Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Uppvaknande och väckelse i vedermödan

Mikael Walfridsson
2021-03-23 12:41

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

Uppvaknande och väckelse i vedermödan

Graven är tom - Jesus är uppstånden!

Den stora skaran framför Guds tron i Uppenbarelseboken i kap 7, visar oss att det kommer ett stort uppvaknande under vedermödans tid, och att ut ur denna prövningens stund, kommer en stor skara av överlevande människor som har gett sina liv till Herren.

Tidstecken

När jag läser nyheter och tar del av det som händer runt omkring, så är det egentligen inte en enstaka nyhet som gör det överbevisande. Det är bredden och mångfalden i det vi upplever. Vi ser de i politiska besluten, länder som rustar sig till krig och genom skökokyrkan som gör sig klar till att samla all världens religioner under en paraply. Vi ser det i naturen och genom omfattande och fruktansvärda naturkatastrofer.

Tisdag kväll skickade Israel missiler mot Damaskus, Syriens huvudstad. Joe Biden, USA:s president har precis kallat Putin för mördare, som har medverkat till att Ryssland har kallat hem sina ambassadörer. Samtidigt så varnar Biden Nordkorea, att USA är ”klara att slå till”, efter hot från landet. Massdöd av djur fortsätter över hela vår jord, där vi upplever att fåglar, delfiner och fiskar dör i högt antal. Bland annat Irland upplevde en ny tråkig rekord, när dom kunde registrera 93 dödsfall av delfiner och valar. Påven fortsätter sin interreligiösa resa, och fortsätter att samla all världens religioner under en paraply. Den senaste resan gick till Irak, där han höll möte med sina ”bröder och systrar” i den arabiska delen av världen. Här talade Påven om Abraham, och deras gemensamma fader i tron.

En barmhärtig och nådig Gud

När Moses kom in i Herrens närhet på Sinai berg, gick Herren förbi honom och proklamerade att han är – ”en barmhärtig och nådig Gud, sen til vrede och stor i sanning” (2 Mos 34:6). Herren är en kärleksfull Gud, som önskar att alla ska bli frälsta och lära känna honom som är sanningen.

Till och med i vedermödans tid, kommer Herren förmana människor att välja honom i stället för ett antikristligt system, mana människan att inte ta vilddjurets märke och ropa till människans hjärta att inte förmörka sitt sinne.

Herrens hjärta

Ofta har vi kanske en tendens, till att peka finger och döma dessa människor som inte var redo när Herren kom, och vi har lätt att glömma Herrens hjärta och hans eviga kärlek till dem.

På samma sätt som att Herren är förtvivlad över varje enskild människas förtappade själ, så är Herrens hjärta brutet för dessa människor som inte är redo för hans återkomst. Synd, olika omständigheter och kärleken till den här världen, gjorde att dessa människor långsamt förlorade den första kärleken och den nära intima relationen med Jesus. Dom slutade vandra på den smala vägen, slutade att bära sitt kors och vände bort blicken från Jesus, trons hövding och fullkomnare.

 Men i varje situation i deras liv, i varje beslut som har fört dom ett steg längre bort från Herren, har Guds kärlek aldrig övergett dom. Herren har medömkan med dessa människor, och med en kärleksfull röst drar han i deras hjärtan och kallar dom tillbaka till sig. Herren ger aldrig upp, men fortsätter att mana så länge som att det heter i dag, som är frälsningens dag.  

Ett globalt uppvaknande

Min personliga tro och överbevisning, är att en av de största väckelser eller uppvaknande sker just efter själva bortryckandet av församlingen, Jesu Kristi brude skara.

Uppryckelsen kommer att skaka den här världen, men kommer samtidigt vara ett tydligt vittnesbörd, som kommer att peka på bibelns trovärdighet och Guds rättfärdighet. Det plötsliga försvinnande av milliontals människor, kommer att utlösa ett globalt uppvaknande där många människor kommer att ge sina liv till Jesus, av både ofrälsta och kvarlämnade kristna. Priset kommer att bli högt, och många av dessa människor som vaknar upp, kommer att få ge sina liv i denna period, där de omkommer genom förföljelse, eller genom de många domsslut som går ut över jorden.

Ett av syftet med vedermödans tid, är att ge människor en möjlighet att omvända sig till Jesus, och välga honom i stället för det Antikristliga system som kommer att sättas fram. Evangeliet om riket kommer att gå ut, och kommer tvinga människan till att ta ställning.

Den stora skaran framför Guds tron

Upp 7: 13-14 - En av de äldste frågade mig: "Dessa som är klädda i vita kläder, vilka är de och varifrån har de kommit?" Jag svarade: "Min herre, du vet det." Då sade han till mig: "Dessa är de som kommer ur den stora nöden, och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod.

Den stora skaran framför Guds tron i Uppenbarelseboken i kap 7, visar oss att det kommer ett stort uppvaknande under vedermödans tid, och att ut ur denna prövningens stund, kommer en stor skara av överlevande människor som har gett sina liv till Herren.

Vid första ögonkast kan det nämligen se ut som att denna skara är församlingen, bestående av pånytt födda människor från alla tider, som nu är samlade omkring tronen. Det vill säga, potentiellt dig och mig, om vi är pånyttfödda. Men då vi studerar texten kan vi se att det är stora skillnader på församlingen och denna stora skara inför tronen. Denna skara tillhör dem som kommer ur den stora nöden, det vill säga människor som blir frälsta under vedermödans tid.

Ändetidens två församlingar

Upp 3: 10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov.

Jag tror att ändetiden kännetecknas av två olika församlingar. Församlingen i Filadelfia, och församlingen i Laodicea. På grund av Filadelfia församlingens uthållighet, får dom löfte att bli räddade från prövningens stund (vedermödan) som ska komma över jorden. Filadelfia församlingen är alltså en förebild på den väntande församlingen, Herrens rena och väntande brud, som blir uppryckta för det att Herrens domar går ut över jorden. Vi är den generation, och vi är del av denna skara, som har fått detta starka och levande löfte.

Laodicea församlingen

Upp 3: 15 – Jag känner dina gärningar. Du är varken kall eller varm. Jag skulle önska att du vore kall eller varm. Men eftersom du är ljum och varken varm eller kall, skall jag spy ut dig ur min mun.

Ordet Laodicea betyder ”folket regerar”, och representerar den avfälliga kyrkan, som finns i dag och som sträcker sig helt fram till Jesu synliga återkomst. Laodicea församlingen är den kyrka som kommer att vara representerad i vedermödan, och den kommer att samarbeta med skökan och Antikrist.

Herren står utanför dörren

Upp 3: 20 – Se, jag står vid dörren och klappar på. Om någon hör min röst och öppnar dörren, skall jag gå in till honom och hålla måltid med honom och han med mig.

I brevet till Laodicea nämns inte en enda som fortfarande är trofast Herren. Laodicea har nått så långt att Herren inte längre är i församlingen, men står nu utanför deras hjärtans dörr och klappar på.

Att Herren står utanför dörren och klappar på är en bild på det oomvända hjärtat, och på människor som inte är en del av Kristi kropp och hans liv. Dessa människor kanske kallar sig själva kristna men de har ingen personlig relation med Jesus. Han vänder sig inte längre till hela församlingen men manar och söker den enskilde till omvändelse och frälsning,”Om någon hör min röst”.

Herren älskar Laodicea

Herren lämnar inte församlingen i Laodicea utan hopp. Han ger uttryck för att den han älskar tuktar han. Han älskar församlingen och uppmanar dem till omvändelse, och ta emot den inbjudan Herren ger. Herren har guld som är renat i eld, och salva som de kan smörja sina ögon med. Han har vita kläder som han önskar att klä dem med, för att sedan hålla måltid med dem. Det är på grund av Herrens kärlek att han ger denna kallelse till församlingen.

Din nåd varar för evigt

Har vi, på samma sätt som Moses, hört Herren ropa sin ”nådsproklamation” i våra liv? Har vi hört honom förkunna och slå fast att han är en ”nådig och barmhärtig Gud”?

Herrens nåd är inte begränsat till vissa tidsperioder i människans historia - den är från evighet till evighet. Ingen början och inget slut. Från den dagen vi tog vårt första andetag, till den dag att vi lämnar den här jorden, är Guds nåd vår fasta följesven. Runt om Guds tron finns en rengbåge, som är en symbol på Herrens nåd till oss. Den är ny varje morgon, och samtidigt med att solen reser sig på himlavalvet är förbundet och löftet från Herren, lika nytt och gällande som den var i går. Nåd betyder helt enkelt frälsning, beskydd, hjälp och styrka, från den högste och rakt in i våra liv.

Guds rika välsignelse

Mikael Walfridsson

#Den stora vedermödan #Väckelse #Sista tiden #Jesus återkomst #Joe Biden #Ryssland #Påven

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 06:33. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM