Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Lucka 10 - Profetian om barnamorden

Christer Åberg
2023-12-10 12:41

Julkalender

Men Josef och Maria hade flytt med Jesus till Egypten. På det sättet undkom de Herodes raseri. Dessutom var det inte dags för Jesus att dö nu; hans död skulle komma senare på korset.

Vise män

"I Rama hördes ett rop, klagan och bitter gråt. Rakel gråter över sina barn och vill inte låta sig tröstas, för de finns inte mer." (Jer 31:15)

Jeremia var en profet i det Gamla testamentet och levde under 600-talet f.Kr. Han skrev ner denna profetia i boken med hans namn.

Profetian går i uppfyllelse

Profetian gick i uppfyllelse 600 år senare när Jesus föddes i Betlehem. Enligt Matteusevangeliet kom vise män till kung Herodes i Jerusalem för att tillbe den nye judakonungen, eftersom de sett hans stjärna gå upp. Herodes och hela Jerusalem blev förskräckta, då de ansåg att det var Herodes som var judarnas konung. Det blev konkurrens om den nya judakonungen, vilket skapade rädsla hos Herodes.

Kung Herodes fick veta av de skriftlärda som citerade Gamla testamentet, att den nya judakonungen skulle födas i Betlehem. Herodes bad de visa männen leta reda på den nya kungen så att även han kunde komma och tillbe. Dock ville Herodes egentligen döda Jesus för att eliminera konkurrensen som hotade hans makt.

Barnamorden

Kung Herodes behövde dock inte vara rädd, eftersom Jesus senare säger till Pilatus att hans rike inte tillhör denna värld. De visa männen hittar barnet Jesus, tillber honom och ger honom tre gåvor. Efter att ha varnats i en dröm av en Herrens ängel återvänder de inte till kung Herodes. Herodes blir rasande och befaller att alla pojkar under två år ska dödas.

Då uppfylldes Jeremias profetia, som han profeterade 600 år tidigare, precis som det står i Bibeln:

"Då uppfylldes det som var sagt av profeten Jeremia, när han sa: I Rama hördes ett rop, klagan och gråt och mycket jämmer: Rakel begråter sina barn och vill inte låta sig tröstas, eftersom de inte längre finns till." (Matt 2:17-18)

Jesus skulle dö när tiden var inne

Men Josef och Maria hade flytt med Jesus till Egypten. På det sättet undkom de Herodes raseri. Dessutom var det inte dags för Jesus att dö nu; hans död skulle komma senare på korset.

Syftet med att Jesus kom var att offra sig själv på korset för hela mänskligheten så att vi skulle kunna bli frälsta. Om Herodes hade lyckats mörda Jesus, skulle det inte finnas någon frälsning för oss. Här ser vi att Gud var med Jesus, övervakade och beskyddade honom, för att han skulle offra sig och dö på korset när tiden var inne.

Det har verkligen hänt

Jag vill också påpeka att Herodes barnamord inte kan vara en myt eller legend eftersom Matteus skrev ner det under en tid då människor som var med på den tiden fortfarande förmodligen levde. 

De visste om händelsen med barnamorden eftersom de på den tiden hade hört talas om dem. Om det inte hade varit sant det som Matteus skrev, skulle de givetvis ha protesterat. Händelsen med barnamorden var välkänd. 

Likaså var det med de visa männen och flykten till Egypten. 

Det mest fascinerande med den här berättelsen är att Bibeln hade profeterat om detta 600 år tidigare.

Christer Åberg

#Jul #Jesu födelse #Barnamord #Lucköppning #Profetia

Dela:

1 kommentarer

Lars-goran Marklund - 10/12-23 19:10
De visa kungarna räknade ut vad ❤️Guds stjärna betyde. Det onda ville natuligtvis döda 💥💖Gudabarnet men det lyckades inte. ❤️Gud räddade honom 👍💥❤️
Bra ❤️👍💥Christer.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-02-27 13:48
Tack Jesus för att mina tänder inte behövde lagas! Det såg bra ut, sa tandläkaren.

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Jag har väntat i 40 år på den kommande väckelsen som någon gång i framtiden ska komma...

Väckelse eller krig

Muhammed tillbes dagligen i islam

Hur gammalt är det äldsta manuskriptet av Nya testamentet?

Bibeln säger tydligt att Jesus är Guds Son och Gud

Vilken är världens mest spridda bibelvers?

Jesus säger att han är Gud

Nästan varje hem i Gaza har tunnelschakt

Vad säger Bibeln om sig själv?

Du agar honom med riset...


Senaste kommentaren

Bengt Lund - 26/02-24 21:48
Varför gör inte de kristna som Jesus sa att de ska göra. Matteus 28:18-20. Åt mig har getts all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut och gör alla folk till lärjungar: döp dem i Faderns och Sonens och den heliga Andens namn och lär dem att hålla alla de bud jag har gett er.

Skrevs i Jag har väntat i 40 år på den kommande väckelsen som någon gång i framtiden ska komma...


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM