara Israels rest för Antikrist och genom vedermödans tid, som han sedan kommer att fullborda sina förbund och löften igenom.

Jesus kommer snart!

Mikael Walfridsson

#Uppryckandet #Gamla testamentet #Mikael Walfridsson #Vedermödan #Profetiisk

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det måndagen den 17 juni 2024, vecka 25 och klockan är 00:23. Torborg och Torvald har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-16 15:06
Bed över psykisk ohälsa. Många kroppsliga symtom och svårigheter.

7 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM