1 978 online! | Sidvisningar idag: 650 076 | Igår: 707 888 |

www.apg29.nu

Annons
1494176817-syner-och-drommar.jpg 1494177386-varde-ljus.jpg 1494177845-smalanningen.jpg

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Väckelsens nycklar

Läsarmejl av Leif Boman 


Många har diskussionerna och grubblerierna varit om väckelser!

Man startar olika verksamheter, man ordnar kampanjer, ekumeniska samlingar med mera. Ingenting tycks få igång någon direkt väckelse bland människor, vad behövs?

Ja, vägledningen har förmodligen åtminstone delvis stått skriven i minst 2000 år.

(Ps 133:1‭-‬3)

Se, hur gott och ljuvligt det är när bröder bor enigt tillsammans! Det är som när den fina oljan på huvudet rinner ner över skägget, över Arons skägg, och ner över kragen på hans dräkt. Det är som när Hermons dagg kommer ner över Sions berg. Där skänker Herren välsignelsen, liv till evig tid.

Jesus sa detsamma fast med lite andra ord.

(Joh 17:21-23)

Jag ber att de alla ska vara ett, och att de ska vara i oss liksom du, Far, är i mig och jag i dig. Då ska världen tro att du har sänt mig. Och den härlighet som du gett mig har jag gett till dem, för att de ska vara ett liksom vi är ett: jag i dem och du i mig, så att de är fullkomligt förenade till ett. Då ska världen förstå att du har sänt mig, och att du har älskat dem så som du har älskat mig.


Jesu frid...


Leif Boman

Läsarmejl


Skriv ut

 
Publicerat av tisdag 16 maj 2017 11:28 | #läsarmejl #leif+boman #väckelse | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


9 kommentarer

bo svensson

TRO PÅ JESUS VERKANDE KRAFT.

DEN HELIGE ANDEN ÄR EN PERSON SOM  LEVER I

DEN KRISTNE.

ALT ÄR MÖLIGT FÖR DEN KRISTNNE I DAG.

Svara -   - 16/5-17 13:28 -


AnnMarie

Det var väl något som inte passade kanske?

Jag hann aldrig läsa 

Svara -   - 16/5-17 15:59 -


Conny W.

 GÅ UT MED EVANGELIUM  

Jesus ger svaret på den frågan: " Men när den Helige Anden kommer över er

skall ni få kraft att bli mina vittnen"  Apg 1:8.

De första kristna gick ut och predikade överallt. Och det gäller än i dag

fast det har försummats rejält i vårt land i årtionden. Inte undra på att folk inte

blir frälsta när kristenheten inte går ut med evangelium.

 

Svara -   - 16/5-17 17:23 -


Michael Häggqvist

Jag sa något om att det är gott om kristna som kritiserar andra kristna här, lite av sten i glashus med andra ord.  Tycker det är märkligt att det var så känsligt. 

Svara -   - 16/5-17 19:18 -


Tomas N

Viktigt budskap,men utmanande att leva ut även om viljan finns där.

Johannes17 när Jesus ber en lång bön efter att ha undervisat lärjungarna  länge i flera kapitel om Helige ande och kärleken ,förhållandet mellan Fadern och Sonen och egentligen allt som är centralt och viktigt om Guds rike och efterföljelse

Johannes återkommer om detta i sina brev. Det är en order/ett bud och inte ett förslag.

Men förutom att man behöver disciplinera sina handlingar och sina tankar och vilja både emot icketroende och de som är i trosfamiljen så ger anden den kraft och möjliggör detta. Det är Guds plan  och allt som vi är kallade att göra för Honom ger han övernaturliga resurser till. Då vittnar vi om Honom ,Han får äran och vi bär frukt.

I gamla förbundet fanns ett blodsförbund också som borde ha hållt ihop banden så att Guds folk vara ett. Även om det fanns rejäla stridigheter emellanåt mellan olika stammar av Israel.

Stridigheter kväver allt av Guds rike,men väckelse menar jag främst kommer av att Guds folk lever som de borde och lägger ned tid till att be om väckelse och be för de förlorade.

Svara -   - 16/5-17 19:24 -


nils

Evan Roberts var en fd.26 -årig gruvarbetare som studerade till att bli predikant.

Under 11 år hade han bett om väckelse och i 13 år om Andens fullhet.
Han kom från ett walesiskt hem med gudfruktiga föräldrar.
Våren 1904 började Herren möta honom,och han blev natt efter natt upptagen i gemenskap med Gud under 3 mån.tid.
En torsdagmorgon gick ett sällskap på 20 personer till ett möte,sjungande;"O den kommer,O,den kommer-den H.Andes stora kraft."
I mötet var Evan Roberts var djupt rörd och blev helt nedbruten när pastorn ledde i bön med dessa ord;"Böj oss,o Herre!" 
"Detta är vad du behöver," viskade D.H.Ande.
"Böj mig,o Herre," ropade han,men ännu dröjde Elden att falla.
Vid 9-mötet "föll jag på mina knän...och mina tårar flödade fritt.Jag ropade:"böj mig! böj mig,böj oss!"
"Vad som böjde mig var att Gud vädjade till sin kärlek,och att jag icke kunde se något särskilt däri."
Slutligen uppgick ljuset för honom,den H.ande hade kommit och smält hela hans varelse genom en Uppenbarelse av Guds stora kärlek på GOLGATA.
Så började väckelsen i Wales  som totalt förändrade människor och städer totalt med 70000 omvända på några månader!
De konstaterade att Guds Ande verkar på de ofrälsta med omskapande kraft,Så Snart De Kristna Äro I Verklig Harmoni Med Gud!
Så började det också på Pingstdagen då en Endräktig Skara Troende var samlade i Uthållig bön! 

Svara -   - 16/5-17 19:56 -


Kaj Östholm

Svar till Conny W..

Rätt Conny !

Svara -   - 16/5-17 22:56 -


Kaj Östholm

Kära vänner ! Behövs det mer bön i Sverige ? Kan vi öka bönetrycket ? Eller är vi svenskar för lata att be ? Behöver vi omprioritera ? Tillåter vi oss att bli för upptagna med jord och värld ? I Seinäjoki i Finland valde man bön som en livsstil. Man såg liksom Evighetens skimmer och Mål för alla människor och hade NÖD för de förlorade!. Väckelsen där har fortsatt i 15 år ? Varje dag !  Här har vi ett gott föredöme att ta efter ! På initiativ av en äldstebroder startades nu bönesamlingar klockan 7–13 varje dag.Man betonar att det som skett i Seinäjoki är ett Guds verk. - Men jag tror också att utan människors medverkan hade inget hänt. Pastor Martti säger: "Vi predikar Ordet starkt, och det är Ordet som har framgång ! Timo har tre råd till Sveriges kristna för att få se en stark väckelse: Timo Nähri, evangelisten i församlingen säger: Nummer ett: bön, nummer två: bön, nummer tre: bön. Inget annat! Där man ber mycket händer mycket, där man ber lite händer lite, slår han fast. Uppgifterna är hämtade från " Världen idag "  fredag 26 augusti 2016.

Men han säger samtidigt: " Det är detta som är nyckeln, säger han med viskande stämma. Att vi går ner på våra knän och ber."

– Gudsnärvaron var så stark, säger Marti Kallionpää. En del började gråta bara de gick in igenom dörrarna. Och när vi kallade in till frälsning så gensvarade människor. – Varje vecka började vi också få in vittnesbörd om helanden. De blev bara fler och fler.

- Även flera av stadens ledare och politiker har blivit kristna, säger pastor Martti. - Väckelsen har haft påverkan på hela regionen, enligt pastor Martti. Även lutherska präster har upplevt förnyelse och i regionens många pingstförsamlingar (ett 20-tal inom en radie av tio mil runt Seinäjoki) har väckelsen smittat av sig. " . Bland dem som blivit frälsta finns kriminella och missbrukare. Vi genomförde också bön- och fastekedjor två gånger per år.

– Vi har fått be med flera tusen till frälsning, säger Martti "

Pastor Martti säger att man som ledarskap måste föra folket in i den helige Ande, in i nådegåvorna. – Vi måste föra dem till en plats där de kan fyllas av helig Ande och eld. Som i den första församlingen. Det är nyckeln!

Vänner, detta är vägen. Jag har tillämpat den själv. I Barkarö församling i Västerås. I 2,5 år tid har jag varit i bön innan segern i andevärlden kom. Första tiden från torsdag till söndag med fasta från lördag och över söndagsmötet. Oftast fasta på torsdagarna också. Guds Ande har varit starkt verksam i kyrkan. Särskilt i samband med Nattvarden. Flera har fått upprättelse och befrielse och helanden. I allmänhet utan handpåläggning.  En broder som ofta varit med på Gudstjänsterna har sagt: " Kaj den helige Ande kramar mig så starkt att jag ibland får svårt att andas.

Jesus säger till oss i Matteus 12:29 " Eller hur kan någon gå in i en stark mans hus och beröva honom hans bohag, såframt han icke förut har bundit den starke? Först därefter kan han plundra hans hus."

Skall vi plundra Satans " hus " på icke kristna, som han har makten över, så måste vi vinna segern över honom. Den striden är bönen mot ondskans andemakter !

För att få ordning på ett land, så krävs ett nära samarbete med Jesus Kristus. Samtidigt behöver vi inse vem som är fienden till en välfungerande kyrka efter Herrens Fullkomliga Vilja. Vi läser tillsammans i Efesierbrevet 6:12 " Ty den kamp vi har att utkämpa är en kamp icke mot kött och blod, utan mot furstar och väldigheter och världshärskare, som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna."

Från Levande Bibeln kan vi läsa: 12 " Vi strider nämligen inte mot människor av kött och blod. Vi strider mot de onda härskarna i den osynliga världen, dessa mäktiga sataniska varelser, mot mörkrets härskare, som regerar denna gudlösa värld, och mot stora skaror av onda andar i andevärlden."

Att ödmjuka sig är att acceptera Guds villkor för att få segern i andevärlden. Det kostar på köttet och bekvämligheten. Men det är värt priset !!! Antingen bestämmer den Onde eller också vi tillsammans med Jesus. Vinner vi inte den kampen, så vinner Satan den. Var säker på att vi kommer att märka av vår seger mycket tydligt. Om vi ökar bönetrycket och lär oss att fasta ihop med bön, då kommer segern. Det slutar med att Djävulen får backa och släppa alla sina fångar, de ännu icke troende" ! 

Men det kan kosta många timmar  i bön. Så kallad 24.timmarsbön är bra, där man byter av varandra under dygnets alla timmar. Så kallad stafettbön och täcker upp hela dygnet och hela veckan och hela månaden och hela året tills väckelsen kommer. Denna väckelse skall då underhållas med samma bönetryck hela tiden och då kommer den också att vara tills Jesus kommer tillbaka och hämtar oss.

Vi skall ha klart för oss vänner att Väckelse är normaltillståndet för alla församlingar.

Svara -   - 16/5-17 23:37 -


AnnMarie

Michael Häggqvist 

Det finns gott om ömma tår här!😊
Sanningen måste förtiga!s till varje pris !
Visst kritiserar vi varandra och är hårda domare.
"Jag vet bäst och Gud talar till mej för jag har den Helige Ande"
Så är det ofta bland kristenheten och någon förändring är nog inte vänta.

Svara -   - 17/5-17 09:45 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Många snälla människor brinner i helvetet

En video med Jimmy Bergman från Youtube-kanalen Jesus är Gud.

2

Läs allt!


Mary Baxter vet vad Helvetet är efter 30 besök

Läsarmejl av Nils 

Uppdraget hon fick av Jesus Kristus var att varna människorna och skriva en bok. Det var en lång ensam process. Boken blev färdig 1983, och har tryckts på närmare 90 språk.

9

Läs allt!


Stöd Ellinor Grimmark

1495537177-grimmark-pengar.jpg

Bild: Dagen. 

Ellinor Grimmark har betalat ett högt pris för hennes vägran att medverka i aborter. Hon behöver stöd på olika vis. Både genom förbön och pengar.

1

Läs allt!


Med ukulele i Nissafors för Jesus

1495533149-christer-aberg-ukulele-nissafors.jpg

Christer Åberg på tältmöten med Lindbergarna i Nissafors.

0

Läs allt!


Döda och skadade i muslimskt terrordåd mot Ariana Grande-konsert i Manchester

Islam har åter igen burit frukt: Minst 22 döda och 59 skadade i terrordåd mot Ariana Grande-konsert i Manchester.

2

Läs allt!


Är den brinnande sjön samma sak som helvetet?

Av Holger Nilsson, Flammor 

1495477931-eld.jpg

Kommer de onda människorna att pinas för evigt? Skrik av smärta, gråt, tandgnisslande?

4

Läs allt!


Video: Tältmöte med Lindbergarna i Nissafors

Tältmöte i Nissafors med Nenne Lindberg, Sivert Lindberg, Ted Sandstedt, Toye Josefson och Christer Åberg lördag 20 maj 2017 klockan 19.00.

1

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det Tuesday 23 May 2017 kl. 18:44 v. 21 och Jesus söker Desideria och Desiree !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Frälsningsunder på tältmöten i Nissafors

1495371006-taltmote.jpg

I lördags blev två personer frälsta på tältmöte i Nissafors.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Världshärskarna

1495438083-varldsharskare.jpg

Vad säger man om den här mycket obehagliga bilden på Donald Trump, kung Salman och president al-Sisi som håller sina händer på en lysande jordglob?

13

Läs allt!


Den rike mannen och Lasarus - Martin Luther

Denna predikan är skriven av Martin Luther.

Lukas evangelium 16:19-31

Om den rike mannen och Lasarus

13

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Frälsningsunder i Nissafors - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-23 00:30
Kvinna sköt sig själv - kom till helvetet och himlen - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-22 00:30
Vilddjurets märke - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-21 00:30
Helvetet i Bibeln - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-20 00:30
SJ lanserar chip i handen som tågbiljett - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-19 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 978 online! | Sidvisningar idag: 650 076 | Igår: 707 888 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp