Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Jesus Revolution: En inspirerande sann berättelse som förändrade världen

Christer Åberg
2023-04-15 11:15

Film

En ny film vid namn "Jesus Revolution" har fångat uppmärksamhet för sitt starka kristna budskap efter premiären i USA i februari. Filmen har inte bara berört människor på ett personligt plan utan också varit ekonomiskt framgångsrik med över 50 miljoner dollar i intäkter, vilket innebär att den har setts av fler biobesökare än flera Oscarsnominerade filmer tillsammans. 

Filmen bygger på en verklig händelse som pastorn Greg Laurie bevittnade och handlar om hur mötet mellan hippiepredikanten Lonnie Frisbee och församlingspastorn Chuck Smith banade väg för en ungdomsväckelse som döpte över 20 000 unga människor på bara några år. 

Samarbetet mellan de två kristna ledarna beskrivs som den tändande gnistan för Jesusrörelsen, Calvary Chapel och Vineyard.

Döptes på riktigt

Jonathan Roumie, känd för sin roll som Jesus i serien The Chosen och som spelar Lonnie Frisbee i Jesus Revolution, delar i en filmklipp om den andliga stämning som rådde under filminspelningen. 

Roumie berättar att statister som var med i dopscenerna faktiskt valde att döpas på riktigt, och en kvinna som skulle döpas i filmen viskade plötsligt att hon ville döpas på riktigt.

– Jag frågade henne om hon erkänner Jesus som sin Herre och frälsare och hon svarade ”Ja, absolut”. Och så frågade jag henne om hon omvänder sig från sina synder och hon svarade ”varenda en av dem”.

– Och sedan sa jag ”Jag döper dig i Faderns, Sonens och den helige Andens namn och jag sänkte ner henne i vattnet och när hon kom upp rann tårarna från hennes ansikte och hon bara studsade ut med sådan glädje. Och man kan faktiskt se hennes ansikte i det ögonblicket i filmen, berättar han.

Människor har blivit frälsta

Filmen "Jesus Revolution" hade premiär i USA i slutet av februari och har väckt uppmärksamhet genom sitt starka kristna budskap. 

Många människor har blivit berörda av filmen i USA och det har rapporterats om lovsångs- och bönestunder efter visningarna. 

Det kommer även rapporter om att vissa till och med har gett sina liv till Jesus och blivit frälsta efter att ha sett filmen. 

Ekonomiskt framgångsrik

Filmen har också varit ekonomiskt framgångsrik och dragit in över 50 miljoner dollar i USA. 

Detta innebär att den har setts av fler biobesökare i USA än de Oscarsnominerade filmerna The Fablemans, The Banshees of Inisherin, Tár, Women Talking och Triangle of Sadness tillsammans.

Kommer till Sverige

Det är glädjande nyheter att filmen "Jesus Revolution" kommer att visas via SF Anytime, efter att ha berört många i USA med sitt starka kristna budskap. 

Sann berättelse

Filmen är baserad på en verklig händelse som pastorn Greg Laurie bevittnade och är inspirerad av hans bok som han skrev tillsammans med Ellen Vaughn. 

Historien handlar om hur hippiepredikanten Lonnie Frisbee mötte församlingspastorn Chuck Smith på 1970-talet, vilket ledde till en ungdomsväckelse där över 20 000 unga människor döptes inom bara ett par år. 

Samarbetet mellan dessa två kristna ledare beskrivs som den tändande gnistan för Jesusrörelsen, församlingen Calvary Chapel och Vineyard.

/bild/jesus-revolution-1681547511.jpg

Jesus revolution år en dramafilm som är 120 minuter lång och släpptes 2023 har Kimberly Williams-Paisley, Joel Courtney och Jonathan Roumie i huvudrollerna. Jonathan Roumie spelar även Jesus i den uppmärksammade tv-serien "The Chosen". 

Fakta: Jesus Revolution 

Christer Åberg

#Fil #TV #The Chosen #Jesus Revolution #Jesus #Jesusrörelsen #Hippie #Lonnie Frisbee #Chuck Smith #Ellen Vaughn #Calvary Chapel #Vineyard #Kimberly Williams-Paisley #Joel Courtney #Jonathan Roumie

Dela:

0 kommentarer

Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-02-20 14:34
Bed att jag blir av med bostad fort, kan inte ha 2 hyror, ett mirakel behövs i Jesus Kristus namn

9 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Väckelse eller krig

Muhammed tillbes dagligen i islam

Hur gammalt är det äldsta manuskriptet av Nya testamentet?

Bibeln säger tydligt att Jesus är Guds Son och Gud

Vilken är världens mest spridda bibelvers?

Jesus säger att han är Gud

Nästan varje hem i Gaza har tunnelschakt

Vad säger Bibeln om sig själv?

Du agar honom med riset...

Hatet mot Israel - Över tusen personer skrev på lista


Senaste kommentaren

Svensson - 20/02-24 21:21
Vi behöver ett Svenskt uppväckelse år. Där gemene man vänder om sig Herren JESUS. Dessutom sprider ordet till sina bröder och systrar.

Skrevs i Väckelse eller krig


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM