Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Den Himmelska vågen: Att leva i förväntan på Jesu återkomst

Mikael Walfridsson
2023-06-11 11:31

GÄSTBLOGG - Alla åsikter är skribentens egna.

/bild/vag-1686473047.jpg

I mitt inre såg jag en våg. Det var en enorm balansvåg som stod stadigt på jorden och sedan sköt upp och spred sig över himlens sky. På varje sida av vågen fanns djupa skålar som hade plats för en överflödande mängd kraft och substans.

Den yttersta tiden, de sista dagarna, dagarnas ände och denna tidsålders slut är olika begrepp som vi möter i Guds ord och som har olika betydelser i förhållande till den sista tiden och Jesu återkomst till världen.

Vi talar ofta om att vi lever i den sista tiden, men egentligen fick den sista tiden sin början redan i samband med Jesu första ankomst, då Jesus förkunnade att Guds rike hade kommit (Mark 1:15). Nu, 2000 år senare, när vi tydligt kan se tecken på ändetiden och slutet på denna tidsålder, kan vi konstatera att vi lever i slutet av de sista dagarna eller nära slutet på denna tidsålder.

Kronologisk bok med parenteser

Det har skrivits mycket om den sista tiden och tiden före Jesu återkomst. Men hur passar egentligen dessa händelser ihop, och i vilken ordningsföljd sker de?

Uppenbarelseboken är skriven i kronologisk ordning, med undantag av olika parenteser. Det betyder att händelsen antingen inträffar före eller efter det att vi läser om den och därför ska den tidsmässigt placeras någon annanstans. Till exempel kan vi läsa om Harmagedon i Uppenbarelseboken kapitel 16, även om vi vet att denna händelse egentligen äger rum i kapitel 19, i samband med Jesu synliga återkomst.

Det här kommer att vara en tvådelad artikel som fokuserar på ändetidens tidslinje och de profetiska händelser som vi kan se framför oss enligt Guds ord. Vissa av de beskrivna händelserna är lätta att placera eftersom det tydligt framgår i Guds ord när de inträffar. Andra kan vara svårare att placera och kommer att baseras på min personliga övertygelse.

Jesus visar oss ändetidens tidslinje

Matteus 24:3 – När Jesus sedan satt på Oljeberget och lärljungarna var ensamma med honom, gick de fram till honom och frågade: "Säg oss: När ska detta ske, och vad blir tecknet på din återkomst och slutet på denna tidsålder?"

Jesus anger tidslinjen för ändetiden när lärjungarna frågar om slutet på denna tidsålder och de tecken som kommer att känneteckna den tiden. Jesus delar flera profetiska händelser som kommer att visa och känneteckna tiden omkring hans återkomst och slutet på denna tidsålder.

Två stora kännetecken

Det finns två stora kännetecken eller tidstecken som vi inte kan ignorera när det gäller profetiorna om ändetiden. Det första kännetecknet är avfall, och det andra är Israels återuppståndelse som nation.

Avfall

I 2 Timoteus 3:1 står det: "Du bör veta att i de sista dagarna kommer det att vara svåra tider. Människor kommer att älska sig själva och vara pengakära, skrytsamma, stolta, hånfulla, olydiga mot sina föräldrar, otacksamma, gudlösa, kärlekslösa, oförsonliga, förtalsspridare, ohämmade, grymma, motståndare till det goda, förrädiska, själviska och högmodiga. De kommer att älska njutning mer än Gud och ha en form av gudsfruktan, men förneka dess kraft. Håll dig borta från sådana människor."

Guds ord är tydligt med att de sista dagarna kommer att präglas av ondska och en avfall i samhället, på samma sätt som det var under Noas tid (Matteus 24:37-39). Paulus profeterade att samhället kommer att kännetecknas av gudlöshet, våld och materialism. Det kommer att finnas en yttre gudsfruktan hos människor och i samhället, men under ytan råder mörker, avfall och synd.

När Paulus beskriver människor som olydiga mot sina föräldrar, skrytsamma och otacksamma, ger han en ganska exakt beskrivning av vad vi upplever idag.

Israel

Det andra stora tidstecknet för ändetiden är Israels återuppståndelse år 1948. Det döda landet Israel blev levande igen, trots alla naturliga hinder. Hesekiel profeterade om detta när han såg hur de döda benen återfick liv, trots att det var omöjligt enligt naturens lagar. En stor del av Jesu eskatologiska tal handlar om Israel, så när vi ser Israel bli en nation i vår tid är det ett av de tydligaste tecknen på Jesu snara återkomst.

Jesus kunde helt enkelt inte återvända förrän Israel blev en nation, eftersom han enligt profetian kommer tillbaka för att rädda det judiska folket och sätta sina fötter på Oljeberget. Israel är hjärtat och kärnan i ändetidens händelser. En stor del av Jesu återkomst handlar om Messias som kommer tillbaka för att frälsa sitt folk och upprätta det messianska riket här på jorden.

Men innan dess kommer Israel att genomgå den värsta tiden i sin historia, vilket också kommer att påverka hela världen. Jesus säger att det kommer en sådan nöd som världen aldrig tidigare har upplevt och aldrig kommer att uppleva igen (Matteus 24:21).

Med Israel tillbaka i sitt land och Jerusalem som huvudstad är vi redo att bevittna och uppleva händelserna i ändetiden utspela sig.

Den Himmelska vågen

I Romarbrevet 8:18 står det: "Jag anser att den här tiden av lidande inte är värd att jämföras med den härlighet som ska uppenbaras för oss."

I mitt inre såg jag en våg. Det var en enorm balansvåg som stod stadigt på jorden och sedan sköt upp och spred sig över himlens sky. På varje sida av vågen fanns djupa skålar som hade plats för en överflödande mängd kraft och substans.

Om tyngden i skålarna är jämn, visar balansvågen jämvikt. Men det var inte fallet här. Den ena armen och skålen sträckte sig lodrätt upp mot himlen, och jag förstod att det som fanns där vägde lätt. Den andra skålen låg stadigt på jordens yta. Den var överfylld till sin bredd, och den referensvikt som fanns där var tung och ojämförbar.

Rombrevet 8:18 var inristat med djupa och uttrycksfulla bokstäver. Denna mäktiga vers talar om det nuvarande lidandet och den kommande härligheten. Detta var den "Himmelska vågen" som jämförde och vägde dessa två substanser.

Allt lidande jag upplever i mitt liv, med alla dess sjukdomar, prövningar, svårigheter och faror, samlades i den skål som vägde lätt. Det som har orsakat motgång och tyngd av sorg genom livet låg samlad och utspridd längst ner i skålen. Men det vägde lätt och framstod som obetydliga korn i jämförelse med det som fanns i den andra skålen.

Den andra skålen flödade över, och det som fanns där utstrålade en obeskrivlig härlighet i alla regnbågens underbara färger. Det var en ofattbar glans över det, och innehållet i skålen var skrivet på dess sidor. Det var allt det Herren har välsignat mig med - den kommande härligheten, mitt eviga liv, Guds nåd och Herrens mäktiga kraft. Herrens beskydd, liv och tröst i varje situation. Den helige Andes glädje och frukter i mitt liv, och inte minst Herrens villkorslösa trofasthet och kärlek. Det var rent guld och ädla stenar som fyllde skålen till brädden, och en doft av härlighet steg upp från den.

Då insåg jag att Herren visade mig skillnaden mellan detta liv och det kommande, mellan min vandring här på jorden och det himmelska. Det gav mig en evighetsperspektiv och fyllde mig med tacksamhet, frid och glädje. Den himmelska vågen, som pekar på Herrens godhet i mitt liv.

Jesus kommer snart. 

Mikael Walfridsson

#Tidstecken #Israel #Profetia #Mikael Walfridsson

Dela:

2 kommentarer

Andy Svensson - 11/06-23 14:03
Underbart tack att du delar det här 😊🙏🏽❤️


Lars-goran Marklund - 11/06-23 17:25
Det blir inte fred på jorden föränn
💖Jesus kommer tillbaka. -Tyd tidens tecken du troende människa sa : 💖Jesus.
Ändens tid är här! Hoppas att jag är skriven i Livets Bok💥👍❤️.
Bra artikel 👍👍👍


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 05:23. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM