1 987 online! | Sidvisningar idag: 650 102 | Igår: 707 888 |

www.apg29.nu

Annons
1494175872-fri-fran-missmod.jpg 1494177555-mellanostern.jpg 1494178077-alltid-i-gemenskap.jpg

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Ekonomisk kollaps mellan augusti och november?

1495005357-pengar.jpg

Är världsekonomin ett tidstecken, och är det något som kan vara en mätare, som kan visa oss hur nära vi är själva ändetiden och denna tidens slut?

Det är min överbevisning att vi kan det. I början av själva vedermödan, och efter Antikrists framträdan, efterföljt av den röda hästen som för med sig världsomfattande krig, så följer en ekonomisk krasch och hyperinflation genom den svarta hästen. Den redan skröpliga världsekonomin, som har balanserat på kanten till kollaps sedan hösten 2008, kan helt enkelt inte klara mer efter det, och kommer att fullständigt bryta samman.

Förutsägelser om ekonomisk kollaps

Det är David Stockman, författare och amerikans politiker, som tjänade under Reagan administrationen, och samtidigt en högt respekterad röst inom ekonomin, som förutser en ekonomisk krasch.

David uttalar sig: ”Det är galet. Jag tror att marknaden kan sjunka till 1.600 eller 1.300, och kan falla upp till 40 % eller mer. När regeringen visar sin rätta sida, så kommer ett finansiellt blodbad”.

Ännu mer intressant är den tidshorisont som Stockman uttalar sig om, där han förutser detta fall och krasch, någon gång mellan augusti och november 2017.

Hösten 2017

Det är väldigt mycket som pekar på hösten 2017, till att bli något alldeles avgörande när vi ser det ur ett profetiskt och bibliskt perspektiv. Vi har tecken i himlen som pekar på den 23 september, som är samtidigt som den judiska högtiden Rosh Hashanah. Vi lever just nu i år 5777, som är ett jubelår, som pekar på avgörande händelser för Israel.

Utombibliska profetior bekräftar dessutom detta kommande scenario, och många syskon upplever i dag drömmar och visioner, som vittnar om Herrens ankomst och vedermödans mörker.

Avslutning

När vi då ser hur nära vi är vedermödans tid, och hur nära Herren är att fortsätta sitt program med Israel sitt egendomsfolk, hur nära är vi då inte själva uppryckandet av Guds församling?

Innan vedermödans tid börjar, och innan dess att Herren kommer fortsätta sin profetiska tid med Israel, kommer Herren att evakuera och flytta bort sin brud från den här jorden. Vi är inte ämnade för den tid som är på väg över jorden, och Herren kommer att kalla hem sina ambassadörer, innan dess att han kommer att förklara krig, där han kommer att döma jorden och dess invånare.

Guds folk måste se till att vi har olja i våra lampor, och att vi har vår relation klar med Herren, för han kommer och han kommer mycket snart!

Jesus kommer snart!


Mikael Walfridsson

http://denytterstatiden.blogspot.se/


Källa:


Skriv ut

 
Publicerat av onsdag 17 maj 2017 16:57 | #tidstecken #sista+tiden #ekonomi #mikael+walfridsson | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


83 kommentarer

Peter Hall

Att vi skulle undslippa vedermödan är inte skriftenligt. 2Tess.2:1-4  1Petr.4:17

Nåväl, Paulus uttrycker sig på följande sätt: "Ty Gud har icke bestämt oss till att drabbas av vrede, utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus." 1Tess.5:9

Historien visar dock på något helt annat. Upp.6:9-10  Upp.20:4

Till Paulus försvar kan anföras, att det han säger riktar sig till den tidens troende och inte till de människor, som långt senare råkade befinna sig på jorden när islam underkastade folken.

Jesu frid

 

Svara -   - 17/5-17 21:29 -


JL

Norge har en oljefond på 3000 miljarder. De har pumpat upp oljan till havs och pumpar upp ca 10% av vad Saudi arabien gör samt gjort detta en kortare tid.  SA, irak mfl behöver inte bygga några oljeborrplattformar och allt kring detta. Det är i det närmaste bara till att pumpa upp.  

Enligt opec så pumpar SA upp 8800 000 fat om dagen. Räknat på 50 dollar fatet, så har vi att SA pumpar upp olja för 1 284 800 000 000 kr per år. Det är alltså 1284 miljarder per år. SA kan alltså lägga fruktansvärda pengar på hög. Det är inte omöjligt att SA har lika mycket pengar på banken, som USA har i skuld.
https://sv.wikipedia.org/wiki/Opec
För att få lite perspektiv Bill Gates skall vara den rikaste mannen på jorden, han har 88 miljarder. Men man får va bra naiv och tro att Bill är den rikaste mannen på denna jorden. 

Svara -   - 17/5-17 22:39 -


AnnMarie

Jag kan inte förstå hur de som tror att de ska komma undan vedermödan ens bemödar sig om vad som ska hända med de övriga som blir kvar.

Vad är syftet? 

Svara -   - 17/5-17 23:02 -


Lena Henricson

Svar till AnnMarie. Om Gud bryr sig om alla och vill att alla ska bli frälsta,skulle inte vi som tror på honom göra det också?

Svara -   - 17/5-17 23:39 -


AnnMarie

Lena Henriksson

Jo visst ska vi bry oss men det som är märkligt är ju att de som tror dig vara uppryckta då vedermödan börjar är de som alltid drar fram dessa skräcksenarion.

Om jag ska vara riktigt ärlig så må jag erkänna att jag tvivlar på att de gör det av kärlek utan endast för att skrämmas då de naturligtvis tror att de själva och deras nära och kära slipper undan .

Svara -   - 18/5-17 00:06 -


Carina Eriksson

Svar till Peter Hall.

Ja, tror inte heller att Guds församling ska undslippa vedermödan. 

Svara -   - 18/5-17 00:23 -


Carina Eriksson

Kära vänner här, känner mej undrande och beklämd över att några nära kristna vänner säger sig tro på frälsning när de ser Jesus-efter döden. Hur har denna irrlära kunnat uppstå? Av empati? Näväl, låt oss hålla oss till uppenbarelsen av Ordet...

Svara -   - 18/5-17 00:28 -


DAVID WINTHER

Det vore strålande med en sättning i marknaden i höst så man kan investera lite. Man ska ju köpa när det är röda prislappar på ICA likaså när det är billigt på börsen. Halleluja!

Svara -   - 18/5-17 01:33 -


Lena Henricson

Jovisst AnnMarie,tror du har rätt till en del, MEN,vi alla har inte nära och kära som är frälsta. Då hoppas man att de ska vakna upp efter uppryckandet och bli frälsta,även om det måste innebära stort lidande för dem. Själv ser jag det som mest troligt att uppryckandet sker före eller en liten bit(?) in i vedermödan.

Svara -   - 18/5-17 05:33 -


David Ström

Fasta tillgångar är det som gäller när det skiter sig. Man bör ha en ko som går och äter i den egna skogen. Gammal lantras naturligtvis. Möjligen ska man vara prepper så att man överlever och kan möta Jesus på Sions berg eller vart han ska nedstiga. De som är riktigt beredda har rikligt med vapen, ammunition och mat för ett år, men så är pastorn ett före detta befäl i Usa:s arme också. undrar om han tolkar bibeln som vi gör?

Svara -   - 18/5-17 05:46 -


Lena Henricson

Kära syskon! Vi kan ju tolka Guds Ord lite olika. Men det allra viktigaste är ju att vi lever nära Jesus. Då har vi ju inget att vara rädda för,men ngt underbart att se fram emot!

Svara -   - 18/5-17 05:57 -


per

jo ! då måste det väll bli 2 uppryckningar

Svara -   - 18/5-17 09:46 -


NT

Svar till AnnMarie .

Tsunamin 2004 dog många svenskar i Thailand, tror du inte att det fanns många frälsa människor också där bland dom som drabbade? 

Svara -   - 18/5-17 10:01 -


AnnMarie

NT

Jo det tror jag
Förstår inte riktigt vad du syftar till med frågan? ?

Svara -   - 18/5-17 10:32 -


Lena Henricson

Kära Carina Eriksson! Tror du har blandat ihop det lite. Vedermödan är ju inte efter döden. Den ska enligt Bibeln ske här på jorden. Och som det ser ut,mycket snart.

Svara -   - 18/5-17 11:51 -


NT

Svar till AnnMarie .

Ekonomiska krisen är lika för alla när det drabbar och Naturen är lika dant när den anfaller. Den bevisar att vi är lika inför Guds ögon. Hänger Du med?

Svara -   - 18/5-17 12:16 -


AnnMarie

NT

Ja nu hänger jag med ☺och håller med också!

Svara -   - 18/5-17 13:06 -


Bertil Rosenius

Svar till Carina Eriksson.

Hur har läran uppstått, att efter döden är det helt "kört".

Övertyga mig gärna - med Bibelord. Men anv. inte skriftställen som innehåller ordet "evighet", för det är traditionens översättning av "aion"... och mkt tradition kommer - som vi borde veta - från en "enväldig" kyrka - RKK...

www.ikristus.se/sfs  / Bertil

Svara -   - 18/5-17 13:07 -


AnnMarie

Tack Bertil

Traditionens makt är stark och många är förblindade. 
Har du läst boken "Tidens fullbordan" skriven av Madeleine  och Peter Wallgren? 
De har gjort  en gedigen studie i ämnet helvetet mm ,och översättningar av ordet evig,evighet 
Den boken vill jag varmt rekomendera dig 
Finns på förlaget Vingården

Svara -   - 18/5-17 14:29 -


Lena Henricson

Oj, Bertil Rosenius! Jag hoppas verkligen att det är sant det du säger. I så fall kan ju många ångra sig och ta emot Jesus efter döden! Det vore ju helt underbart!

Svara -   - 18/5-17 17:29 -


Lena Henricson

Svara -   - 18/5-17 17:30 -


Bertil Rosenius

Svar till Lena Henricson.

Men... Jesus säger också, ex. om den oförlåtande tjänare - Matt 18:23-35. ”Han skall få betala till sista öret!" En princip talar Jesus om också vid andra ställen. Och vi har Pauli ord om att: "Det människan sår får hon och skörda." - Gal 6:7.

Med det vill jag förklara att jag uppfattar Guds Ord om straff och helvete så att vi inte kan avfärda helvetet. Men att det kanske finns en väg också för de som dött utan Jesus - men först efter att straffet för all den skuld de dragit på sig under livet betalats.

Jag menar är att vi skall vara försiktiga med allt utmålande av helvete och straff – då vi inte säkert vet hur det blir. Gud vill vi skall predika evangelium, idag är det en total motpol mot ex islam.

Tänk att få predika evangelium - ett glädjebudskap - mitt i en sönderfallande värld. Vissa tror att vi måste ”upplysa/varna” för helvetet, med bilder av eld och plåga. Jag tror att de allra flesta känner till denna form av ”väckelsepredikan” och jag tror inte på dess  effekt. Snarare får den en tvivlare att bli en ännu större tvivlare.

Men Abraham sade: ”Lyssnar de inte till Mose och profeterna, då låter de inte övertyga sig ens om någon står upp från de döda.” (Luk 16:31) … för att "vittna" om helvetet.

Svara -   - 18/5-17 21:32 -


Lena Henricson

Tack Bertil Rosenius,för ditt värdefulla svar till mig! Det gav mig mycket att tänka på. - Jag menar också att evangeliet är det viktigaste att förmedla.

Svara -   - 18/5-17 23:24 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Vilket ord skulle översättare använt istället för evighet när man översatt ordet "aion" tycker du?

Själv upplever jag inom mig att det verkar alldeles ypperligt bra, t.ex när Herren skall äras i evigheters evighet. 

(Gal 1:3‭-‬5)

Nåd vare med er och frid från Gud vår Far och Herren Jesus Kristus, som har offrat sig själv för våra synder för att rädda oss ur den nuvarande onda tidsåldern efter vår Guds och Fars vilja. Hans är äran i evigheters evighet. Amen. 

Här ovan används ordet "aion", likväl som det används om tillbringandet för somliga i eldsjön. Tycker du att man skall ändra ordet "aions" översättning också vad gäller lovprisandet av Herren. Skall Han istället endast prisas en tidsålder och inte i evighet eller vad menar du egentligen käre Bertil?

Mvh och Jesu frid...

Svara -   - 19/5-17 09:53 -


Bertil Rosenius

1) Det är skillnad på tidsåldrarna tidsåldrar och tidsålder.

2) Gud ÄR, dvs Guds existens är utanför tidsåldrars existens. 

Vi vet för lite om vad som händer när tidsåldrarna tar slut. Men vi får i slutet på Upp. en "hint" om att så skall ske. Dvs när himmelen och jord förgått blir det ny något utan dag och natt.

Dag och natt har Gud satt upp - enligt Hans eget Ord - för att skilja dagar, år, tidsåldrar... Allt detta tar slut när allt återgår till ett enda nu.

Nej, alldeles för många vet för mycket om sådant vi inte kan veta ngt om. 

Svara -   - 19/5-17 10:28 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Det var ju egentligen inte svar på min fråga, och just bl.a. därför är jag än mer övertygad om att evighet i de allra flesta fall är en mycket bra översättning av ordet "aion", och att tidsålders diskussioner som vill krångla till det och förändra ordet evighet mestadels är av ondo!

Det är endast ett onda andars knep för att förminska vikten av att bli frälst just här och nu. Dessa röster viskar genom diverse kanaler ut till mänskligheten att det inte alls är bråttom att bli frälst, det kan du bli även efter din död, koppla nu av säger de onda rösterna!

Bort det i Jesu namn!!!

Den som vägrar att ta emot Jesus medan chansen gavs kommer att hamna i eldsjön och för alltid gå evigt förlorad, det är Bibeln fullständigt klar med på alla språk!

Men!

Givetvis kommer alla de som hunnit dö på ett eller annat sätt innan medvetenhet om synd och Jesus att rättvist en dag få välja om man vill tillhöra Jesus eller ej. De kommer att stå bland fåren. Gud känner allas innersta till fullo, även de aborterade, alla barn som tidigt har dött, och även s.a.s alla "efterblivna" m.fl. 

Aldrig att Gud skulle låta oskyldiga hamna i ett helvete, men läran om andra chanser är av djävulen och av ondo!

Getterna kommer att få straff och förevigt gå förlorade!

Jesu frid.... 

Svara -   - 19/5-17 11:16 -


Bertil Rosenius

Det är endast ett onda andars knep för att förminska vikten av att bli frälst just här och nu. Dessa röster viskar genom diverse kanaler...

Tack...

Men vilka andar talar då genom dessa som som får sökare att tvivla på en kärleksfull Gud - som kastar sina egenhändigt skapade barn i elden. Inte för att förgås, utan för att plågas för all framtid utan slut?

Läser du vad jag skrivit finner du svar på dina frågor. Annars får du ställa om dem.

Svara -   - 19/5-17 13:06 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Om du menar att människor kan få en senare chans efter döden att omvända sig, även fast de redan här under jordelivet förkastade erbjudandet genom Jesus så, i så fall varsågod!

Det var dessa onda andars röster jag talar om, men jag tror inte och hoppas verkligen inte att du är en kanal till dessa!

Gud kommer inte att döma dem som talar i enlighet med de översättningar vi i Sverige och Norden har fått. Vi har fått dessa översättningar genom Guds Helige Ande och Han ansvarar och står helt för Sitt eget Ord.

De som talar i enlighet med våra få Bibelöversättningar är inte av onda andar utan tvärtom, av Guds Ande. Att det emellanåt blandas in lite köttslighet måhända, det är jag övertygad om att vi alla gör oss skyldiga till, men att varna för eldsjön är väldigt lite av ondo! 

Dit är varje syndare på väg och det behöver alla tydligt och klart få veta. Den förälder som inte varnar sina barn för olycksrisker är ingen bra förälder!

Visst är någon översättning lite svagare på vissa områden men som helhet så fungerar varje översättning alldeles ypperligt. 

Jag tror att de som mest försöker plocka ner Guds levererade Ord i småbitar och ge förklaringar efter förnuftet kommer att få det allra svårast!

Det bästa är att erkänna och acceptera Guds Ord som vi fått det. Har vi endast fått översättningar som säger att några skall plågas förevigt så låt det vara så, och förkunna även så!

Gud ansvarar Själv för det Ord vi i Norden fick givet till oss! Det ligger inte på vårt ansvar! 

Jag tycker nog inte svaret var tillfredsställande men det spelar mindre roll. Det räcker så här broder!

Jesu frid... 

Svara -   - 19/5-17 14:24 -


Bertil Rosenius

Svar till Leif Boman .

Om du menar att människor kan få en senare chans efter döden att omvända sig, även fast de redan här under jordelivet förkastade erbjudandet genom Jesus så, i så fall varsågod!

Min kommentar bli bara.

Tror du ngn är så dum att han eller hon -med full insikt om konsekvenserna - skulle förkasta nåden?

Jag tror eller i vart fall hoppas du håller med mig om att enbart en dåre skulle göra det.

Alltså är det ett fåtal som skulle komma i den situation att de förkastat Jesus. Och dåren... han lär dömas enligt sitt förstånd.

Svara -   - 19/5-17 14:51 -


Leif Boman

Tror du ngn är så dum att han eller hon -med full insikt om konsekvenserna - skulle förkasta nåden?

Ja, det tror jag tyvärr, enligt Jesu egna ord och genom att bara skåda ut över vår planet så blir det mycket tydligt och klart!

(Matt 7:14) Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.

Som jag tidigare sa. Låt oss helst tro på det som är skrivet och inte vandra efter eget förnuft, så blir det bäst!

Jesu frid... 

Svara -   - 19/5-17 15:04 -


Bertil Rosenius

(Matt 7:14) Men den port är trång och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.

Dessa har alltså inte förkastat Jesus, de har bara inte funnit Honom - ännu.

Ge mig då gärna ett Bibelord som klart och entydigt säger att när vårt kött dör är, möjligheten att finna vägen, eller möjligheten för Gud att rädda ett vilsegånget får förbrukad.

Svara -   - 19/5-17 15:22 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Ge mig då gärna ett Bibelord som klart och entydigt säger att när vårt kött dör är, möjligheten att finna vägen, eller möjligheten för Gud att rädda ett vilsegånget får förbrukad.

Det räcker med de ord Jesus säger, att det är få som finner livet, då betyder det få och inte mycket annat!

Jesus säger att den som inte förblir i Honom bränns upp. Att förbli gör man under sin livstid inte efter detta jordeliv.

Fråga Anden och Han skall bekräfta om du inte vill tro mig! Sen pratar vi inte mer om detta. Du får välja själv om du vill förkasta det jag sagt. Ha det så bra!

(Joh 15:6) Om någon inte förblir i mig, kastas han ut som en gren och vissnar. Sådana grenar samlar man ihop och kastar i elden, och de bränns upp.

Jesu frid... 

Svara -   - 19/5-17 15:42 -


Bertil Rosenius

Fråga Anden och Han skall bekräfta om du inte vill tro mig!

Återigen detta tilltag med Anden, ngt som så ofta används för att "trycka dit":

"Jag vet, för jag har Andens bekräftelse, det har uppenbarligen inte du...".

Att använda denna typ av argumentering är - som jag upplever det - mycket grovt. Många har genom åren försökt "trycka dit" och få tyst på dem på detta sätt. Att börja åberopa sitt övertag genom att hänvisa till sin egen högre andlighet är att gå för långt.

Samtalet avsluta också för min del.

www.ikristus.se/sfs  /  Bertil

Svara -   - 19/5-17 17:18 -


Leif Boman

Svar till Bertil Rosenius.

Jag vet, för jag har Andens bekräftelse, det har uppenbarligen inte du...".

Denna fula anklagelse och vinkling om att jag på något sätt skulle skrävla om högre andlighet kommer endast som en kontring just för att du mycket tydligt vägrar att acceptera Jesu raka och tydliga Ord!

Jag la mig som ett undantagsfall i denna diskussion för att jag upplevde din glidning ut på något farlig mark.

Jag förmanar dig att acceptera Jesu Ord eftersom du menar dig tillhöra Honom. Att kalla detta för att jag försöker vara något mer andlig är tyvärr endast omognad Bertil!

Att mena att Jesu tydliga Ord inte gäller och Hans Ord egentligen menar något helt annat är däremot att sätta sig på något höga hästar.

Jag påminner bara än en gång!

Har Jesus sagt att få finner livets väg så är det så det kommer att bli och det du borde hålla med om istället för att anklaga mig. Himlen kommer att innehålla stora skaror, ja, men det blir ändå väldigt få i jämförelse med den mängd av alla dem som fick möjligheten! 

Jesu frid... 

Svara -   - 19/5-17 19:04 -


AnnMarie

Bertil Rosenius 

Ett litet tröstens ord från mig
Bry dig inte för är man förblindad och fast i traditionens snara så är man.
Tids nog öppnar Gud allas ögon.
Önskar dig Guds rika välsignelser 

Svara -   - 19/5-17 21:10 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

Det enda jag vet är att nåden räcker💗 önskar dig en Välsignad kväll och en fortsatt fin helg broder Leif // Lasse.       https://youtu.be/YaD1lWBlQGU

Svara -   - 19/5-17 21:52 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

wwWFsSlNQ" title="https://youtu.be/z3wwWFsSlNQ" target="_blank">https://youtu.be/z3wwWFsSlNQ

Svara -   - 19/5-17 21:54 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie .

En liten enkel fråga till dig Annmarie!

Varför tror du att Jesus uppmanade sina lärjungar till att dö och ge sina liv för att sprida evangelium och nödvändigheten om att ta emot Jesus, när alla människor och t.o.m. förmodligen också onda andarnas furste med följe ändå enligt dig och andra universalister till slut kommer att bli evigt frälsta?

Varför uppmanade Jesus oss att lida för Jesus och evangeliets skull när alla ändå skall komma fram en dag?

Låter inte denna matematik något underlig för dig du som menar dig fått ett högre ljus?

Svara -   - 19/5-17 22:29 -


Leif Boman

Svar till Lasse.

Tack Lasse och mycket starka välsignelser önskar jag dig i namnet över alla namn, Guds Faderns namn Jesus Kristus. 

Jag har kommit i min Faders namn, och ni tar inte emot mig. Men kommer det någon annan i sitt eget namn, honom tar ni emot. (Joh 5:43)

Jesu frid... 

Svara -   - 19/5-17 22:35 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

☝☝☝💓

Svara -   - 19/5-17 22:42 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Käre Leif, så här tror jag.

Du läser in betydelsen av "den brinnande sjön" som vore det en exakt beskrivning av ett helvete. Kan du vara övertygad om, att Skriften med begreppet  "eldsjön",  verkligen avser detta?

Jag håller före, att betydelsen av, att bli kastad i "sjön som brinner med eld och svavel" helt enkelt är en bildlig beskrivning av, att en icke troende människa återförs till jorden. Hon får då helt nya förutsättningar och möjlighet att på nytt erbjudas frälsning  i Jesus Kristus, om hon inte föds i t.ex.Saudi-Arabien. Där föds människor, som förtjänar att födas där. Hur skall annars Guds rättvisa dom kunna verkställas.  Tänk på Jesu liknelse om "Lasarus och den rike mannen".

Det är nu talet om "den andra döden" kommer in. Gud är kärlek och han vill inte, att någon enda skall förgås, utan omvända sig och så få leva. Jag tror, att vi som lever nu har levat tidigare på jorden. Vi har troligen blivit delaktiga i uppståndelsen från de döda. Vi står alltså i begrepp, att med våra nuvarande kroppar få ärva evigt liv på jorden, såframt Herren återkommer innan vi har dött "den andra döden".  Att Gud genom Jesus beredde frälsning åt människorna betyder då, att de som under historiens gång höll hans bud, verkligen blev räddade från att återfödas (bli kastade i "eldsjön").

Nu är detta mina tankar och inte Guds tankar. Hade han velat förklara sig som jag nu gjort, så hade saken varit klar.  Hans mästarplan fungerar inte bra, om allt hade varit uppenbart från begynnelsen. Då hade folk tagit lätt på det här med evangelium och frälsning, om vi nu till sist ändå kommer att få det eviga livet. Det verkar de allra flesta trots allt göra, ta lätt på, menar jag. Men, om de hade haft "full insikt om konsekvenserna", som Bertil menar, så hade ingen enda människa lämnat jorden, utan att ha bekänt sig till Jesus Kristus. Men, så fungerar inte världen.

Nu är inte Jesu rike av denna världen -  ännu.  Makten över världen har blivit given till hans motståndare, som i sin tur kan giva den till vem han vill. Luk.4:6 Vid tidens slut skall även djävulens inverkan på jorden tagas bort. Det blir då en ny världsordning under Guds rikes regering.

Halleluja! 

 

 

Svara -   - 19/5-17 22:45 -


Bertil Rosenius

Svar till AnnMarie .

Tack AnnMarie!

Jag bryr mig inte så mycket om ifall vissa tror att största delen av Guds skapade barn hamnar på den brinnande soptippen.

Men jag sörjer vid tanken på dessa helvetsebilder, som jag vet fått konsekvensen, att människor dött, vägrandes att tro på att Gud kan existera - så som Han beskrivs av helvetespredikanterna.

Människor behöver evangelium! Jag tror inte det finns särskilt många som inte hört talas om helvetet, ändå tror det inte - eller kanske ljust därför...

Abraham säger, i Jesus egen bild om den rike mannen och Lasarus, att det hjälper inte att vittna om helvetet. Varför skall vi då gå emot Jesus och hota med detta - mot Jesu egna ord.

Önskar dig en av Gud välsignad helg.

Svara -   - 19/5-17 23:06 -


Lasse

Svar till Peter Hall.

Den rike mannen plågades har jag läst, snart vet jag själv, men hoppas på Himmelen MVH Lasse

Svara -   - 19/5-17 23:09 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Angående insikten!

Har inte en mördare insikt om att en människa dör om man stryper någon?

Har inte de som tillverkar en atombomb insikt om att stora massor av människor kan dö och plågas något fruktansvärt om man släpper denna bomb?

Ändå utförs helt medvetet dessa ondskefulla gärningar!

Man kan inte som Bertil, AnnMarie och du nu också verkar göra urskulda sådana gärningar med att de förmodligen inte förstår vad råkade göra! Nej, evigt straff väntar sådana medvetna ondskans handlingar och inget annat om man inte omvände sig medan chansen fanns! Det finns tydliga gränser utstakade av Gud!

För de medvetna om egen synd gäller omvändelse under detta jordeliv, inga andra hinduistisklika chanser Peter!

Också bort det!

Svara -   - 19/5-17 23:11 -


AnnMarie

Leif Boman 

Lägg ner.
Jag har aldrig påstått att de onda andarna med sin furste blir frälsta.De är inga människor.De är onda andar.

Svara -   - 20/5-17 00:31 -


Ann-Marie A.

Vill inte debattera, bara tipsa om två korta program med Stanley Sjöberg, som jag tycker är ödmjuk och trovärdig, om någon mer är intresserad av att se dem...

1.  När jag vågade ifrågasätta "helvetet" var det många som blev upprörda. -You Tube

2.  Evighetens dom-stark orsak till att bli frälst! - You Tube

Svara -   - 20/5-17 00:35 -


Lasse

Rövaren på korset som sa tänk på mig medans den andre hånade Jesus ( båda kom till himlen eller ) kanske i omgångar eller olika dagar? Jesus sa bara till honom som ångrade sin synd 

Svara -   - 20/5-17 00:43 -


AnnMarie

Bertil Rosenius 

Jo jag vet också att människor reagerat negativt av dessa helvetesskildringar.
Jag vet inte men jag tror att både du och jag dagligen umgås med icke kristna människor på våra arbetsplatser som inte kan ta till sig detta "Dantes inferno" som presenteras här.
De kan omöjligt få ihop  detta med en god och kärleksfull Gud därför tar de det hela som nonsens. 
(Jag fyller 63 år i år och har således en del erfarenheter av att umgås med icke kristna på jobbet)

Svara -   - 20/5-17 00:43 -


Ann-Marie A.

Blev smått förvirrad när jag som nyfrälst upptäckte att kristna trodde, och tolkade Bibeln på olika sätt. Men så är det ju.
Sen blev jag ledsen att en del kristna var mer intresserade av att slå Bibeln i huvudet på varann och andra, än att diskutera, lära ut, lära av varandra, och lyssna på varann i ödmjukhet. 
Har varit en kristen i några år nu, läser Bibeln och lyssnar på och läser vad många ödmjuka, kunniga kristna kommit fram till och lär ut.
Har lärt mej en hel del av apg29 och er som kommenterar här. Har inte orkat gå till någon kyrka, är lite opigg på grund av en läkarmiss, så ni har varit mina kristna vänner. 
Tack  och god natt!

Svara -   - 20/5-17 01:31 -


Leif Boman

Svar till AnnMarie .

Lägg ner.

Jag har aldrig påstått att de onda andarna med sin furste blir frälsta.De är inga människor.De är onda andar.  

Det sa jag för att du förut stöttade en som menade just så, men, bortsett från de onda andarna då! Om vi endast håller oss till den onda människan då. 

Varför tror du att en kärleksfull Jesus uppmanar oss kristna att utsätta oss för hån, förlöjligande och plågor, ja, t.o.m. att ge våra liv för evangeliums skull, om alla, också onda människor ändå oavsett vårat evangeliserande kommer till Gud till sist? 

Uvalde då Gud ett gäng kristna till extra lidande för nöjes skull, eller vad menas?

Ganska meningslöst och kärlekslöst om alla människor ändå till sist kommer fram till Gud kan jag tycka! 

Skulle dina tankegångar Annmarie vara sanna och ett högre ljus kommet från Gud så kan jag garantera att i så fall åtminstone jag aldrig mer skulle komma att yppa ett endaste litet ord om någon himmel, Jesus och Gud.

Då är evangelisation fullständigt meningslöst och t.o.m. så var min frälsning i så fall också helt onödig. Då kunde jag ju fortsatt mitt tidigare liv i sus och dus, levt ett partajliv och struntat i alla andra, och ändå sedan till sist lyckats! 

Har du rätt så skulle jag absolut göra som du önskar, lägga ner och denna gång återgå till en lätt balanserad knarkande miljö, det var häftigt! 

Aldrig mer skulle jag utsätta mig för det förlöjligande jag så många gånger har mött genom Jesu efterföljelse! Aldrig mer skulle jag frivilligt ställa mig bland människor och vittna och sjunga om min Jesus.  

I mina ögon är det just det du och tyvärr nu också Bertil försöker driva fram. Lägg ner Boman!

Här inne kommer jag inte att fortsätta så mycket med mina kommentarer. Jag gjorde det än en gång endast för att upplysa och varna andra sökande om din smygande falska skenheliga villolära om allas slutfrälsning.

Jesus varnade människor för att gå evigt förlorade och det skall jag också fortsätta med så länge jag lever. Du kan tack och lov inte sätta stopp för det.

På sin väg till Jerusalem gick Jesus genom städer och byar och undervisade. Någon frågade honom: "Herre, är det bara få som blir frälsta?" Han sade till dem: "Kämpa för att komma in genom den trånga porten. Ty många, säger jag er, skall försöka komma in men inte kunna det. När husets Herre har stigit upp och stängt porten och ni står utanför och bultar och säger: Herre, öppna för oss, då skall han svara er: Jag vet inte varifrån ni är. Då skall ni säga: Vi åt och drack när du var med, och du undervisade på våra gator. Men han skall svara er: Jag vet inte varifrån ni är. Gå bort ifrån mig, alla ni som bedriver orättfärdighet. Där skall ni gråta och skära tänder, när ni ser Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna vara i Guds rike medan ni själva är utdrivna. (Luk 13:22‭-‬28)

Jesu frid... 

Svara -   - 20/5-17 08:17 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Jag vill vara din vän Ann Marie A 😍Johannes 15:11-16.      https://youtu.be/mqSQvoinDE4

Svara -   - 20/5-17 08:50 -


Lasse

Svar till Leif Boman .

(Jesaja 53) Allt detta bara för oss, även om man går vilse finns hopp, Idag är frälsningens dag.       https://youtu.be/t22BQnyWfB8    https://youtu.be/clZYeQZMCYY  En god morgon Till dig Leif

Svara -   - 20/5-17 09:13 -


Bertil Rosenius

Svar till Ann-Marie A..

Jag tycker personligen Stanley förklarar skillnaden mellan frälst och icke frälst - i det du länkade till här - mycket bra:

https://www.apg29.nu/a/4oq

Skillnaden mellan dö som frälst, resp ofrälst är snudd på oändlig. Hade det som sammanfattas med ordet helvete varit ett evigt tillstånd, hade skillnaden var just oändlig, men nu är denna skillnad "bara" snudd på oändlig... evig.

Guds Ord talar gång på gång om att "det människan sår får hon skörd", vi får "betala till sista öret" osv. Dvs om en självpåtagen konsekvens av vårt handlande, om inte Jesus får rena oss.

Det är skrämmande att kristna människor vill gå hand i hand med islam och tävla med dem om utmålandet av helvetets eviga plåga:

https://www.apg29.nu/a/2a0

Evangelium är tillräckligt stark, utan att behöva sättas i kontrats till ett evigt helvete. Att behöva göra så är - djupast sätt - att erkänna att vi misslyckats med att förklara glädjebudskapet.

Det är som en amerikans - ursäkta att liknelsen är dålig - presidentvalskampanj: När inte den ena kandidatens förträfflighet ger effekt, tala i stället om den andres fel och brister... och lägg till mer än vad vi säkert vet, för i ändamålet helgar ju medlen...

www.ikristus.se/sfs ; / Bertil

Svara -   - 20/5-17 09:17 -


Lasse

https://youtu.be/TBIsfvtxlQM

Svara -   - 20/5-17 09:17 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Jesus ser till hjärtat, vill man ha en relation med Honom tar Han emot oss i kärlek ,han tvingar ingen, lika lite som att vi inte kan umgås med någon som inte vill ha med oss att göra, vi har vår fria vilja en fortsatt bra dag till dig Ann Marie A.   https://youtu.be/id4bYzK-mZQ

Svara -   - 20/5-17 09:30 -


Bettan

Snälla skriv vad ni vill berätta om med ord så man slipper klicka på en massa Youtube och andra länkar. Länkar kan finnas för den som vill veta mer, men att posta utan att skriva nått med vanliga ord tycker jag är lite ohövligt mot dem av oss som vill följa diskussionen i tråden. 

Svara -   - 20/5-17 09:32 -


Bertil Rosenius

Svar till Bettan.

Tyvärr kan det nog var ohövligt att göra som du säger också - eller i fart fall lite tokigt. De länkar jag kopplat till ovan kan visserligen förklara med ord. Men:

1) Varför uppfinna hjulet en gång till?

2) Det bleve fruktansvärt mycket text..., en länk kan nog ibland vara bättre.

Svara -   - 20/5-17 09:38 -


Bettan

Svar till Bertil Rosenius.

Bertil, jag menar inte att du ska förklara hela videon, men en liten mening om vad den innehåller vore fint. På vissa andra sajter som inbäddas youtubevideor så man ser en bild av videon och kan avgöra vad de handlar om. Men det framgår inte vad länken handlar om här på det sätt som länken presenteras på APG29. 

Svara -   - 20/5-17 09:43 -


AnnMarie

Leif Boman

Med orden lägg ner riktar jag mig till att du påstår att jag tror att demonerna med sin furste till sist blir frälsta,inte att du ska ge upp din frälsning.

Svara -   - 20/5-17 09:54 -


Bertil Rosenius

Svar till Bettan.

OK - den tanke är inte så tokig. 👍

Båda de länkar jag hänvisat till är YouTube-klipp där Stanley Sjöberg berör detta med helvetet.

Stanley var ju tidigare tydlig med att ifrågasätta det eviga helvetet. Idag är han mer försiktig - efter att blivit bannlyst av många. Vissa menar att han "fått krypa till korset". Jag uppfattar det inte så, men att han valt ett mer försiktigt sätt att uttala sig på, vilket tyvärr gett evighetsanhängarna "vatten på sin kvarn".

Vore bra om han vore tydligare!

Svara -   - 20/5-17 10:12 -


AnnMarie

Ann Marie A

"När jag vågade ifrågasätta helvetet var det många som blev upprörda"(Stanley Sjöberg)
"Ur svenska hjärtans djup"tror jag boken hette som SS skrev.
Jag minns en väninna till min mamma som mer eller mindre gick i taket..Hon utryckte sig så här:
Här ska vi gå och sköta oss och andra som inte sköter sig hamnar på samma plats tio sist. 
Jag tycker det vittnar en hel del om hennes relation till Gud.Och dessvärre är det nog många kristna (obs inte alla)som tänker likadant 

Svara -   - 20/5-17 10:15 -


Bertil Rosenius

Svar till AnnMarie .

En av Sveriges "högsta" kristna ledare uttryckte sig en gång - ungefär:

"Talet om ett evig helvete är evangeliets motor. Ta bort detta och evangelisationen blir meningslös."

Då har man inte uppfatta skillnaden mellan konsekvens och evig konsekvens.

Svara -   - 20/5-17 11:10 -


Bertil Rosenius

Skilja agnarna från vetet, för att agnarna skall brännas upp...

Agnar och vete är inte ofrälsta eller frälsta. Agn omger vetet, det är cellulosan - växtdelarna runt om. 

Skall vårt liv, allt vi gjort, sagt, tänkt eller inte dito, fördömas och brännas upp i en förtärande eld för att vår själ skall räddas - medan vi själva betalar priset för våra ogärningar?

Detta är ett fruktansvärd pris för att ignorera Jesus.

Svara -   - 20/5-17 11:30 -


AnnMarie

Bertil Rosenius 

Ja man kan ju undra om den ledaren bara sa ja till Jesus för att undslippa helvetet?!
Han/hon tänkte inte på relationen med Jesus som ger glädje och tröst i detta liv 

Svara -   - 20/5-17 11:51 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse.

Tack Lasse min vän! :) <3  Skulle skickat "Hur ljuvligt det är att möta" till dej, om jag kunde.. Johannes 14:1-3

Svara -   - 20/5-17 12:37 -


Bettan

Gud älskar alla människor. Vi har ett fritt val att välja att ha en personlig relation till Gud eller att avstå och gå vår egen väg. Gud är kärlek, liv, ljus, helighet, nåd, renhet och frihet. Jag tror att helvetet är en avskildhet från Gud som kommer av att välja bort Gud. Det är snarare tomhet, död, mörker, orenhet, bundenhet, hat och brist på kärlek. Den desperation och tomhet som människor upplever i sitt inre kan bara lindras genom att fyllas med tro på Jesus och glädje genom den Helige Ande. Vissa religioner går ut på att skapa tomhet, att uppnå en icke-existens. Jag gissar att det är detsamma som helvetet. 

Den brinnande sjön i Uppenbarelseboken tror jag gäller just satan och de onda andarna. Kanske är det bara dem kvar som inte tror efter vedermödan? Kanske människorna omvänder sig under denna sista period, när nöden är svår och Gud är det enda hopp som finns?

Men att tro att mission och evengelisation inte behövs är fel. Om Stanley Sjöberg har rätt så skulle kristna göra folk en otjänst i att evangelisera. För om tro på Jesus leder till förföljelse, risk för tortyr och död (som det gör i stora delar av världen idag), varför utsätta sina medmänniskor för detta? Det är ju grymt, om man ändå kommer med i Himmelen och in i evigheten, utan att ha tro. Stanley Sjöbergs sätt att se är därmed farligt, det tar bort allt incitament till evangelisation.

Vad jag minns så står det någonstans i Bibeln att människor som tror är räddade genom sin tro, och att de som inte haft chans att lära känna Jesus under sin livstid döms utifrån sina gärningar. Det betyder inte att alla blir räddade. Men att om du levt ett liv som respekterar den grundläggande etik som Gud har lagt ned i oss alla i form av vårt samvete, då kan Gud vara nådefull. Guds nåd är större än vi kan förstå. Dock bör vi som kristna följa Jesu uppmaning att predika evangelium i hela världen. Frälsning är viktig. 

Frid. 

Svara -   - 20/5-17 12:41 -


Ann-Marie A.

Svar till AnnMarie .

Ja det är tråkigt att vi är många som vuxit upp med en så felaktig undervisning om vem Gud är. Man får vara tacksam att man är förlåten av nåd och KÄRLEK!  

Matteus 11:28-30  

Svara -   - 20/5-17 13:03 -


Susse

https://m.youtube.com/watch?v=YgEFIupRXDk

Svara -   - 20/5-17 13:24 -


Ann-Marie A.

Svar till Susse.

Vilken mäktig Gud vi har, och vilken kärleksfull Far han är!! Kram lillasyster, ha en bra dag <3

Svara -   - 20/5-17 16:02 -


Ann-Marie A.

Svar till Bertil Rosenius.

Tack för ännu ett bra program med Stanley Sjöberg, som jag såg för länge sedan! Ska in och titta på din blogg ikristus.se också.  Mvh Ann-Marie A.

Svara -   - 20/5-17 16:15 -


Susse

Svar till Ann-Marie A..

Visst har vi!!

Tack! 💟stor kram till dig oxå syster !!! O önskar dig en fin dag! 

Svara -   - 20/5-17 17:01 -


Ann-Marie A.

Svar till Bertil Rosenius.

Har varit inne på din hemsida nu. Du skriver mycket vist, fint och tänkvärt där. 

Svara -   - 20/5-17 18:21 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

https://youtu.be/mdFX2nso5bE    här kommer den till dig 😋 och du är älskad för den du är Ann Marie , angående helveteselden det är ju den som håller mig vid liv, satt ju inlåst 6  dagar och fick förmånen att stödja och prata vittna för patienterna , så många sargade det finns, vill verkligen vara din vän så länge jag orkar vara kvar, ha en underbar kväll i helgvärmen 😍

Svara -   - 20/5-17 18:43 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse .

Tack för den, får fråga nån av bonusbarnen hur man bär sej åt.. :)  Hoppas innerligt att du ska orka vara kvar mycket länge Lasse! Fantastiskt att du fick trösta och vittna för andra. Ja det finns så många som inte har ett hopp. Varit i liknande sits, nattsvart efter sjukdom som förstört mycket.. Tacksam till Gud och min man. Värmer mycket att du vill vara min vän.<3  Vi får ta en dag ett ögonblick i sänder.. Önskar dej detsamma, en härlig kväll.

Svara -   - 20/5-17 20:00 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Varsågod 😊 vad bra att du har din man 👨 vid din sida 💕 själv blev jag lämnad så både kropp och själ blev trasigt, Jesus är min bästa vän, alltid trofast, men att orka är inte lätt 

Svara -   - 20/5-17 20:28 -


Ann-Marie A.

Svar till Lasse .

Så ofattbart ledsamt för dej... :(  blir helt tagen..hittar inte ord.. Ännu mera imponerad över att du orkar vara så omtänksam mot oss här. Ja Jesus är bästa, trofasta vännen, men tufft att orka ändå mellan varven.. Man är ju tacksam för vänner, kristen musik/tv och annat som hjälper en genom mörka perioder. Kram från oss <3 

Svara -   - 20/5-17 21:30 -


Lasse

Svar till Ann-Marie A..

Tack snälla du kram Lasse 😍

Svara -   - 20/5-17 22:26 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Hej Leif,

Du vet väl att syndens lön är döden. Dessa som medvetet utför ondskefulla gärningar får sona dessa genom sin egen död. Även de som utför goda gärningar går ännu så länge samma öde till mötes. Detta har den första människan sett till med Guds goda minne. 

Nu har Jesus, den andra människan, upprättat en domstol i himmelen, som tar hand om själarna, som kommer dit från jordelivet. Den som på jorden har bekänt Jesus slipper stå till svars för sina synder, medan de övriga får en rättvis dom. Om Bibeln säger, att de som har dött i Herren får vila sig från sitt arbete, så får de övriga av förklarliga skäl fortsätta med att arbeta. Jag tror, att det enda ställe där Guds förbannelse drabbar människan är den här planeten vi lever på.  Om vårt eviga öde endast skulle bero på evangelisation om Jesus, som skulle leda fram till tro, då vore hela det här magnifika arrangemanget med en Kristi domstol meningslöst. Den primära uppgiften för Jesus var, att samla medarbetare till denna domstol. Det räcker att du ser dig omkring idag och konstaterar att det är föga framgångsrikt att försöka vinna människor för Jesus. Det är således redan väl ombesörjt för hur det skall gå för människorna. Troende på Herren blir frälsta från jordelivet. Icke troende får en dom som svarar mot deras jordelivs gärningar. Den som har släppt atombomben får således inte samma dom som en vanlig småtjuv eller missbrukare. Ner till jorden skall de fara.

Guds frid

Svara -   - 21/5-17 21:39 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: Gå bort från mig, ni förbannade, till den eviga elden som är beredd åt djävulen och hans änglar. För jag var hungrig och ni gav mig inte att äta. Jag var törstig och ni gav mig inte att dricka. Jag var främling och ni tog inte emot mig, naken och ni klädde mig inte, sjuk och i fängelse och ni besökte mig inte. Då ska de svara: Herre, när såg vi dig hungrig eller törstig eller som främling eller naken eller sjuk eller i fängelse och hjälpte dig inte? Då ska han svara dem: Jag säger er sanningen: Allt vad ni inte har gjort för en av dessa minsta, det har ni inte heller gjort för mig. Och dessa ska gå bort till evigt straff, men de rättfärdiga till evigt liv." (Matt 25:41‭-‬46)

Efter yttersta domen är det ingen som kommer till denna jord mer, denna plats har då gjort sitt och skall helt upphöra existera.

Svara -   - 21/5-17 21:56 -


Lasse

Svar till Peter Hall.

Himmel och jord ska förgås (solklart tycker jag) men Jesu ord ska inte förgås. Han är ju Ordet personifierad.      https://youtu.be/hAYY86RDmOg

Svara -   - 22/5-17 00:09 -


Peter Hall

Svar till Leif Boman .

Nej, vet du vad käre Leif,

Den här jorden skall inte alls upphöra att existera, som du säger. Det är makter och regeringar och de verk som är på jorden (himlarna) som skall försvinna. Gud skall inom kort upprätta det rike, som Jesus i sin mönsterbön uppmanade oss att vi skulle bedja om. Du har väl lagt märke till "födslovåndorna"?

För övrigt; skulle du verkligen ha föredragit ett liv i förnedring och knarkande, när du nu har kommit till tro på Herren Jesus?

När Jesus hängde på korset, så bad han sin Fader förlåta människorna, ty de visste inte vad de gjorde. När du var nere i mörkret, så visste inte du heller, att det du gjorde var fel. För varför gjorde du det? Jo, Satan hade förblindat dina ögon, så att du inte såg det sanna ljuset från Kristus lysa fram. Det är Gud som har tillåtit djävulens påverkan på världen, så ansvaret ligger helt i Guds händer. Men, det hade inte gått att ordna på annat sätt, om Guds mästarplan skulle kunna fullbordas.

Jesu frid

Svara -   - 23/5-17 10:38 -


Jeanette Aldén Wijk

Svar till Bertil Rosenius.

Dessa har alltså inte förkastat Jesus, de har bara inte funnit Honom - ännu. Ge mig då gärna ett Bibelord som klart och entydigt säger att när vårt kött dör är, möjligheten att finna vägen, eller möjligheten för Gud att rädda ett vilsegånget får förbrukad.

1 Johannesbrevet 5:12, Svenska 1917 (SV1917) 12 "Den som har Sonen, han har livet; den som icke har Guds Son, han har icke livet."

Markusevangeliet 4:25 "Ty den som har, åt honom skall varda givet; men den som icke har, från honom skall tagas också det han har."

Frid

Svara -   - 23/5-17 14:21 -


Leif Boman

Svar till Peter Hall.

Nej, vet du vad käre Leif,

Den här jorden skall inte alls upphöra att existera, som du säger.  

Det är bättre att tro på Guds Ord och tala i enlighet med den;

Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer. (Joh Upp 21:1)

Ser du? Borta!

Låt oss tala såsom Gud har sagt. Himmel och jord skall förgå! Säg inte tvärtemot du som menar dig tro på Guds Ord!

Himmel och jord ska förgå, men mina ord ska aldrig förgå. (Matt 24:35)

Jag tror i vilket fall som helst mer på Guds Ord än på dina ord i detta fall om du ursäktar! 😂

För övrigt; skulle du verkligen ha föredragit ett liv i förnedring och knarkande, när du nu har kommit till tro på Herren Jesus?

Givetvis inte! Det jag tidigare har sagt och menar, det var, att om AnnMaries och andra universalisters villolära om att alla människor till syvende och sist kommer att bli frälsta, då hade jag ju inte alls ha behövt följa Jesus redan här och nu. Då spelar ju frälsningen här och nu ingen direkt roll, då kunde man ju tryggt knarka det här livet och senare välja Jesus eftersom ingen enligt deras lära kommer att gå evigt förlorad. 

Med det menar jag inte att det ens går att jämföra någonting med livet med Gud eftersom jag har lärt mig att vandringen med Gud slår allting annat, inte endast med hästlängder utan med giraffhöjder. Jag sa det endast för att ge ett exempel på vad deras farliga villolära leder till.

Universalismen som Annmarie ivrigt försökte framföra leder till att missionsbefallningen i sin tur tappar i vikt! Den säger att du inte alls behöver vara rädd för att hamna i ett evigt helvete och för att gå förlorad, utan "helvetet" är endast i högsta fall endast en reningsprocess till evigheten med Gud.

Oerhört farlig lära! 

Nej, Jesus sa;

Om världen hatar er, ska ni veta att den har hatat mig före er. Hade ni tillhört världen, skulle världen ha älskat er som sina egna. Men ni tillhör inte världen, utan jag har utvalt er och tagit er ut ur världen. Därför hatar världen er. Kom ihåg vad jag sagt: tjänaren är inte större än sin herre. Har de förföljt mig, ska de också förfölja er. Har de bevarat mitt ord, ska de också bevara ert ord. Men allt detta kommer de att göra mot er för mitt namns skull, därför att de inte känner honom som har sänt mig. (Joh 18‭-‬21‭;)
Också ni ska vittna, eftersom ni har varit med mig ända från början. (Joh 15:‬27)

Låt oss ge våra liv för evangelium, låt oss tala i enlighet med den heliga Skriftens Ord och inte efter eget förnuftstänkande, då kommer det att gå väl för oss även om vi blir hånade, hatade, förföljda och dödade.

Jesus är bättre än allt, ja, Jesus är allra bäst!

Lewi Pethrus var en man fylld av Ande och kraft. I Anden skrev han dessutom en Gudomligt inspirerad fantastisk sång, som rikligt har ljudit i vårt land genom stora delar av förra århundradet. Jag avslutar med den.

1. Löftena kunna ej svika, nej, de stå evigt kvar: Jesus med blodet beseglat allt, vad han lovat har.  
Kör: Himmel och jord må brinna, höjder och berg försvinna, men den som tror skall finna, löftena de stå kvar. 
2. Gör såsom Abraham gjorde, blicka mot himlen opp! Medan du stjärnorna räknar, växer din tro, ditt hopp. Kör:
3. Tro, när det mörknar på färden, solen ej slocknat har. Blott några timmar, och sedan strålar en morgon klar. Kör:
4. Tro, när dig världen förföljer—med dig i ugnen het, vandrar en “Gudason” härlig, prövade, själ, det vet! Kör:
5. Tro, när dig vännerna svika, tro, när blott en står kvar, Jesus, din vän skall dig följa, alla, ja, alla dar. Kör:
6. Tro under allt, som dig möter, snart du ju hemma är. Då skall i åskådning bytas, det som du trodde här. Kör: 

Jesu frid... 

Svara -   - 23/5-17 16:19 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Många snälla människor brinner i helvetet

En video med Jimmy Bergman från Youtube-kanalen Jesus är Gud.

2

Läs allt!


Mary Baxter vet vad Helvetet är efter 30 besök

Läsarmejl av Nils 

Uppdraget hon fick av Jesus Kristus var att varna människorna och skriva en bok. Det var en lång ensam process. Boken blev färdig 1983, och har tryckts på närmare 90 språk.

9

Läs allt!


Stöd Ellinor Grimmark

1495537177-grimmark-pengar.jpg

Bild: Dagen. 

Ellinor Grimmark har betalat ett högt pris för hennes vägran att medverka i aborter. Hon behöver stöd på olika vis. Både genom förbön och pengar.

1

Läs allt!


Med ukulele i Nissafors för Jesus

1495533149-christer-aberg-ukulele-nissafors.jpg

Christer Åberg på tältmöten med Lindbergarna i Nissafors.

0

Läs allt!


Döda och skadade i muslimskt terrordåd mot Ariana Grande-konsert i Manchester

Islam har åter igen burit frukt: Minst 22 döda och 59 skadade i terrordåd mot Ariana Grande-konsert i Manchester.

2

Läs allt!


Är den brinnande sjön samma sak som helvetet?

Av Holger Nilsson, Flammor 

1495477931-eld.jpg

Kommer de onda människorna att pinas för evigt? Skrik av smärta, gråt, tandgnisslande?

4

Läs allt!


Video: Tältmöte med Lindbergarna i Nissafors

Tältmöte i Nissafors med Nenne Lindberg, Sivert Lindberg, Ted Sandstedt, Toye Josefson och Christer Åberg lördag 20 maj 2017 klockan 19.00.

1

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det Tuesday 23 May 2017 kl. 18:45 v. 21 och Jesus söker Desideria och Desiree !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Frälsningsunder på tältmöten i Nissafors

1495371006-taltmote.jpg

I lördags blev två personer frälsta på tältmöte i Nissafors.

1

Läs allt!


Senaste kommentarer


Världshärskarna

1495438083-varldsharskare.jpg

Vad säger man om den här mycket obehagliga bilden på Donald Trump, kung Salman och president al-Sisi som håller sina händer på en lysande jordglob?

13

Läs allt!


Den rike mannen och Lasarus - Martin Luther

Denna predikan är skriven av Martin Luther.

Lukas evangelium 16:19-31

Om den rike mannen och Lasarus

13

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Frälsningsunder i Nissafors - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-23 00:30
Kvinna sköt sig själv - kom till helvetet och himlen - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-22 00:30
Vilddjurets märke - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-21 00:30
Helvetet i Bibeln - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-20 00:30
SJ lanserar chip i handen som tågbiljett - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-05-19 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 987 online! | Sidvisningar idag: 650 102 | Igår: 707 888 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp