Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

McDonalds i Danmark förbjuder muslimsk bön

Christer Åberg
2022-04-26 14:15

/bild/muslimsk-bon-1650975280.jpg

Muslimer som arbetar för McDonalds i Danmark får inte längre använda arbetsplatsen för att be till islams gud Allah. 

Anledningen till att McDonalds förbjuder muslimsk bön på sina restauranger beror på att en muslimsk anställd använde restaurangens lekrum för att be under den muslimska fastemånaden ramadan.

Muslimens böneritual filmades och las ut på Facebook av en person som ifrågasatte att lekrummet användes för det ändamålet.

Facebook har svarat med att försöka ta bort alla inlägg där videon sprids.

Böneplats?

Det verkar som en muslim måste be ett vist antal gånger om dagen och att han behöver en viss plats för detta ändamål. Så är det inte med den som tror på Jesus. Han behöver inga speciella platser för att be till Bibelns Gud i Jesu namn. Inte heller behöver han be ett vist antal gånger för att vara en god kristen och "godkänd" av Gud.

Med ansiktet vänt mot Mekka upprepar muslimen den muslimska trosbekännelsen och bönerna. Före varje bön måste han utföra den rituella tvättningen som är av tre slag. Med andra ord så är det ett religiöst slaveri.

Ren i Jesu blod

Det är inte så med den kristne. Han har inget tvång att upprepa vare sig trosbekännelse eller inlärda böner. Inte heller behöver han göra någon rituell tvättning. Varför? Därför att han redan är ren genom Jesu Kristi blod som Jesus göt på golgata! 

1Joh 1:7. Men om vi vandrar i ljuset, såsom han är i ljuset, så har vi gemenskap med varandra, och Jesu Kristi, hans Sons, blod renar oss från all synd.

Inte heller behöver han be på en speciell plats.

Joh 4:20 Våra fäder har tillbett på detta berg, och ni säger att den plats där man skall tillbe finns i Jerusalem." 21 Jesus svarade: "Tro mig, kvinna, den tid kommer, då det varken är på detta berg eller i Jerusalem som ni skall tillbe Fadern. 22 Ni tillber vad ni inte känner. Vi tillber vad vi känner, eftersom frälsningen kommer från judarna. 23 Men den tid kommer, ja, den är redan här, då sanna tillbedjare skall tillbe Fadern i ande och sanning. Ty sådana tillbedjare vill Fadern ha. 24 Gud är ande, och de som tillber honom måste tillbe i ande och sanning."

Inte heller riktar han bönen till en plats på jorden. Muslimen riktar den ju mot Mecka. Jesus säger att vi ska tillbe Fadern i ande och sanning.

Ro för sin själ

Jesus binder inte människor med religion. Han sätter människor fria från ett religiöst slaveri.

Matt 11:28 Kom till mig [Jesus], alla ni som arbetar och bär på tunga bördor, så skall jag ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, ty jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då skall ni finna ro för era själar. 30 Ty mitt ok är milt, och min börda är lätt.

Jesus säger till dem som sliter religiöst och har tunga religiösa bördor ska komma till honom istället. Först då ska de få vila och få ro i för sin själ. Många idag som utövar lagiskt styrda religiösa ritualer blir bara nedtryckta av deras tyngd. Men så är det inte med Jesus. Hans ok är milt och hans börda är lätt. Det är först då man vänder sig till Jesus som man får ro i sin själ.

När Jesus bad så riktade han inte sin bön till det judiska templet i Jerusalem.

Joh 17:1. Så talade Jesus och lyfte blicken mot himlen och sa: Fader, stunden har kommit. Förhärliga din Son, för att också din Son må förhärliga dig,

När Jesus bad så lyfte han blicken mot himlen. Och han bad till sin Fader som är i himlen. Tänk så enkelt. Här rörde det sig inte om massa religiösa krav och bördor som har lagts på axlarna.

På samma sätt ska den som tro på Jesus göra: Be direkt till sin Fader som är i himlen. Eftersom Jesus har öppnat vägen in i himlen genom sin död på Golgata kors kan vi direkt gå inför nådens tron.

Heb 10:19. Så kan vi då, bröder, med frimodighet gå in i det heligaste genom Jesu blod, Heb 10:20. genom en ny och levande väg som han har öppnat åt oss genom förlåten, det vill säga sitt kött,  
Heb 4:16. Låt oss därför med frimodighet gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.

Vi behöver alltså inte ha några mellanhänder. Varken människor eller religiösa tunga krav som tynger ner oss.

Christer Åberg

#Islam #muslim #ramadan #Danmark #McDonalds

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-25 21:21
Min kära syster har blivit avlurad på massor av pengar. De fick henne att ta lån.. Hur kan hon bli fri igen Jesus? Bara du Jesus bara du! Gode Gud rädda henne!!!

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Senaste kommentaren

Anders - 24/05-24 10:32
Tack Christer för denna skriftliga predikan. Viktigt att förstå vad Jesus menar. Den helige Ande hjälper oss att förstå. Tack! Gud välsignar dig, I Jesus namn. Amen

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM