BÖnesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Därför skrev Jesus på marken

Christer Åberg
2022-12-02 21:41

Undervisning

/bild/jesus-skriver-pa-marken-1670013123.jpg

I Johannes kapitel åtta finns en berömd händelse där Jesus skriver med sitt finger på marken. Varför skrev Jesus på marken? I den här artikeln får du svaret!

Oftast brukar man säga att Jesus skrev i sanden, men det står faktiskt på marken i Bibeln.

Joh 8:2 Tidigt på morgonen var han [Jesus] tillbaka på tempelplatsen. Allt folket samlades omkring honom, och han satte sig ner och undervisade dem. 3 Då förde de skriftlärda och fariseerna dit en kvinna som hade blivit gripen för äktenskapsbrott. De ställde henne i mitten 4 och sade: "Mästare, den här kvinnan greps på bar gärning när hon begick äktenskapsbrott. 5 I lagen har Mose befallt oss att stena sådana. Vad säger då du?" 6 Detta sade de för att pröva honom och få något att anklaga honom för. Men Jesus böjde sig ner och började skriva med fingret på marken. 7 När de fortsatte fråga honom, reste han sig och sade: "Den av er som är utan synd kan kasta första stenen på henne." 8 Sedan böjde han sig ner igen och skrev på marken. 9 När de hörde detta började de gå därifrån en efter en, de äldste först. Han blev lämnad ensam kvar med kvinnan som stod där. 10 Jesus reste sig upp och sade till henne: "Kvinna, var är de? Har ingen dömt dig?" 11 Hon svarade: "Nej, Herre." Då sade Jesus: "Inte heller jag dömer dig. Gå, och synda nu inte mer!"

Lagen

De skriftlärda och fariseerna tvingade fram en kvinna framför Jesus och hotade med att stena henne till döds. Det som de egentligen gjorde då de frågade Jesus vad han tyckte var att de försökte ställa lagen mot Jesus. Det är då Jesus böjer sig ner och skriver något på marken med sitt finger.

2 Mos. 31:18 När Gud hade talat färdigt med Mose på Sinai berg, gav han honom vittnesbördets två tavlor, tavlor av sten, skrivna med Guds finger.

Jesus visade med den här handlingen att han inte gick emot Mose lag i gamla testamentet. Gud skrev lagen på stentavlorna med sitt finger och på liknande sätt skrev Jesus på marken med sitt finger! Faktum är att det var Jesus som själv som hade skrivit lagen med sitt finger ─ han är ju Gud!

Avfallet

Jer 17:13 Herren är Israels hopp. Alla som överger dig kommer på skam. De som avfaller från mig ska bli skrivna på marken. De har övergett Herren, källan med det levande vattnet. 

De skriftlärda och fariseerna, som kunde gamla testamentet, förstod omedelbart vad Jesus menade när han skrev på marken. Han visade med den här handlingen att de hade avfallit och övergett Herren.

När de envisades med sin fråga sa Jesus att den som är utan synd ska kasta den första stenen. Men de visste att de inte var utan synd eftersom Jesus så tydligt visade att de både hade brutit mot lagen och avfallit från Herren.

Skriften på väggen

Dan 5:5´I samma stund syntes fingrarna av en människohand som skrev, på den vitkalkade väggen mitt emot ljusstaken, i kungens palats, och kungen såg handen, som skrev.
Dan 5:25 Och detta är den skrift som blev skriven: Mene, mene, tekel, u-farsin. 26 Detta är vad det betyder: Mene: Gud har räknat ditt rikes dagar och gjort slut på det. 27 Tekel: du är vägd på en våg och funnen vara för lätt. 28 Peres: ditt rike är delat och gett åt mederna och perserna.

Gud skrev också med sitt finger, eller fingrar, i Daniels bok. Så det finns många hänvisningar i skriften. De skriftlärda och fariseerna kunde alltså inte missförstå.

Räddad från domen

När Jesus blev ensam kvar frågade han kvinnan: Har ingen dömt dig? När hon svarade nej säger Jesus att inte han heller dömer henne. Fariseerna ville döma kvinnan men Jesus dömde henne inte. Varför? Han kom inte för att döma utan frälsa ─ rädda!

Joh 3:17 För Gud sände inte sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

Gud sände inte Jesus till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli räddad genom honom! 

Joh 31:8 Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn.

Jesus behövde inte döma eftersom världen redan är dömd ─ Jesus kom för att rädda människor från domen. Och det var precis det som Jesus gjorde. Han räddade henne från att bli dömd till döden genom stening.

På samma sätt är det med dig: Du blir inte dömd av Jesus utan räddad då du tror på honom!

Christer Åberg

#Skrift #Guds finger #Äktenskapsbrott #Frälst #Räddad #Dom #Förlåtelse #Nåd


1 kommentarer

David Billström - 03/12-22 20:21
När man tar emot ett frikännande från Jesus så får man förmågan att gå vidare i frihet från skuld och syndens dragningskraft. Skuld håller oss kvar i destrutivitet. Jesus löser från syndens skuld och makt. Lagen ger inte kraft till att leva rätt utan får oss bara att se vår otillräcklighet. När vi förtröstar på Jesus så hjälper han oss.

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Stöd Apg29.Nu

Swish: 072 203 63 74

Paypal: https://www.paypal.me/apg29

Bankkonto (Swedbank)

Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9

IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS


Senaste bönämnet

2023-06-05 07:51
Jesus hjälp Anders att gå ner i vikt och leva hälsosamt. Bryt depression och ekonomisk förlust i Jesus namn vi ber. Det vi ber om i Jesus namn må ske kära Gud❤️Tack för din godhet och n

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Sverige leder vägen mot att bli rökfritt - kan bli första rökfria landet i Europa

Bilder som förklarar treenigheten

Från förbannelse till frihet: En ovanlig födelsedagshistoria

Hotbilden för terroristbrott fortsätter att vara allvarlig i Sverige

Pingstens mirakel bekräftar treenigheten

Livets värde: En resa genom smärta och upplysning

Varför vi behöver vara brinnande i anden

Dopet i den Helige Ande och tungotalet

Pingstdagens mirakel

Syriska bröder planerade sprängning av svensk kyrka - gripna i Tyskland


Senaste kommentaren

Andreas Alvin - 04/06-23 20:19
Mycket intressant Christer! Prisa Herren

Skrevs i Pingstens mirakel bekräftar treenigheten


STÖD APG29
Swish: 072 203 63 74
Paypal: https://www.paypal.me/apg29
Bankkonto (Swedbank)
Clearing: 8150-5 Kontonummer: 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS

FACEBOOK YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM