Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Undvik falska profetior om antikrist

Madeleine Huhtalo
2023-12-20 08:28

LÄSARMEJL - Alla åsikter är skribentens egna.

666

När ska vi lära oss av alla dessa misstag? Ska vi inte vara vakna då? Jo, givetvis! Men vi kanske inte ska profetera falskt, eller peka ut vart enda människa som antikrist så fort det uppkommer någon ny på världs arenan.

Har skrivit om detta en gång för några år sedan, men i tider av villfarelse vill jag påminna om detta av stor vikt.

Spekulationer

Vi spekulerar för mycket på vem antikrist är, vi kanske borde varva ner lite och stilla oss. Saker blir kanske inte som vi antar, eller som vissa profeter profeterat om i detta ämne.

Vi vakar mera över antikrist ankomst än att rannsaka våra liv nu, och se till att få det rätt ställt med Gud på områden i våra liv som vi borde ha.

Då börjar falska profeter ropa

Så fort det kommer en ny president börjar falska profeter ropa: Här är antikrist! Där är han! Vaka, och gör er redo! Nu är han här! Och man försöker ge bevis för detta ur bibeln, men vaga, tiden går, spekulationerna stiger i höjden, och med tiden planar spekulationerna ut, och man inser att man hade fel.

Plötsligt träder en ny påve fram, då var det dags igen, då ropas det igen: Antikrist är här! Nu har antikrist trätt fram! Där är han! Tiden och spekulationerna tar fart, tiden går, och ryktet om den nya påven planar ut, och återigen inser man att man hade fel.

Det uppstår en kung i världen, då kör man igång igen, antikrist är här! Nu är han här! Var redo! Vedermödan är här! Ännu en liten period går, och ryktet planar ut, och nu hade falska profeter fel igen.

En ny stjärna inom den karismatiska agendan träder fram som är tilldragande, då har man fortfarande mage att gaffla: Antikrist är här! Nu är han här! Se, där är han! Var vakna! Och nu planar hysterin återigen ut, och man lär sig ingenting av alla sina rop och varningar.

Falska profetior skapar fruktan

När ska vi lära oss av alla dessa misstag? Ska vi inte vara vakna då? Jo, givetvis! Men vi kanske inte ska profetera falskt, eller peka ut vart enda människa som antikrist så fort det uppkommer någon ny på världs arenan.

Detta skapar fruktan i dem som är svaga i tron, och leder inte till något gott, det splittrar de troende i diskussioner, och villoläror och spekulationer föds och förvirrar folk i våra kyrkor.

Kristus är oss nog

Oavsett vad och vem som dyker upp så ger Gud vishet åt sitt folk när det sker. Vi bör istället rena våra själar i Jesu blod i den dagliga nåden, se till att vi står stadigt i varje vindkast i kraften av Guds Ande, och Kristi nåd. 

Kristus är oss nog! Och det vi ska få visshet om, det får vi visshet om. Beskyll inte någon för att vara antikrist bara för att en ny figur uppenbara sig, kommer dag, kommer nåd, vi kommer att få ljus när den dagen kommer. Spekulationernas ande är inte Guds Ande, spekulationernas ande är en villolärare, en falsk predikare, som kan få människor åt vilket håll den vill.

Så vad vill jag ropa: var vaksamma! Låt er inte dras med i skrämmande vidskepelse! Ha allt klart med Gud! Rusta er i ordet! Tro på Gud! Se, kristus är med er alla dagar intill tidens slut!

Madeleine Huhtalo

#Antikrist #Profetia #Profeter #Läsarmejl #Madeleine Huhtalo

Dela:

4 kommentarer

Svensson - 20/12-23 08:32
Så långe relationen med Gud är bra, löser sig resten. Är tron stark har inte antikrist någon makt över en.


Helene - 20/12-23 17:49
Bra skrivet Madeleine! Mycket som skrivs drar fokus från vår HERRE JESUS och tryggheten i HONOM. Visserligen skall vi hålla oss vakna för att förstå tiden. Men det vore bra med lite balans i artiklarna.


Lars-goran Marklund - 21/12-23 02:02
Man ska inte tro man är något , Tro på Herren 👍💖Jesus Kristus och han ger dig frid. Men det viktigaste av allt bekänn dina synder då närmar sig ❤️Gud. Be för alla som vill.
Bra 👍❤️💥 Christer


Madeleine Huhtalo - 24/12-23 20:57
Jag bekänner, och tror, och är vaksam . Men tror inte jag är något


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-05-25 21:21
Min kära syster har blivit avlurad på massor av pengar. De fick henne att ta lån.. Hur kan hon bli fri igen Jesus? Bara du Jesus bara du! Gode Gud rädda henne!!!

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade

John Bunyan och "Kristens resa": En av den kristna litteraturens mest inflytelserika verk

Musik och vittnesbörd i Allianskyrkan den 25 maj

En andlig resa i Hasselas stillhet och naturskönhet

Skapelsen del 1 - I början skapade Gud himmel och jord

Jesus har farit upp under jubel

Gud har farit upp under jubel - Profetia på Jesu Kristi himmelsfärd

Christer Åberg sjunger "Du behöver Jesus" i programmet "Varför Jesus?"

Varför Jesus? Christer Åberg Kanal 10 den 8 maj

Jag ska aldrig dö - Christer Åberg, Nenne Lindberg


Senaste kommentaren

Anders - 24/05-24 10:32
Tack Christer för denna skriftliga predikan. Viktigt att förstå vad Jesus menar. Den helige Ande hjälper oss att förstå. Tack! Gud välsignar dig, I Jesus namn. Amen

Skrevs i Att vända andra kinden till: Vad Jesus egentligen menade


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM