Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Helvetet är evigt

Christer Åberg
2022-04-23 16:11

/bild/helvetet-1650722658.jpg

Varför måste helvetet vara evigt? Därför att du är en evighetsvarelse. Din ande, din invärtes människa är evig och går inte att utplåna. 

Matt. 25:41 Sedan ska han också säga till dem som står på vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden, som har ställts i ordning åt djävulen och hans änglar.

Jesus talar här om den eviga elden. Sa Jesus att elden är evig, då är den evig. Det betyder inte någonting annat. Det betyder inte att det till exempel är tidsbegränsat. Evigt är evigt. 

Hade Jesus menat att elden är tidsbegränsat då hade han sagt att den är tidsbegränsat. Då hade han sagt "Gå bort från mig, ni förbannade, till den tidsbegränsade elden".  

Varför sa han att elden är evig? Därför att den är evig. Han hade inte kunnat säga något annat. Men då säger en del att ordet evig i grundtexten inte betyder evig. Det betyder någonting annat, till exempel tidsbegränsat.

På det här sättet har man ryckt loss grundtextord och påstå att det betyder någonting annat än vad det i sammanhanget betyder. 

Det är ganska jobbigt med dessa grundtextnissar som rycker loss grundtextord för att förvränga vad det egentligen står i Bibeln. Gå inte i den fällan. 

Om det inte betyder så som Jesus sa, varför sa han inte så som han  egentligen menade? Vi måste ha klart för oss att det Jesus sa menade han att vi skulle tro på.

Helvetet är evigt

Jesus är mycket tydlig. Helvetet är evigt. Det går alltså inte att förneka detta faktum. En del vill förneka det och vill verkligen inte tro på ett evigt helvete. Men för att kunna förneka det så måste man förneka vad Guds ord verkligen säger och förvränga vad det verkligen betyder. 

Det kan vara svårt för oss människor att acceptera ett evigt helvete. Och då börjar man med andra förklaringsmodeller. "Hur kan Gud döma någon till helvetet om han är god?"

Men du måste förstå att den här retoriska frågan är felaktigt ställd. Det är inte Gud som dömer någon till helvetet. För har du inte läst vad Jesus säger i Bibeln? 

Joh 3:16-17 Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. För Gud sände inte sin Son till världen för att döma världen utan för att världen skulle bli frälst genom honom.

Alltså Gud sände Jesus för att frälsa och rädda människor från domen. Han kom inte för att döma. Han behöver inte göra det eftersom de redan är dömda! 

Och för att rädda människor från domen sände Gud sin son Jesus Kristus till världen som dog på ett kors begravdes och uppstod igen ifrån de döda. 

Att då anklaga Gud för att döma någon till helvetet är en mycket felaktig anklagelse som bygger på grovt missförstånd och okunskap.

Gud vill inte att någon ska hamna i helvetet. Det var därför han sände sin Son Jesus Kristus för att rädda oss från denna plats. Genom tron på Jesus blir du frälst och räddad från domen.

Straffet för de ogudaktiga döda i helvetet beskrivs igenom hela Skriften som 

Straffet för de ogudaktiga i helvetet är lika evigt som himlen är för de frälsta. Jesus anger själv att straffet i helvetet är lika evigt som livet i himlen: 

Matt 25:46 Och dessa ska då gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv.

Ja, helvetet är evigt. 

Varför är helvetet evigt?

Varför måste helvetet vara evigt? Därför att du är en evighetsvarelse. Din ande, din invärtes människa är evig och går inte att utplåna. 

Den eviga elden är från början gjord för djävulen och hans änglar. Och djävulen och hans änglar – demonerna – de är andliga evighetsvarelser. Det går inte att utplåna dem eftersom de är eviga.

Och eftersom de är eviga och har syndat så måste de bevaras på en plats som är evig. En plats som de inte kan lämna och åter igen förföra mänskligheten. Därför måste de bevaras eller hållas instängda på en plats som är evig. Alltså ett evigt fängelse. 

Jordiska straff

Vi har ju straff här på jorden. När människor gör brott eller mördar och skadar andra människor så kan de inte vara kvar ute i samhället för då skulle ju andra människor bli utsatta för fara. Därför måste de låsas in så de inte kan ställa till mer skada. 

På samma sätt är det med djävulen och hans änglar. De måste låsas in, kastas i fängelse, så att de inte kan ställa till mer skada. 

Men jordiska straff är tidsbegränsade och efter x antal år kanske de släpps ut. Men så är det inte med djävulen och hans änglar. Det kan inte vara tidsbegränsat straff därför att då skulle de ställa till elände igen på grund av deras natur. Därför måste de hållas inlåsta i evigheternas evigheter.

På samma på samma sätt så är det med ogudaktiga och syndiga människor som inte har låtit sig frälsas medan de fortfarande levde.De har inte blivit födda på nytt genom tron på Herren Jesus utan är kvar i sin syndiga natur. De har en benägenhet att synda och kan inte vara ute bland vanligt folk. Därför måste de låsas in i ett evigt fängelse eftersom de är evighetsvarelser. 

Jordiskt fängelse

Här på jorden har vi kriminalvård, inte minst i Sverige. Människor som har gjort brott kan bli inlåsta i fängelset. När samhället sedan tycker att han har suttit av sitt straff släpper de ut honom i tron att han är förändrad och att han inte gör mer brott. Men ack vad fel det har blivit alltför många gånger då det har visat sig att han inte alls är förändrad. Istället fortsätter han att göra brott då han har kommit ut. Tjuven fortsätter att stjäla, mördaren fortsätter att mörda, våldtäktsmannen fortsätter att våldta, kvinnomisshandlaren fortsätter att misshandla kvinnor, pedofilen fortsätter att våldta barn. De har alltså inte blivit förändrade, utan de får låsas in igen efter att ha begått nya brott. 

Deras vistelse i fängelset resulterade inte i att deras invärtes människa – anden – har blivit förändrad eller förvandlad. Eftersom det inte har blivit förvandlade måste de låsas in igen för att skydda människorna utanför.

På samma sätt måste syndarna hamna i helvetesfängelset eftersom deras invärtes människa inte har blivit förvandlad, frälst och född på nytt.

De har fortfarande kvar syndanaturen och då kan de inte släppas ut eftersom då skulle de fortsätta att synda och göra uppror mot Gud. Därför måste de för evigt befinna sig på denna plats i detta eviga fängelse och aldrig släppas ut igen. För vilken förståndig människa vill släppa ut en mördare?

Djävulen fortsatte att förföra

Det finns ett talande bibliskt exempel på detta:

Upp 20:2 Och han grep draken, den gamle ormen, som är Djävulen och Satan och band honom för tusen år, 3 och kastade honom i avgrunden och stängde igen för honom och förseglade den över honom, för att han inte längre skulle förföra folken, förrän de tusen åren hade gått. Och efter det måste han släppas lös för en kort tid.
7 Och när de tusen åren har gått, ska Satan släppas lös ur sitt fängelse, 8 och han ska gå ut för att förföra folken vid jordens fyra hörn, Gog och Magog, för att församla dem till strid, och deras antal är som sanden i havet.

Så länge Satan var satt i fängelse kunde han inte förföra folken. De var alltså skyddade från hans angrepp. Men så fort som Satan släpptes lös satte han omedelbart igång sin förförelse. Hans natur var alltså inte förändrad efter 1000 års fängelse. 

Varför var hans natur inte förändrad? Han var inte född på nytt. Han var inte frälst. Född på nytt blir man endast genom tron på Jesus. Men Satan kan inte bli frälst. Han är dömd för evigt.

Den ofrälste

På samma sätt är det med den ofrälste människan. Han kan inte släppas lös eftersom hans natur är att synda. I sin synda natur är han en obotfärdig syndare. För att komma till himlen måste han bli frälst och räddad från sin syndanatur. Hans ande måste bli född på nytt. 

Joh. 3:3 Jesus svarade och sa till honom: Sannerligen, sannerligen säger jag dig: Om en människa inte blir född på nytt*, kan hon inte se Guds rike.

Född på nytt blir man då man i tro accepterar Jesus som Herren och tar emot honom. Det är bara människor som kan bli frälsta, eftersom Jesus blev född till människa, dog på korset och uppstod igen. Och det är här på jorden du tar emot Jesus och blir frälst medan du ännu lever. Sedan är det försent.

Nu kanske du förstår lite bättre varför helvetet måste vara evigt. Det är evigt därför att människans och djävulens och de fallna änglarnas syndanatur aldrig kommer att förändras.

Det finns ingen frälsning för djävulen och hans änglar men det finns frälsning och räddning för människorna då de tar emot Jesus medan de fortfarande lever kvar här på jorden.

Människan kan inte bli frälst efter x antal miljontals år i helvetet, eftersom helvetet inte är tidsbegränsat. Människan måste bli frälst här på jorden. Det var här på jorden Jesus kom och dog på korset och uppstod igen. Och det här på jorden medan vi ännu lever som vi tar emot och accepterar Jesus i våra liv. 

Den frälste

Och när vi tar emot Jesus blir vår invärtes människa född på nytt förvandlad och har inte längre någon syndanatur. Det är därför vi kan komma till en evig himmel eftersom man inte kan komma in i himlen med syndanaturen.

2 Petr. 1:4 Genom dem har han gett oss sina mycket stora och dyrbara löften, så att ni genom dem blir delaktiga av gudomlig natur, efter att ha flytt undan det fördärv som på grund av begäret finns i världen.

Helvetet är ingen räddningsplats. Det är ingen skärseld som renar dig från synder. Det är inte så att du blir utsläppt från helvetet efter x antal år då du har blivit färdigrenad från synden. Det är en falsk lära – en villolära.

Helveteselden kan inte rena dig från synd. Det enda som kan rena dig från synden och som renar dig fullständigt är Jesu Kristi blod som han göt på Golgata kors då han dog för dina och mina synder. Då tog han ditt och mitt straff på sig och gav sitt liv för dig och mig och försonade oss med Gud. 

Christer Åberg

#Förlorad #Helvetet #Eldsjön #Himlen #Frälst #Räddad #Född på nytt

Dela:

5 kommentarer

Andy Svensson - 24/4-22 11:52
Bra att du tar upp om helvetet här. Våra nära och kära behöver höra sanningen att de går evigt förlorade om de inte tar emot Jesus Kristus som sin frälsare.


nils - 24/4-22 14:03
Bra och Klargörande undervisning om Bibelns Allvarligaste Sanning från Guds ords undervisning! Betänk att både Jehovas Vittnen från 1870-talet och Adventisterna från år 1863, båda förnekar fortfarande Sanningen om Helvetet efter alla år!!
Men Gud vare Lov för Bibelns Viktgaste Sanning, att Jesus frälser den som Tror från Helvetet!!


Nils - 24/4-22 23:41
Det var längesedan jag var in på den här sidan. Det här var en sällsynt bra sammanfattning(!) om detta allvarliga ämne. Jag måste ta fram min Bibel och börja leva i omvändelse. Problemet är att om jag skulle säga till mina vänner att ni är "evighetsvarelser" vare sig ni vill eller inte, tror dom att jag kommer från Mars. Tack Christer!


ElisabetP - 25/4-22 21:56
Fler o fler pastorer i Sverige har börjat förneka helvetet och Brinnande sjön som det står om i Uppenbarelseboken . Jesus själv är den som varnar mest om dessa platser där djävulen och hans änglar skall vara förevigt Om man tänker att det inte finns något helvete. hur kan vi vara säkra på att det Finns någon himmel?


Ann - 26/4-22 00:49
Ja, Gud älskar oss Alla! Han skapade världen, men världen föll i synd och är nu i Djävulens våld.
Alla kan bli Guds barn. Joh 1:12, Luk 10:2

Men Gud bevisar sin kärlek till oss genom att Kristus dog för oss medan vi ännu var syndare. Rom 5:8

Syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre. Rom 6:23Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det söndagen den 16 juni 2024, vecka 24 och klockan är 07:03. Axel och Axelina har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-16 00:27
Herre Kristus jag överlämnar allt i dina händer du vet here vad jag menar j.l Amen men jag tackar dig ändån oavsett sett vad tack i förväg.

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Senaste kommentaren

Lars-goran - 15/06-24 20:42
Lycklig är den som får 👍💥❤️Guds kraft. Jag är bara en enkel människa. Bekämpa begäret och du får kraft från 💖Jesus Kristus. Välj Kärleksvägen och du blir frälst💥👍❤️öppna ditt hjärta för Herren 🙂 Bra ❤️❤️❤️

Skrevs i Trollkarlen i Pafos avslöjad av Guds kraft


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM