834 online! | Sidvisningar idag: 154 044 | Igår: 252 271 |

www.apg29.nu

Annons


Om Christer Åberg Chatt Nyhetsbrev Biblar Läsarmejl Bönesidan Dagens ros Date29 Kommentarer Fråga Christer Kontakt Sök

Endast hos Jesus finns frälsningen - Del 10


Som jag har sagt tidigare så handlar den här artikelserien om att man blir frälst då man tar emot Jesus Kristus. Jag har gång på gång sagt och skrivit att det finns inget annat sätt att bli frälst på en genom Jesus Kristus.

Du kan inte lägga till någonting. Du kan inte heller dra ifrån någonting. Jesus har gjort allting klart på Golgata kors för att du ska kunna bli frälst. Hans frälsningsverk räcker.

Så om vi lägger till någonting för att kunna bli frälsta så visar vi med detta att vi inte tror att Jesus frälsnings värk räcker utan det måste till någonting mer. Men detta är en mycket allvarlig villolära, eftersom vi då inte godkänner Jesus frälsnings verk är fullt tillräcklig och ogiltigförklara den.

Det är alltid så att när någon lägger till någonting mer utöver Jesus så är det alltid en farlig villolära som vill föra dig bort från Jesus så att du inte kan bli frälst. Jesus är fullt tillräckligt. Det är inte Jesus plus någonting mer - utan det är endast Jesus som frälser!

Jesus är Vägen

I Bibeln säger Jesus ett berömt ord bland många andra att han är vägen sanningen och livet och att ingen kommer till Fadern utom genom honom. Du kan läsa det själv i Joh 14:6:

Jesus sade till honom: "Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."

Jesus säger klart och tydligt här att det finns bara ett enda sätt att komma till Fadern och det är att gå igenom Jesus. Det finns inga andra sätt. Det är endast genom Jesus Kristus som vi blir frälsta. Vi blir inte frälsta genom handlingar. Vi blir inte frälsta genom saker. Vi blir inte frälsta genom kyrkor eller genom andra människor eller genom olika lärosystem eller genom olika religioner, utan du och jag blir frälsta enbart genom Jesus Kristus.

För att bli frälst måste du ta emot Jesus. Det finns inget annat sätt. Du kommer inte ifrån personen Jesus Kristus. Du kommer inte ifrån att ha en relation med den levande personen Jesus Kristus. Han är den enda vägen till Gud.

Det är intressant att lägga märke till att Jesus inte säger att han ska visa vägen. Han är ingen vägvisare, och inte heller någon guide, nån slags new age guide. Nej han är Vägen. För att du kommer till Fadern måste du ta den rätta vägen och det är Jesus Kristus.

Om du ska komma till Stockholm måste du ta den rätta vägen som leder till Stockholm. Du kan inte köra vägen mot Malmö. För då kommer du inte till Stockholm. Du måste ta den rätta vägen till Stockholm.

På samma sätt är det om du ska komma till Fadern - till Gud - så måste du ta den rätta vägen som leder till Gud och det är Jesus Kristus. Det är endast Jesus Kristus som leder till Fadern. Det är endast genom honom du blir frälst. Och därför för att bli frälst måste du alltså ta emot Jesus. Det finns inget annat sätt.

Jag vill stryka under än en gång att Jesus inte är någon guide, han är Herren, Han är världens Frälsare, ja, han är vägen till Gud.

Det finns fler bibelställen som talar om detta att Jesus är det enda sättet I vilket vi kan bli frälsta på. Om du går till Apostlagärningarna kapitel 4 så säger lärjungarna i vers 12:

"Hos ingen annan finns frälsningen. Inte heller finns det under himlen något annat namn, som givits och människor, genom Vilket vi blir frälsta."

Det här handlar om Jesus. Det är bara hans namn som kan frälsa. Det finns inget annat namn. Det innebär att namnet Buddha inte frälser. Namnet Shiva frälser inte. Namnet Muhammed frälser inte. Namnet Allah frälser inte. Det är bara namnet Jesus som frälser. Endast han och ingen annan.

Det är inte någon kyrkas namn som frälser. Det är inte någon organisations namn som frälser. Det är inte någon psykologs namn som frälser. Det är inte något vetenskaps namn som frälser. Utan det är endast Jesus Kristus. Bibeln är klar och tydlig över att hos ingen annan finns frälsningen. Frälsningen finns endast hos Jesus.

Du kan inte gå till någon andlig guru för att bli frälst. Du kan inte hålla på med meditation för att bli frälst. Du kan inte hålla på med yoga för att bli frälst. Inga budosporter kan frälsa dig och inte heller fotboll eller någon annan sport. Det är endast Jesus Kristus. Hos ingen annan finns frälsningen.

Bibelversen som vi läste säger klart och tydligt att det finns inget annat namn under himlen som givits åt människor, genom vilket vi blir frälsta. Därför är det helt meningslöst att söka frälsningen någon annanstans än hos Jesus. Du hittar inte frälsningen där.

När jag var ung så kom det människor till mig som ville lära mig ut meditation och yoga och andra konstigheter. Men det fanns ingen frälsning där. Jag började träna karate eftersom jag var intresserad av den religiösa delen i karaten. Men jag fann ingen frälsning i karaten. Karaten kunde inte frälsa mig. Men när jag tog emot Jesus då blev jag frälst ögonblickligen.

Jag har tränat karate i fyra år men trots att jag hade tränat i fyra år blev jag inte frälst. Men då jag tog emot Jesus blev jag frälst ögonblickligen. Jag blev frälst på mindre än en minut. I samma stund jag tog emot Jesus som min Herre och frälsare blev jag frälst.

Jesus gjorde ett frälsande under i mitt inre. Han gjorde ett skapade mirakel. Jag blev en ny skapelse. Detta skedde först då jag tog emot Jesus. Först då blev jag är ett Guds barn. Först då blev Gud min far. Fast då fick jag en levande gemenskap med Gud som hade skapat himlen och jorden. Jesus är den enda vägen till Gud. Hos ingen annan än Jesus finns frälsningen.

Jesus är Sanningen

Jesus är Sanningen med ett stort S. Det är även här intressant att lägga märke till att Jesus är inte den som visar sanningen utan han är sanningen. Han är sanningen personifierad. Han är sanningen rakt igenom. Det finns ingen lugn i honom. Det finns inte en endaste liten gnutta lugn i honom. Utan han är sanningen till 100%. Då Du har tagit emot Jesus, då Har du tagit emot sanningen. Då har du sanningen. Jag har träffat människor som har sagt att de alltid blir nervösa när någon påstår att de har sanningen. De menar att detta kan inte vara sant. Det Tror du att personen ljuger. Jag kan ju för sig förstå lite grand vad de kan vi ändå. Men det är ju så för den som har tagit emot Jesus har tagit emot sanningen Han har sanningen. Det är inte du som är sanningen utan det är Jesus. Då Du har tagit emot Jesus har du tagit emot sanningen. För att få sanningen till 100% måste du ta emot Jesus. Det finns inget annat sätt..

För några år sedan läste jag en vetenskapstidning om en vetenskaplig undersökning. De gjorde en undersökning för att se om människor kunde tala sanning. Det visade sig i denna undersökning att trots att människorna försökte anstränga sig att tala sanning så gick de ändå flera gånger varje dag. En människa kan inte tala sanning. Det kan komma Vita lögner från människan eller svarta längre mentala till 100% sanning klarar han inte av. Därför behöver han Jesus. Jesus är 100% sanningen. Det finns ingen länk i honom. Han är sanningen.Har aldrig funderat på vad som är sanningen? Hur får man tag på sanningen? Vill du veta vad eller vem som är sanningen? Det är Jesus!

Joh 18:37 Pilatus sade: "Du är alltså kung?" Jesus svarade: "Du själv säger att jag är kung. Därför är jag född och därför har jag kommit till världen, för att vittna om sanningen. Var och en som är av sanningen lyssnar till min röst." 38 Pilatus sade till honom: "Vad är sanning?" Med de orden gick han ut till judarna igen och sade till dem: "Jag finner honom inte skyldig till något brott."

Jesus stod framför Pilatus. Jesus talade om sanningen för Pilatus att han hade kommit för att vittna Om sanningen och var och en som är av sanningen lyssnar till hans röst. Och då ställer Pilatus den mycket berömda frågan: " Vad är sanning?" trots att Pilatus hade sanningen framför sig personifierad så såg han inte sanningen eller om det var så att han vill inte inse sanningen och ta emot Sanningen som stod framför honom. Gör inte som Pilatus. Missa inte sanningen. Sanningen som står framför dig. Ta emot honom.

I Bibeln står det:

1 Joh 5:20 Men vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd så att vi känner den sanne, och vi är i den sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.

Vi är i den Sanne läste vi i den här texten. Och vi med den Sanne? Jo det är Jesus. Hur kommer du in i den Sanne? Jo du måste ta emot honom. Då är du i den Sanne i hans son Jesus Kristus, som är den Sanne guden och det eviga livet.

Jesus är Livet

Jesus är livet. Även här är det intressant att lägga märke till att Jesus inte säga att han skall visa livet utan han är livet personifierad. På ett annat ställe i Bibeln säger Jesus att han är uppståndelsen och livet.

Joh 11:25 Jesus sade: "Jag är uppståndelsen och livet. Den som tror på mig ska leva om han än dör,

Jesus är livet. För att du ska kunna få liv då behöver du ta emot Jesus. För endast Han är det eviga livet. Och endast han kan ge liv.

Det är Återigen så här att du kan inte själv göra så att du får i evigt liv. Gång på gång kan vi läsa i tidningarna att nu har forskarna hittat ett nytt sätt att förlänga livet på människor och att de hoppas på att människan ska få kunna leva länge, flera hundra år Ja eller till och med att få leva i evighet. Men det går inte. Du kan inte själv skapa evigt liv. Du måste ha Jesus. Du måste ta emot Jesus för att få evigt liv.

Det står i bibeln att den som tror på sonen har evigt liv.

Joh 3:36 Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom."

Det eviga livet finns endast hos Jesus Kristus. Och det eviga Livet börjar redan här på jorden då du har Jesus som Herren i ditt liv. Det eviga Livet börjar inte den dag då du dör. För har du inte livet här på jorden, då kommer du inte ha livet efter att du har dött.

Det är först som du har tagit emot Jesus som du får evigt liv och alla dina synder förlåtna. När någon tar emot Jesus så födde Jesus människans ande på nytt och gav den människans ande evigt liv. Om man dör kroppsligen kommer ändå leva i evigt. Ja är en dag säger Jesus att han ska uppväcka den troende människan kroppsligen.

Men det eviga Livet börjar här och nu då du tar emot Jesus. Och den dag du har du kommit till himlen så kommer du för alltid vara hos Jesus för han är det eviga livet.

Det står i bibeln att Jesus säger att han har kommit för att ge liv Ja liv i överflöd.

Joh 10:10 Tjuven kommer bara för att stjäla, slakta och döda. Jag har kommit för att de ska ha liv, och liv i överflöd.

Detta livet är inte lite lätt och lagom som man brer på smörgåsen och sedan äter upp och så var det inget mer. Nej, det är ett liv i överflöd. Det är ett liv som flödar över. Det är gränslöst. Det är fantastiskt. Det är evigt.

Men för att få tag på det eviga livet så kan du inte gå till en forskare som inte kan skapa något i evigt liv utan du måste gå till Honom som har och är det eviga livet. Du måste ta emot Jesus. För endast hos Jesus finns frälsningen. För endast hos Jesus Finns det eviga livet. För endast Jesus är vägen sanningen och livet. Och ingen kommer till Fadern utom genom honom.


Läs också:


Skriv ut

 
Publicerat av måndag 17 juli 2017 06:45 | #frälst #jesus #endast+hos+jesus+finns+frälsningen | Direktlänk | Nyhetsbrev | RSS

APG29 NÅR TUSENTALS VARJE DAG!
Gillar du Apg29?
Swisha en peng till: 070 935 66 96


0 kommentarer

Din kommentar

NYTT! Ditt namn och mejladress måste godkännas innan kommentaren publiceras. Efter godkännande måste du alltid ha samma namn och mejl nästa gång du postar en kommentar, annars godkänns inte kommentaren.


Kom ihåg mig?Är Zapad 17 en rysk mobilisering?

Av Holger Nilsson

zapad 17

Så har den startat den ryska militära övningen Zapad 17. Hur kommer den att sluta? Kommer Ryssland att använda den för att slå till emot ett eller flera länder? Frågan är befogad att ställa.

3

Läs allt!


Flykten

Läsarmejl av David B

Flykten  - flyr du från Gud?

En annan flykt är att människor flyr från Gud. Det kallas synd. Synden förstörde gemenskapen mellan människan och Gud. Flykten från Gud började och följden blev att “Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg" Jes. 53:6.

3

Läs allt!


Kraftig jordbävning i Mexiko 

En kraftig jordbävning i Mexiko  med magnituden 7,1 skedde på tisdagskvällen. 

6

Läs allt!


Här förstår du varför Apg29 så ofta skriver om Helvetet

Läsarmejl av nils

Chris Cormier beskriver en vision han hade sommaren 1986 om sin resa till helvetet. Gud sa mig nyligen att det var tid att uppenbara detta för världen, för tiden är kort.

55

Läs allt!


Maria är extremt farlig

Maria är extremt farlig.

Ännu en farlig orkan drabbar världen. Orkanen Maria är extremt farlig. Den är nu en kategori 5-orkan.

14

Läs allt!


Gud älskar dig så mycket att Jesus tog alla dina synder på sig

Christer Åberg berättar på ett enkelt, förtroligt och mjukt sätt att Gud älskar dig!

4

Läs allt!


Helvetet är evigt

Bibeln lär oss tydligt att Helvetet är evigt, men att också Himlen är evigt. Vilken plats vill du tillbringa evigheten?

2

Läs allt!


Dagens ord

Dagens bibelord

“Låten intet ohöviskt tal utgå ur eder mun, utan allenast det som är gott, till uppbyggelse, där sådan behöves, så att det bliver till välsignelse för dem som höra det.” (Ephesians 4:29)

Vecka 38, onsdag 20 september 2017 kl. 16:40

Jesus söker: Elise, Lisa!

Vill du bli frälst och få alla dina synder förlåtna? - Be den här bönen:

Jesus, jag tar emot dig nu och bekänner dig som min Herre och Frälsare. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Jag ber om förlåtelse för alla mina synder. Tack att jag nu är frälst. Tack att du har förlåtit mig och tack att jag nu är ett Guds barn. Amen.

Tog du emot Jesus i bönen här ovan?
» Ja!

Så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv. - Joh 3:16


Man med 3 fruar och 16 barn fick lägenheter av Nacka för 14 miljoner

Bild: samnytt.se. 

Nacka kommun har köpt 3 bostadsrätter för nästan 14 miljoner kronor till en syrisk född man med 3 fruar och 16 barn. 

45

Läs allt!


Senaste kommentarer


USA hotar att förgöra Nordkorea

USA hotar att förgöra Nordkorea. Bild: Expressen. 

Det är ingenting annat än ett hot om kärnvapenkrig då USA genom FN-ambassadören Nikki Haley hotar att förgöra Nordkorea.

18

Läs allt!


Unikt erbjudande

Unikt erbjudande: Den längsta natten för bara 100 kronor! Ge bort den till någon du tycker om!

0

Läs allt!


AktuelltApg29 har tusentals bloggartiklar! Gå vidare till fler artiklar:

NÄSTA


Artiklar Kommentarer Bönesidan Fråga Christer Kontakt | Bankkonto: 8169-5,303 725 382-4 | Swish: 070 935 66 96

Christer Åberg och dottern Desiré.

Denna bloggsajt är skapad och drivs av evangelisten Christer Åberg, 53 år gammal. Christer Åberg blev frälst då han tog emot Jesus som sin Herre för 33 år sedan. Bloggsajten Apg29 har funnits på nätet sedan 2001, alltså 16 år i år. Christer Åberg är en änkeman sedan 2008. Han har en dotter på 11 år, Desiré, som brukar kallas för "Dessan", och en son i himlen, Joel, som skulle ha varit 9 år om han hade levt idag. Christer Åberg drivs av att förkunna om Jesus och hur man blir frälst. Det är därför som denna bloggsajt finns till.

Varsågod! Du får kopiera mina artiklar och publicera på din egen blogg eller hemsida om du länkar till sidan du har hämtat det!

Apg29 använder cookies. Cookies är en liten fil som lagras i din dator. Detta går att stänga av i din webbläsare.

832 online! | Sidvisningar idag: 154 046 | Igår: 252 271 |

MediaCreeper Creeper

Besök också Apg29 på:

Facebook | Twitter | Youtube | Vimeo | Instagram | Gab

TA EMOT JESUS!

↑ Upp