Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Shmita året 2021/2022 och det tredje världskriget

Mikael Walfridsson
2022-09-12 16:28

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/ww3-1662992628.jpg

Jag tycker att följande inlägg är väldigt intressant. Det tar utgångspunkt i ett inlägg från en broder, Ricardo Garcia, som pekar på häpnadsväckande likheter mellan det andra och det tredje världskriget/vedermödan.

Ricardo visar på ett otroligt sätt att det som världen upplevde i tiden före det andra världskriget, är precis det som vi upplever just nu. Det Shmita-år vi befinner oss i går mot sitt slut, och snart kommer världen att gå in i den nästa årsvecka som kan vara den absolut sista och vedermödans tid. Det betyder i så fall både uppryckande, Antikrist framträdande och det tredje världskriget.

Andra och det tredje världskriget

Det finns intressanta likheter, när vi jämför det andra och det kommande tredje världskriget/vedermödan:

Det andra världskriget varade från 1939 till 1945, som breder sig över en sju-årsperiod, om man medräknar 1939 och 1945. På samma sätt kommer vedermödan att vara över en 7 års-period, även om den sammanlagda tiden kan blir kortare.

I bägge tidsperioder är det en diktator som vill styra och regera världen. Det var och kommer återigen att vara förföljelse och människor blir märkta. I Auschwitz blev judarna märkta med ett nummer, och i vedermödan kommer människan att bli märkt med vilddjurets märke. Under andra världskriget och precis som under vedermödan, kommer Israel att vara i centrum.

Shmita året 1937–1938 och 2021–2022

Precis som att det finns likheter mellan det andra och det kommande världskriget/vedermödan, så finns det också likheter mellan det Shmita år vi lever i nu och det Shmita år som världen befann sig i, precis innan det andra världskriget bröt ut.

I mars 1938, mitt under Shmita-året, så annekterade Tyskland grannlandet Österrike den 12 mars. Ett par månader senare, den 14 maj 1938, upplevde världen en blodmåne och en full månförmörkelse. Den 14 maj är som vi vet är en särskild dag för Israel, som blev en nation tio år senare.

På hösten den 29 september 1938 fick man Münchenöverenskommelsen på plats mellan Storbritannien, Frankrike, Italien och Tyskland. Det avtalet skulle garantera freden i Europa. Det här avtalet slöts alltså precis i början av den nya årsveckan, hösten 1938. Men det här avtalet höll inte länge, då vi vet att andra världskriget utbröt den 1 september 1939, då Tyskland invaderade Polen.

Antikrist träder fram

När vi jämför med Shmita-året 1938 kan vi se paralleller och likheter med det år vi lever i nu. Vi upplevde på samma sätt en rysk aggression i februari månad. Vi upplevde också en blodmåne och en full månförmörkelse på nästan samma dag, den 15/16 maj. 

Det man måste fråga sig är, om vi på samma sätt kommer att se ett snarligt avtal, där Antikrist träder fram på världsscenen för att ordna ett fredsavtal mellan Israel och arabvärlden. Något som gör att världen tror att freden är säkrad. Kommer den här freden sedan att utbytas med det tredje världskriget under det första året av den nya årsveckan?

FN:s 77 församling under Rosh Hashanah

Något intressant är att från den 13–27 september i år, mitt under judarnas nyår, som är i avslutningen på Shmita-året och början på den nya årsveckan, kommer FN att avhålla sin 77 (!) Genelral Assembly. Något man kan fråga sig är om det på samma sätt som i 1939 kommer att underskrivas en form för avtal, och är det här att Antikrist kommer att träda fram och hålla tal sitt första tal i FN och säkra detta avtal?

Vi får se hur tiden utvecklar sig. Ingen människa vet med säkerhet, och inte heller jag. Men vi lever så sent i tiden, och vi ser hur dagen närmar sig med hast. Vi ser hur Herren tidigare har handlat i historien och ser ett otroligt upprepande. Tiden omkring andra världskriget ser ut till att vara en generalrepetition inför det som ska komma.

Harvest moon / Skördemåne och TU B´Av

Här den 10 september upplever vi en fullmåne som också kallas ”skördemåne”, ”frukt” eller ”kornmåne”. Det är den sista fullmåne som inträffar innan höstdagjämningen den 23 september. September är den stora skördemånaden där spannmålet ska skördas och tröskas. Denna skördemåne kan vittna om den förstlingsfrukt som Herren först kommer att skörda i ändetidens skörd.

Något kan också tyda på att vi är en månad senare i Herrens kalender (leap-month), som betyder att vi samtidigt denna helg upplever den judiska högtiden TU B´Av, som jag skrivit om tidigare. Det var den dag som var och är judarnas kärleksdag, där israelsmän gick ut förr i tiden, för att ”rycka” och ta en brud åt sig.

Allt utvecklar sig med en otrolig hastighet

Vi lever i en tid som är helt utan jämförelse och allt utvecklar sig med en otrolig hastighet. Det gör att vi kan förvänta Herrens komma vilken dag och vilket ögonblick som helst. Det känns som att Herren är på väg att öppna himlens dörr, och vi kan förnimma en ljusspringa som kommer ut från den. 

En av historiens största händelser är på väg att äga rum – uppryckandet av Herrens församling. Vi möts snart på himlens sky.

Jesus kommer!

Mikael Walfridsson

#Mikael Walfridsson #Tidstecken #Sista tiden #Profetiskt #Tredje världskriget #Andra världskriget #Shmita #Antikrist #Auschwitz

Dela:

3 kommentarer

Sverige - 13/09-22 22:09
Hade varit bra att förklara vad Shmita är. Sabbatsår


Mikael Walfridsson - 15/09-22 10:00
Guds frid,

Jag har skrivit en del om Shmita-år och den kommande årvecka vi går ind i (hösten 2022) och det är med utgångspunkt i 2 Mos 23:10-11, där Herren talar om en sjuårscyklus och ett viloår. Med det i tankarna så får vi förståelsen för att den sista årsveckan (Dan 9:27) ocskå måste ske under en hel årvecka.

Mikael


Mikael Walfridsson - 15/09-22 10:42
Guds frid,

Jag har skrivit en del om Shmita-år och den kommande årvecka vi går ind i (hösten 2022) och det är med utgångspunkt i 2 Mos 23:10-11, där Herren talar om en sjuårscyklus och ett viloår. Med det i tankarna så får vi förståelsen för att den sista årsveckan (Dan 9:27) ocskå måste ske under en hel årvecka.

Mikael


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-02-20 14:34
Bed att jag blir av med bostad fort, kan inte ha 2 hyror, ett mirakel behövs i Jesus Kristus namn

9 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Väckelse eller krig

Muhammed tillbes dagligen i islam

Hur gammalt är det äldsta manuskriptet av Nya testamentet?

Bibeln säger tydligt att Jesus är Guds Son och Gud

Vilken är världens mest spridda bibelvers?

Jesus säger att han är Gud

Nästan varje hem i Gaza har tunnelschakt

Vad säger Bibeln om sig själv?

Du agar honom med riset...

Hatet mot Israel - Över tusen personer skrev på lista


Senaste kommentaren

Svensson - 20/02-24 21:21
Vi behöver ett Svenskt uppväckelse år. Där gemene man vänder om sig Herren JESUS. Dessutom sprider ordet till sina bröder och systrar.

Skrevs i Väckelse eller krig


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM