Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!

Fler judar mördades 7 oktober 2023 än Kristallnatten 1938 som var starten till Förintelsen

Christer Åberg
2023-11-09 18:49

Israel

Krig mellan Hamas och Israel.

Krig mellan Hamas och Israel. Bild: SVT.

På årsdagen av kristallnattens början den 9 november brukar årliga manifestationer genomföras i Sverige till minne av nazismens offer. Men nu kan vi läsa till exempel i tidningen Expressen att Judiska församlingen i Malmö ställer in sin årliga manifestation. Anledningen är att kriget mellan Israel och Hamas lett till att det finns en oro för säkerheten och att antisemitismen i Malmö har blivit värre. Malmö har en stor muslimsk invandring från Mellanöstern.

Kristallnatten

Natten till den 10 november i Tyskland 1938 mördades cirka 400 judar, 20 000–30 000 män tillfångatogs och fördes till koncentrationsläger och 267 synagogor brändes ned och över 7 500 judiska butiker slogs sönder. Natten skrevs in i historieböckerna som Kristallnatten och är början till förintelsen då sex miljoner judar blev mördade.

7 oktober

Den 7 oktober anföll den muslimska terroristorganisationen Hamas från Gaza staten Israel och mördade 1 400 judar, både barn, kvinnor och män, genom att skjuta, halshugga eller på andra bestaliska sätt ta livet av dem. Över 200 togs till fånga och fördes bort och befinner sig nu som gisslan i Gaza.

Massakern på judarna, det värsta som har hänt sedan staten Israel bildades 1948, resulterade i att fullskaligt krig mellan Israel och Hamas som nu har pågått i över en månad med åtskilliga dödsoffer på båda sidor.

Manifestationen ställs in på grund av judehat

På årsdagen av kristallnattens början den 9 november brukar årliga manifestationer genomföras i Sverige till minne av nazismens offer. Men nu kan vi läsa till exempel i tidningen Expressen att Judiska församlingen i Malmö ställer in sin årliga manifestation.

Anledningen är att kriget mellan Israel och Hamas lett till att det finns en oro för säkerheten och att antisemitismen i Malmö har blivit värre. Malmö har en stor muslimsk invandring från Mellanöstern.

"Free Palestine"

TikTok får jag ofta kastat i ansiktet kommentarer som innehåller slogan "free Palestine" (befria Palestina). Jag vet inte om alla förstår de ordens fruktansvärda betydelse. I det här sammanhanget menas inte Palestina i de palestinska områdena Gaza och Västbanken, utan det menas hela Israel. 

Man vill alltså "befria" hela israel och göra det judefritt, ta över landet och göra det till en muslimsk stat. 

Jag kan tänka mig att en del ungdomar på TikTok använder frasen "free Palestine" för att de tycker att det verkar häftigt, men det är allt annat än häftigt, så tänk dig för nästa gång innan du använder det igen.

Israel eller Palestina?

Jag får också frågan vem jag stöttar, Israel eller Palestina, men det är en dum fråga. Jesus säger i Bibeln att frälsningen kommer från judarna. Judarna är Guds egendomsfolk, och hade det inte funnits ett sådant folk, då hade Jesus inte kunnat födas in i denna världen. Han föddes bland det judiska folket och är själv jude. 

Det är landet Israel som Jesus ska komma tillbaka till. Med andra ord så är staten Israel kvar då Jesus Kristus kommer tillbaka hit till jorden. Det är inte utplånat! 

Skulle inte staten Israel finnas kvar, då har ju Jesus inget land att komma tillbaka till. Därför vet vi med säkerhet att staten Israel inte är utplånad då han kommer tillbaka. 

Dessutom vet vi också med säkerhet att Jerusalem inte heller är utplånad eftersom det är staden Jerusalem Jesus kommer tillbaka till och ställer sig på oljeberget. Jerusalem kommer alltså också finnas kvar då han kommer.

Be för judarna

Vi ska be för judarna så att de förstår att det är Jesus som är Messias, Herren, så de kan ta emot honom, bli frälsta och räddade. För som det nu är så står det i Bibeln att en del av Israel har blivit förstockad så de inte ser vem Messias är. 

Be för muslimerna

Men vi ska också be för muslimerna så att också de kan ta emot Jesus Kristus och bli frälsta och räddade, eftersom det finns ingen annan frälsare än Jesus Kristus. 

Berätta om Jesus

Vi ska berätta om Jesus för våra medmänniskor, både för juden, muslimen och för alla andra människor. 

Det är viktigt att notera att vi inte är kallade att ta ställning i krig och hålla på med krigsretorik utan vår kallelse är att vi ska tala om Jesus för han är den enda frälsningen, både för juden och för muslimen.

Christer Åberg

#Israel #Hamas #Gaza #Krig #Islam #Muslimer

Dela:

4 kommentarer

Lars-goran Marklund - 10/11-23 04:18
Det onda måste hända innan 💖Jesus Kristus kommer tillbaka. Det som händer nu står i Uppbarelseboken. Jag är ej populär men är född för att göra ❤️Guds vilja. Alla goda ting är tre.
Bra Christer 💥❤️👍


Andy Svensson - 10/11-23 05:06
Instämmer med dig Christer 😊🙏🏽❤️🇮🇱


Charlotte Petersen - 10/11-23 14:00
Bra skrivet Christer. Gud välsigne dig ❤️


Lars-goran Marklund - 12/11-23 05:12
Tyvärr är vägen lång till ("Staden ovan molnen" )där 💖Jesus Kristus och❤️Gud bor. Hoppas att jag går rätt väg nu .
Välsigna alla bedjare 💥👍Alla goda ting är tre.
Bra👍💥❤️


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340

Idag är det torsdagen den 25 juli 2024, vecka 30 och klockan är 05:56. Jakob har namnsdag.


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-07-24 14:37
Be att det inte ska åska och regna idag när jag ska cykla till och från jobbet.

2 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Gunilla Persson kom med helikopter och berättade om Jesus på tältmöte i Örnsköldsvik

Matteus 1:1 - Kommentar

Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg

Donald Trump skjuten på valmöte i Pennsylvania

Hur blir man Guds barn?

Christer Åberg berättar om sin frälsning i vekkelseteltet i Stockaryd

Målle Lindberg, 95, sjunger och talar om himlen i tältet i Stockaryd

Halleluja Jesus är min vän - Sång med Christer Åberg i tältet i Stockaryd

Historisk kväll med Målle Lindberg, 95, i tältet i Stockaryd

Är alla Guds barn enligt Bibeln?


Senaste kommentaren

Andy Svensson - 20/07-24 17:27
https://www.nowtheendbegins.com/joe-biden-told-donors-time-to-put-trump-in-a-bullseye/ Hej Susse det var på den länken jag läste det.

Skrevs i Profetia förutspådde mordförsöket på Donald Trump fyra månader i förväg


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM