Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Den 90-åriga kvinnans syn om ett tredje världskrig

Alexander Leimola
2022-03-09 06:47

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/emanuel-minos-bok-1646766891.jpg

Utdrag ur Emanuel Minos bok ”Tag plats! Dörrarna stängs”, kap. 14, ”Ja, det är dags att ta plats! – den gamla kvinnans förunderliga syn”.

Från boken:

När jag 1964 kom hem från studierna i Oxford fick jag många inbjudningar till kyrkor i Danmark, Norge och Sverige. En sådan inbjudan var till högmässan i Etnedals kyrka i Valdres (mitt emellan Oslo och Bergen, övers. anm.). Efter gudstjänsten kom en äldre kvinna fram till mig och ville berätta om en syn som hon hade haft om framtiden. Hon sa att hon var över nittio år gammal och hade kommit till kyrkan i taxi. Min hustru Aase och en äldre broder från pingstkyrkan i Gjøvik var med under samtalet med kvinnan. Hon bad mig skriva ned det hon berättade, och frågade om jag inte ville föra det vidare på möten, när jag kände mig manad. Hemma i Oslo igen läste jag igenom det hon hade berättat, och reagerade undrande. Det verkade alltför extremt och radikalt. Jag lade anteckningarna i en byrålåda, och där blev de liggande i flera år. Men 1993, när jag städade byrån, föll ett gulnat ark ut. Det var kvinnans i Valdres syn.

Nu var min reaktion snarast förundrad! Mycket av det hon hade sagt hade gått i uppfyllelse. Därför började jag läsa upp det på möten med profetisk inriktning. Synen väckte uppseende och har återgivits i tidningar, tidskrifter och traktat på flera håll i Skandinavien. Några gånger har den inte återgivits helt korrekt.

För icke-bibliska profetiska budskapet gäller det som aposteln Paulus skriver:

”Två eller tre profeter skall tala, och de andra skall pröva det som sägs.” (1 Korintierbrevet 14:29)

Samtidigt gäller det som Paulus anför på ett annat ställe: ”Förakta inte profetior...” (1 Tessalonikerbrevet 5:20) Utifrån denna förståelse lägger jag ännu en gång fram den syn, som kvinnan i Valdres hade, och jag gör det i fyra avsnitt.

SYNEN

”Det var som om en karta rullades upp framför mig. Jag såg den med mina naturliga ögon. På kartan var alla världsdelar med. Jag lade märke till Europa, Skandinavien och Norge. Det jag fick se var sådant som skulle hända innan Jesus kommer åter och innan det tredje världskriget bryter ut.

DEL I

Innan Jesus kommer åter och innan det tredje världskriget bryter ut, blir det avspänning. Det blir en lång fredsperiod mellan stormakterna. Folk gör upp långsiktiga planer. I vårt land blir det nedrustning, och vi kommer återigen att vara lika oförberedda som den nionde april 1940 (när Hitler-Tyskland ockuperade Norge, övers. anm.). Det tredje världskriget börjar på ett sätt, som ingen har väntat sig, och från ett helt oväntat håll.

Del II

Det blir ett avfall utan motstycke från sann och äkta kristendom. Bland de troende är ljumheten stor. De är inte längre öppna och mottagliga för rannsakande budskap. Folk vill inte gärna höra om synd och nåd, lag och evangelium, bot och bättring. Ett nytt slags förkunnelse övertar talarstolarna. Den handlar om att söka lycka, framgång och materiellt välstånd. Ett slags lyckoförkunnelse breder ut sig. Kyrkorna börjar stå tomma. Samma sak med bönehusen och väckelselokalerna. De troende vill inte följa Jesus på den smala korsvägen. Underhållning, konst och kulturaktiviteter tar över mer och mer av den plats som upptogs av väckelse, nöd, ånger och bot.

Del III

Det blir en moralupplösning som vi aldrig har upplevt tidigare. Folk lever som gifta utan att vara gifta. (Begreppet sambo fanns inte då, så den äldre kvinnan uttryckte sig på det viset.) Det blir stor orenhet före äktenskapet, och det blir mycket otrohet i äktenskapen. Ja, till och med i de kristna äktenskapen gör sig otroheten gällande, och även dessa upplöses. Onaturliga synder börjar också breda ut sig, och blir till och med godtagna i kristna kretsar. TV kommer att spela en stor roll. Det blir många TV-stationer. (På den tiden sa vi inte ”kanaler”, så den äldre kvinnan använde ordet ”stationer”, som man gjorde för radion.) TV:n blir full av våld. Våldet blir på den tiden till underhållning. Och det våld som folk ser på TV kommer till slut att prägla städer och bygder. Man kommer också att visa intima samlivsscener. Det mest intima, som hör äktenskapet till, kommer att visas öppet på TV. (När hon sa detta, invände jag att detta inte var tillåtet i offentliga program. På den tiden hade vi ett ”varsamhetsplakat” som inte tillät obscena scener. Då sa hon med höjd röst: ”Den lagen kommer de inte att bry sig om när tiden är inne.”)

Del IV

Folk från fattiga länder strömmar till de rika länderna. De kommer till Europa, till Skandinavien och också till Norge. Det är många som kommer. Och folk börjar tycka illa om dem och bli hårda emot dem. (När hon sa detta började hon gråta.) De behandlas mer och mer som judarna före andra världskriget. Då är måttet för våra synder fullt. Kriget bryter ut. Först som en liten konflikt, en obetydlig konflikt. Men den tar inte slut. Den tilltar och breder ut sig. Till slut eskalerar den till ett stort krig.

Mot slutet av det stora kriget används fruktansvärda vapen, bland annat atomvapen. Luften, jorden och vattnet förgiftas och fördärvas. Folk från de industrialiserade länderna i Amerika, Europa, Australien, Japan och andra liknande områden måste fly. De kan inte bo kvar längre. De kommer till de fattigaste länderna som har undgått det värsta. Men där är människorna inte särskilt villiga att ta emot oss på samma sätt som vi inte var särskilt villiga att ta emot dem.”

POST SCRIPTUM

Med de orden berättade kvinnan från Valdres om sin syn. Jag har inte lyckats med att söka reda på henne i efterhand. Hennes höga ålder gör troligt att hon inte levde så länge till. Hennes syn passar in i raden av förutsägelser om ändens tid. Och det ger mig anledning att ännu en gång få säga: det är dags att ta plats!

(Här kan man även höra Emanuel Minos berätta om detta i Dals Ed den 13 juni 2010: https://youtu.be/3kr1Fy0mhUY )

Alexander Leimola

#Valdres #Emanuel Minos #Tredje världskriget #Tidens tecken #profetia #Sista tiden

Dela:

1 kommentarer

LN - 09/3-22 13:26
Tjernobyl har strömavbrott nu och temperaturen i det radioaktiva materialet stiger. Risk för ny överhettning och ännu större utsläpp än förra gången. Det står ju skrivet att Tjernobyl (Malört) ska förgifta en tredjedel av jordens vatten. Svarta havet och Medelhavet, Är det 1/3?


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2023-12-11 11:38
Jesus hjälp .han vet vad det är som är svårt mycket nedstämd .

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Lucka 11 - Från Egypten kallade jag min son

Lucka 10 - Profetian om barnamorden

Assemblies of God om uppryckandet

Lucka 9 - Profetiorna i Gamla testamentet uppfylls i Kristus Jesus

Lucka 8 - Messias skulle komma från fattiga förhållanden

Lucka 7 - tidpunkten för Messias födelse förutsagd i Bibeln

Lucka 6 - I din bok var alla mina dagar redan skrivna

Lucka 5 - Jesus blev ringare än änglarna

Lucka 4 - Mika profeterade 700 år innan och angav exakt var Messias skulle födas

Lucka 3 - Se, din Konung kommer till dig


Senaste kommentaren

Lars-goran Marklund - 11/12-23 02:19
Antingen tillhör man Världen eller så öppnar 💖Jesus Kristus ögonen och hjärtat för ❤️Gud. Herren kommer snart med skyarna. Jag hoppas att jag är får när "Herrens stora dag" är. Domens dag är nära. Bra ❤️👍💥Christer.

Skrevs i Lucka 11 - Från Egypten kallade jag min son


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM