448 online! | Sidvisningar idag: 43 915 | Igår: 183 384 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Vikarie sparkad - var emot abort och homoäktenskap

Läsarmejl av Jan-Olov 

/bild2.php?w=644&h=75&src=img/1454925425-skola.jpg

»Det står att du  är emot abort och samkönade äktenskap. Då kan du ej jobba på skolan mera.»

Ville berätta vad jag fått vara med om. Har jobbat 3 veckor som vikarie på en 4-9 skola i Västmanland. På fredagen 3:e veckan kallade rektorn in mig på expeditionen.

– Jag vill tala med  dej. En förälder har hittat följande mejl på Hotmail. Där det står att du  är emot abort och samkönade äktenskap. 

Så läste hon upp mejlet som jag skrivit till Andreas i församlingen Hillsong för 2 år sedan.som tack för hans fina inlägg i tidningen Dagen. 

– Står du för detta? frågade hon.

– Ja, sa jag. Det gör jag.

– Jaha, då kan du ej jobba på skolan mera, sa hon.

– Tror du jag tar upp detta med eleverna? sa jag. Det är min åsikt.

–Jag vet ej vad du säger till eleverna, sa hon. Du kan gå hem på en gång.

– Jamen jag ska ju jobba här idag.

– Nej. Det är slut med det. Adjö.

Och jag fick gå.


Jan-olov

Läsarmejl


Skriv ut

 
Publicerat av måndag 8 februari 2016 10:58 | #läsarmejl #förföljelse #abort #homoäktenskap #jan-olov #västmanland | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


35 kommentarer

Skrift

Detta är ytterligare en anledning till att FRISKOLOR är ngt mkt sunt och bra och att vi INTE ska tro på vänster- och medias medvetna smutskastning av våra friskolor i Sverige!

Svara -   - 8/2-16 11:25 -


Bertil Rosenius

Skall jag vara ärlig, tror jag knappt det är sant... men det är det kanske - tyvärr.

Men hur har denne rektor fått tag på ditt hotmail brev? Om du skriver ett privat brev till ngn och inte öppet, då är ju frågan hur rektorn vet. Och om rektorn över huvud taget har rätt att agera på det hon inte skall veta.

Svara -   - 8/2-16 11:33 -


Kalle

Svar till Skrift .

Ja, inte en chans att mina barn skulle få indoktrineras av den svenska skolans korvstoppningsfabrik om jag hade några. Friskola är det enda alternativet om jag överhuvudtaget skulle stanna i landet.

Angående insändaren, så är det skrämmande men föga förvånande.

Svara -   - 8/2-16 12:20 -


Bertil Rosenius

Svar till Kalle .

Så detta var en kommunal skola...

Vet du. Jag har sett tillräckligt av kristen friskola, för att med fog påstå att de inte alls behöver vara bättre.

Gud välsigne alla lärare i "vanliga" skolor. Underbart att ni orkar ställa upp!

Svara -   - 8/2-16 12:48 -


Bertil Rosenius

Svar till Skrift .

Citat: "...FRISKOLOR är ngt mkt sunt och bra..."

Svårt/vitt igen...

Svara -   - 8/2-16 12:52 -


jon

Har du provat kontakta facket för att få hjälp? Att du har ett vik försvårar det lite då rektorn kan välja att inte förlänga då den avtalade arbetstiden gått ut.

Sen är det problematiskt om du som pedagog(?) inte har förtroende hos föräldrar till de barn du ska arbeta med. Att förhålla sig neutral i sådana frågor är av vikt.

Omvänt, om det är en skola med en kristen grundsyn och man förekommer i sammanhang till exempel för abort, uttrycker sig negativt till religion i halvoffentliga sammanhang. Kan man räkna med att få fortsatt förtroende då?

Svara -   - 8/2-16 13:23 -


Johan

Vore bra om du fick tag i någon advokat t ex, som vet hur du kan gå vidare med detta. I Sverige har vi enligt lag åsiktsfrihet, så vitt jag vet och frågan är om inte den här rektorn har gjort sig skyldig till ett brott.

Svara -   - 8/2-16 13:37 -


Johan

Svar till Johan.

Dessutom har vi religionsfrihet!

Svara -   - 8/2-16 13:39 -


Bertil Rosenius

Jon och Johan bra och konstruktiva kommentarer!

Svara -   - 8/2-16 13:50 -


Kalle

Svar till Bertil Rosenius.

Friskolor blir inte automatiskt bra ens om dom drivs i frikyrklig regi, man måste välja sådan med omsorg. Jag är rent av lagt åt att förorda hemskolning, men det får man flytta utomlands om man vill satsa på, för här i Sverige har pappa staten monopol på barnuppfostran. Det har hänt mycket med den svenska kommunala skolan dom senaste 10-15 åren, till fördärv. Det är inte en sund miljö att växa upp i.

Svara -   - 8/2-16 14:25 -


nils

Tidigare var det på Sjukhus,man nekades arbete om man ej ville samverka i Aborter. Att det nu gäller Skolor,är högst anmärkningsvärt. Att man kan ej kan uttrycka en personlig åsikt,utan att STÄMPLAS! Vad blir då nästa steg,då det tycks gälla Yttrandefriheten i vårt land? Blir det då att vara en KRISTEN,kan man undra? "Verka medan dagen varar.Natten kommer då ingen kan verka!"

Svara -   - 8/2-16 15:13 -


Ulrik Petersson

Hej! Jan-Olov

Jag känner igen detta blev själv av med mitt jobb inom vården som undersköterska under liknande omständigheter och fick ingen hjälp från facket och samhället!

Svara -   - 8/2-16 16:01 -


Belle

Har du skrivit på något anställnings avtal så är det de som gäller. Ta kontakt med facket.

Svara -   - 8/2-16 16:09 -


Jonas

Vad gäller Läsarmejl:et från Jan-olov så skulle jag vilja se en tillförlitligt källa som beskriver vad som hänt. Har det som står i mejlet hänt är jag förfärad och saker och ting har inte gått rätt till, men jag kan inte ta en personlig utsaga som denna och tro att detta är hela historien. Är det sant så platsar denna "nyhet" i seriös nyhetsrapportering, där även skolan får en chans att uttala sig - det kan finnas omständigheter som "förklarar" berättelsen Jan-olov återger.

Vad gäller hemundervisning och religiösa friskolor (eller friskolor generellt) så är min personliga åsikt att det är inget som staten borde ha att skaffa med. Skolan skall vara samma för alla (=alla ska ha samma möjligheter. Punkt.), vara baserad på fakta och vetenskap samt ("modern") beprövad erfarenhet, samt helt och fullt icke-konfessionell. Allt annat hör fritiden och den privata sfären till.

Svara -   - 8/2-16 16:31 -


Anita Magnusson

Det jag med undrar, som någon annan med här , ?? Ingen kan väl se någon annans mejl? ? Jan - Olov skriver att han skickat detta mejl till en Andreas, HUR kan någon annan se någons privat mejl? ? Måste vara något annat med eller var det inte på något meil utan något inlägg som Jan - Olov gjort, som alla kan se.

Svara -   - 8/2-16 17:33 -


solan

Kan för lite för att veta säkert. Det jag vet genom mitt jobb i vården är, att patientuppgifter inte får mejlas av säkerhetsskäl. Journaler och liknande, som skickas mellan sjukhus, måste faxas. Så det finns nog vägar för de som har vissa kunskaper att kunna läsa. Någon mera datakunnig som vet?

Svara -   - 8/2-16 18:41 -


Björn

Om kristna utan vidare accepterar att utsättas för sådan diskriminering som detta, så är det inte länge till det blir godkänd praxis i arbetslivet. Vet inte om det är mycket hjälp att få från facket då de brukar vara ganska så antikristliga. Det kanske inte gäller lärarfacket dock. Men en advokat möjligens vore det bästa.

Svara -   - 8/2-16 18:53 -


jon

Svar till Björn.

Om kristna utan vidare accepterar att utsättas för sådan diskriminering som detta, så är det inte länge till det blir godkänd praxis i arbetslivet.

Vi kan gissa att detta är en enskild rektor som har agerat på eget bevåg. Arbetsmarknaden styrs av lagar och avtal som styr hur en arbetsgivare får agera i olika sammanhang. Att det skulle kunna bli nån slags praxis pga hur enskilda arbetsgivare agerar är knappast troligt.

Vet inte om det är mycket hjälp att få från facket då de brukar vara ganska så antikristliga.

Facket ser till arbetsrätten och inte till religionen. Har arbetsgivaren inte skött något korrekt enligt lagar och avtal så kommer dom att agera.

Svara -   - 8/2-16 20:41 -


Sarah

Helt sanslöst. Jag vill skicka dig en stor varm kram! Och du vet att vi ska få lida... :(

Svara -   - 8/2-16 20:47 -


Bertil Rosenius

Svar till jon.

Problemet här, är väl att det gällde en vikarie och att facket kanske inte ens har möjlighet att agera.

Svara -   - 8/2-16 21:30 -


Bengt Lund

Svar till jon.

Svar till jon. Du tycks inte veta hur det går till i verkliga livet.

Svara -   - 8/2-16 22:34 -


Kalle

Svar till solan.

Det går men det är inte trivialt. Den troligaste förklaringen jag kan se är att mailet kommit på villovägar på konventionellt vis, t ex med vidarebefordring, att Andreas mail varit öppen när någon annan haft tillgång till hans dator eller dylikt. Eller för den delen lärarens mail, och att någon elev kikat i hans dator.

Svara -   - 8/2-16 22:49 -


Nina😄

Jan- Olov härligt att du stod upp för vad dy tycker och vad Herren säger i sitt ord MEN verkligen beklagligt och hemskt att du blev drabbad på detta viset och undra om det verkligen har gått till på rätt sett kan inte hur saker få gå till men de låter skumt Får man göra intrång i andras hotmail denna förälder verkar gjort fel hmmmm Vi lever ännu i demokrati och vi får tycka vad vi vill fast.... Vi lever snart inte längre i demokrati utan diktatur De visar mer och mer att Jesus är på intåg hans tid är snart här

Jesu underbara välsignelse till dig

Svara -   - 9/2-16 01:49 -


jon

Svar till Bertil Rosenius.

Problemet här, är väl att det gällde en vikarie och att facket kanske inte ens har möjlighet att agera.

Jo jag påpekade det i min tidigare kommentar om du läser längre ner.

Svara -   - 9/2-16 08:10 -


jon

Svar till Bengt Lund.

Du tycks inte veta hur det går till i verkliga livet.

Men du vet! Vad härligt! Kanske du kan beskriva det? Gärna med belägg för det du skriver och inte bara "en kompis bekant" och liknande.

Jo jag har god koll då jag själv arbetar en hel del med anställningar.

Svara -   - 9/2-16 08:17 -


Bertil Rosenius

Svar till Johan.

Vill bara hålla med om vad du skrev: Mon, 08 Feb 2016 13:17:18

Egentligen borde vi som troende gå vidare med dylika saker. Ngn enstaka person får inte hitta på egna "lagar". Det urholkar rättssamhället och till sist reagerar ingen.

Jag skulle inte haft råd med advokat, men tidningarna är ofta pigga på sådant här om det vänds på rätt sätt.

Man skall inte börja med varför rektorn reagerade - sådan här åsikter är känsliga idaga - utan ATT och HUR rektorn reagerade.

Om en åsikt inte är brottsbejakande eller stöder ngt som är kriminellt är rektorn riktigt i alla ute!

Det(!) måste man trycka på.

Svara -   - 9/2-16 08:45 -


Andy Svensson

Nu har jag bara läst vad Jan-Olov skriver och inte fått höra rektorns syn på saken. Men oavsett vad som hänt så finns det ett ord som kan öppna dörrar och det är ordet "Förlåt". Vilken underbar nyckel vi har här. När världen spottar på oss och hånar oss så säger vi " Herre förlåt dem liksom du har förlåtit mig". Lämna vredesdomen till Herren!

Svara -   - 9/2-16 09:03 -


Harriet Bouvin

Ja, nu är jag ju jurist o då tycker jag att det låter som att skolan har förhindrat dig i din grundlagsstadgade rätt, att i enlighet med bl a regeringsformen kapitel 2 § 2, både yttra dig o att ge uttryck för din religionsfrihet. Yttrandet har ju skett privat o inte i samband med undervisning, Jan-olov. Du bör därför ha rätt till ett hyfsat stort skadestånd, är min uppfattning. Rektor som avskedade dig riskerar dessutom att bli uppsagd.

Svara -   - 9/2-16 13:43 -


Harriet Bouvin

Svar till Andy Svensson.

Nåja, Andy Svensson, det är kanske inte nödvändigt att vi ska krypa i stoftet o bli orättmätigt arbetslösa, för att vi är kristna. Det är nog inte riktigt så som Herren har menat, är min uppfattning.

Svara -   - 9/2-16 13:46 -


Johan

Svar till Bertil Rosenius.

Det går ju alltid att kontakta en advokat för att höra om vederbörande vill ta sig an ett fall. Det ska inte kosta något. Om advokaten (Ta gärna någon på rekommendationer. Det går också att kolla referenser från tidagare fall som vederbörande haft) sedan bedömer att det finns klara chanser att få rätt i en domstol, så kan det vara värt att gå vidare. Vinner man i domstol, så betalar ju förloraren "kalaset". Dessutom lär man i så fall få upprättelse i form av skadestånd, tror jag. En advokat med gott rennomé, tar sig knappast an ett fall, där vederbörande inte ser goda chanser till att få rätt.

Svara -   - 9/2-16 14:36 -


Daniel

Man blir inte sparkad om man är muslim och emot homos och aborter.

Svara -   - 9/2-16 16:07 -


Eriksson Ted

Ja ännu ett fall där samhället ska vara fri från kristna värderingar och åsikter Muslimska och yoga grejer tycker de är jätte BRA!!

Svara -   - 9/2-16 22:31 -


Andy Svensson

Svar till Harriet Bouvin.

Och vem talade om att vi skall vara orättmätigt arbetslösa för att vi är kristna? Skrev jag det? Däremot skrev jag att när världen spottar på oss och hånar oss så säger vi förlåt dem liksom Jesus har förlåtit oss, vi lämnar vreden vi kan uppleva till Gud. Nyckeln till helande relationer går via förlåtelsens väg.

Guds frid

Svara -   - 10/2-16 09:07 -


Andy Svensson

Svar till Andy Svensson.

Och en annan sak Guds vägar är annorlunda än dem vägar vi ofta tycker är dem rätta. När vi tänker i juridiska tankegångar har vår skapare kanske andra vägar. Här får man lyssna in vad som är Guds vilja och plan.

Svara -   - 10/2-16 09:12 -


Bengt Lund

Svar till jon.

Har haft eget företag sedan 1968. Har haft en hel del med facket att göra. I en del fackliga kretsar finns det absolut ingen Gud

Svara -   - 10/2-16 21:50 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 4

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 4: Fredag kväll den 23 juni 19.00. Andra avdelningen efter paus.

0

Läs allt!


Succén fortsätter i Gamla Hjälmseryd

www.nennelindberg.org

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 3

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 3: Fredag kväll den 23 juni 19.00. Första avdelningen innan paus.

0

Läs allt!


Katolska Dagen?

Och så en liten skärmdump på den katolska (?) tidningen Dagen i dag: 

Skärmdumpen är från dagens internetupplaga av tidningen Dagens startsida.

15

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 2

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 2: Torsdag kväll den 22 juni (andra avdelningen efter paus).

1

Läs allt!


Google får böta 24 miljarder kronor

EU-kommissionen har dömt Google till att böta 24 miljarder kronor för för marknadsmissbruk.

0

Läs allt!


Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats

De som förnekar helvetet, har de fått denna falska lära från Katolska kyrkan? Den Katolska kyrkan lär att Himlen och helvetet inte är några verkliga platser utan ett "tillstånd". 

12

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 29/06-2017 kl. 07:37 v. 26 och Jesus söker Peter och Petra !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Påven är inte frälst

Här skäller påven ut en en folkmassa i Mexiko.

Påven Franciskus är absolut inte frälst. Han har aldrig varit frälst eftersom han har inte tagit emot Jesus och han är inte en kristen.

6

Läs allt!


Senaste kommentarer


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 1: Torsdag kväll den 22 juni 19.00 (första avdelningen innan paus).

0

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Succén fortsätter i Gamla Hjälmseryd - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-29 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

446 online! | Sidvisningar idag: 43 916 | Igår: 183 384 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp