595 online! | Sidvisningar idag: 74 572 | Igår: 200 657 |

www.apg29.nu

Annons

Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Beställ Christer Åbergs bok Den längsta natten här!


Det bibliska uppryckandet kan ske när som helst

1495048821-uppryckandet.jpg

Efter uppryckandet... 

Det bibliska uppryckandet kan ske när som helst. Därför är det viktigt att vi är beredda och lever nära Jesus!

Matt 24:37-44

37 Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst.

38 Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, 39 och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla - så skall Människosonens ankomst vara.

40 Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. 41 Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar.

42 Var därför vaksamma. Ty ni vet inte vilken dag er Herre kommer. 43 Men det förstår ni att om husets ägare visste när på natten tjuven kom, då skulle han hålla sig vaken och inte tillåta att någon bröt sig in i hans hus.

44 Var därför också ni beredda! Ty i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.

Många har missförstått uppryckandet och Jesus återkomst

Den här texten har många missförstått, och jag med dem. Vi har blandat ihop två olika saker. Uppryckandet och Jesus återkomst.

Innan Jesus kan komma tillbaka, då måste uppryckandet först ha skett!

Uppryckandet är när de döda uppstår i Kristus och rycks upp tillsammans med de troende som lever och möter Jesus i rymden (1 Tess 4:16-17). Efter den händelsen kommer Jesus tillbaka (Jud 1:14).

Kan Jesus komma när som helst?

Förr i tiden sa man att Jesus kunde komma tillbaka när som helst, men det är inte riktigt sant. Jesus kan inte komma tillbaka när som helst.

Först måste Antikrist ha trätt fram (2 Tess 2:2-4) och han kommer att regera i sju år (Daniel 9:27). I slutet av de sju åren, då det råder kaos i världen, kommer Jesus tillbaka (Upp 16:15-16) med sin församling (Jud 1:14) som tidigare har blivit uppryckt till honom.

Så Jesus kan alltså inte komma tillbaka när som helst. Han kan inte komma idag eller i morgon. Antikrist måste först träda fram.

Uppryckandet kan ske när som helst

Men när det gäller uppryckandet, då de som har dött och de som lever i tron på Jesus rycks upp, det kan ske när som helst. Det kan ske... NU!!

En del har fått för sig att uppryckandet är en villolära, men det är det absolut inte, utan den är högsta grad biblisk.

Det handlar om uppryckandet

Begreppen för uppryckandet och Jesu återkomst är så sammanflätade i Bibeln så att det är svårt att skilja dem åt. Det är därför vi många gånger gör misstaget att blanda ihop dem.

Men i Bibeltexten här ovan kan vi inte förstå på något annat sätt än att det handlar om uppryckandet - då de som tror på Jesus rycks upp i rymden för att möta honom (1 Tess 4:17)!

När sker uppryckandet?

När kommer uppryckandet att ske? I bibeltexten här ovan berättar Jesus just när det sker.

...i en stund när ni inte väntar det...

Jesus kommer i en stund när vi inte väntar det. Det kan alltså ske när som helst. Därför är det väldigt viktigt att vi har allting klart med Jesus och lever nära honom.

...som det var i Noas dagar...

Det ska bli likadant som det var i Noas dagar. Jag sa tidigare att Jesus kommer tillbaka i slutet av Antikrists regeringstid då världen står i kaos, men så är det inte när uppryckandet sker. Utan då uppryckandet sker kommer det att vara "som det var i Noas dagar".

Hur var det i Noas dagar?

...de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla...

De levde som vanligt - obekymrat. De tänkte inte på andliga ting och att tidens slut var nära. De åt och drack - alltså festade och roade sig - exakt så som det sker i Sverige idag!

...de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla...

Plötsligt kom floden för de som levde obekymrat. Men så var det inte för Noa och hans familj. Floden kom inte som en överraskning för dem. De var beredda för de trodde på Guds ord.

Uppryckandet sker plötsligt för dem som lämnas kvar

På samma plötsliga och överraskande sätt som folket ryktes bort av floden, så kommer Guds folk ryckas upp i skyn. Det kommer inte vara överraskande för dem som får följa med, utan för dem som lämnas kvar.

Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar.

Det är bara de som tillhör Jesus som tas med. De som inte tillhör Jesus kommer att lämnas kvar.

Vilken tid på dygnet sker uppryckandet?

Det sker på dagen!

...ni vet inte vilken dag er Herre kommer.

Det sker på natten!

...det förstår ni att om husets ägare visste när på natten tjuven kom...

Uppryckandet sker alltså när det är både dag och natt! Hur går det här ihop? Jo, på ena sidan av jordklotet är det dag, och på den andra sidan av jordklotet är det natt då uppryckandet sker. Jesus visste alltså att jorden var rund!

Var därför också ni beredda!

Ty i en stund när ni inte väntar det kommer Människosonen.


Skriv ut

 
Publicerat av torsdag 18 maj 2017 05:43 | #uppryckandet #jesu+återkomst #tidstecken #sista+tiden #antikrist | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

Har du tagit emot Jesus?

- Gör det nu innan det är försent! Så här tar du emot Jesus:

Jesus, jag vänder mig nu till dig och tar emot dig. Jag bekänner dig Jesus att du är Herren och jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack Jesus att jag nu är frälst och har fått alla mina synder förlåtna. Tack att jag nu har ett evigt liv och är ett Guds barn. Tack Jesus att du är min Herre och Frälsare och att Himlen är nu mitt hemland!"

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!


3 kommentarer

Johan

"När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa fattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit. Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt, så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud." (2 Tess 2:1-4)

Hur förklarar du Christer, att Paulus här tydligt och klart skriver med adress till de frälsta i Tessaloniki? (Det ser vi genom att han skriver "Låt ingen bedra er".)

De frälsta i Tessaloniki borde ju förvänta sig att bli uppryckta före den laglöses framträdande, om du har rätt, och har i s f ingen nytta av information om den profetiska markör som den laglöses framträdande är, för egen del.

(Radera nu inte den här kommentaren, är du snäll , utan visa att du är intresserad av ett sunt samtal utifrån vad det är som Skriften faktiskt säger oss! Det är viktigt för att vi alla ska ha möjlighet att få större uppenbarelse om detta.)

Svara -   - 18/5-17 14:09 -


Sss

Svara -   - 18/5-17 14:48 -


Sss

Matt.

Svara -   - 18/5-17 14:59 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?



Muslimer är avgudadyrkare

Muslimer tillber tre avgudar: 1. Muhammed. 2. Stenen i Kaba. 3. Allah. Den avgudadyrkan som de anklagar kristna för är de själva som håller på med.

3

Läs allt!


Behöver du hjälp i själavård?

Om du behöver hjälp i själavård kan du ringa till en själavårdstelefon i kristen regi. Då får du träffa någon som är kristen och har erfarenhet i själavård.

2

Läs allt!


Frälsar-elefanterna

Video: En elefantunge faller i en damm. Två vuxna elefanter hoppar i och räddar honom.

5

Läs allt!


Skördetid Innan den onda dagen

Läsarmejl av nils 

Det glädjande Löftet Jesus gav om en stor Skördetid Innan den onda dagen! "De skall vinna många för Jesus Kristus innan den dagen då den Onda Besten kommer. "

2

Läs allt!


Sannas dröm om RFID chippet

Läsarmejl av nils 

”Då visste jag att det betydde att han redan har blivit programmerad och hjärntvättad, stegvist (sakta men säkert), till att gilla chippet.”

63

Läs allt!


Midsommar Gamla Hjälmseryd 2017

1496172833-ga-hjalmseryd-2017.jpg

www.nennelindberg.org

0

Läs allt!


Endast hos Jesus finns frälsningen - Sjunde delen

Cornelius hus. Bilden är från tv-serien "A.D. The Bible Continues".

I den här delen av vår serie ska vi tala om det fantastiska husmötet då Cornelius och hela hans hus tog emot Jesus och blev frälsta! Det här avsnittet ur Bibeln tillhör mina favoritberättelser och har talat till mig många gånger!

2

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 24/06-2017 kl. 14:00 v. 25 och Jesus söker Johannes Döparens dag !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Ramadan 2017

Så här många muslimska attentat och mord har det skett hittills under Ramadan 2017.

Ramadanterror i Iran

Ramadan 2017 dag 11: 627 döda!

Terrordåd i London under muslimska Ramadan

Djävulens ramadan

1850 människor dödades under ramadan 2016

http://thereligionofpeace.com/


Nyhem - familjeveckan

Besökte lite grann Nyhemsveckan och lyssnade bland annat på Niklas Piensohos bibelstudie under tisdags eftermiddag.

0

Läs allt!


Senaste kommentarer


Gud finns

Läsarmejl av David B 

David Billström talar om två saker som dagligen talar till oss om att Gud finns.

10

Läs allt!


Invandrarna bråkar?

Skärmdump från thelocal.se.

Den här bilden talar för sig själv. Många gånger är det inte invandrarna som bråkar och gör väsen av sig utan det är andra.

0

Läs allt!


Aktuellt

Nytt från tidningar, media och bloggar

Bloggar som länkar hit

Behöver SU hjälp i själavård? - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-24 00:30
Frälsar-elefanterna - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-23 00:30
Endast hos Jesus finns frälsningen - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-22 00:30
Tillbaks till Torhamn - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-21 00:30
Tillbaks till Torhamn - Apg29.nu nyhetsbrev: 17-06-20 00:30

Stöd Apg29 genom att be och ge

http://www.apg29.nu/bild2.php?w=480&h=75&src=img/1480721275-swisha.jpg

Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4



Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

595 online! | Sidvisningar idag: 74 572 | Igår: 200 657 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp