947 online! | Sidvisningar idag: 119 307 | Igår: 192 970 |

www.apg29.nu

Annons

1492259718-srb.jpg


Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Bibeln tydlig - skökan är den katolska kyrkan


Bruden är den äkta, sanna församlingen. Raka motsatsen till detta är skökan, som är den falska församlingen (Upp 17:1). 

Skökoväsen nämns flera gånger i Bibeln, 1 Kungaboken (14:24, 15:12). En sköka är att hon inte är trogen en man, utan håller sig till flera män. Sådan otrohet gäller också på det andliga området (Jes 1:21, Hes 16:15). 

Församlingen är kallad till att leva i ett troget förhållande till Herren. Paulus säger i 2 Kor 11:2 b: 

"Jag har trolovat er med en enda man, för att föra fram en ren jungfru inför Kristus." 

Bruden är en beteckning på den äkta, sanna församlingen. Raka motsatsen till detta är skökan, som är blir den falska församlingen (Upp 17:1). 

Både kapitel 17 och 18 i Johannes Uppenbarelse talar om den stora skökan, som Herren inte kan kännas vid. 

Skökan är kopplad till Antikrist

På Patmos fick Johannes se att skökan är nära sammankopplad med Antikrist och hans världsrike (Upp 17:3). Vidare fick han se att Antikrist och skökan har samma huvudsäte (Upp 17:7-11, 18). 

Här nämns Babylon som en stor stad på sju berg (Upp 17:9, 18). För Uppenbarelsebokens första läsare var det uppenbart att detta Babylon var ett täcknamn på Rom, staden med de sju kullarna. Därför kan det heta att namnet på skökans panna var en hemlighet (Upp 17:5). Inte bara aposteln Johannes, utan även Petrus använder Babylon som täcknamn på Rom (1 Petr 5:13).  

Detta var vad Johannes hade fått se på Patmos angående skökan: 

"Jordens kungar har bedrivit otukt med henne" (Upp 17:2). 

Hedendom

Församlingslivet i Rom blev uppblandat med hedendom. Helgondyrkan, Mariadyrkan, läran om celibat, mässoffret, skärselden och påven som Kristi ställföreträdare på jorden med mera utvecklade sig. 

Lärosatserna, sederna och bruken som infördes hade klara paralleller med den babyloniska mysteriereligionen. Den romerska kyrkan befäste mer och mer sin maktställning och sitt inflytande. Vad den stod för, blev katolskt det vill sägav dess jordiska rikedomar ökade enormt. 

Precis så var den stora skökan, som Johannes fick se: 

"Kvinnan var klädd i purpur och scharlakan och smyckad med guld, ädelstenar och pärlor. I handen hade hon en guldbägare, full av skändligheter och smuts från hennes otukt" (Upp 17:4). 

Avlatshandeln blev mycket inkomstbringande för den romersk-katolska kyrkan. Anmärkningsvärt är det därför att Johannes talar om köp av människosjälar (Upp 18:13).  

Falsk och äkta

Bibeln är alltdå mycket tydlig med sin beskrivning av skökan. Skökan kan inte vara någonting annat än den katolska kyrkan. Hon är en falsk församling och inte en kristen.

Bruden däremot är renad i Jesu blod och håller sig till Jesus. Hon är en äkta församling och en kristen.


Källa:

www.apg29.nu/a/5c


Skriv ut

 
Publicerat av söndag 16 april 2017 09:19 | #skökan #bruden #rom #katolska+kyrkan | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


22 kommentarer

bo svensson

JESUS ÄR DEN ENDA VÄGEN TILL GUD ENDAST GENOM JESUS KAN VI KOMMA TILL HIMLEN. JAG ÄR VÄGEN SANNINGEN  LIVET.   TACK JESUS FÖR PÅSKENS BUDSKAP OM DEJ.

.

Svara -   - 16/4-17 10:48 -


Lasse

Johannes 14 :6. 

Svara -   - 16/4-17 11:10 -


Maritha

Detta talade Herren mig då jag precis tagit emot Jesus i mitt hjärta.Han talade om sekulariseringen i kyrkan,vilket betyder skökoväsendet.Jag kollade upp vad ordet stod för  och fick upp förklaring ,skökans väsende i lexikonet.Jag upplevde starkt att då lämna sv kyrkan. Vänner tro mig😀Jag blev av med tungt bagage och blev lätt som en fjäder efteråt,detta var påtagligt fysiskt och kroppsligt

Tänk vilken nådefull Gud vi har.

..Nu ska inte alla lämna sv kyrkan,för detta var vad Guds ande manade mig att göra,men fråga Gud.Vi ska vara i Guds församling och inte tro att det inte har ngn betydelse,för det har det.Återigen,fråga Herren om du ska vara kvar där.Det är viktigt för din andliga utveckling.Du ska tillhöra enbart Herren och inte traditioner.Jesus kommer snart

Svara -   - 16/4-17 11:37 -


JL

Det finns ett litet problem med din argumentation. 

"Och de tio hornen som du såg och odjuret, de skall hata skökan och göra henne utblottad och naken, de skall äta hennes kött och bränna upp henne i eld"
Om nu skökan skulle vara katolska kyrkan, så skall alltså odjuret ätit köttet ifrån skökan. Men det gör inte odjuret. Istället så äter odjuret köttet av g10 länderna däribland Sverige.
Det står tydligt i bibeln att skökan idkar handel, det är hennes utmärkande drag. Samt att hon är förbluffande rik och inflytelserik bland kungarna i världen. Katolska kyrkans utmärkande drag är inte handel, utan att det är en religion som är en maktfaktor. Katolska kyrkans inflytande på länder som Kina, Pakistan, Indien mfl är så gott som obefintligt.
"Och jordens köpmän gråter över henne och sörjer över henne eftersom ingen längre köper deras skeppslaster"
Om man gör antagandet att Rom skulle vara staden som försvinner på en dag så skulle det inte påverka världshandeln något mer än någon annan stad i den storleken. Den absolut största inverkan på jordens handel, skulle vara om New York försvann i en atomexplosion. New York bör även vara odjurets första val vid eventuell bombning om man får gissa här och nu.

Svara -   - 16/4-17 16:02 -


nils

Detta har varit en vanlig tolkning under århundraden av reformatorer,teologer och filosofer,för att nämna några:

John Wycliffe, 1324-1384.  Jan Hus,ca; 1371-1415.  Martin Luther,1483-1546.

Jean Calvin,1509-1564.  Philipp Melanchthon, 1497-1560.  John Knox,ca;1514-1572.

William Tyndale, 1494-1536.  John,1703-1791 och Charles Wesley,1707-1788.

Innan 1500-talets refarmation förekom denna åsikt även bland vissa framstående katoliker.

Svara -   - 16/4-17 17:11 -


Svenne

Trollkarlen Simon, som uppträdde parallellt med evangelisten Filippus (Apg. 8 ;) reste till Rom och grundade Katolska kyrkan. Simon upplevde ingen verklig frälsning och sinnesändring. Han hade den inställningen att guds gåva kan köpas för pengar. 

Den som är verkligt frälst måste ta avstånd från Katolska Kyrkans lära. Bibeln säger: "Drag ut från henne, mitt folk. Kom inte vid vad orent är". Kristi Brudeskara, (den frälsta skaran på jorden) är den rena, sanna församlingen. 

I den yttersta tiden kommer en världskyrka att uppstå, bestående av alla religioner, även de mest suspekta. Med stor sannolikhet kommer påven att vara dess ledare.

Sannolikt kommer också EU:s högkvarter att flyttas från Bryssel till Rom, eftersom EU kommer att spela en betydande roll i den yttersta tidens händelser. Bryssel ligger ju tämligen ocentralt till. När högkvarteret flyttas till Rom, kommer det att ligga mera i mitten av EU.

 

Svara -   - 16/4-17 17:17 -


JL

Kan hålla med sig att katolska kyrkan är det första man tänker på, speciellt när man skriver det där med 7 kullar. Men det är mycket som inte stämmer in.

Shoebat, har en annan kandidat. Saudi Arabien. 

Svara -   - 16/4-17 18:06 -


Michael Häggqvist

Om katoliker inte är kristna så är det dags att sluta säga att kristna blir förföljda av muslimer då det mest är katoliker och ortodoxa som blir det i mellanöstern....

Svara -   - 16/4-17 18:12 -


Harald

Babylon låg i Irak. 

Svara -   - 16/4-17 20:28 -


Christer Åberg

Svar till Michael Häggqvist.

Om katoliker inte är kristna så är det dags att sluta säga att kristna blir förföljda av muslimer då det mest är katoliker och ortodoxa som blir det i mellanöstern....

Du har en poäng, men se det så här: Hur många människor är det som har tagit emot Jesus, blivit frälsta och döpta som förföljs och dödas som vi aldrig får veta?

Svara -   - 16/4-17 23:11 -


Thomas

Enligt mig är pingst och en underavdelning till katolska kyrkan.

Svara -   - 16/4-17 23:41 -


Ernst

Det er viktig at folk hvet,hva Katolisisme står for.Det er for mange,som tror ,at det er et kristent institusjon,men det er ikke sant.Det er et hedensk religion,veldig farlig!Katolisisme står for drap av millioner av mennesker i hele verden ,inklusivt ekte kristne ,gjennom mange århundre.

Svara -   - 17/4-17 00:26 -


Niklas

Svar till JL.

Läs den katolska studiebibeln om nya testamentet så ser du förvrängningarna

Men de är inte svårt att se det gamla Babylon i våran tid med tanke på allt dom står för så javisst så är katolska kyrkan skökan 

Eller tycker du som Fransos att Jesu död på korset mänskligt talat är ett misslyckande

En såkallad kristen ledare som knappt talar om Jesus 

Vakna så som jag gjorde

Vi skall gåut från henne eller få ta del av det som kommer

Vad är det som inte stämmer in på rom?

Svara -   - 17/4-17 02:14 -


Niklas

Svar till Michael Häggqvist.

Klart att katoliker är kristna dom tror ju på Jesus som sin frälsare det måste dom eftersom

kKk lär att det bara är genom Jesus som frälsningen finns
Plus massa andra djupheter somjag själv höll på med
Katoliker är kristna
Tycker jag men om du frågar en katolik om han eller hon är kristen så svarar dom oftast att dom är just katoliker så jag kan ju hända heltfel

Svara -   - 17/4-17 02:20 -


Fimpen

Svar till Niklas.

Du sa att katoliker är kristna. Det är helt fullständigt omöjligt att vara katolik och vara räddad / pånyttfödd. Det är omöjligt att vara räddad om någon är under påven och bekänner sig till katolska kyrkan och dess villolära. Katolska kyrkan är rakt av demonisk. Inget gemensamt finns mellan pånyttfödda och katoliker. Är grunden fel blir allt senare fel hur än ekumeniska "ödmjukheter" försöker vända och vrida för att få till sin ogudaktiga enhet. Denna "ödmjukhet" från pånyttfödda med katoliker luktar inget vidare inför Gud. Det är ingen Messiasdoft alls.

Kompromiss leder till avfall från sanningen.

Svara -   - 17/4-17 02:48 -


Fimpen

Svar till Michael Häggqvist.

Visst är det fel om man påstår att Jesusfolk blir förföljda när det handlar om katoliker och ortodoxa. Katoliker och ortodoxa tror ju på ett annat evangelium.

Vi tycker synd om all förföljelse och misär. Dom stackarna tror sig tillhöra Jesus och blir förföljda för "Jesus skull". Dom står ända upp för Jesus på sitt sätt även om dom aldrig blivit födda på nytt, där är den största hemskheten. Att tro på ett falskt evangelium. Dom måste evangeliseras för att höra det sanna och enda räddande evangeliet.

Jag lider med deras förföljelse, men mest med att dom aldrig blivit räddade till evigheten. Men för mig är dom samma som buddister, hinduer eller vad dom än tror på, syskon i Messias är dom inte. Sanningen, ingen falsk ödmjukhet att kalla ickeräddade för bröder i Messias. Ortodoxa och katoliker kan ingen vända och vrida till att bli syskon i Messias.

Svara -   - 17/4-17 03:16 -


Fimpen

Uppenbarelseboken är en bok som medför många tolkningar. Skökan är katolska kyrkan. Sju kullar, Rom. Sju betyder ett slut. Katolicismen som härstammar där förstörs.

Men nu är inte Rom Babyloniens huvudstad, det är New York. Världens stad med handel och allt som kretsar kring världsligt. New Yorks förstörelse genom den röda hästen blir den svarta hästens galloppering.

Rom är inte babylonisk i den bemärkelsen längre. Eller vad är det för babyloniskt där? Stockholm är mer babylonisk. Katolicismen med påven blir på sitt vis mer global med en form av världsreligion, men Rom är inte längre babyloniskt i den bemärkelsen längre.

Rom bombas och förstörs? Det kommer inte att ske, det blir New York. USA faller, eller finns örnen med i slutet?

Uppenbarelseboken är inte kronologiskt skriven vare sig det gäller tid eller platser eller händelser, den hoppar kraftigt. Ingen ska kunna förstå den.

Svara -   - 17/4-17 04:10 -


JL

Svar till Niklas.

Nog stämmer det om Rom, men det stämmer även på GB, Tyskland, Sverige mm

Vad jag vill säga är att det verkar inte vara vilken tillhörighet man har som spelar in, utan hur man som land behandlat Gud.
För det stämmer inte in på Polen, Ungern mfl. Och de är katolska. Min slutsats är att skökan handlar om rikedom, precis som det står i UPP. Ser du på G10 så islamiseras nästan alla, oavsett de är protestanter eller katoliker. De länder som inte islamiseras och vägrar släppa in den andra Guden, det är fattigare länder.
Det går nämligen inte att tjäna två Gudar samtidigt. Jesus har varnat för mammon specifikt. 

Svara -   - 17/4-17 09:08 -


Niklas

Svar till Fimpen.

Stämmer om du läser det jag skrev längst ner

Svara -   - 17/4-17 16:57 -


Niklas

Svar till Thomas.

Hej Tomas kan du berätta mer om pingts jag vet väl lite grann om konverterade pastorer men inte allt

Svara -   - 17/4-17 17:01 -


Niklas

Svar till JL.

Varför åker alla världens ledare till rom för att träffa påven ?

Alla har olika uppfattningar men vi kommer nog bli varse om det så små ingom när tiden är inne

Svara -   - 17/4-17 17:05 -


Maritha

Svar till Maritha.

Kanske jag behöver tillägga att året var 1984 som jag blev frälst,då Herren talade till mig om sekulariseringen.Han verkligen manade att jag skulle gå ur systemet i sv.kyrkan.Prästen välsignade min utgång och välsignade min ingång.Vänner tro mig,,,vilken välsignad utgång.Jag var så glad.Välsignelser till prästen,det har betytt mkt för mig i min  fortsatta vandring med Herren,för välsignelse har en kraft i sig,det har jag märkt och sett.Vi behöver välsigna varandra mycket mer och ofta.

Gud välsigne dig

Svara -   - 18/4-17 11:47 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 2

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 2: Torsdag kväll den 22 juni (andra avdelningen efter paus).

1

Läs allt!


Google får böta 24 miljarder kronor

EU-kommissionen har dömt Google till att böta 24 miljarder kronor för för marknadsmissbruk.

0

Läs allt!


Katolska kyrkan förnekar att helvetet är en plats

De som förnekar helvetet, har de fått denna falska lära från Katolska kyrkan? Den Katolska kyrkan lär att Himlen och helvetet inte är några verkliga platser utan ett "tillstånd". 

10

Läs allt!


Påven är inte frälst

Här skäller påven ut en en folkmassa i Mexiko.

Påven Franciskus är absolut inte frälst. Han har aldrig varit frälst eftersom han har inte tagit emot Jesus och han är inte en kristen.

5

Läs allt!


Sommarläsning: Den längsta natten

Att förtrösta på Gud när det otänkbara inträffar

En sann berättelse om ofattbara förluster och om att vinna allt.

0

Läs allt!


Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1

Lindbergarna bjuder till fest i Salomonssons maskinhall i G:A Hjälmseryd. Del 1: Torsdag kväll den 22 juni 19.00 (första avdelningen innan paus).

0

Läs allt!


Bönesvar - Johan Gustafsson frisläppt från muslimska terrorrörelsen al-Qaida

Bild: Dagen. 

Kidnappade Johan Gustafsson, 42, från Värnamo, som kidnappades av den muslimska terrorrörelsen al-Qaida i Mali 2011 har släppts fri och har precis landat i Sverige. Föräldrarna som är med i pingstkyrkan har fått bönesvar!

14

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 28/06-2017 kl. 16:05 v. 26 och Jesus söker Leo !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Den Stora Skörden

Läsarmejl av nils 

Två kvinnors uppenbarelser om vad Herren kommer att göra: Den Stora Skörden!

42

Läs allt!


Senaste kommentarer


Försvarsministern oroad över Rysslands provokationer

Av Holger Nilsson 

Försvarsminister Peter Hultqvist ser en ökad hotbild (Bild: Skärmdumpning Aftonbladet).

8

Läs allt!


IS-terrorister får skyddad identitet i Sverige

IS-terrorister som återvänder till Sverige efter att ha begått muslimska krigsförbrytelser kan få skyddad identitet...

4

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Sommarläsning: Den längsta natten - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-28 00:30
Salomonssons Maskinhall Gamla Hjälmseryd 2017 - Del 1 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-27 00:30
Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017 - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-26 00:30
Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-25 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

948 online! | Sidvisningar idag: 119 310 | Igår: 192 970 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp