Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Saknad tid och kommande hopp: Reflektioner över förändringar och Jesu återkomst

Andy Svensson
2023-08-12 18:55

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/armbandsklocka-1691859733.jpg

I en värld som ständigt förändras och utvecklas, är det lätt att drömma sig tillbaka till en tid som förefaller enklare och mer harmonisk. Genom att reflektera över förändringar från 1968 till dagens tumult, samt att se fram emot hoppet om Jesu återkomst, utforskar denna artikel en resa genom tid och tro. Från prisändringar på marknaden till teknologiska framsteg och andliga förändringar, belyser vi värdet av både nostalgisk eftertanke och förväntan inför det som kommer.

Matpriserna

Tecken på att man är äldre är när man tänker så här: "Det var bättre förr." När jag föddes 1968 kostade ostbågar lite mer än 1 krona och 20 öre. Bananer kostade nästan 2 kronor per kilo! Nu har priserna varit uppe i 30 kronor per kilo! Stackars alla apor, det var bättre förr... 

Chokladpudding kostade 1968 bara en krona. Fläskkotletter kostade cirka 11 kronor. Om du hade haft 1000 kronor 1968 skulle det motsvara 10 810 kronor idag! Så det blir en förändring på 981 procent.

Ja, 1968 kunde folk fortfarande kommunicera med varandra. Man hade inte 5G och hemska mobiler som sänder skadlig strålning till våra hjärnceller, osv. Barnen satt inte inomhus bakom en dataskärm och tittade på porr, osv. Vad var Pride-festivaler? Covid-19-pandemi?

Vaken kyrka

Kyrkan var fortfarande vaken och levande till viss del. Men idag sover de flesta, och likgiltigheten har tagit plats. Sockervadd delas ut till sömniga kristna som saknar andlig urskiljning. Det var bättre när jag föddes 1968 än 2023.

Men, Andy, du vet att vi nu är närmare Jesu tillkommelse än 1968. Och det är glada nyheter som vi kan vara överens om: en dag kommer Jesus Kristus tillbaka, och vi kommer att förvandlas likt vår älskade frälsare.

Jesu återkomst

Men innan Jesus Kristus kommer måste vi uppleva en förvirrad värld med rykten om krig och pandemier.

Tecken ska visa sig i solen, månen och stjärnorna, och på jorden kommer folken att gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och bränningarnas dån. Människor kommer ge upp av skräck i väntan på det som kommer över världen. För himlens krafter ska skakas. Då ska man se Människosonen komma i ett moln med stor makt och härlighet. Men när detta börjar ske, räta på er och lyft era huvuden, för er befrielse närmar sig." Han gav dem också en liknelse: "Se på fikonträdet och alla andra träd. Så snart ni ser att de knoppas, förstår ni av er själva att sommaren redan är nära. När ni ser att detta händer, vet ni på samma sätt att Guds rike är nära. Amen säger jag er: Detta släkte ska inte förgå, förrän allt detta sker. Himmel och jord ska förgå, men mina ord ska aldrig förgå. Men var på er vakt så att ni inte berusar er och blir fulla av dagens bekymmer, så den dagen plötsligt kommer över er som en snara. Den dagen kommer över alla som bor på jorden. Var alltid vaksamma och be om styrka för att kunna undfly allt som kommer och bestå inför Människosonen." Lukasevangeliet 21:25-36

Märk väl: det står att man ska se Människosonen komma i ett moln med kraft och härlighet. Jag efterlyser en sund biblisk förkunnelse om Jesu tillkommelse och att vi behöver leva i omvändelse.

Oljeberget

Man kan säga att Jesu återkomst börjar på Oljeberget utanför Jerusalem. Det sista lärjungarna såg av Jesus var nämligen på Oljeberget när han lyftes upp bland molnen inför deras ögon (Apg 1:9).

Medan lärjungarna stod förvånade och tittade upp mot himlen, talade två änglar till dem och sa: "Denne Jesus som har blivit upptagen från er till himlen, han ska komma tillbaka på samma sätt som ni har sett honom fara upp till himlen."

Eftersom Jesus lämnade jorden från Oljeberget verkar det troligt att han kommer att komma tillbaka till just Oljeberget, något som även den gammaltestamentlige profeten Sakarja bekräftar när han profeterar att på Herrens dag kommer Gud själv "stå med sina fötter på Oljeberget" (Sak 14:1-4). Uttrycket "Herrens dag" används upprepade gånger i Nya Testamentet för att beskriva den dag då Jesus kommer tillbaka (1 Thess 5:2).

De första kristna väntade ivrigt på att Jesus skulle komma under deras livstid. Så låt oss längta efter det och trösta varandra med vetskapen om att Jesus Kristus kommer att återvända.

Andy Svensson

#Reflektion #Matpriser #Ekonomin #Inflation #Jesu återkomst #Tider

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 13/08-23 05:09
("Allt som är på jorden blir skakat") det är ❤️Guds tecken att (Herrens stora dag är nära). Tidens tecken ska man tyda, 💖Jesus Kristus 💥 kommer snart. Det är sista tiden. Vaka alla troende när Herren kommer med skyarna.
Bra kunskap 👍👍👍


Andy Svensson - 13/08-23 15:36
"När Herren själv stiger ner från himlen... då skall de som är döda i Kristus uppstå först, och därefter skall vi som är kvar i livet föras bort bland molnen tillsammans med dem för att möta Herren i rymden" (1 Tess 4:16-17)

Vilken dag det ska bli Lars-Göran när vi får möta Jesus Kristus vår frälsare!


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-26 22:39
Jesus grip in och hela mej. Orkar inte må så här längre.

6 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Senaste kommentaren

Anders - 24/05-24 10:32
Tack Christer för denna skriftliga predikan. Viktigt att förstå vad Jesus menar. Den helige Ande hjälper oss att förstå. Tack! Gud välsignar dig, I Jesus namn. Amen

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM