Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Jesus - se världens mest sedda och översatta film

Christer Åberg
2021-12-14 18:52

TV

Jesus (även känd som Jesusfilmen) är en amerikansk biblisk dramafilm från 1979, regisserad av Peter Sykes och John Krish , och producerad av John Heyman. 

Filmen spelades in på plats i Israel och finansierades primärt av Campus Crusade for Christ med en budget på 6 miljoner dollar och håller sig väldigt när Lukasevangeliet.

Filmen Jesus är den mest sedda filmen genom tiderna – och den mest översatta filmen genom tiderna. 

Handling

Under kejsar Augustus och kung Herodes den stores dagar får Maria besök av ängeln Gabriel som säger till henne att hon ska föda Jesus , Guds Son . Senare besöker Maria Elisabet, mor till Johannes Döparen , som berättar för henne att hon är den mest välsignade av kvinnor och att hennes barn är välsignat.

När romarna håller folkräkning reser Maria med sin man Josef till hans hemstad Betlehem för att registrera sig. Där föds Jesus och läggs i en krubba. En vecka senare reser Maria och Josef till Jerusalem för att presentera Jesus i templet. Där hälsas de välkomna av Simeon , som välsignar Jesus som Kristus. 

Vid tolv års ålder skiljs Jesus från sina föräldrar under en påskresa till Jerusalem. När Maria frågar om var han befinner sig, berättar Jesus för dem att han var i sin Faders hus. 

År senare, under kejsar Tiberius och kung Herodes Antipas , döper Johannes döparen Jesus i Jordanfloden och den Helige Ande sänker sig över Jesus.

Jesus frestas sedan i öknen av Satan men står emot Djävulens prövningar. När han reser till Kapernaum , rekryterar Jesus lärjungarna Petrus, Jakob och Johannes efter att ha hjälpt dem att få en stor fiskfångst. 

Under sin predikotjänst återuppväcker Jesus Jairus dotter. Jesus rekryterar sedan tolv apostlar bland sina lärjungar, inklusive Matteus och Judas Iskariot . Jesu efterföljare inkluderar också flera kvinnor inklusive Maria Magdalena, Joanna och Susanna.

Filmen täcker flera av Jesu läror och budskap, inklusive liknelsen om fariséen och skatteindrivaren , saligprisningarna , den gyllene regeln , att älska din fiende och liknelsen om såningsmannen . 

När hon besöker fariséen Simons hem , smörjer en syndfull kvinna Jesu fötter, vilket uppmanar Jesus att förlåta hennes synder. Jesus och hans lärjungar reser senare över Galileiska sjön där han stillar stormen. På Gerasa , Jesus befriar en demon-besatt man och demonerna far in i en flock av svin. 

I Betsaida ger Jesus mat till fem tusen med fem bröd och två fiskar. 

Senare reser Jesus och hans lärjungar upp på ett berg där Jesus möter profeterna Moses och Elia och förvandlas inför tre av sina lärjungar.

När Jesu predikande och helande verksamhet växer, når han ut till syndare och utstötta, inklusive prostituerade och skatteindrivare, vilket orsakar fariséernas och de religiösa lärarnas vrede. 

Jesus blir också vän med tullindrivaren Sackeus och övertygar honom om att betala tillbaka människor som han har utpressat. När Jesus predikar liknelsen om den barmhärtige samariten , blir han vän med en liten flicka och säger till sina lärjungar att inte förbjuda de små barnen att komma till honom. 

Jesus uppmärksammar fariséerna, judiska religiösa ledare och romare efter att han drivit ut köpmännen från templet. I Jerusalem lär Jesus ut liknelsen om hyresgästerna och att betala skatt till Caesar. 

Vid den sista måltiden, varnar Jesus sina lärjungar för hans förestående förräderi och död. Judas konspirerar med de religiösa ledarna för att förråda Jesus.

I Getsemane trädgård blir Jesus förrådd av Judas och tillfångatagen av de judiska myndigheterna. Petrus förnekar att han kände Jesus tre gånger innan hanen gal. 

Följande dag döms Jesus av de religiösa ledarna. Han ställs sedan inför av Pontius Pilatus , som skickar honom till Herodes. Medan Pilatus fritar Jesus från fel, kräver de religiösa ledarna och skaran Jesu död. 

Efter att ha blivit gisslad tvingas Jesus bära sitt kors genom gatorna. När han kollapsar av utmattning, är Simon av Cyrene tvungen att bära hans kors. På Golgata, Jesus korsfästs förutom två rövare, av vilka den ena känner igen honom som Messias. 

Efter Jesu död vid middagstid kastas himlen i mörker och templets ridå rivs genom mitten. Josef av Arimatea begraver Jesus i en grav. Jesus uppstår från de döda på tredje dagen. 

Innan han stiger upp tillbaka till himlen , säger Jesus till sina lärjungar att all makt och auktoritet har getts till honom och befaller dem att gå och göra alla folk till lärjungar

Christer Åberg

#Film #Jesus #TV

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-14 20:35
Kan ni Be Att Jesus helar mig

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn

Jesus blev räknad bland brottslingar - så långt sträcker sig Jesu kärlek - Christer Åbergs påskpredikan

De korsfästa


Senaste kommentaren

Christer Åberg - 14/04-24 09:03
@Lars-goran Marklund Tack!

Skrevs i Jag fyller år den 23 april 2024


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM