1 882 online! | Sidvisningar idag: 481 081 | Igår: 511 201 |

www.apg29.nu

Annons

1491423924-alskad.jpg


Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Vi skulle vilja se Jesus

Läsarmejl av Svenne

När Jesus var verksam på jorden samlade Han stora skaror omkring sig. Människorna drogs till Honom, för han hade ett evangelium som inte bara bestod av ord, utan ett GÄRNINGARNAS evangelium. Han gjorde stora kraftgärningar och botade sjuka. Ofta, när Jesus predikat färdigt fanns det inte en enda som var sjuk, för Han hade botat ALLA.

Jesu motståndare, de självgoda fariséerna såg detta och greps av vanmakt och resignation. De sade: till varandra: "Ni ser att ni alls intet kan uträtta; hela världen löper ju efter honom" (Joh. 12:19). De erkände sitt absoluta nederlag. Deras egna planer hade fullständigt slagit fel.

Nu hände det sig, att några greker brukade fara upp till templet för att tillbe Herren under högtiderna (Joh. 12:20). De var hedningar och hade bara tillträde till hedningarnas förgård i templet.

Dessa greker kom till Filippus och bad honom och sade: "Herre, vi skulle vilja se Jesus". Deras längtan var stor. De hoppades få uppleva själens djupaste tillfredsställelse hos Jesus. Ingenting är högre än att få se Jesus. Filippus var en blyg natur, men grekerna visade respekt för honom, för att han var en stor Mästares lärjunge.

Många människor i vår tid är som de här grekerna. De upplever sig desillusionerade och desorienterade, vilsna, helt enkelt. De har ingenting att leva för och livet känns meningslöst. De bär på en längtan efter något verkligt. Många längtar efter Gud, men vet inte hur de skall finna Honom.

Folk i allmänhet är utpredikade. De tycker det är "dötrist" i kyrkan, för att det händer ingenting. De är trötta på ord. De är som grekerna, som längtade efter att få se Jesus.

I församlingarna finns det också troende, som längtar efter en högre gudsuppenbarelse, en manifestation av Herrens mäktiga kraft. De önskar att få se en LEVANDE JESUS i en LEVANDE FÖRSAMLING. De blir tyvärr besvikna, för ledarskapet har förlorat förmågan att leda dem in i en djupare gemenskap med Herren. De saknar den helige Andes närvaro i gudstjänsterna och undervisning I Guds ord. Många predikningar är idag alltför tunna och urvattnade.

Det är nödvändigt att vi som bekänner oss vara frälsta får möta Herren och blir mera gripna och brinnande. Många kristna har förlorat glädjen och entusiasmen att komma till mötena. Om vi, troende inte vill gå till kyrkan, hur skall vi då kunna förvänta oss att ofrälsta ska komma?


Svenne

Läsarmejl


Skriv ut

 
Publicerat av fredag 21 april 2017 06:30 | #läsarmejl #svenne | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Terror i islams namn i Frankrike

Politik kan inte rädda Sverige

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


7 kommentarer

Janne O

Här kan man ju läsa vidare i verse Joh 12:20 och där står ju svaret på din undran: Få se Korset - följa Jesus - t.o.m. få lida för honom och få göra hans vilja och få vara där han är:

Sir, we would see Jesus. Joh 12:22 Philip cometh and telleth Andrew: and again Andrew and Philip tell Jesus. Joh 12:23 And Jesus answered them, saying, The hour is come, that the Son of man should be glorified. Joh 12:24 Verily, verily, I say unto you, Except a corn of wheat fall into the ground and die, it abideth alone: but if it die, it bringeth forth much fruit. Joh 12:25 He that loveth his life shall lose it; and he that hateth his life in this world shall keep it unto life eternal. Joh 12:26 If any man serve me, let him follow me; and where I am, there shall also my servant be: if any man serve me, him will my Father honor. 

I vissa kyrkor upprepas 5-6 verser år efter år. Klar det blir tröttsamt och svårt att växa i det. Klart att Jesus frälser, också helar. Det gör inte vi däremot - utan Herrens Ande efter sin vilja.Vi ska inte söka tecken utan tro och lära oss lyda vad han vill.

Och vi är inte klara med Bibeln de flesta! Vi har inte ens börjat.

 2 Tim 2:15 Study to show thyself approved a workman that needeth not to be ashamed rightly dividing the word of truth.

Ursäkta engelskan. Jag läser KJV. Och Reformationsbibeln. Helst inget annat.

Svara -   - 21/4-17 11:10 -


Lysell

Janne O

Jag vill komplettera här. För den som inte kan Engelska så uppmanar jag alla att köpa Reformationsbibeln. Den är i stort sett samma som KJV så språket är ingen ursäkt för de som är "verkligt intresserade" av att läsa Bibeln som den skall vara.Gamla Testamentet håller på att skrivas om med en mycket bättre översättning än folkbibeln som är en förvrängd bibel med utelämnade verser. 

Lysell

Svara -   - 21/4-17 11:49 -


Bertil Rosenius

Ledare som leder människor till en djupare gemenskap med Anden. Att få se uppenbarelser och manifestationer... 

Jag förstår att du tänker gott och vill väl, men jag tror inte på detta, om det inte finns en djup längtan och ett bakomliggande behov av Gud - i alla sammanhang av vårt liv. Människor vill han snabba upplevelser - det är tidsandan. Men Anden verkar inte så. Andens verk är alltid underställd människans djupa behov och vilja till sann Gudsnärhet. 

Man kan inte förvänta sig att bli ledd in i Anden - men själv välja att öppna för Honom.

Jag upplever - personligen - att du blandar önsketänkande och teori. Det är inte bara guld, gröna skogar, miraklet och andligt mys som behövs, var och en av oss måste inse att det finns ett kors och en öken - där prövas vår tro, där möter vi Jesus.

Svara -   - 21/4-17 12:22 -


Svenne

Christer, är det krångel med Apg.29.nu? Jag hade skrivit ett läsarmejl på över 1700 tecken. När jag klickade på skicka hände det ingenting. Det kom ett meddelande att sidan inte kunde visas.

Svenne 

Svara -   - 21/4-17 17:02 -


Christer Åberg

Svar till Svenne.

Det krånglade nog då. För att undvika all text försvinna så kan man skriva först i ett ordbehandlingsprogram, spara den på datorn och sedan klistra in texten i formuläret.

Svara -   - 21/4-17 21:13 -


Svenne

Svar till Christer Åberg.

Jag försökte med det, men det gick inte att klistra in. Sedan skrev jag in artikeln direkt i textrutan, men när jag försökte skicka hände ingenting. Det började bara snurra i övre vänstra hörnet på skärmen. Det snurrade så länge, så till slut måste jag gå ur alltsammans. Har försökt att skicka artikeln 2 gånger i dag men det har varit samma fel båda gångerna. Man brukar ju få en bekräftelse att artikeln kommit in.

Svara -   - 21/4-17 21:28 -


Maj

Svar till Bertil Rosenius.

Kan det bli mer sant

Svara -   - 25/4-17 17:23 -


Din kommentar


Kom ihåg mig?Tror du på Gud eller Allah?

1493202657-vem.jpg

Det är viktigt att du vet på vem och vad du tror på så att du inte låter dig luras och dras med i denna världens falska och förrädiska retorik. Du måste ha en knivskarp gräns på Jesus, Gud och Bibeln och på de falska lärorna och avgudarna.

8

Läs allt!


Nedräkning till uppryckande och sammanbrott

Av Mikael Walfridsson

Tidens tecken vittnar om att tiden är mycket kort, och att Herren bokstavligt talat står vid dörren. När Herren reser sig upp från Faderns tron för att hämta oss hem.

6

Läs allt!


Matteus 25 visar vad som är viktigast inför Jesu återkomst

Läsarmejl av nils 

David Pawson, känd bibellärare från bland annat Himlen TV7, lär oss hur vi kan ställa rätt diagnos om vi är redo för Jesu återkomst.

8

Läs allt!


Sveriges feminism-regering för kvinnoförtryck i Saudiarabien?

FN har valt in det muslimska Saudiarabien i FN:s kvinnorättskommission. Ja, du läste rätt!

22

Läs allt!


Sanningen

Läsarmejl av David B 

3

Läs allt!


Evangeliets yttrandefrihet gillas inte av alla som vill anmäla allt och alla

1493109631-insandare1.jpg

Bild: Vetlanda-posten.

Någon har skrivit en insändare till försvar för mig och yttrandefriheten efter att jag har blivit trakasseri-anmäld. För dessa okynnesanmälningar är inget annat än trakasserier och förföljelser.

30

Läs allt!


Herren visade Maurice Sklar hur Nådens Portar snart stängs

Läsarmejl av Nils 

1493059183-portar.jpg

"Tiden har kommit att stänga Nådens Dörrar på Jorden. Nationerna har förkastat Mig och Min Fader länge nog. "

16

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det Wednesday 26 April 2017 kl. 21:29 v. 17 och Jesus söker Teresia och Terese !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Att vara redo för uppryckandet

Läsarmejl av Svenne

När Jesus stiger ned bland molnen och hämtar dem som hör Honom till är det absolut nödvändigt att vara redo. Att vara redo betyder inte bara att man har kännedom om att uppryckandet skall ske, utan att man älskar Jesus och hans tillkommelse och lever nära Honom. Att man är vakande och väntande.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Dödlig influensavirus kan orsaka den värsta globala pandemin i historien

Av Mikael Walfridsson

Uppenbarelseboken visar oss att i den yttersta tiden kommer det finnas sjukdomar som människan inte kommer att rå på. Det kommer att vara en del av de straffdomar som Herren sänder genom sigill, basuner och vredesskålar över den här jorden.

15

Läs allt!


Krångel på Apg29

1493057924-sajt.jpg

Under senaste dygnet har Apg29 krånglat jättemycket. Sidan har har varit nere flera gånger. Jag ser över sidan just nu och hoppas att problemet ska lösas.

2

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Nedräkning - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-04-26 00:30
Dödlig influensavirus kan orsaka den värsta globala pandemin i historien - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-04-25 00:30
Att tjäna och vänta på Jesus - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-04-24 06:30
Christer Åberg 53 år - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-04-23 01:00
Christer Åberg 53 år - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-04-23 01:00

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 878 online! | Sidvisningar idag: 481 085 | Igår: 511 201 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp