1 017 online! | Sidvisningar idag: 63 089 | Igår: 234 627 |

www.apg29.nu

Annons


Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Onda andar finns

Läsarmejl av David B

Onda andar finns på riktigt. Intresset för den andliga världen är stort idag, även i sekulariserade Sverige. På tv finns det flera ockulta program som handlar om det andliga.

Bibeln förklarar vad vi behöver känna till om det andliga och ger svar på frågor vi kan ha.

Bibeln talar om djävulen som ledaren för de onda andarna. Djävulen har flera olika namn och skepnader. Och hans undersåtar beskrivs bla som onda-, orena-, och sjukdomsandar.

Djävulen är listig och bedrägeri är hans vapen. Han kan komma som en ‘ljusets ängel’ men Jesus Kristus, Guds Son sa att djävulen är en tjuv, lögnare och mördare. Onda andar kan mycket väl göra uppseendeväckande saker för att få ditt intresse, men deras långsiktiga mål är alltid destruktivt.

Bibeln varnar för att öppna sig för mörkret och den visar också på vägen ut ur mörkrets snaror om man blivit snärjd.

“Och de sjuttio kom tillbaka med
glädje och sa: Herre, till och med de onda andarna lyder oss i ditt namn.
Då sa han till dem: Jag såg
Satan falla ner från himlen såsom
en blixt.
Se, jag ger er makt att trampa
på ormar och skorpioner och på
fiendens hela styrka, och inget ska
på något sätt kunna skada er.
Men, gläd er inte över att
andarna är er underdåniga, utan
gläd er hellre över att era namn
är skrivna i himlen.
I samma stund fröjdade sig Jesus
i anden och sa: Jag prisar dig,
Fader, himlens och jordens Herre,
för att du har dolt detta för de visa
och kloka men uppenbarat det för
dem som är som barn. Ja, Fader,
så har varit välbehagligt för dig.” Luk.10:17-21

Som troende på Jesus så har vi fått makt över de onda andarna för “Kära barn, ni är från Gud och
har segrat över dem, för han som
är i er är större än den som är i
världen.” 1 Joh.4:4

Om du ännu inte blivit ett Guds barn så kan du vända om till Jesus och sätta din tro och förtröstan till honom. Han tog vår synd och dess straff på korset. Han uppstod på den tredje dagen och erbjuder alla människor frid med Gud och syndernas förlåtelse. “Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh.3:16

Jesus har krossat ormens huvud, dvs djävulens makt. Om du är plågad av onda andar så kan du bli fri.

“Men när den orene anden har
farit ut från en människa, så vand-
rar han genom torra trakter och
söker efter vila, men finner ingen.
Då säger han: Jag vill vända till-
baka till mitt hus, som jag lämnade.
Och när han kommer, finner han
det tomt, städat och pyntat.
Då går han bort och tar med
sig sju andra andar, som är värre
än han själv, och de går in och bor
där. Så blir för den människan det
sista värre än det första.” Matt. 12:43-45

När en människa blivit fri så behöver man istället bli fylld med Guds Ande och det är vad som sker när man vänder om till Jesus och tar emot honom i sitt hjärta. Då blir det en bestående frihet. Och att få vara fylld av den Helige Ande är ljuvligt.

Gud är så fascinerande och underbar. Att få vandra med Gud i det dagliga livet är spännande och fyllt av äventyr.

Jesus sa: “Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, och jag ska ge er vila.
Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat,
och ni ska finna ro för era själar.
För mitt ok är milt, och min
börda är lätt.” Matt.11:28-30

Jesus sa: “Och dessa tecken ska följa dem som tror: I mitt namn ska de driva ut onda andar” Mark.16:17

Jesus Kristus är Herre.


David B

Läsarmejl


Skriv ut

 
Publicerat av söndag 9 juli 2017 13:00 | #läsarmejl #david+b | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


12 kommentarer

nils

Denna sanning är så viktig för den Troende att förstå,att det;" Icke är en kamp mot kött och blod utan mot furstar och väldigheter och världshärskare som råda här i mörkret, mot ondskans andemakter i himlarymderna ." Gal.6:12.

Inser vi det kan det bespara oss från många Onödiga Personkonflikter i vår närhet och i församlingen.
Satan använde en lärjunge för att förleda Jesus,men Jesus genomskådade honom. 
 Nu i dessa yttersta tider må vi;"Taga på oss hela Guds vapenrustning för att kunna stå emot på den onda dagen, och sedan vi fullgjort allt,behålla fältet."

Svara -   - 9/7-17 15:35 -


Sanna

Jätte viktigt ämne. Tack Christer!

Svara -   - 9/7-17 16:01 -


Robert

Detta har blivit underhållning. Både på parabolen och i svenska kanaler ska man gå på spökakt. De ofrälsta som inte bygger på Jesu undervisning och heller inte känner till sanningen tycks beundra och intressera sig. Men på viss nivå, Det stannar vid underhållning. Vissa vill ha mediala förmågor och vill "utveckla sig". Egot. Jag själv var där förut. Men Gud vare tack, han sände en tjänare att skörda mig. Det som hände var just det att "ljusets ängel" bedrog mig, för jag hade ju inte läst Bibeln. Hade en barnatro så Jesus har jag aldrig förnekat. Jag bodde i ett hus där det var en del  andlig aktivitet och jag själv sökte för jag hade börjat komma ur en lång kris. Jag trodde, utan att ha läst, att Bibeln talar om Gud och Jesus och helveter och himmeln, men jag visste ju att det fanns mer, en slags andevärld. Och den sökte jag mig in i. Utvecklade ett människoförakt, ville vara ensam, inget betydde något utom andliga upplevelser. Men något följde mig hela tiden i tanken! Något jag bar med mig och inte tappade bort. Det kom från min barnatro, ett bibelord. Sök och du skall finna! Gud kanske lät mig gå den omvägen för att jag skulle förstå allt bättre.... 

för när jag sedan började läsa så såg jag ju att den där andevärlden förklarades i Bibeln. Jag trodde att Bibeln bara visade allt i svartvitt; ont - gott, men andevärlden var som en gråzon som jag ju visste fanns. Bibeln gjorde gråzonen uppklarad och den skingrades in i gott och in i ont. Så det jag såg när jag läste var att ja! Bibeln är svart/vit! För nu fick jag veta sanningen om vad som är vad.

Då jag sedan exponerats av Guds levande ord gav jag mig fullt till Jesus och han hörde min bön! Amen! Amen! Det jag hade absorberat av orenhet blev resolut vräkt ur mig då Gud flyttade in i mitt hjärta, jag spydde i några dagar.... men min själ gjorde det av glädje! Problemet är att människor som inte känner ordet inte kan navigera. Om man ser ett avsnitt av tex andarnas makt på tv, och mediumet öppet erkänner att han har andekompisar som han påkallar och som ger honom info om läget, ja då ringer ju larmklockan.. Sen är det ju så att han kommer i sitt eget namn och gör detta hus "rent". Ofta begärs av mediumet ett tecken från den osalige innan den lämnar, detta endast för att öka underhållningsgraden och maxa spänningen.

Skulle man väva in att psykisk ohälsa orsakas av onda andar, våldtäkter utförs av besatta eller påstå att yoga öppnar ditt hjärtas dörr för djävulen skulle vanligt folk psykförklara dig. Jag har vittnat mycket för en ung grabb. Mycket och levande, ur eget liv, vad Gud gjort och gör i och med mitt liv. En dag hade han värk så jag frågade honom om jag får be och lägga händerna på honom. Efter noggrann fundering avböjde han och senare samma dag erkände han att "Gud vill inte att jag gör det som jag gillar att göra" -jag kan inte börja följa ännu....

Vi är ständigt, alla av oss under andlig påverkan. Den gode, den onde eller lite av varje. Men en ofrälst kan inte navigera. Först efter frälsningen upptäcker människan att även köttet för krig emot själen. Fråga 10 personer om de någon gång upplevt något övernaturligt, du blir förvånad av alla -ja. Jesus är ett kraftnamn. Jesus berör. Vissa fnyser, vissa likställer med annat, vissa blir arga, vissa backar, vissa går ner på knä och tar emot. Och den som så gör blir ett Guds barn. Halleluja!

Svara -   - 9/7-17 23:48 -


Tomas N

Svar till Robert.

Härligt vittnesbörd. Ja ,det är som du säger att folk säger att man är galen som tror på det som Bibeln talar om. Helige ande och helande tycker folk är lite konstigt,men det är på en acceptabel nivå ungefär som new age. Men onda andar och besättelse ,det är riktigt läskigt i människors ögon.

Men vi är kallade att tjäna i detta. Kanske inte alltid prata om ,det. Det får man känna in när det är lämpligt.

Men vem kan säga emot eller ifrågasätta resultaten och själva verkligheten och resultaten av Guds kraft i handling.

Det är beklämmande att se dessa medium gå runt i besökta hus och kalla på sina guider/andar för att prata med andra andar. Eller döda släktingar som de säger att det är.

Besökta hus är en del av befrielsetjänsten. Det behövs kristna svar på besökta hus och inte nyandlig underhållning som bara lurar människor in i en farlig värld

Svara -   - 10/7-17 00:17 -


David B

Svar till Robert.

Gud välsigne dig Robert. Tack att du delade din berättelse. Jesus är underbar.

Svara -   - 10/7-17 06:58 -


Leif Boman

Svar till Robert.

Härligt Robert! 

Tänk vad viktigt det är med barnatro! 

(Ordspr 22:6) Vänj den unge vid den väg han ska vandra, så viker han inte av från den när han blir gammal.

Jesu frid... 

Svara -   - 10/7-17 07:12 -


Lasse

Svar till Robert.

Tack Robert barnatron är viktigt 💓önskar dig ett fortsatt välsignat liv ☝//Lasse.   https://youtu.be/3mQX113QQfU.       https://youtu.be/MqxSYsjDAIc

Svara -   - 10/7-17 08:09 -


Jean

Sverige hissat upp seglen i dimma och seglar mot ..ja endast Herren vet plågan som Sverige får möta . Låt oss bedja kära syskon för Sverige och mänskor som än inte bekännet Jesus Kristus som Herren!

Priset är betald ,tack vare vår Helige Jesus det enda som återstår är att säga Tack Jesus för du köpte mig med Ditt blod och nu vill jag tillhöra endast Dig och hänge mig till Kristus.

Problematiken är att de inte känner den äkta Jesus (skriftens) .Där kommer vi in i bilden syskon Vi behöver ...förkunna Herren för de och vad Han gjort på korset för var och en.

Prisa Honom som ger Evigt liv !!! Jesus Kristus Allsmäktig Herre o Gud!!

Jesu frid 

Skriften är underbar ...Livet är Den!!!!

Romarbrevet 13: 11 

Gör detta och tänk på tiden, att det är dags för er att vakna upp ur sömnen. Frälsningen är oss närmare nu än när vi kom till tro.

Herrens välsignelse o underbara Nåd!!

Svara -   - 10/7-17 22:17 -


Jean

Det vi gör kära syskon gör vi av kärlek till varandra !!

Det uppmanar oss att aldrig ge upp och stå emot de brinnande pilar från fienden !!!! Sann kärlek Jesu kärlek!!!

Svara -   - 10/7-17 22:23 -


Marinel

Nästan allt i den här världen är onda andemakter som ligger bakom, som till exempel musik, film teknologi  och med mera.

Svara -   - 15/7-17 00:43 -


Sanna

Jag vill dela med mig om en dröm jag hade inatt om onda andar/demoner. (Nils, du kan gärna publicera den här om det är något intressant.)

Jag satt i en stor sal med många människor som satt i olika bord och fikade och hade det trevligt. Sen öppnades salens dörrar och fullt med demoner störtade in. De var synliga och såg fruktansvärda ut och konstiga figurer var dem. Människorna såg dessa konstiga figurer som var demoner men log mot dem och fortsatte att äta sin fika. De reagerade helt vanligt eftersom de var världsliga och helt långt ifrån andlighet. De var så vana vid människor som klär ut sig till djävular  (halloween) och skumma figurer. De hade så många ägodelar som var demoniska att de inte kunde känna igen dem och att de var en fara för dem.

Jag satt sist och längst bort ifrån dörrarna och såg allt och hur de reagerade och visste att jag var den ende som känner sanningen om dem. Jag var den ende som flydde för mitt liv.

Demonerna flög i full efter alla människor de såg för att ta deras själ.

Svara -   - 17/7-17 16:01 -


Robert

Vid ett tillfälle under bön hörde jag en röst som sade "Halloween är en yxa som alla kan se". Rösten har jag hört förut i bön och den påpekar och upphöjer Jesus, så enl Johannes undervisning är det ju då en sanningens ande.

Svara -   - 18/7-17 23:15 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?



Är Zapad 17 en rysk mobilisering?

Av Holger Nilsson

zapad 17

Så har den startat den ryska militära övningen Zapad 17. Hur kommer den att sluta? Kommer Ryssland att använda den för att slå till emot ett eller flera länder? Frågan är befogad att ställa.

11

Läs allt!


Flykten

Läsarmejl av David B

Flykten  - flyr du från Gud?

En annan flykt är att människor flyr från Gud. Det kallas synd. Synden förstörde gemenskapen mellan människan och Gud. Flykten från Gud började och följden blev att “Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg" Jes. 53:6.

6

Läs allt!


Kraftig jordbävning i Mexiko 

En kraftig jordbävning i Mexiko  med magnituden 7,1 skedde på tisdagskvällen. 

6

Läs allt!


Här förstår du varför Apg29 så ofta skriver om Helvetet

Läsarmejl av nils

Chris Cormier beskriver en vision han hade sommaren 1986 om sin resa till helvetet. Gud sa mig nyligen att det var tid att uppenbara detta för världen, för tiden är kort.

65

Läs allt!


Maria är extremt farlig

Maria är extremt farlig.

Ännu en farlig orkan drabbar världen. Orkanen Maria är extremt farlig. Den är nu en kategori 5-orkan.

15

Läs allt!


Gud älskar dig så mycket att Jesus tog alla dina synder på sig

Christer Åberg berättar på ett enkelt, förtroligt och mjukt sätt att Gud älskar dig!

4

Läs allt!


Helvetet är evigt

Bibeln lär oss tydligt att Helvetet är evigt, men att också Himlen är evigt. Vilken plats vill du tillbringa evigheten?

2

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Och fröjden eder, I Sions barn, varen glada i HERREN, eder Gud; ty han giver eder höstregn, i rätt tid, han som ock förr sände ned över eder regn, både höst och vår.” (Joel 2:23)

Vecka 38, torsdag 21 september 2017 kl. 07:02

Jesus söker: Matteus!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Man med 3 fruar och 16 barn fick lägenheter av Nacka för 14 miljoner

Bild: samnytt.se. 

Nacka kommun har köpt 3 bostadsrätter för nästan 14 miljoner kronor till en syrisk född man med 3 fruar och 16 barn. 

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


USA hotar att förgöra Nordkorea

USA hotar att förgöra Nordkorea. Bild: Expressen. 

Det är ingenting annat än ett hot om kärnvapenkrig då USA genom FN-ambassadören Nikki Haley hotar att förgöra Nordkorea.

20

Läs allt!


Unikt erbjudande

Unikt erbjudande: Den längsta natten för bara 100 kronor! Ge bort den till någon du tycker om!

0

Läs allt!


Aktuellt



Apg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 017 online! | Sidvisningar idag: 63 089 | Igår: 234 627 |

MediaCreeper Creeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp