Nyhetsbrev Ny! | Är du frälst? | Bönesidan | Butik | Media | TikTok | Om | Kontakt | Sök
Apg29.Nu
Apostlagärningarna fortsätter i vår tid!
DU BEHÖVER JESUS

Lucka 4 - Mika profeterade 700 år innan och angav exakt var Messias skulle födas

Christer Åberg
2023-12-04 19:31

Julkalender

Jesu födelse är förutsagd i Bibeln.

Jesu födelse är förutsagd i Bibeln.

Mika 5:7 Men du o Betlehem Efrata, fastän du är så liten bland alla tusen i Juda, så ska från dig han komma som åt mig ska vara härskare i Israel*, vars verksamhet är före tiden, från evigheten.

I Mikas bok, kapitel 5, vers 7, uttrycks profetiskt förutsägelse om Betlehems roll i framkomsten av en stor ledare för Israel. Betlehem, en stad som ursprungligen var liten och betraktades som obetydlig, skulle vara platsen där en mäktig härskare skulle födas. 

Denna härskare, som kommer från evigheten, har en överlägsen position som sträcker sig bortom vanlig mänsklig tid och är utsedd att vara en betydande ledare för Israel. 

Profetian pekar på Messias ankomst och hans extraordinära karaktär som sträcker sig utöver den vanliga mänskliga erfarenheten. Detta är ett exempel på hur Gamla testamentet innehåller förutsägelser om den kommande frälsaren och hans betydelse för Guds plan.

Mika, eller Mikas bok, är en av de tolv små profetiska böckerna i Gamla testamentet. Den tros ha skrivits av profeten Mika, och boken dateras vanligtvis till cirka 700-talet f.Kr. Mer specifikt tros den ha författats någon gång mellan 735 och 700 f.Kr. under den assyriska perioden i den judiska historien. Detta gör Mika till en samtida med andra profeter som Jesaja och Hosea.

Mikas profetia riktar sig till staden Betlehem, och det är i denna lilla och förmodligen underskattade stad som en avgörande händelse kommer att inträffa. Betlehem var historiskt sett känd som Kung Davids födelseplats, och här proklamerar Mika att en ännu större kung än David ska framträda.

Versen betonar Betlehems ödmjukhet och litenhet bland Judas städer, men trots detta kommer härskaren som ska födas inte bara vara en mäktig ledare för Israel utan någon vars ursprung sträcker sig "från evigheten". Detta ger en tydlig indikation på Messias gudomliga natur och övermänskliga ursprung.

Att säga att hans "verksamhet är före tiden" antyder att Messias kommer att ha en unik roll som överträffar vanliga mänskliga ledare. Hans uppdrag och betydelse sträcker sig bortom de begränsningar som normalt gäller för tid och rum.

Denna profetia från Mika pekar på Jesus Kristus, den kommande Messias, som föddes i Betlehem och som skulle bli en evig och allsmäktig härskare. 

När vi ser till Nya testamentets berättelser om Jesu födelse i Betlehem, inser vi hur denna profetia uppfylldes i Kristus, som inte bara blev en kunglig härskare utan också Guds Son och världens Frälsare. 

Mikas ord blir sålunda en kraftfull förklaring av den gudomliga planen och löftet om en Messias som skulle komma för att rädda och regera över sitt folk.

Christer Åberg

#Julkalender #Profetia #Jesu födelse #Kung #Jesus är Gud #Lucköppning

Dela:

3 kommentarer

Lars-goran Marklund - 04/12-23 20:08
Antingen tror man eller inte . Öppna ögonen och hjärtat för 💥💖👍Jesus då man frälst. Tag emot Herren då får du frid👍👍👍.
Bra❤️💥❤️


Svensson - 04/12-23 20:48
Guds ord är sanningen. Det som sägs i bibeln är verkligen. Se hur det gått i uppfyllelse. Nu gäller det att ta emot Jesus Rike. Amen


Andy Svensson - 05/12-23 07:24
Kungars kung Jesus Kristus födds i ett stall, i hans släktträd ser vi mördare och andra syndare, han kom ridande på en Åsna och så dörr han föraktad och övergiven. Om nu Jesus Kristus vår frälsare valde ödmjukhetens väg så förväntar han att sina lärjungar går samma väg som honom genom att ta sitt kors och förneka sig själv…


Kommentera

Alla kommentarer modereras. Antal tecken kvar: 340


Vill du bli frälst och få evigt liv? Ta då emot Jesus genom att be högt:

Jesus, jag tar nu emot dig och bekänner att du är Herren. Jag tror att Gud har uppväckt dig från de döda. Tack att jag nu är frälst och har fått evigt liv. Amen.


Senaste bönämnet

2024-04-14 22:07
Bed att min dotter får förnyad tjänst denna veckan ska hon få besked om detta om hon får fortsätta som mellanstadie fröken för en sjätte klass skolan ska få fler elever till höst och ny klass blir då.

1 ber för bönämnet!


Senaste artiklar

Frälsningens budskap: Guds kärlek och Jesu offer

Hästarna gör sig klara att rida igen - De apokalyptiska hästarna i Sakarja och Uppenbarelseboken

De såg, hörde och tog på den uppståndne Jesus

Jag fyller år den 23 april 2024

Jesus är uppstånden - Ja, han är sannerligen uppstånden

Jesus för världen givit sitt liv

Många bevis för att Jesus uppstod från de döda

Påskens budskap på en minut för barn

Jesus blev räknad bland brottslingar - så långt sträcker sig Jesu kärlek - Christer Åbergs påskpredikan

De korsfästa


Senaste kommentaren

Christer Åberg - 14/04-24 09:03
@Lars-goran Marklund Tack!

Skrevs i Jag fyller år den 23 april 2024


Ditt stöd behövs nu!
SWISH: 072 203 63 74
BANKKONTO: 8150-5, 934 343 720-9
IBAN: SE7980000815059343437209 BIC: SWEDSESS
Att sätta in på bankkonto går alldeles utmärkt i fall du vill vara månadsgivare.
FACEBOOK TWITTER YOUTUBE TIKTOK INSTAGRAM