499 online! | Sidvisningar idag: 75 876 | Igår: 200 657 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Tecknet på en falsk profet - vad säger Bibeln?


Vem är en falsk profet och hur vet man att han är det? Bibeln reder ut begreppen!

I Gamla Testamentet

5 Mos 13:1-5

Om en profet eller en som har drömsyner träder fram hos dig och han ger dig något tecken eller under, 2 och sedan detta tecken eller under som han talat med dig om inträffar och han då säger: "Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem", 3 då skall du inte lyssna på den profetens ord eller på den som har drömsyner, ty HERREN, er Gud, prövar er för att finna om ni älskar HERREN, er Gud, av hela ert hjärta och hela er själ. 4 HERREN, er Gud, skall ni följa, honom skall ni frukta, hans bud skall ni hålla, hans röst skall ni lyssna till, honom skall ni tjäna och honom skall ni hålla er till. 5 Men den profeten eller den som har drömsyner skall dödas. Ty han predikade avfall från HERREN, er Gud, som har fört er ut ur Egyptens land och friköpt dig ur träldomshuset, och han ville föra dig bort från den väg som HERREN, din Gud, har befallt dig att gå. Du skall skaffa bort det onda hos dig.

Det kanske är chockerande, men det finns falska profeter som faktiskt kan profetera rätt.

Tecknet på att det är en falsk profet är inte om han inte kan profetera rätt. Tecknet på falsk profet är att han profeterar avfall från Herren.

Alltså: En predikant som predikar att du inte behöver hålla dig till Jesus som Herren är en falsk profet.

5 Mos 13:5

Men den profeten eller den som har drömsyner skall dödas. Ty han predikade avfall från HERREN, er Gud, som har fört er ut ur Egyptens land och friköpt dig ur träldomshuset, och han ville föra dig bort från den väg som HERREN, din Gud, har befallt dig att gå. Du skall skaffa bort det onda hos dig.

Den profet som profeterar avfall från Herren är inte frälst och kommer gå förlorad i sina synder om han inte omvänder sig.

5 Mos 18:20-22

20 Men den profet som är så förmäten att han talar i mitt namn vad jag inte har befallt honom tala, eller som talar i andra gudars namn, den profeten skall dö.

21 Och om du tänker i ditt hjärta: Hur skall vi känna igen det ord som HERREN inte har talat? 22 så vet: När profeten talar i HERRENS namn och det han säger inte sker och inte går i uppfyllelse, då är detta något som HERREN inte har talat. I sin förmätenhet har profeten talat. Du skall inte vara rädd för honom."

Detta är ett enkelt sätt att se vilka profeter som är falska.

Se även Job 1-2, 1 Krön 21:1, 2 Sam 24:1, 1 Sam 16:15 och 18:10, samt 1 Kon 22:19-23.

I Nya Testamentet

Nya Testamentet bekräftar den enkla definitionen av en falsk profet i det Gamla.

Matt 7:15-23

15 Akta er för de falska profeterna, som kommer till er klädda som får men i sitt inre är rovlystna vargar. 16 På deras frukt skall ni känna igen dem. Inte plockar man väl vindruvor från törnbuskar eller fikon från tistlar? 17 Så bär varje gott träd god frukt, men ett dåligt träd bär dålig frukt. 18 Ett gott träd kan inte bära dålig frukt, inte heller kan ett dåligt träd bära god frukt. 19 Ett träd som inte bär god frukt blir nerhugget och kastat i elden. 20 Alltså skall ni känna igen dem på deras frukt. 21 Inte skall var och en som säger Herre, Herre till mig komma in i himmelriket, utan den som gör min himmelske Faders vilja. 22 Många skall säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med hjälp av ditt namn och med hjälp av ditt namn drivit ut onda andar och med hjälp av ditt namn gjort många kraftgärningar? 23 Men då skall jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort ifrån mig, ni laglösa!

Nya Testamentet tar upp samma fråga om falska profeter som förutsäger korrekt, och Jesus förutspådde den framtida uppkomsten av falska profeter, och bekräftade att de kan utföra stora tecken och mirakel.

Matt 24:10-13, 24

10 Och då skall många komma på fall, och de skall förråda varandra och hata varandra. 11 Många falska profeter skall träda fram och bedra många. 12 Och eftersom laglösheten tilltar, kommer kärleken att svalna hos de flesta. 13 Men den som håller ut intill slutet skall bli frälst.

24 Ty falska messiasgestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.

Se även Apg 13:6-12, 2 Petr 2:1-3 och 1 Joh 4:1-3.

En falsk profet förekommer även i Uppenbarelsebokens profetior om den kommande yttersta tiden, i bland annat Upp 13:11-18, 16:13.

Denna falska profet är profetians "andra odjur", som "får jorden och dess invånare att tillbe det första odjuret", det vill säga Antikrist (Upp 13:12).

Denna falska profet ska enligt Uppenbarelseboken komma att utföra mirakel och tvinga alla människor att ta odjurets märke (Upp 13:16).

Denna falska profet beskrivs som en del i den "oheliga treenigheten" tillsammans med Satan och Antikrist.


Källa: Wikipedia


Skriv ut

 
Publicerat av onsdag 17 maj 2017 13:31 | #falsk+profet #undervisning #bibeln | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


10 kommentarer

Karl Håkan Sandell

Ja det var ett intressant avsnitt det här för man talar om att tecknet på en falsk profet är att hans förutsägelser inte går i uppfyllelse. 

Och så talar man på slutet om att Upp 13 det andra odjuret är den Falske profeten. 

Men det var något man tänkte ut innan vi kom in i vår tid Idag vet vi att Upp 13:14 – 15 Om vilddjurets bild som har liv och kan tala. Det är ju vår TV. 

Och Upp 13:16 – 18 om Vilddjurets tecken och 666 det är vårt internet, En 6:a skrivs på hebreiska med Vav som står för w hos oss och då blir 3 st 6:or www. 

Alltså både de här profetiorna om Vilddjurets bild och Vilddjurets tecken har gått i uppfyllelse och de har inget med den Falske Profeten att göra vad de däremot är kopplade till är det Två Hornade riket som var under andra hälften av 1900 talet. Då när TV kom och www kom. ;

Alltså allt prat om det två hornade vilddjuret som Den falske profeten är falsk profetia liksom snacket om chips i handen som man också ofta kommer med här. Sanningen är att det här redan har hänt och hände under andra hälften av 1900 talet. 

Vi är alltså här i profetian idag, i kapitlen efter kapitel 13. Tänk vilken fantastisk profetia Gud har gett oss här som pekar rakt in i vår tid. 

Karl Håkan 

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/5-17 15:58 -


Karl Håkan Sandell

Det Tvåhornade vilddjuret i slutet av Upp 13 är de två rikena USA och Sovjet som behärskade världen under Andra hälften av 1900 talet, från 1948 till 1990, då när Sovjet föll samman. 

www kom just 1990 och sammanföll alltså med Sovjets fall. Och vi som minns vi vet att TV kom på 1950 talet och idag ser vi hur den totalt har förfört hela Svenska folket som varje dag sitter och dyrkar TV och tar in allt den säger, med alla dåliga filmer och allt.

Det är inte underligt att Sverige är totalt avkristnat idag. Det är ju det TV spytt ut nu i över 50 år, ett avkristnat liv utan Jesus.

Det förvånar mig att inte fler talar om det här. Att Profetian faktiskt står här och att det som skett ibland oss stämmer med det som står här. 

Karl Håkan 

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/5-17 16:09 -


Karl Håkan Sandell

Vi läste i ett avsnitt häromdagen att nyckeln till väckelse är enighet. Och det gäller givetvis här också Om Jag här tar upp att Upp 13:14 – 15 är TV och Upp 13:16 – 18 är www och alla andra istället säger att det är andra saker då har vi inte enighet. 

Och fast Jesus visar att han finns och att han har kapacitet att peka rakt in i vår tid med den här fantastiska profetian så ser värdens barn inte det utan ser bara att vi är oeniga och kivar om vad skriften säger. 

Och det är väl därför som vi inte har någon framgång idag, fast som sagt profetian går i uppfyllelse som aldrig tidigare och underlaget till att tro är starkare än någonsin. 

Karl Håkan 

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/5-17 16:32 -


nils

Svar till Karl Håkan Sandell.

Då menar du att alla som har TV och använder internet,www, redan är evigt fördömda vilket Upp.14:9-11  säger skall drabba den falske profeten och A-krists efterföljare!! 

Käre broder,det handlar om ett Världs-Rike som skall uppstå,och uppsluka Hela Jorden och förtrampa och krossa den.
Läs hur Daniel.i kap.7:23-25 beskriver detsamma som Upp.13 beskriver,ca;500 år F.Kr. Slutet blir att enl V 26-27 skall dock ett Guds rike uppstå och givas åt den Högstes Heligas folk,ett Evigt rike och alla välden skall tjäna och lyda det!"  MVH/nils 

Svara -   - 17/5-17 19:43 -


Peter Hall

Käre Karl Håkan

Ditt uttalande kan inte stå oemotsagt.

Det vilddjur (islamvälde) som steg upp ur havet var det arabiska Kalifatet med säte i Mecka. Att ett av dess huvuden såg ut att vara sårat till döds, men blev läkt betyder att de tre sista kaliferna blev mördade. Men det islamiska väldet gick inte under, utan makten flyttades till Damaskus. Muawija (661-680) var den makthavare, som grundade det Omajjadiska Kalifatet. Han är också den människa, som Bibeln betecknar med talet 666. Detta var en upplysning till de kristna, så att de kunde avgöra vem som åsyftades.

Vilddjuret med de två hornen är då det Osmanska Kalifatet med säte i Istanbul. Grundaren hette Osman I (1259-1326)  Detta välde gick under vid första världskrigets slut.

"Och det utövar det första vilddjurets hela myndighet, i dess åsyn. Och det kommer jorden och dem som bor därpå att tillbedja det första vilddjuret (islam), det vars dödssår blev läkt." Upp.13:12

Vilddjurets bild; islams banèr med stjärnan och halvmånen.

Märket på högra handen eller på pannan kan vara en tatuering av två korslagda svärd, som tecken på att man underkastat sig islam.

Guds frid till dig

 

 

Svara -   - 17/5-17 22:02 -


Karl Håkan Sandell

Svar till nils.

Nej, alla som ser på TV och använder internet är inte för evigt förlorade. Det ser i om vi läser Upp 14:6 – 11 där det talas om Änglarna, Budbärarna som flyger högst på himlen. De är dagens Tv-satelliter och de är av 3 slag där den första sprider Evangelium, och det är det vi idag har i Kanal 10 och Vision Norge och de kan man givetvis titta på. Men den tredje som är ondskans kanaler de ska man inte titta på de ger det resultat du säger. 

Och sedan kan ingen som ser tillbaka idag konstatera annat än det SVT gjort de senaste 50 åren kraftigt har bidragit till den avkristning vi ser i Sverige och i alla andra Västerländska länder som har liknande kanaler. 

Och att en bild som har rörelse och ljud är en TV det tror jag inte någon betvivlar, som lever i vår tid. Men att de som levde före oss hade svårt för det här det förstår man. 

Och på Internet www är det likadant. Det finns bra sidor och det finns dåliga. Och det är de dåliga som man inte ska använda. 

Karl Håkan 

www.minJesus.blogspot.se

Svara -   - 17/5-17 22:24 -


Tomas N

Det är mycket bra med dessa instruktioner i Moseboken.Fångenskapen i Egypten och dess frukter finns väl dokumenterade i Moseböckerna. Där fanns mycket falsk religion och trollkonster och Israels folk hade mänskligt nog det med sig inom sig efter lång fångenskap. Men ökenvandringens rening och Guds närvaro hjälpte dem att rena sig.

Vi har levt i nya förbundet i 2000 år och mycket av vad satan har försökt och lyckats med i att förleda och förföra Guds folk har vi sett och kan ta lärdom av.

Men vad apostlarna och Jesus  lär oss genom Bibeln täcker det mesta och ger oss en modell att förstå saker.

I petrusbrevet och Timoteus finns varningar för falska profeter,men bäst sammanfattat är i Judas brev och i Uppenbarelseboken i varningar till församlingarna.

Falskheten  i NT distribueras inte enbart genom profeter/profetior utan genom falska förkunnelser,falska apostlar och det görs andligt.(Doctrines of demons)

Frukten av falskhet är att det som skall leda till frälsning och förhärliga Gud inte gör det utan blir salt som tappat sin sälta och som endast duger till dynghögen.

Jag tror många som blir förledda och förleder andra  genom bl a falska läror och falska syner är helt eller delvis ovetande om det dem gör.

Allt detta tror jag är mycket viktigt att förstå och leva ut i dessa tider av förförelse,avfall

prövningar och kärlek som kallnar.

Vad gäller de allvarliga prövningarna så vet vi att antikrist kommer manifesteras,vi skall se upp för falske profeten som bildar någon slags medhjälpare till AK .

Se upp för detta och håll er redo och vakna, Sök Guds rike och håll er nära Jesus ,studera skriften,lev bedjande,gör er av med synd och vikter som hindrar och tänk på slutmålet. Det är förmodligen inte alltför långt kvar till målsnöret ,så man kan förvänta sig en massiv attack på alla fronter av den onde att försöka hindra och förleda Guds folk att nå målet och rädda andra.

Det är krig och satan är den samme som från början. Samme orm som kom in med förförelse och lögner är nu verksam och han använder allt han kan och ges utrymme till  för att slakta ,stjäla och förgöra. Men vi har auktoritet över honom i Jesu namn och ormens huvud skall krossas av kvinnans säd(Kristi församling)

Svara -   - 17/5-17 22:39 -


Sanna

Alla har sina egna tolkningar av Ordet och alla tror att sina egna tolkningar är den rätta och ingen annans. Det är bra att fundera över vad Ordet menar men man måste vara försiktig för att ha fel tankar och sedan föra vidare det till andra personer. Detta kan föra skräck till andra som sedan sprids vidare och till slut blir internet full av lögner och då blir det svårare att skilja på rätt och fel. Och det blir svårare att skrolla igenom falskheter.

Jag tror att om man ska tala om sina åsikter för andra måste man vara minst 99% säker på det man sprider vidare. 

Svara -   - 18/5-17 11:28 -


Tomas N

Jag håller med dig utom  det med 99 % säker. Det beror förstås på vad man säger ,hur och i vilket sammanhang. Man bör ha i tanke att våra ord som vi talar ut och det vi lär ut och undervisa faktiskt har makt att bygga upp eller rasera.

Fler som förstår Gud och har kunskap och mogenhet att höja sin röst och vägleda behövs.

Annars kommer "vargarna som redan finns och inte försvinner göra mycket skada bland fåren.

Ledare behöver träffas och ta gemensam sak över de svåra frågorna,men görs inte det så får andra ta ansvaret. Vår fiende sover inte.

Med andens ledning och balanserad kärlek till både människor och Gud så kommer det funka

 God bless!

Svara -   - 18/5-17 13:17 -


Sanna

Svar till Tomas N.

Absolut.

Svara -   - 18/5-17 15:58 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Muslimer är avgudadyrkare

Muslimer tillber tre avgudar: 1. Muhammed. 2. Stenen i Kaba. 3. Allah. Den avgudadyrkan som de anklagar kristna för är de själva som håller på med.

3

Läs allt!


Behöver du hjälp i själavård?

Om du behöver hjälp i själavård kan du ringa till en själavårdstelefon i kristen regi. Då får du träffa någon som är kristen och har erfarenhet i själavård.

2

Läs allt!


Frälsar-elefanterna

Video: En elefantunge faller i en damm. Två vuxna elefanter hoppar i och räddar honom.

5

Läs allt!


Skördetid Innan den onda dagen

Läsarmejl av nils 

Det glädjande Löftet Jesus gav om en stor Skördetid Innan den onda dagen! "De skall vinna många för Jesus Kristus innan den dagen då den Onda Besten kommer. "

2

Läs allt!


Sannas dröm om RFID chippet

Läsarmejl av nils 

”Då visste jag att det betydde att han redan har blivit programmerad och hjärntvättad, stegvist (sakta men säkert), till att gilla chippet.”

63

Läs allt!


Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017

1496172833-ga-hjalmseryd-2017.jpg

www.nennelindberg.org

0

Läs allt!


Endast hos Jesus finns frälsningen - Sjunde delen

Cornelius hus. Bilden är från tv-serien "A.D. The Bible Continues".

I den här delen av vår serie ska vi tala om det fantastiska husmötet då Cornelius och hela hans hus tog emot Jesus och blev frälsta! Det här avsnittet ur Bibeln tillhör mina favoritberättelser och har talat till mig många gånger!

2

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 24/06-2017 kl. 14:11 v. 25 och Jesus söker Johannes Döparens dag !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Nyhem - familjeveckan

Besökte lite grann Nyhemsveckan och lyssnade bland annat på Niklas Piensohos bibelstudie under tisdags eftermiddag.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Gud finns

Läsarmejl av David B 

David Billström talar om två saker som dagligen talar till oss om att Gud finns.

10

Läs allt!


Invandrarna bråkar?

Skärmdump från thelocal.se.

Den här bilden talar för sig själv. Många gånger är det inte invandrarna som bråkar och gör väsen av sig utan det är andra.

0

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-24 00:30
Frälsar-elefanterna - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-23 00:30
Endast hos Jesus finns frälsningen - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-22 00:30
Tillbaks till Torhamn - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-21 00:30
Tillbaks till Torhamn - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-20 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

495 online! | Sidvisningar idag: 75 877 | Igår: 200 657 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp