Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Vi upplever början till ändetidens extrema väder och naturkatastrofer

Mikael Walfridsson
2023-07-31 09:15

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/fyr-1690787272.jpg

2 Pet 1:19 - Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan.

Vi fortsätter där vi slutade genom att peka på profetiska tidstecken, som sprider ljus som ett fyr­torn omringat av mörka vatten. Det är ljusvidden hos en fyr som avgör vilket avstånd den kan ses på i mörker. Petrus andra brev vittnar om att det profetiska ordet ”lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i våra hjärtan”. 

Ljusvidden i det profetiska ordet är stor och bred, och det lyser upp horisonten, vilket gör att vi kan fortsätta att färdas framåt till vårt himmelska hem, tills Herren kommer tillbaka.

Bara här i juli månad har vi upplevt avgörande händelser som vittnar om denna tidens slut.

Natos toppmöte i Vilnius

Turkiet säger ja till Sveriges Nato-ansökan, och därmed är vägen öppen för Sveriges medlemskap. Men vad kommer det att betyda för Sveriges säkerhet, och på vilket sätt kommer Ryssland att reagera? Är det här knutet till utombibliska profetior som talar om en rysk attack på Sverige?

Min kommentar: Vi lever i avslutningen av denna tidsålder, där ändetidens pusselbitar faller på plats. Allt pekar på Jesu återkomst och profetiors uppfyllande.

WHO varnar för föregående extrema väderhändelser

Världshälsoorganisationens (WHO) generaldirektör Tedros Ghebreyesus har just sagt att klimatförändringar kommer att leda till en ökning av ”extrema väderhändelser” under 2023, vilket pekar på rekordstora temperaturer runt om i världen. På en pressträff sa Tedros att ”klimatkrisen nu är en av de viktiga faktorerna som bestämmer människors hälsoresultat” och varnar för att den globala uppvärmningen i slutändan kan producera en våg av hunger, migration och sjukdomar.

”Under de kommande månaderna förväntar vi oss en rad extrema väderhändelser, inklusive torka, översvämningar, orkaner och värmeböljor, som alla skadar människors hälsa”, sade han och noterade också att vi hade en dag i juli som markerade den ”varmaste dagen någonsin” i genomsnittstemperaturer runt om i världen.

Min kommentar: Jag tror att det vi ser och upplever av extrema och apokalyptiska väderförhållanden är inledningen till. Det är med andra ord ett tidstecken på Jesu återkomst och denna tidens slut.

Fokusera på Jesus

Något som jag upplever att Jesus har uppmuntrat mig till här under sommaren är att ”fokusera på honom och inte bli störd eller missmodig av allt det som sker runt omkring”. Det är lätt att bli missmodig och frukta när änden börjar närma sig, där vi ser att allt skakar på ett sätt som vi aldrig tidigare har upplevt. Det vi får göra är att dra närmare Jesus för att finna ro och trygghet under hans vingar.

Varje gång en människa har sett Gud i Bibeln, så har man sett och upplevt Jesus. Jesus är en del av den treeniga Guden, och i Jesus bor ”gudomens hela fullhet i kroppslig gestalt”. Det betyder att allt det Gud består av finns i Jesus - all härlighet, Guds frälsande kraft, liv och nog. Jesus är Guds uppenbarelse här på jorden.

Han är mer än nog och allt vi behöver i våra liv. När vi är svaga kan vi viska hans namn, och han har lovat att vara med oss och verka i våra liv. I den korta tid som är kvar önskar jag att dra närmare Jesus, fästa mina ögon på Herren och se allt det han är och har. Var uppmuntrade i att han kommer snart för att hämta oss och för att frälsa oss från den kommande vreden.

Mikael Walfridsson

#Mikael Walfridsson #Profetiskt #Tidstecken #Sista tiden #Uppryckandet #Jesu återkomst #Klimatet #Väder #Naturkatastrofer

Dela:

2 kommentarer

Lars-goran Marklund - 31/07-23 17:11
Prövningar får alla människor Den store ❤️Guden ser hur det hanteras. 💖Jesus Kristus kommer snart med skyarna.
Jag hoppas jag har en tro den dagen.
Bra artikel 👍👍💥


Madde - 08/08-23 22:11
Jo, nog är det något knepigt med vädret, så här var det inte när jag var liten.


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det fredagen den 14 juni 2024, vecka 24 och klockan är 21:16. Håkan och Hakon har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-06-14 20:23
AKUT! Be för min frys, att den inte ska vara trasig. Den tjöt, be att det var tillfälligt. Jag har inte råd att köpa nytt.

0 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Simon Magus: Trollkarlen som försökte köpa Andens gåva

Flickan med spådomsanden

Betydelsen av Jesu dop

Bibeln är sann och Guds Ord

6 juni: Sveriges nationaldag - Gud välsigna Sverige!

Jesu ytterkläder predikar (Eller ”heliga u-svängar”)

Historien om ukulelen, stämning och köpråd

Jesus och skriften på marken: Räddad från domen

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk


Senaste kommentaren

Anders - 14/06-24 17:13
Amen! Ett viktigt budskap i en allvarlig tid. Låt dig fyllas av Helig Ande. Då blir du fri på riktigt! ”Men om det är med Guds ande jag driver ut demonerna, då har Guds rike nått er.” ‭‭Matteusevangeliet‬ ‭12‬:‭28‬

Skrevs i Flickan med spådomsanden


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM