Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Min berättelse om min lillasyster Jenny

Mr Svensson
2022-04-05 23:10

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/grater-1649192607.jpg

20 år sedan i dag...

Året var 2002 den 5 april en fredag. Jag hade nu varit i Stockholm sedan onsdagen på jobbuppdrag för Radio tjänst. Nu var det avklarat, jobb och bostad i Tumba hade jag nu. 

Äntligen skulle jag komma närmare min familj tänkte jag, samt en bra lön så man kunde bli skuldfri. 

Jag minns så väl mitt sista samtal med min älskade lillasyster Jenny, då 19 år. Vi pratade om Israel och Palestina kommer jag  ihåg. Hon hade en pojkvän från Palestina och han hade nu varit otrogen mot henne. 

Jenny blev lite upprörd när jag pratade om konflikten mellan Israel och Palestina och sa att hon inte ville vi skulle prata om det. Jag valde att lyssna på henne. 

Torsdagen känner jag en oro över min lillasyster och försöker nå henne via mobilen. Får en känsla av att något inte är okej med henne. 

På fredagen sitter jag nu på Cityterminalen i Stockholm och inväntar buss till Umeå där jag bodde. Under tiden jag sitter och inväntar bussen, känner jag en övernaturlig känsla av underbar närvaro av Guds frid, fylla hela mig. 

I den här närvaron av frid så var jag beskyddad inget kunde skada mig, kände jag. 

Jag frågade Jesus Kristus vad händer? Efter cirka en timme ringer storebror Rikard, jag säger skämtsamt ”det var inte igår”. Vi hade inte haft kontakt på länge. Men jag glömmer aldrig vad han sa:

”Jag har ett dåligt besked att nämna, Jenny har tagit sitt liv.” 

Jag minns först orden ”Jag har ett dåligt besked ”, min hjärna hann tänka snabbt igenom olika scenarier. Jag ropade högt ”Ne!j” över hela Cityterminalen, jag var i chock. 

Under en timme så kände jag tankar komma. Min lillasysters ex skulle avrättas. Ett hat kom över mig. När jag satt där så tänkte jag följande:

”Jag ska inte lägga skuld på någon angående Jennys död, inte skuldbelägga mig själv eller fråga varför gjorde hon så här?" Jag tänkte annars blir jag galen i den här sorgen. 

Jag kom tillbaka till Umeå och valde att tacka nej till Stockholm. Nu började en helande process inom mig. Det var smärtsamt att mista det vackraste jag hade. Min älskade lillasyster som skulle bli 20 år fredagen den 6 april 2002. 

Idag är det 20 år sedan, och Jenny skulle bli 40 år i morgon. 20 år går fort men ännu idag kommer mina tårar medan jag skriver det här. 

En dag ska jag få möta Jenny hos min Frälsare Jesus Kristus. 

Jag är så övertygad att hon tog emot Jesus Kristus som som sin Frälsare under insomnandet, hon hade tagit massa tabletter.  

Det är inte alltid så att man ser tecken på suicidtankar hos de som valt att ta sitt liv. 

Jag hade bra kontakt med Jenny, flera samtal i veckan. Hon ville bli advokat, minns jag vi pratade om. Hur skulle hennes liv se ut idag 40 år gammal?  

Suicidtankar har jag själv som ung kämpat med och varit nära själv att ta mitt liv. 

Endast Jesus Kristus kan hela och frälsa en trasig själ. Han har varit med mig och tröstat. I honom kan du uppleva frid och tröst. 

Kom till Jesus Kristus och låt honom få bli din Frälsare, om du inte har öppnat hjärtats dörr för Jesus Kristus världens Frälsare.

Mr Svensson

#Sorg #Minnesord #Berättelse #Vittnesbörd #Självmord #Frälsning

Dela:

6 kommentarer

Linnea - 05/4-22 23:28
Känner med dig. Vet oxå vad det är att kämpa med såna tankar. Önskar att dom som tänker så pratar om det, det skulle nog rädda många liv.


Andy Svensson - 06/4-22 04:33
När jag var själv i de djupaste mörker av suicidtankar så nämnde jag inte det för omgivningen. Jenny min älskade lillasyster skulle idag bli 40 år om hon levde. Ja Linnea vi behöver prata om det här samt lyssna in varandra med hjärtat ❤️. Bry oss om varandra mera .


Linda - 06/4-22 22:47
Amen...vi kommer träffa med våran nära och kära med Jesus i himlen all styrka till dig bror💐


Andy Svensson - 07/4-22 05:10
Tackar Linda jag längtar till den dagen då Jesus Kristus kommer tillbaka och vi träffa våra nära och kära 😊❤️🙏🏽. Guds Välsignelse Och frid .


E - 07/4-22 08:25
Fin text. Tragiskt att man ska behöva må så dåligt. Men efter döden väntar något bättre än detta liv och ni får återförenas i Himlen en dag.


Andy Svensson - 08/4-22 07:22
Tackar så mycket E . Att skriva var inte min bästa sida i skolan, grammatik vad är det? Men jag skriver från mitt hjärta och älskar att berätta om Jesus Kristus som var med mig i sorgen och är fortfarande med mig 🤗❤️. Ville att mitt inlägg skulle beröra hjärtan samt hjälpa andra.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 06:02. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM