1 064 online! | Sidvisningar idag: 72 287 | Igår: 353 296 |

www.apg29.nu

Annons


Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Endast hos Jesus finns frälsningen - Del 8


Bibeln lär oss klart och tydligt hur man blir frälst. För att bli frälst måste du bekänna med din mun att Jesus är Herren och tro i ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda. 

För att bli frälst räcker det alltså inte att du bara tror. Du måste bekänna ut denna tro med din mun!

Som jag tidigare har sagt finns det människor som både tror på Gud och Jesus, men de är inte frälsta eftersom de aldrig har tagit emot Jesus. För att bli frälst måste du ta emot Jesus. Men hur tar man emot Jesus? Den här Bibelversen som jag citerar här nedan talar om hur man gör. Du måste bekänna med din mun att Jesus är Herren. Du tar alltså emot Jesus med din mun, med dina ord, som jag tidigare har förklarat.

Om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda då ska du bli frälst. - Rom 10:9

För att bli frälst måste du ta emot Jesus. Hur gör du när du tar emot Jesus? hur går det till? du tar emot Jesus med din mun!! Med dina ord! Detta har jag sagt innan och jag säger det igen. Hur detta går till beskriver det här citerade bibelordet alldeles utmärkt. Du bekänner att Jesus är Herren och du tror i ditt hjärta att Gud har uppväckt honom från de döda.

Trott halvdant

Jag har tidigare sagt att det finns många som tror på Gud och dom tror på Jesus men de är inte frälsta för de har aldrig tagit emot Jesus och de har aldrig bekänt att Jesus Kristus är Herren. De har trott lite halvdant att Gud finns nog och att Jesus finns nog men de har aldrig tagit emot honom och inte heller har de bekänt honom. för att bli frälst måste du ha en bekännande tro. du måste bekänna hans namn.

Kommer du ihåg Paulus? Hur gick det till när han blev frälst? En del tror att han blev frälst då han såg Jesus i ett ljussken på Damaskus vägen. Men han blev inte frälst då. Faktum är att han blev frälst 3 dagar senare då Ananias kom och lade sina händer på honom så att han blev botad från sin blindhet. Han blev ju blind då han såg Jesus i det strålande ljusskenet. Vad hände efteråt då Paulus hade blivit botad från blindheten? Jo, Ananias sa men varför dröjer du, låt dig döpas och bekänn därmed hans namn. Paulus blev frälst först då han bekände Jesu namn. Han blev först frälst då han bekände att Jesus är Herren. Det var då frälsningens under skedde i hans liv. Och det är då frälsningens under sker i ditt liv då du bekänner att Jesus är Herren.

Bekännelsen

Bibeln säger att ingen kan säga att Jesus är Herren annat än i Den Helige Ande. Detta är sant. Du blir inte frälst förrän du säger att Jesus är Herren. Jesus själv säger att vi förnekar honom och inte bekänner Honom inför människorna, då bekänner inte han oss inför sin fader i himlen. Du måste Alltså ta emot Jesus som Herren och bekänna honom som sådan.

Det finns människor som inte har bekänt att Jesus är Herren och påstår ändå att de är kristna eller frälsta. Men om du inte kan bekänna att Jesus är Herren med din mun är du inte frälst. Att få någon att bekänna Jesus som Herren är det enklaste sättet att se om personen i fråga är frälst. Är du tveksam om en person verkligen är frälst så be honom säga att Jesus är Herren. kan han inte säga detta då vet du med säkerhet att han inte är frälst. Detta är ett mycket enkelt och ett väldigt effektivt sätt att ta reda på om någon är frälst och det är också 100% säkert. Detta går inte att bluffa för ingen kan säga att Jesus är Herren annat än i Den Helige Ande Vilket Bibeln så tydligt visar.

Bekände för första gången

En gång när jag var på väg från ett möte Hör jag i bilradion radiosändningen som kom från det mötet som. En kvinna vittnade då vad som hade skett med henne i mötet, och hon var så glad. Hon berättade till folkets jubel och applåder att hon nu kunde säga att Jesus är Herre. Hon hade aldrig kunnat säga detta innan. Men nu för första gången kunde hon säger det. Och hon var så glad.

Det sker en förlossning när någon säger med sin mun och verkligen menar det att Jesus är Herren. Då sker det ett under. Det sker ett mirakel. Ja, det sker frälsningens mirakel. Och det var detta som den här unga kvinnan på mötet fick uppleva. Hon blev frälst och fick alla sina synder förlåtna. Hon blev född på nytt och en ny skapelse då Jesus blev hennes Herre.

Mannen som inte kunde bekänna

På ett möte kom det en man fram som hade tre onda andar i sig. Jag befallde de här demonerna att komma ut ur honom. Men de ville inte. Mannen undrade vilka vi var som försökte kasta ut demoner ur honom. Han sa att han var frälst. Och jag bad honom säga Jesus är min Herre. Men han kunde inte säga Jesus är min Herre. Han var alltså inte frälst.

Det märkliga var att han kunde säga "jag älskar Jesus" för att få oss att tro att han var frälst men han var inte frälst. Man blir alltså inte frälst av att säga "jag älskar Jesus". Det är ingen bekännelse i biblisk mening. Rätt bekännelse är att man säger Jesus är Herren. Det är då man blir frälst. Här hade vi kunnat bli lurade och tänka så att han är ju frälst, han säger ju att han älskar Jesus. Och då hade vi kunnat lämna detta och vara jätteglada i tron att det var frälst. Men vi gick inte på den fällan. Han sa flera gånger att han älskade Jesus när vi försökte få honom att säga Jesus är Herren.

Till slut fick vi honom att be frälsningens bön. Han tog emot Jesus och bekände honom som Herren. Efter detta tackade han Gud tre gånger. Varje gång han tackade Gud så ryckte han till. Det var då som demonerna för ut ur honom. Och kan blev verkligen fri. Flera år senare fick jag se honom på en kristen TV kanal. Där vittnade och berättade han om sin frälsning i Jesus Kristus. Frälsningen höll.

Detta lär oss att vi inte ska låta oss luras när någon säger religiösa saker som kan verka vara rätt. Till exempel som att de älskar Jesus eller att de tror på Gud eller någonting annat sådant, eller till och med om de är med i en kyrka, utan bekänner hon verkligen att Jesus är Herren?

Det är så man avgör om någon är frälst eller ej. Det är också så som det visar sig om någon är frälst som bekänner att Jesus Är Herren. Har du tagit emot Jesus som Herren i ditt liv ? Det är endast om du har Jesus som Herren i ditt liv som du är frälst och tillhör himmelriket.

Mannen som bekände

En gång kom det en man till våra möten. Han var mycket trevlig och artig. Han fortsatte att komma till våra möten och alla var glada att han kom. De trodde att han var frälst. Men ingen hade frågat honom om han var frälst. Han spelade gitarr. Så han och jag brukade spela gitarr tillsammans. Jag frågade honom då om han var frälst. Jag frågade om man kunde säga att "Jesus är min Herre". Men han kunde inte säga att "Jesus är min Herre". Han var alltså inte frälst.

Därför började jag prata med honom att han skulle ta emot Jesus och bli frälst. Men han vill inte. Då började jag enträget tjata på honom gång på gång att han måste ta emot Jesus som Herren för att bli frälst. Till slut blir han arg på mig på grund av allt mitt tjat. Men efter mycket tjat så förstod han att han behövde ta emot Jesus och bli frälst. Då fick jag be frälsningens bön med honom. I den här bönen tog han emot Jesus och bekände honom som Herren. Efter detta skildes våra vägar och flera år gick.

Så vid ett tillfälle träffade jag honom nere i Malmö på ett möte. Han var mycket glad. Han berättade att han var jätteglad över att jag fick honom att förstå att han måste ta emot Jesus som Herren och bli frälst. Detta var flera år senare. Och frälsningen höll fortfarande. Han var fortfarande förvandlad och frälst. Och han vara mycket glad över detta.

Det räcker alltså inte att ha en Halvdan tro på Jesus. Du måste ta emot Jesus som Herren i ditt hjärta. Det är då frälsningens under sker. Tar du inte emot Jesus så missar du allt. Du kan vara med i den kristna och kyrkliga verksamheten, du kan sjunga de rätta sångerna, du kan läsa de rätta bibelorden, du kan be och till och med säga de rätta sakerna, men har inte tagit emot Jesus som Herren är du inte frälst.

Frälsta efter tältmötet

För flera år sedan kom det in ett par efter att vi hade slutat med ett tältmöte. Vi var en del kvar i mötet och den här mannen och kvinnan kom in. De kom in för de såg att det var ett tält uppsatt. Vi började prata med dem. Och mycket snart förstod jag att de behövde bli frälsta. Och jag började bearbetade och arbetar med dem att de skulle ta emot Jesus Kristus och bli frälsta. Men de kristna vännerna runt omkring mig förstod inte att de behövde bli frälsta. Så de arbetade mot mig i sin okunskap. Så jag fick både arbete mot mina kristna vänner och kämpar för att dessa personer skulle bli frälsta. Det är inte lätt att att man måste arbeta mot båda hållen för att få folk frälsta. Men så var det.

Men efter mycket bearbetning och kamp fick jag till slut be med dem frälsningsbönen. Både mannen och kvinnan tog emot Jesus och bekände honom som Herren. Precis efter de hade tagit emot Jesus ringde mannens mobiltelefon. Och jag blev mycket spänd över vad han skulle säga nu. Han svarade i mobilen och direkt sade han till personen i mobilen:

- Jag har blivit frälst!

Han hade blivit frälst. Det fungerade ! Jesus kom in i hans hjärta och frälste honom och födde honom på nytt och gjorde honom till en ny skapelse så att han direkt bekände att han hade blivit frälst.

För att frälsningens under ska ske måste du ta emot den levande personen och frälsaren Jesus Kristus som din Herre i ditt hjärta. det är då frälsningens under och mirakel sker.

Jag har nu från det verkliga livet berättat om några frälsningsunder som jag har varit med om. Det fungerar. Det är på riktigt. Det är inte på låtsas. Det fungerade för dessa människor, och det kommer att fungera för dig. Om du ännu inte har tagit emot Jesus som Herren i ditt hjärta, gör det nu innan det är för sent.


Läs också:


Skriv ut

 
Publicerat av tisdag 11 juli 2017 13:54 | #frälst #jesus | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


2 kommentarer

David B

"Det finns ingen frälsning hos någon annan. För det finns inget annat namn under himlen, som är givet bland människor, genom vilket vi kan bli frälsta." Apg.4:12

Endast hos Jesus finns frälsningen.

Svara -   - 11/7-17 23:20 -


Katrina

Svar till David B.

Amen

Svara -   - 11/7-17 23:30 -


Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Dubbelt problem bland Sveriges kristenhet idag

Läsarmejl av nils

Dels har vi den Smygande Katolska kyrkans förförande teologi,och annan förvillelse vilket Jesus varnade för i Tidens avslutning. Dels har vi den Apati och Ljumhet som råder inom våra egna led,även i Pingstkyrkan.

1

Läs allt!


Lindbergarna hos IOGT-NTO i Vetlanda

Härom dagen var jag med Lindbergarna igen på ett utomhusmöte hos IOGT-NTO i Vetlanda.

1

Läs allt!


Endast hos Jesus finns frälsningen - Del 12

Egentligen är det ingen ny villolära. Den fanns redan på Bibelns tid. Denna villolära ställer till det och gör folk förvirrade och de riskeras att föras bort från frälsningen i Jesus Kristus. Det jag tänker på är frälsningen och förhållandet till Guds sabbat.

10

Läs allt!


Smygkatoliker

Smygkatoliker är farligare än officiella katoliker.

30

Läs allt!


Svensk död i jordbävning

Bild: Aftonbladet. 

En svensk medborgare och flera skadade på ön Kos efter en jordbävning som har skakat Grekland och Turkiet. Efter jordbävningen följde det också en mindre tsunami.

1

Läs allt!


Dessan och solnedgång över Tättö

Foto: Dessans kusin Josephine Ekhager. 

Min dotter Desiré "Dessan" Åberg och hunden Rambo tittar på en vacker solnedgång över Tättö.

8

Läs allt!


Sommarläsning: Berättelsen om spindeln

Smakprov ur Den längsta natten av Christer Åberg.

6

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Salig är den man som är ståndaktig i frestelsen; ty när han har bestått sitt prov, skall han få livets krona, vilken Gud har lovat åt dem som älska honom.” (James 1:12)

I dag är det 23/07-2017 kl. 04:47 v. 29 och Jesus söker Emma !

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16Sannas vittnesbörd

Läsarmejl av Sanna

Så här blev jag frälst efter att ha varit muslim. Det var efter denna drömmen här:

20

Läs allt!


Senaste kommentarer


Endast hos Jesus finns frälsningen - Del 11

Man blir endast frälst och räddad genom tron på Jesus Kristus, men lagen då, som Bibeln talar om? Behövs inte lagen längre? I det här avsnittet ska vi tydligt bena ut detta och pekar på att Jesus är fortsatt ensam Frälsaren!

4

Läs allt!


Hon utreds av saudisk polis eftersom hon bar kort kjol

Bild: Twitter.

Jag var tvungen att kolla vilken tidning som hade skrivit den här artikeln som handlar om att Saudisk polis utreder en kvinna som har gått i kort kjol. Nej, Det var ingen alternativ media, utan det var Aftonbladet!

5

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

1 064 online! | Sidvisningar idag: 72 287 | Igår: 353 296 |

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram 

TA EMOT JESUS!

↑ Upp